PEDALPOINT

Association sans but lucratif


Dénomination : PEDALPOINT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.882.805

Publication

21/11/2011
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



bOGP- IIIIIII*1111.111.j11911111 RECHTBANK KOOPHANDEL

bahoudesr 0 8 NOV. 20'11

aan het

Belgisch

Staatsblad





ANTW§e, NI



Ondernem:ngsnr :

enariÉnz

(vole) : PedalPoint

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Roosendaalsebaan 119 - 2920 Kalmthout

~ndsc rseF81 are :

OPRICHTING

De ondergetekenden:

De Haes Leen, Roosendaalsebaan 119 te 2920 Kalmthout,

Van Hauwaert Valerie, Roosendaalsebaan 119, te 2920 Kalmthout,

Vereecke Berlinda, Orshagenstraat 11b, te 2220 Heist-op-den-Berg,

zijn overeengekomen op 10/10/2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk PedalPoint op te richten waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

STATUTEN

TITEL 1: NAAM ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam"PedalPoinf.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Roosendaalsebaan 119, 2920 Kalmthout en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren.

Zij kan eveneens optreden als uitgever van litteraire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee.

Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Op de !natste bz. van Lurk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~-,

6840 o882 o GO5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL II: LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De eerste effectieve leden zijn de ondergetekende stichters nl. De Haes Leen, wonende in de Roosendaalsebaan 119, te 2920 Kalmthout en geboren te Lier op 09/11/1977, Van Hauwaert Valerie, wonende in de Roosendaalsebaan 119, te 2920 Kalmthout en geboren te Kortrijk op 14/10/1970, en Vereecke Beriinda, wonende in de Orshaegenstraat 11 b, 2220 Heist-op-den-Berg en geboren te Heist-op-den-Berg op 15/06/1957.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Enkel effectieve leden krijgen stemrecht op de algemene vergadering. Effectieve leden moeten worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd bij de rechtbank van koophandel. Met de term lid wordt in deze statuten uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 6

Ieder natuurlijk- of rechtspersoon kan toetreden tot de vereniging indien die, op voorstel van de raad van bestuur, door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voordelen, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Artikel 8

De effectieve leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door middel van schriftelijke melding aan de raad van bestuur.

Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister bij de rechtbank van koophandel worden neergelegd ten laatste een maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 11: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar, maar zijn opnieuw verkiesbaar.

Tussentijds verkozen bestuurders zijn slechts aangesteld voor de rest van de duur van het mandaat.

Artikel 12: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij hierdoor het aantal bestuurders onder het statutaire minimum daalt. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die voor de vervanging van de betrokken bestuurder moet zorgen en hem hiervan schriftelijk op de hoogte moet brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Artikel 13: Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 14

De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel wel een vergoeding van hun

kosten bekomen, mits voorafgaande goedkeuring van de uitgaven door de raad van bestuur.

Artikel 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of minstens twee bestuurders, en dit minstens

eenmaal per jaar.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze afwezig is,

wordt hij vervangen door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 16

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en dat ingeschreven wordt in het daartoe bestemd register. De uittreksels bestemd voor derden worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij afwezigheid van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 17

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen die hij nodig en nuttig acht.

Hij kan, indien hij het nodig vindt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijkse bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Artikel 18

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden wel doen blijken van enig

besluit of enige machtiging.

Artikel 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie kiezen die noodzakelijk is voor de goede werking van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze personen kan op vrijwillige basis door henzelf gebeuren door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of kan door afzetting door gewone meerderheid in de raad van bestuur (indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.). Deze beslissing moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen schrftelijk aan de betrokkene bekendgemaakt worden.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Artikel 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze personen kan op vrijwillige basis door henzelf gebeuren door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of kan door afzetting door gewone meerderheid in de raad van bestuur (indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.). Deze beslissing moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen aangetekend aan de betrokkene bekendgemaakt worden.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 21

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 22

Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich echter wel door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 23

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" de wijziging van de statuten,

" de benoeming en afzetting van bestuurders,

" benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun eventuele bezoldiging),

" de kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

" de benoeming en de uitsluiting van een lid,

" de omzetting van de vereniging in de vennootschap met een sociaal oogmerk,

'alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 24

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter

telkens het belang van de vereniging het vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar.

Artikel 25

De Algemene Vergadering wordt binnen de drie maanden na het afsluiten van het boekjaar gehouden.

Artikel 26

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering binnen de vijftien werkdagen samen te roepen (en de gevraagde agendapunten in de agenda op te nemen) wanneer 115 van de effectieve leden daar per aangetekend schrijven (met vermelding van de te behandelen agendapunten ) om vraagt.

Artikel 27

De oproeping van de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of e-mail tenminste tien werkdagen voor de vergadering.

Artikel 28

De oproepingsbrief vermeldt de plaats, de dag, het uur en de agenda, die door de Raad van Bestuur wordt

vastgelegd.

De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht

punten op de agenda te laten plaatsen.

Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende

agendapunten behandeld worden onder de rubriek 'Varia'.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Artikel 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 30: Statutenwijziging

Wijziging van de statuten kan slechts wanneer die gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit aantal niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waar, ongeacht het aantal aanwezigen, een geldig besluit kan genomen worden. Deze tweede vergadering mag niet plaatsvinden binnen de vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Wijziging van het doel van de vereniging kan slechts bij een meerderheid van 4/5 stemmen.

Bij iedere statutenwijziging moeten de wijzigingen neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad.

Artikel 31

Vrijwillige ontbinding van de vereniging vereist dezelfde regels als die beschreven voor het wijzigen van het

doel van de vereniging.

Artikel 32

Het uitsluiten van een lid vereist een 2/3 meerderheid van de stemmen. Een uitsluiting moet eveneens in de

agenda worden vermeld en het lid moet worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 33

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en opgenomen wordt in een speciaal voorzien register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij afwezigheid daarvan door twee leden van de Algemene Vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 35

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering (binnen de drie maanden na het afsluiten van het boekjaar) voorgelegd.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 36

Behalve in geval van gerechtelijke ontbinding kan slechts de Algemene Vergadering besluiten de vereniging te ontbinden, en dit enkel indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en daarvan 4/5 akkoord is met de ontbinding. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Indien geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is, moet er een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits 4/5 akkoord is tot vrijwillige ontbinding.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij ontbreken hiervan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na het aanzuivering van de passiva, overgedragen worden aan een vereniging met een doel dat het best dat van de ontbonden vereniging benadert.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de dertig dagen na die neeiiegging dienen deze documenten eveneens bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

i Voor-

, batto;,en aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luifik 3 - Vervolg

Artikel 37

Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 (gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002) en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

AANDUIDING EN BENOEMING BESTUURDERS

Volgende leden worden aangeduid als bestuurder:

Bestuurder 1: De Haes Leen, Roosendaalsebaan 119 te 2920 Kalmthout, geboren te Lier op 09/11/1977,

Bestuurder 2: Van Hauwaert Valerie, Roosendaalsebaan 119 te 2920 kalmthout, geboren te Kortrijk op 14/10/1970.

De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor 3 jaar.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de stichtingsvergadering van 10/10/2011.

te Kalmthout,

Getekend:

Oprichter 1: De Haes Leen, wonende in de Roosendaalsebaan 119, te 2920 Kalmthout

(handtekening)

Oprichter 2: Van Hauwaert Valerie, wonende in de Roosendaalsebaan 119, te 2920 Kalmthout (handtekening)

Oprichter 3: Vereecke Berlinda, wonende in de Orshaegenstraat 11 b, 2220 Heist-op-den-Berg (handtekening)

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pe-so(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PEDALPOINT

Adresse
ROOSENDAALSEBAAN 119 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande