PENSIOENFONDS AXA BANK

Association sans but lucratif


Dénomination : PENSIOENFONDS AXA BANK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 426.252.345

Publication

27/11/2012
ÿþ ~.s AAOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111111

*12192258*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

RECHTBANK

KOOPHANDEL

15 g , 2012

ANTMpEN

Ondernemingsnr : 0426.252.345

Benaming O F

(voluit) : PENSIOENFONDS AXA BANK

(verkort) :

Rechtsvorm : ~Of

Zetel : Grotesteenweg 214 te 2600 Antwerpen

Onderwerp akte : Ontslag - Benoemingen

in haar vergadering van 4 juli 2012, heeft de algemene vergadering akte genomen van het ontslag per 22 juni 2012 van Prosper MAES en André VAN DYCK als bestuurders.

Zij heeft tot bestuurders benoemd, met uitwerking op 4 juli 2012, Christian MARINUS (NN 530313 413-40), wonende te 2650 Edegem, Jan De Sadeleerlaan, 3 en Gerrit CALLUY (NN 600805 491-93) wonende te 1982 Weerde, Weverstraat, 95.

De samenstelling van de nieuwe raad van bestuur is aldus de volgende

- Gerrit CALLUY

- Steven GEURTS

- Frank KNAEPS

- Frank LEYS

- Christian MARINUS

- Jacques MICHIELSENS

AECtitT7tETT~efe vep-c- te->r6 ;-rq oprTs LRc, pgR 8I061loef

Christian MARINUS, bestuurder

Jacques MICHIELSENS, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenvaoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/06/2012
ÿþe i

MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*12098792* i

bE

B st.

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 ? -05- 21:112

A bgrige R p E N

Ondernemingsnr : 0426.252.345

Benaming

(voluit) : PENSIOENFONDS AXA BANK

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Grotesteenweg 214 te 2600 Antwerpen

Onderwerp akte :Wijziging van rechtsvorm - Wijziging statuten

944

Op 14 decembeM eelt de algemene vergadering van de vzw Pensioenfonds AXA Bank, gehouden te: ' Berchem, Grotesteenweg 214, besloten, conform artikel 174 van de Wet van 27 oktober 2006 betreffende het toezicht op de instellingen voor bedrijfspensioenvoorzieningen, de vereniging zonder winstoogmerk met ingang van 1 januari 2012 om te vormen tot een organisme voor de financiering van pensioenen en de statuten als volgt vast te leggen :

(.Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1

Het organisme voor de financiering van pensioenen wordt genoemd "OFP Pensioenfonds AXA Bank", Zijn

maatschappelijke zetel wordt gevestigd te 2600 Berchem, Grotesteenweg 214.

Hij zal naar elders in België kunnen overgeplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Het organisme ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2

Het organisme heeft als doel, in uitvoering van het reglement AN-HYP "Rustpensioen en Overlevingspensioen", ondertekend op 11 februari 1982, hiemagenoemd "het reglement':

de vestiging en de toewijzing - binnen de perken van haar mogelijkheden - van de in het reglement te haren, laste voorziene kapitalen en renten.

Te dien einde mag het organisme welke bedragen en waarden ook in ontvangst nemen, beheren en. toewijzen evenals allerlei overeenkomsten met derden sluiten. Het organisme zal die bedragen en waarden zo: veilig en rendabel mogelijk beheren,

indien de middelen waarover het organisme beschikt niet meer toelaten de renten en kapitalen waarvan; sprake in alinea 1 te vestigen en toe te wijzen, zal het organisme deze toestand ter kennis brengen van de: ondernemingsraad van de nv AXA Bank Europe, waarna het reglement overeenkomstig zijn artikel 35 eventueel! kan herzien worden.

Het organisme mag

1° hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom alle onroerende goederen bezitten welke

verwezenlijking van zijn doel;

2° alle bijkomende verrichtingen uitvoeren die met zijn hoofddoel verband houden.

Artikel 3

Het organisme is opgericht voor een onbepaalde duur.

11.Leden, toetreding, uittreding, verbintenissen

vereist zijn voor de,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De leden van de VZW Pensioenfonds AXA Bank per 31 december 2011 blijven lid van het organisme voor de financiering van pensioenen per 1 januari 2012.

Het aantal leden bedraagt twaalf. Zijn lid van het organisme:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a) Enerzijds: zes personeelsleden van de nv AXA Bank Europe, aangeduid door de representatieve werknemersorganisaties die zetelen in de ondernemingsraad van de nv AXA Bank Europe. Iedere representatieve werknemersorganisatie duidt een aantal leden aan dat gelijk is aan het product van de vermenigvuldiging van het cijfer zes met een breuk waarvan de teller gelijk is aan het aantal mandaten in de ondernemingsraad dat zij bij de voorbije sociale verkiezingen bekomen heeft, en de noemer gelijk is aan het totaal aantal mandaten van de personeelsafvaardiging in de ondernemingsraad. Bij decimalen, krijgt de representatieve werknemersorganisatie met de hoogste decimaal het resterende lidmaatschap; bij gelijke decimaal, krijgt de representatieve werknemersorganisatie die bij de sociale verkiezingen de meeste stemmen in de ondernemingsraad haalde het resterende mandaat,

De aldus aangeduide leden blijven lid van de vzw totdat de representatieve werknemersorganisaties na de volgende sociale verkiezingen de zes nieuwe leden hebben aangeduid, tenzij artikel 5 ondertussen van toepassing zou worden;

b) Anderzijds :

- de nv AXA Bank Europe, met maatschappelijke zetel thans gevestigd Vorstlaan 25, 1170 Brussel, hierna

genoemd "de bank". Het managementcomité van de bank zal onder de leden van het personeel van de AXA

groep in België, haar vaste vertegenwoordiger aanduiden en bekendmaken aan de algemene vergadering;

- en vijf andere personeelsleden van de AXA groep in België, aangeduid door de directie.

Artikel 5

§1. Het lidmaatschap houdt op te bestaan

-wanneer een lid zoals bedoeld in artikel 4 a, geen deel meer uitmaakt van het personeel van de nv AXA

Bank Europe,

-of wanneer een lid bedoeld in artikel 4 b, geen deel meer uitmaakt van het personeel van de AXA groep in

België,

-of wanneer het lidmaatschap van een lid ingetrokken wordt door de in artikel 4 vernielde instantie die het lid

heeft aangeduid,

-of bij vrijwillige uittreding van een lid dat zulks schriftelijk meldt aan de voorzitter,

In elk van deze vier gevallen houdt het lidmaatschap op te bestaan zodra een nieuw lid (zoals bedoeld in artikel 4 a of b) is aangeduid door de betrokken instantie.

§2. Indien evenwel door omstandigheden, het organisme voor de financiering van pensioenen op een bepaald ogenblik minder dan één gewoon lid zou tellen, zal de raad van bestuur binnen de vier weken bijeengeroepen worden om te onderzoeken of, binnen een periode van zes maanden na het wegvallen van het laatste gewoon lid, een nieuw gewoon lid kan toetreden tot het organisme voor de financiering van pensioenen.

In zulk geval en in afwijking van de artikelen 4 en 18 van deze statuten, is de raad van bestuur bevoegd om met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, te beslissen over de toetreding van een gewoon lid. Bij staking van stemmen in de raad van bestuur, zal de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend zijn.

In de periode gelegen tussen het ogenblik waarop het organisme voor de financiering van pensioenen minder dan één gewoon lid telt en het ogenblik waarop het organisme voor de financiering van pensioenen opnieuw één gewoon lid telt, kan de raad van bestuur in afwijking van artikel 9 van deze statuten, de bevoegdheden van de algemene vergadering uitoefenen, met uitzondering evenwel van de beslissingen die hetzij rechtmatig en zonder nadeel kunnen uitgesteld worden, hetzij een belangenconflict inhouden voor de raad van bestuur.

Indien bij het verstrijken van voormelde periode van zes maanden zou vastgesteld worden dat geen oplossing gevonden wordt en dat het organisme voor de financiering van pensioenen zonder gewoon lid blijft, zal, bij ontstentenis van leden in de algemene vergadering, de raad van bestuur, uiterlijk op de laatste werkdag van deze periode van zes maanden de ontbinding vragen aan de bevoegde rechtbank. Tot de aanstelling van een of meer vereffenaars neemt de raad van bestuur alle dringende en passende maatregelen.

Indien de raad van bestuur de bevoegde rechtbank niet zou vatten, staat het elke bestuurder en elke belanghebbende vrij een vordering tot ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioenen in te dienen bij de bevoegde rechtbank.

§3. De bijdragende onderneming dient lid te blijven van het organisme voor de financiering van pensioenen zolang dit belast is met het beheer van haar pensioenregeling.

Artikel 6

Aan de leden wordt geen enkel lidgeld opgelegd. Zij hebben als zodanig geen enkel recht op het

maatschappelijk fonds.

Artikel 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De ontslaggevende, uitgesloten of uittredende leden evenals de erfgenamen en andere rechthebbenden van een lid hebben geen enkel recht op het maatschappelijk fonds, behoudens de voordelen voorzien door de beschikkingen van het reglement.

Zij kunnen geen uittreksel of verantwoording der rekeningen, noch zegellegging of inventaris eisen of vorderen.

Artikel 8

Er bestaat geen hoofdelijke aansprakelijkheid tussen de leden; zij kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen, schulden of verplichtingen van het organisme, welke ook hun aard of hun oorzaak moge zijn.

III.Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van het organisme.

Volgende bevoegdheden zijn haar voorbehouden

1. de wijziging van de statuten;

2, de benoeming,de afzetting en de ambtsbeëindiging van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen, en het bepalen van hun bezoldiging;

4. de goedkeuring van de begroting, van de jaarrekeningen en het jaarverslag;

5, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

6. de ontbinding en de vereffening van het organisme;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de bekrachtiging van het financieringsplan en de wijziging ervan;

9. de bekrachtiging van de verklaring inzake beleggingsbeginselen;

10. de bekrachtiging van de beheersovereenkomsten met de bijdragende onderneming;

11. de bekrachtiging van collectieve overdrachten.

Artikel 10

De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar de laatste maandag van juni of, indien deze

dag een inactiviteitsdag is, de daaropvolgende werkdag.

De vergadering kan buitengewoon bijeengeroepen worden zo dikwijls als het maatschappelijk belang dit

vereist ingevolge beslissing van de raad.

Zij moet bijeen geroepen worden wanneer minstens 1/5 der leden erom verzoekt,

Artikel 11

De bijeenroepingen worden gedaan bij middel van een gewone brief of per e-mail of fax welke minstens acht dagen voor de bijeenkomst van de vergadering wordt toegezonden aan de leden (voor de bank aan de vaste vertegenwoordiger).

tedere uitnodiging bevat de agenda. Elk voorstel ondertekend door minstens één twintigste der leden, wordt op de agenda gebracht. De vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die erin opgesomd zijn, tenzij alle leden tegenwoordig zijn en de vergadering anders beslist,

Artikel 12

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Als secretaris fungeert de secretaris van de raad van bestuur,

In geval van afwezigheid of belet van de voorzitter en/of de secretaris van de raad van bestuur zal in de aanduiding van de voorzitter en/of de secretaris van de vergadering voorzien worden zoals bepaald in artikel 17 van de statuten.

Artikel 13

Aile leden hebben een gelijke stem op de algemene vergadering. De vaste vertegenwoordiger van de bank zal namens de bank stemmen Ieder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid met schriftelijke volmacht. Indien de bank zich laat vertegenwoordigen door een ander lid met schriftelijke volmacht, kan deze volmacht ondertekend worden door de vaste vertegenwoordiger van de bank.

De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 14

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Deze notulen worden bewaard op de zetel van het organisme waar ieder lid er kennis van kan nemen.

De beslissingen worden zo nodig door middel van een rondschrijven ter kennis gebracht van de derde betrokkenen.

IV. Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15

Het organisme wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit minstens vier en maximum zes bestuurders,

die leden van het organisme zijn of vaste vertegenwoordiger van de bank.

a) De helft der bestuurders zal benoemd worden op voordracht van de leden beschreven in artikel 4 a).

b) De andere helft zal benoemd worden op voordracht van de leden waarvan sprake in artikel 4 b).

Deze pariteit moet steeds geëerbiedigd blijven.

In ieder geval moeten de bijdragende onderneming en de aangeslotenen of hun vertegenwoordigers de

meerderheid uitmaken in de raad van bestuur van het organisme.

Artikel 16

De bestuurders worden benoemd telkens een nieuwe ondernemingsraad van de nv AXA Bank Europe wordt geïnstalleerd. Het mandaat van de vorige bestuurders verstrijkt evenwel pas op het ogenblik dat hun opvolgers effectief zijn benoemd overeenkomstig artikel 15.

In geval van vacature in de loop van een mandaat zal de nieuwe bestuurder het mandaat beëindigen van diegene die hij vervangt. Bij benoeming van nieuwe bestuurders zal steeds de pariteit van artikel 15 moeten geëerbiedigd worden.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

In geval van zware fout bij het uitoefenen van zijn mandaat of manifeste inbreuken tegen de wet of de statuten kan de algemene vergadering overgaan tot de afzetting van een bestuurder.

Artikel 17

De raad kiest tussen zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter zal verkozen worden tussen de bestuurders beschreven in artikel 15 b). In geval van afwezigheid of belet zef het voorzitterschap waargenomen worden door de oudste in jaren onder de bestuurders beschreven in artikel 15 b).

De secretaris za! verkozen worden tussen de bestuurders beschreven in artikel 15 a). In geval van afwezigheid of belet zal de functie waargenomen worden door de oudste in jaren onder de bestuurders beschreven in artikel 15 a).

Artikel 18

De raad van bestuur komt zo dikwijls bijeen als het belang van het organisme dit vereist op uitnodiging van

de voorzitter of van twee bestuurders.

Hij kan slechts beraadslagen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van stemmen. Elke bestuurder mag zich door een

andere bestuurder laten vertegenwoordigen in de raad van bestuur met schriftelijke volmacht.

Artikel 19

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake het bestuur van het organisme.

De raad is zo onder meer verantwoordelijk voor alle operationele taken die omschreven zijn in artikel 22 van

de wet van 27 oktober 2006 betreffende het toezicht op de instellingen voor bedrijfspensioenvoorzieningen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering wordt voorbehouden,

behoort tot de bevoegdheid van de raad.

Artikel 20

Alle akten die het organisme binden worden getekend door twee bestuurders waarvan de ene behoort tot de

groep bedoeld in artikel 15 a) en de andere tot deze bedoeld in artikel 15 b).

De raad mag speciale bevoegdheden aan gevolmachtigden van zijn keuze toekennen of te gepasten tijde

andere operationele organen oprichten.

De bestuurders moeten tegenover derden geen bewijs leveren van een voorafgaande beslissing van de

raad van bestuur.

V,Rekeningen en begroting

Artikel 21

Het maatschappelijk boekjaar begint per 01.01 en eindigt per 31.12.

Artikel 22

Om de 3 jaar wordt door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur een commissaris

benoemd en wordt zijn bezoldiging vastgesteld.

Artikel 23

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar worden ieder jaar en ten laatste binnen 6 maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende algemene vergadering.

VI. Ontbinding

Artikel 24

Ingeval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding ongeacht het ogenblik of de reden zal het overblijvend netto maatschappelijk actief, na kwijting van schulden en aanzuivering van de lasten, toegewezen worden door de algemene vergadering die aan de goederen een bestemming geeft conform met het doel waarvoor het organisme werd opgericht of conform een door de wet voorzien doel.

Artikel 25.

De statuten, opgesteld in het Nederlands, vormen de enige officiële versie.

Aldus gewijzigd te Berchem door de algemene vergadering van 14 december 2011. Zulks met eerbiediging van artikel 13 van de statuten en van de bijzondere voorwaarden vermeld in artikel 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Voor eensluidend beknopt uittreksel

Prosper MAES, Besuurder

Jacques MICHIELSENS, bestuurder

y ~ P

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden 7 Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/05/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

im

i

1

Ondernemingsnr : 0426.252.345

Benaming

(voluit): Pensioenfonds AXA Bank OFP

OFP

Grotesteenweg,J). - 2600 Berchem (Antwerpen)

Algemene vergadering van 30.06.2014 - Ontslagneming - statutaire benoeming

De algemene vergadering heeft akte genomen van het ontslag van de Heer Christian Marinus als bestuurder,

Zij heeft tot bestuurder benoemd Mevr, Françoise GILLES, geboren te Leuven op 23,12.1975 en wonende , rue Père Eudore Devroye 74 te 1150 Brussel.

Voor echt verklaard te Berchem op 12 maart 2015

Jacques Michielsens Gerrit Calluy

Bestuurder Bestuurder

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte

150 0067*

u

Rechtbank van koophandel Antwerpen

05 MEI 2015

afdeling Antwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

27/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 25.06.2007, NGL 18.07.2007 07408-0353-008
09/08/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 26.06.2006, NGL 07.08.2006 06598-0223-006
02/08/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 27.06.2005, NGL 26.07.2005 05535-0246-014
06/08/2004 : ME. - JAARREKENING 31.12.2003, GGK 28.06.2004, NGL 30.07.2004 04534-0051-005
12/11/2003 : VZ000091
12/11/2003 : VZ000091
12/08/1999 : BL

Coordonnées
PENSIOENFONDS AXA BANK

Adresse
GROTESTEENWEG 214 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande