PENTECOSTAL PASTORS FELLOWSHIP

Association sans but lucratif


Dénomination : PENTECOSTAL PASTORS FELLOWSHIP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.731.970

Publication

06/09/2013
ÿþ fl'QD : 2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111111111 I il

*13137509*

~

_... ,.... .......................

Ondernemingsnr.:

Benaming (voluit) :

(afgekort) : Rechtsvorm :

Zetel : Pentecostai Pastors Fellowship

VZW

Minister Delbekelaan 7, 2170 Merksem

d mini sid wRa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : 5 3 7 . 7 3 . 9 7 0 ~

Oprichtingsakte Vereniging zonder Winstoogmerk

De ondergetekenden,

1. Mijnheer Anderson B. Brown van Belgische nationaliteit, geboren te Sanniquellie (Liberia) op 16 April 1974, wonende Bredabaan 262, 2170 Merksem.

2.Mijnheer Frank Uwaila van Nigeriaanse nationaliteit, geboren te Benin City (Nigeria) op 22 September 1972, wonende Oude Molenstraat 61, 9100 St-Niklaas.

3. Mijnheer Steve Davis Edigin van Nigeriaanse nationaliteit, geboren te Benin City (Nigeria) op 2 Februari 1968, wonende Amstelstraat 129, 2100 Deurne Antwerpen.

4.Mijnheer Promise Adiele Nwaoha van Belgische nationaliteit, geboren te Enugu (Nigeria) op 12 Juni 1968, wonende Kauwiei 11, 2550 Kontich.

hebben besloten over te gaan tot de oprichting van een Vereniging Zonder Winstoogmerk waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1:

De vereniging draagt als naam "Pentecostal Pastors Fellowship", Deze naam moet steeds voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting

Artikel 2:

" De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Minister Delbekelaan 7, 2170 Merksem. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de vzw wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van voorgenoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel een overkoepeling te zijn van verschillende Pentecostal kerkgemeenschappen door:

a. samen te bidden om elkaar geestelijk aan te scherpen en te versterken, te horen van de Heer welke richting de kerk dient uit te gaan.

b. eenheid te brengen onder de leiders van de verschillende Pentecostal kerkgemeenschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

i.iOD? 2

 - vervolg

c. het imago en de interesse van elkaar te beschermen binnen het Pentecostal orgaan van dienaars. d, de stad in vrede te leiden door samen te komen in gebed (Jeremiah 29:7)

Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging overgaan tot het inrichten van locaties, collectes, maar ook de uitgave van literatuur en muziek.

Ook kan de vereniging om het doel te bereiken, initiatieven bevorderen en ondersteunen door middel van opleiding, trainingen, voordrachten, seminaries, workshops, het vervaardigen en uitgeven van films, boeken, partituren, aankoop en verhuur van instrumenten, en alle mogelijke audiovisuele documentatie.

Voor het bereiken van haar doel kan zij alle goederen en rechten, zowel roerende als onroerende, materiële als immateriële, patrimoniale als extrapatrimoniale verwerven, bezitten, beheren, zowel in vruchtgebruik als in eigendom, of in eender welke vorm

Zij zal tevens alle schenkingen en legaten mogen ontvangen, gelden inzamelen, fondsen samenstellen, artistieke, culturele en pedagogische manifestaties en evenementen inrichten. Deze opsomming is louter als voorbeeld, niet beperkend.

De vereniging mag ook giften doen in het kader van het pastoriale werk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor behouden

aan het

Belgisch

Staat blad

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL Il: LEDEN

Artikel 5:

De vereniging telt twee soorten leden; de wettelijke leden en de toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden. De vereniging telt minstens drie wettelijke leden,

Artikel 6:

De stichters zijn de eerste wettelijke leden. Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum duizend euro. De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur het verschuldigde lidgeld voor de wettelijke leden. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8:

De wettelijke en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven; de belangen van de vereniging of van één van haar organen niet te schaden,

Artikel 9:

Elk wettelijk [id kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekende brief aan de raad van bestuur.

Een wettelijk lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene vergadering en dit met een twee derde meerderheid van de stemmen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte en gedane inbrengen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie en maximum 5 bestuurders al dan niet wettelijk lid van de vereniging. Als er evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen. De bestuurders handelen als een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Oa22

1_, - veniolp

college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 11:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van twee jaar en zijn opnieuw verkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien,

Artikel 12:

§1 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, of in afwezigheid van de ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

§2 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. In dit aantal niet bereikt is, kan een nieuwe raad van bestuur bijeengeroepen worden met dezelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

§3 Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

§4 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

§5 De raad van bestuur kan vergaderen per telefcon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht.

§6 In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging dit vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, telegram, fax of e-mail.

Artikel 13:

§1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,....

§2 De raad van bestuur Kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van het dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan het dagelijks bestuur, aan één of meer van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten allen tijde worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur slechts rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee personen belast met het dagelijks bestuur, die samen moeten tekenen.

§3 De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die gezamenlijk optreden. De bevoegdheden van de bovengenoemde personen worden precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaald. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

§4 De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde ontwerp van huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering, maar zijn intussen wel van kracht. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de wettelijke leden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL 1V: ALGEMENE VERGADERING

Voor-behoûden,

aan het"

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

I, vervolg

Artikel 14:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een wettelijk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid. Elk wettelijk lid Kan echter slechts één ander wettelijk lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid kan bijgevolg slechts twee stemmen uitbrengen op de algemene vergadering.

Artikel 15:

De algemene vergadering is bij uitsluiting van enig ander orgaan bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten

b. de benoeming en afzetting van de bestuurders

c. desgevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

d. de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

e. het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g. het uitsluiten van een wettelijk lid

h. de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

i. in alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen

Artikel 16:

§1 De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De algemene vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de wettelijke Leden erom vraagt. De algemene vergadering moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar. De raad van bestuur bepaalt plaats, datum en uur van de algemene vergadering. Deze jaarvergadering moet plaatsvinden uiterlijk één maart

§2 Alle leden worden bij gewone brief uitgenodigd vijftien dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt getekend door de voorzitter en de secretaris. Ze vermeldt de dag uur en plaats van de vergadering.

§3 De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17:

§1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2. In geval van uitsluiting van een wettelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurdér en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksel daarvan wordt ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL V: INZAGERECHT WETTELIJKE LEDEN

Artikel 19:

Alle wettelijke leden kunnen het register van de wettelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging ervan een mandaat bekleden, evenals alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor behoûden

aan het;

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTING, REKENINGEN. CONTROLE.

Artikel 20:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en het overige in de vzw wet vermelde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dat vereist bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING, VEREFFENING.

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding besluiten op de wijze bepaald in de wet in geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de voorwaarden van vereffening.

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zef aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo zal worden overgedragen.

Artikel 23:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen in toepassing ervan, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake, van kracht.

Bovendien worden bepalingen van de vzw wet waarvan niet geldig wordt afgeweken, geacht in de onderhavige statuten te zijn opgenomen en worden de bedingen die van de dringende bepalingen van deze wet zouden afwijken als niet geschreven beschouwd.

BENOEMING BESTUURDERS

Worden benoemd als bestuurders:

De Heer Brown Anclerson 1~., met als functie "Voc~rziticr" voornoemd

De Heer Frank Uwaila, met als functie "Secretaris" voornoemd

Opgemaakt te Antwerpen

Op 08 juli 2013,

Frank Uwaila

Secretaris

Personen bevoegd om ieder afzonderlijk de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

De Heer Brown Anderson B

De Heer Frank Uwaila,

Coordonnées
PENTECOSTAL PASTORS FELLOWSHIP

Adresse
MINISTER DELBEKLAAN 7 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande