PERSONEELSKRING POLITIE NETELAND, AFGEKORT : PPN

Association sans but lucratif


Dénomination : PERSONEELSKRING POLITIE NETELAND, AFGEKORT : PPN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.226.983

Publication

05/11/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 3 OKT. 2012

KOOPHA1 TURNHOUT

De griffier

Ondernemingsnr : 4502.269.83

Benaming

(voluit) : PERSONEELSKRING POLITIE NETELAND

(verkort) : PPN

Rechtsvorm : VZW

Zetel : MOLENVEST 15, 2200 HERENTALS

Onderwerp akte : WIJZIGING BESTUUR, ZETEL en AANPASSEN STATUTEN

wijziging zetel

Op 11 april 2006 werd door de stad Herentals een wijziging doorgevoerd van de huisnummers te Herentals.

Hierdoor is de huisnummer van de Personeelskring gewijzigd van 15 naar 23.

- Samenstelling van bestuur :

Op de Algemene Vergadering van 16 december 2011 zijn er bestuursleden die hun ontslag hebben aangeboden en werden door middel van verkiezingen de hiernavolgende personen benoemd tot bestuurders van de vereniging. Hun functie werd toegewezen tijdens de Raad van Bestuur van 16 december 2011, De samenstelling wordt gewijzigd door de toevoeging van 1 lid bij het dagelijks bestuur, De volgende leden namen ontslag uit het bestuur

Ondervoorzitter: Janssens Dirk, geboren op 23/06/1961, wonende te 2650 Edegem, Ranonkelstraat 20 Secretaris ; Van Hoof Bert, geboren op 11/07/1974, wonende te 2200 Herentals, Cardijnfaan 11 Penningmeester : Vanden Driessche Karel, geboren op 16/09/1960, wondende te 2200 Herentals, Veldhoven 39

Lid dagelijks bestuur : Goor Paul, geboren op 09(09(1963, wonende te 2200 Herentals, Cardijnfaan 6

Zodoende bestaat de Raad van Bestuur voortaan uit

Voorzitter : Rombouts Danny, geboren op 23/06/1961, wonende te 2460 Lichtaart, Poefeweg 55

Secretaris : Schellens Heidi, geboren op 28/03/1980, wonende te 2235 Hulshout, Ramselsesteenweg 26

Ondervoorzitter : Goor Luc, geboren op 11/09/1962, wonende te 2200 Herentals, Cardijnfaan 72

Penningmeester : Boeckx Berlinda, geboren op 11/02/1962, wonende te 2200 Herentals, Sint Jobsstraat

178

Materiaalmeesster: Gios Mario, geboren op 16/10/1979, wonende te 2200 Herentals, Ekelstraat 116

Leden dagelijks bestuur:

Goossens Filip, geboren op 05/07/1974, wonende te 2280 Grobbendonk, Hermeslaan 12

Thiels Sonja, geboren op 13/06/1962, wonende te 2200 Herentals, Vest 71/101

Belmans Niels, geboren op 22105/1983, wonende te 2400 Mol, Hemelrijkstraat 33

Van Biesen Frans, geboren op 10/04/1956, wonende te 2200 Herentals, Druivenstraat 23

allen van Belgische nationaliteit

GECOORDINEERDE STATUTEN VAN DE VZW "Personeelskring Politie Neteland" Nummer van de vereniging 9934/93 - ondernemingsnummer 4502.269.83

NAAM - ZETEL - DOEL

Artikel 1 : De vereniging draagt de naam "Personeelskring Politie Neteland" vzw, afgekort "PPN"

Artikel 2 : De zetel van de vestiging is gevestigd te 2200 Herentals, Molenvest 23, hoofdcommissariaat van de lokale politiezone "Neteland".

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3 : De vereniging kan de zetel verplaatsen naar een andere vestigingsplaats binnen de omschirjving van de lokale politiezone, afhankelijk van de adresverandering van het hoofdcommissariaat.

Artikel 4 : De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, voo rhaar leden sportieve socio-culturele en andere activiteiten in te richten, in de meest brede betekenis van deze woorden, met gebruikmaking van alle middelen die zij daartoe dienstig acht. De vereniging kan zich laten bijstaan door experts en ai diegenen welke zij nodig acht om aan haar doel tegemoet te komen. Zij kan zich richten op aile onderwerpen die rechtstreeks of zijdelings te maken hebben met haar doel.

Artikel 5 : Zij zal ook aan bekendmaking en sensibilisering mogen doen op elk vlak dat niet in strijd is met onderhavige statuten. Zij zal de doelstellingen zowel algemeen als individueel nastreven.

Artikel 6 : De vereniging staat buiten iedere partijpolitiek of godsdienstige overtuiging en eerbiedigt elke politiieke of godsdienstige overtuiging van haar leden, zolang deze niet in tegenspraak is met haar doelstelling.

Artikel 7 : De vereniging werd opgericht op 01 april 1993, voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

Artikel 8 : Bij eventuele ontbinding van de vereniging zal het vermogen worden overgemaakt aan een vereniging met een goed doel, erkend door de Belgische Staat, zoals daar onder meer zijn : Het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen, en dergelijke na beslissing van de Algemene Vergadering.

LEDEN

Artikel 9  Alle leden van de Politiezone Neteland met inbegrip van het Calogpersoneel maken per definitie deel uit van de "PPN" alsmede hun partners en minderjarige kinderen.

Artikel 10 : Meerderjarige kinderen of andere familieleden van de leden van de personeelskring of sympathisanten, kunnen na een gemotiveerde vraag en mits goedkeuring van het dagelijks bestuur, en betaling van een jaarlijkse bijdrage, volwaardig lid worden van de personeelskring.

Artikel 11 : Leden van de Politiezone die geen deel wensen uit te maken van de "PPN" kunnen dit per schrijven aan het dagelijks bestuur ter kennis brengen en zullen niet meer geraadpleegd worden in verband met activiteiten, op welke wijze dan ook, van de "PPN".

Artikel 12 : Uitgetreden of uitgesloten leden hebben geen aanspraak op het maatschappelijke bezit van de vereniging en kunnen niet de teruggave eisen van door hen gedane bijdragen of inbrengsten.

Artikel 13 : Elk lid kan zich kandidaat stellen voor een functie in het dagelijks bestuur. Hij dient zijn kandidatuur per brief of interne mail over te maken aan het dagelijks bestuur.

Artikel 14 : Verzoek om toetreding, ontslag of kandidaatstelling voor een functie wordt per brief of pet interne mail aan de voorzitter der vereniging overgemaakt die verzoeker een bewijs van ontvangst zal afgeven, Dit verzoek wordt behandeld in de eerstvolgende bestuursvergadering.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15 : De algemene vergadering bestaat uit het geheel van de leden. Ze is het soevereine gezag van de vereniging. De beslissingen die zij overeenkomstig de statuten treft, zijn rechtsgeldig en binden alle leden. Vallen onder de bevoegdheid van de algemene vergadering :

- het benoemen en ontslaan van haar bestuursleden

- het wijzigen van de statuten

- het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- het ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van leden.

Artikel 16 : Ten minste éénmaas per jaar zal een algemene vergadering gehouden worden. De bijeenroepingen, welke de dag, uur en plaats der vergadering vermelden, worden door het dagelijks bestuur per brief, per affiche of per interne mail aan elk lid gericht, ten minste één week voor de vergadering.

Artikel 17 : Het dagelijks bestuur mag ten allen tijde de algemene vergadering in bijzondere zitting bijeenroepen. De raad van bestuur is daartoe verplicht op verzoek van één vijfde van de leden van de algemene vergadering en dit binnen de veertien dagen nadat de aanvraag werd ingediend. Dit verzoek moet de

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

punten behelzen die aan de vergadering dienen voorgelegd. Alle leden moeten hiertoe uitgenodigd worden zoals voorzien in artikel 16.

Artikel 18 ; De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het dagelijks bestuur, of bij ontstentenis door de ondervoorzitter. leder lid heeft één stem en heeft het recht op de algemene vergadering een ander lid af te vaardigen die door hem gevolmachtigd werd.

Artikel 19 : Behoudens andersluidende bepalingen in de wet voorzien, zal de algemene vergadering geldig beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige en vertegenwoordigde leden is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter bepalend.

Artikel 20 : De besluiten van de algemene vergadering worden vastgelegd in een proces-verbaal getekend door de voorzitter en de secretaris en door de leden die dit verlangen. Dit proces-verbaal is ter inzage van de leden op eenvoudig verzoek,

DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 21 : Het dagelijks bestuur bestaat uit : 1 voorzitter, 1 ondervoorzitter, 1 secretaris, 1 penningmeester, 1 materiaalmeester en 4 leden.

Artikel 22 : Voor de functies in het dagelijks bestuur worden er om de drie jaar verkiezingen gehouden. Uittredende leden zijn herkiesbaar.

Gepensioneerden of leden die het korps verlaten door mutatie of anderszins, moeten hun mandaten ter beschikking stellen. Het dagelijks bestuur zal oordelen of de vrijgekomen functie onmiddellijk moet ingevuld worden of de vrijgekomen functie bij de volgende algemene vergadering of bij de volgende verkiezing terug vacant zal gesteld worden.

Artikel 23 : Bestuuriseden die zonder gegronde reden jaarlijks meer dan de helft van de bestuursvergaderingen afwezig zijn, worden automatisch uittredende leden uit het bestuur. Ze kunnen zich opnieuw kandidaat steilen bij de volgende verkiezingen.

Artikel 24 ; Vrijgekomen plaatsen kunnen door nieuw verkozen bestuursleden ingenomen worden. leder lid kan zich kandidaat stellen.

Artikel 25 : Het daglijks bestuur wordt samen geroepen door de secretaris op voordracht van de voorzitter. Deze laatste zit de vergadering voor. Bij ontstentenis wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. De vergaderingen van het dagelijks bestuur zijn niet openbaar.

Artikel 26 ; Het dagelijks bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid en kan autonoom optreden behoudens de bevoegdheden welke volgens artikel 15 voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Bij belangrijke handelingen, aankopen enz. kan vooraf evenwel het akkoord van de algemene vergadering ingewonnen worden.

Artikel 27 : Het dagelijks bestuur kan met meerderheid van stemmen voorstellen om de leden van de vereniging te schorsen, die zich schuldig maken aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de wetten in verband met wellevendheid en zedelijkheid of die de goede werking van de vereniging schade berokkenen. De uitsluiting van een lid is een bevoegdheid van de algemene vergadering.

Artikel 28 : Om geldige beslissingen te nemen moeten ten minste de helft van de bestuursleden aanwezig zijn. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. In vergadering van het dagelijks bestuur kan bij ontstentenis van voldoende leden, mits een wachttijd van een half uur na aanvang, de vergadering toch rechtsgeldig doorgang vinden en kunnen de aanwezige bestuursleden (minimum vier) rechtsgeldige beslissingen nemen.

Artikel 29 : Om de goede werking van de vzw "PPN" te waarborgen kan een reglement van inwendige orde opgesteld worden. Zolang er geen reglement van inwendige orde werd opgesteld, zal het dagelijks bestuur autonoom oordelen, wat er wordt verstaan onder goede werking, goede zeden, gedrag, en dergelijke.

Artikel 34 : De leden van het dagelijks bestuur zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Artikel 31 : De leden zijn geen lidgheld of bijdrage verschuldigd.

Artikel 32 : Boven gemelde statuten en de wijzigingen worden rechtsgeldig op de datum en verschijning in het Belgisch Staatsblad.

Coordonnées
PERSONEELSKRING POLITIE NETELAND, AFGEKORT :…

Adresse
MOLENVEST 15 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande