PHILHARMONISCH KOOR VAN ANTWERPEN, AFGEKORT : PHILKO

Association sans but lucratif


Dénomination : PHILHARMONISCH KOOR VAN ANTWERPEN, AFGEKORT : PHILKO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.654.862

Publication

09/12/2013
ÿþ~ }AOD, 2,2

1-ȃ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i II





" 13189 59*

KOOP:-U»-

2 7 e ~ `. e~'_~

Critf" t~-~._ _--_

A Rd T r~ n n r=

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0408.654.862

Benaming : Philharmonisch Koor van Antwerpen

(Voluit)

(verkort): Phiiko

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Heistraat 131, 8-2610 Wilrijk

Onderwerp akte : BENOEMING(EN) - ONTSLAG(NEMINGEN)

Tekst : 1. Benoemingen en onstiagnemingen

In de algemene vergadering van donderdag 21 maart 2013 werd de heer Filip Desmet benoemd als secretaris van de vereniging, in opvolging van mevrouw Ingrid Van Hulst.

In de algemene vergadering van donderdag 21 maart 2013 werd mevrouw Ingrid ; van Hulst benoemd tot bestuurder van de vereniging.

Op donderdag 8 augustus aanvaardde de raad van bestuur het ontslag van mevrouw Anne Van Reeth, bestuurder van de vereniging.

2. Ingevolge voornoemde wijzigingen is de raad van bestuur als volgt samengesteld:

Voorzitter: Mulders Marc, wonende in de Meistraat 131 te 2610 Wilrijk Ondervoorzitter: Van Hekken Simone, wonende in de Donksesteenweg 60 te 2930 Brasschaat

Secretaris: Desmet Filip. wonende in de Lange Sint-Annastraat 19 te 2000 Antwerpen, geboren op 29 maart 1982 te Ternse

Penningmeester: Annemie Muys, wonende in de Max Herrnanlei 156 te 2930 Brasschaat, geboren op 30 mei 1954 te Merksem

Bestuurder: De Schutter Herlinda, wonende ln de Ernest Claeslaan 23 te 2980 Zoersel

Bestuurder: Dernarbaix Erik, wonende in de Broechemsesteenweg 101 te 2531 Vremde

Bestuurder: Van Hulst Ingrid, wonende In de Anemonenlaan 15 te 2531 Boechout Bestuurden Rottiers Johan, wonende In de Rommersheide D 10 te 2960 Brecht, geboren op 7 augustus 1948 te Mortsel

Opgemaakt te Antwerpen, 4 november 2013

Ondertekend,

Marc Mulders voorzitter

Op de laatste lez, van Lulk B vermelden :~»« Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) hevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegen:voordlgen

Verso : Naam en handtekening,

02/12/2011
ÿþiM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondarnernin nr : 0408.654.862

(valu) : Philharmonisch Koor van Antwerpen

(verscc-t)

Rechtsvcrr : vzw

Zetel : Heistraat 131 2610 Wiirdi j k

nam.

. nieuwe statuten -benoemingen

Op heden, 23.06.2011, is samengekomen de Algemene Vergadering van de vzw Philharmonisch Koor van Antwerpen, opgericht op 04.11.1965.

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen op 23.06.2011 en beschikkend over de nodige quorums inzake de aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting beslist nieuwe statuten goed te keuren dit als gevolg van de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Hierdoor bevestigt zij dat aile vroegere publicaties in de bijlage van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

1 BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1  benaming en zetel

De vereniging draagt de naam van Philharmonisch Koor van Antwerpen vzw.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op het volgende adres: Heistraat 131 te 2610 Wilrijk in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen en kan naar gelijk welk ander adres in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen worden overgeplaatst, bij beslissing van de Raad van Bestuur zoals bepaald in artikel 14 §1 van deze statuten.

Artikel 2  doel en activiteiten

§1

De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van om het even welk politiek of wijsgerig streven, de bevordering

van het koormuziekleven.

§2

De vereniging zal zelf concerten organiseren waaraan het koor deelneemt, in eigen beheer of gezamenlijk

met andere verenigingen, instellingen of organisaties.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met de verwezenlijking van het voormelde ideële niet-winstgevende doel, met inbegrip van bijkomstige

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel.

J IIJJ JJ IIJJ IJI 1111 J 111111111111

*11181969*

Op de laatste blz. van Luik 3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme tan aanz:an van derden te vertegsnv.foord:gen

VOPso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3 - duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2 LEDEN, BIJDRAGE, ONTSLAG

Artikel 4 - leden

§1

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden.

Het getal van de [eden is niet beperkt.

De zingende leden van het koor zijn de effectieve leden van de vzw. Het minimum aantal leden bedraagt 15.

Om zingend lid van het koor te worden, dient men zijn kandidatuur in te dienen bij de Raad van Bestuur. Na vier aaneengesloten weken aanwezigheid op de repetities, legt de kandidaat een stemproef af bij de dirigent.

Wanneer de kandidaat geslaagd is voor de stemproef en regelmatig de repetities bijwoont zal de Raad van Bestuur beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering en dit na a dvies van de dirigent. Deze beslissing van de Raad van Bestuur moet niet gemotiveerd worden en er kan geen beroep tegen worden aangetekend.

§2

De personen die lid zijn van de vriendenkring van het koor en hiervoor een bijdrage betalen worden

beschouwd als toegetreden leden én zijn dus geen lid van deze vereniging.

Artikel 5 - bijdrage

De leden van de vzw betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die maximum ¬ 100 per jaar bedraagt.

Artikel 6 - ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vzw treden. Een ontslagnemend lid heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan eventuele betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Het lidmaatschap van de leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet hebben betaald binnen de door Raad van Bestuur bepaalde termijn wordt opgeschort.

Het betreffende lid ontvangt een aanmaning tot betaling van de lidmaatschapsbijdrage. Het lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage niet de binnen gestelde termijn van de aanmaning betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn. Dit ontslag gaat onmiddellijk in en wordt opgenomen in de notulen van de eerst volgende vergadering van de Raad van Bestuur.

3 DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7  Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden van de vzw en (natuurlijke of rechts-) personen die werden voorgedragen door de Raad van Bestuur en aanvaard werden door de Algemene Vergadering. De leden van de Algemene Vergadering kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan maximum twee stemmen uitbrengen.

Artikel 8  Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

1 het wijzigen van de statuten

2aanvaarding van nieuwe leden en uitsluiting van een lid van de Algemene Vergadering

3benoeming en ontslaan van bestuurders

4kwijting geven aan de bestuurders

5goedkeunng van de rekeningen en de begrotingen

6de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

7de overname van of fusie met andere verenigingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

8de ontbinding van de vereniging

Artikel 9  Vergaderingen

§1

De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopende jaar. Deze jaarvergadering wordt bijeengeroepen in een periode binnen van 3 maanden na het afsluiten van het boekjaar, zoals bepaald in artikel 16 §1.

§2

De leden moeten minstens 14 kalenderdagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen worden door een aankondiging in het repetitielokaal en de overhandiging van de uitnodiging en de agenda of door de verzending ervan per e-mail.

Na de bekendmaking van de agenda kunnen punten worden toegevoegd wanneer die door minstens 1/20 van de leden schriftelijk en minstens 7 dagen voor de vergadering aan de secretaris worden meegedeeld.

De secretaris van de Raad van Bestuur stelt hierna een nieuwe agenda op voor de Algemene Vergadering die ten laatste bij het begin van de Algemene Vergadering wordt gegeven aan de leden.

§3

De Raad van Bestuur moet binnen een maand na de ontvangst van een verzoek tot bijeenroeping door 1/5 van de leden van de Algemene Vergadering een bijkomende Algemene Vergadering bijeenroepen. De wijze van bijeenroeping gebeurt zoals hierboven bepaald.

Artikel 10  Stemming

Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geen enkel geval worden de ongeldige en blanco stemmen en onthoudingen meegeteld voor het aanvaarden of verwerpen van een voorstel.

Artikel 11 - Inzagerecht

De notulen van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn ter inzage beschikbaar van de leden, die een afschrift kunnen ontvangen wanneer zij dit aanvragen.

4 DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 - Samenstelling

De Raad van Bestuur bestaat minstens uit 5 leden en maximum 11 leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging. De dirigent van het koor is ambtshalve lid van de Raad van Bestuur en is inbegrepen in het maximum aantal leden.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden minstens een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Een bestuurder kan geen twee of meer van deze functies cumuleren.

Indien door ontslag of welke andere reden ook het aantal bestuurders is teruggevallen tot vijf leden, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging voorzien is, behalve als een bestuurder is ontslagen uit zijn functie door de Algemene Vergadering.

Artikel 13  Aanstelling, duur van het mandaat, vergoeding

De aanstelling tot en de afzetting van bestuurders gebeurt door de Algemene Vergadering.en wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De bestuurders worden aangesteld voor een periode van 4 jaar, die maximum verlengbaar is met 1 periode van 4 jaar. De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14  Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

1

De Raad van Bestuur vergadert minstens één maal per kwartaal. De vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De voorzitter stelt de agenda op van de vergadering. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen als meer dan de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden bij afwezigheid van de voorzitter, voorgezeten door de ondervoorzitter of het oudste aanwezige lid en in die volgorde.

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen bijgehouden, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Elke bestuurder ontvangt een exemplaar van de notulen. De notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur worden gebundeld en bewaard door de secretaris. Notulen of uittreksels van de notulen worden steeds gehandtekend door de secretaris en de voorzitter of de secretaris en een andere bestuurder.

§2

De Raad van Bestuur neemt zijn beslissingen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van

stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslag-gevend.

§3

Beslissingen over het verwerven, vervreemden, hypothekeren van onroerende goederen, het aangàan van leningen en kredietopeningen, het aanvaarden van schenkingen, het aanwerven van medewerkers moeten worden genomen met een bijzondere meerderheid.

De aanwezigheid 4/5 van de bestuurders en een stemmenquorum van 4/5 is vereist voor het nemen van deze beslissingen.

Artikel 15  Bevoegheden - vertegenwoordiging

§1

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om op te treden namens de vereniging en alle daden van beheer en van beschikking te verrichten die binnen het doel van de vereniging vallen, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toegewezen. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De vertegenwoordiging gebeurt door de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester, die steeds met twee moeten handeleh.

§2

De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders of derden, al dan niet lid van de vergadering. De Raad van Bestuur kan aan iedere delegatie van zijn bevoegdheden een einde stellen door een beslissing die genomen wordt met een eenvoudige meerderheid.

§3

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter enlof de secretaris onbeperkt en afzonderlijk

een volmacht.

§4

Het openen en sluiten van financiële rekeningen vereist de gezamenlijke handtekening van de penningmeester en een tweede bestuurder, aangeduid en gevolmachtigd door de Raad van Bestuur. De volmacht en aanduiding warden gestaafd door een uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur, dat voldoet aan de voorwaarden bepaald in artikel 15 §1. De bestuurder die mee de rekeningen opent en sluit mag, het uittreksel van de notulen dat de volmacht en aanduiding regelt, niet mee handtekenen.

§5

Voor handelingen bedoeld in artikel 14 §3 zal de vereniging altijd worden vertegenwoordigd door de

gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter, penningmeester en secretaris.

§6

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de Raad van Bestuur een besluit neemt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurder met het belang verlaat de vergadering en onthoudt zich van de beraadslagingen en de

stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder

voorwaarden en tegen zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§7

De Raad van Bestuur stelt de dirigent aan en ontslaat hem. Voor de aanstelling en het ontslag van een

dirigent is een bijzondere meerderheid voorzien zoals bedoeld in artikel 14 §3.

§8

De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijk reglement op dat o.a. de bepalingen bevat voor het in stand

houden enlof verbeteren van het koor en z'n artistieke prestaties

5 BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 16

§1

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting voor ter goedkeuring van de Algemene Vergadering, zoals bepaald in artikel 9 §1.

§2

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig hetgeen bepaald wordt in de wetten inzake de verenigingen

zonder winstoogmerk en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier dat gehouden wordt op de bevoegde Rechtbank van

Koophandel.

6 ONTBINDING

Artikel 17

In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de passiva, door een

beslissing van de Algemene Vergadering overgedragen aart een vereniging waarvan het doel het beste overeenstemt met dat van de huidige vereniging. Voor de afhandeling van de ontbinding duidt de

Algemene Vergadering twee vereffenaars aan.

7 OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 18

Bij wijze van overgangsmaatregel eindigt het boekjaar 2010 op 31.03.2011 en het boekjaar 2011 begint op

01.04.2011 en eindigt op 31.12.2011.

De eerste mandaatsperiode van 4 jaar van al de hierna aangestelde bestuurders begint op 01.07.2011

8 SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

Artikel 19

De Algemene Vergadering verkiest tot bestuurder:

Demarbaix Erik  Broechemsesieenweg 101 te 2531 Vremde  dirigent, geboren te Berchem 01.05.1962

De Schutter Herlinda  Ernest Claeslaan 23 te 2980 Zoersel

Mulders Marc Heistraat 131 te 2610 Witrijk

Muys Annemie  Max Hermanlei 156 te 2930 Brasschaat, geboren te Merksem 30.05.1954

Rottiers Johan  Rommersheide D 10 te 2960 Brecht, geboren te Mortsel 07.08.1948

Van Hekken Simone  Donksesteenweg 60 te 2930 Brasschaat

Van Hulst Ingrid  Anemonenlaan 15 te 2531 Boechout

Van Reeth Anne  Hoek 147 te 2850 Boom, geboren te Reet 22.02.1955

7.' ,172k Í - VeA'c

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden

Marc Mulders  voorzitter

Van Hekken Simone  ondervoorzitter

Van Hulst Ingrid  secretaris

Muys Annemie  penningmeester

De Schutter Herlinda  bestuurder

Demarbaix Erik - bestuurder

Rottiers Johan  bestuurder

Van Reeth Anne - bestuurder

MOD 2.2

Opgemaakt te Antwerpen, 23.06.2011

Ondertekend,

Ingrid Van Hulst Marc Mulders

secretaris voorzitter

Op de laatste blz. van Luik 3 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de irstn:rnenrsrer de no;e:is, hatzi; van da psrso(o Ken) bevoegd de vereniging, stichting of crgaris-ne ter, aanzien van derden te veriecenurocrdigen

Verse : Naam en handtekening

Coordonnées
PHILHARMONISCH KOOR VAN ANTWERPEN, AFGEKORT …

Adresse
HEISTRAAT 131 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande