PHILIAS

Association sans but lucratif


Dénomination : PHILIAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.975.801

Publication

25/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u 1111311U tl

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

13 FO, 2015

afdeling Antwerpen

Bijlagen tiij het-Belgisch Staatsblatl - 2510-2/2015 Annexes du Moniteur be

Ondernemingsnr: j,q9 5 6-Û1

Benaming

(votuit) : PHILIAS

(verkort) "

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel . Huidevettersstraat 44 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : statuten.

De heren Jean Van Roy, arts, rijksregister n° 43.11.11-353, geboren te Antwerpen, wonende te 8500 Brugge aan de Hertsbergestraat 6,

Jean Vroman, ere advocaat, rijksregister n° 43.07.26-379.84, geboren te Antwerpen, wonende te 2018, Antwerpen aan de Van Eycklei 18 bus 5, en

Tom Stefens, op rust gestelde technische deskundige, rijksregister n° 43.12.18-371.76, geboren te'' Antwerpen, wonende te 2000 Antwerpen aan de Hoogstraat 29 bus 17,

hebben op 30 januari 2015 besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de. wetten van 21 juni 1921 en 2 mei 2002, onder volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk 1 - benaming - zetel - doel - duur.

Art. 1 - Naam.

De vereniging draagt de naam "Philias," vereniging zonder winstoogmerk,

Art. 2 - Zetel.

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, met zetel te 20001 Antwerpen aan de Huidevettersstraat 44.

Art. 3 - Doel.

De vereniging heeft tot doel bijstand te verlenen aan fysische personen en verenigingen in hun activiteiten die ertoe strekken in een adogmatische geest naar de waarheid te zoeken en de mensheid te verbeteren onder meer door de verdediging van idealen van verdraagzaamheid, broederschap, vrijheid van gedachte en scheiding van wereldlijke en spirituele machten. Zij beoogt geen enkele industriële of commerciële verrichtingen< en de voordelen die zij aan haar leden verschaft zijn louter van morele aard.

Om deze doelstellingen te bereiken kan de vereniging zalen en lokalen verwerven of huren, voordrachten, feestelijkheden en bijeenkomsten organiseren, eetmalen en happenings houden, werken, brochures en andere' geschriften publiceren, een bibliotheek en feestzaal oprichten en in het algemeen alle nuttige middelen. aanwenden om haar idealen te verspreiden op een wijze die fysisch en psychologisch geweldloos is.

Zij kan medewerking verlenen en belangen nemen op alle mogelijke wijzen in andere verenigingen zonder' winstoogmerk die eenzelfde of analoog doel nastreven. Zij kan zich bezig- houden met filantropie en met. liefdadigheidsactiviteiten.

Art. 4

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk Il - leden - aanneming - ontslag - verplichtingen.

Op de laatste blz. van Link t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5

De vereniging is samengesteld uit minstens drie effectieve leden. Toetredende leden kunnen bijgevoegd worden maar hun aantal is onbepaald.

De effectieve leden vormen de algemene vergadering, het hoogste orgaan van de vereniging. Artikel 6

De raad van bestuur beslist bij volstrekte meerderheid van stemmen uitsluitend en zonder beroep over elk verzoek tot aanneming en toetreding van nieuwe leden,.

Het verzoek om toetreding van elk kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur,

Artikel 7

Er is een jaarlijkse bijdrage door alle leden verschuldigd. Deze bijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 8

De inkomsten van de vereniging bestaan uit bijdragen, giften, legaten en inkomsten van alle aard die door haar verworven zijn.

Artikel 9

Alle leden kunnen ontslag nemen uit de vereniging mits dit schriftelijk te melden aan de raad van bestuur.

De drie effectieve leden moeten alleszins gekend zijn.

Artikel 10

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken warden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige leden en op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 11

Uittredende en uitgesloten leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het bezit van de vereniging, zij kunnen geen vergoedingen, geen overlegging van rekeningen of geen inventaris eisen.

Hoofdstuk III - raad van bestuur.

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden, door de algemene vergadering om de drie jaar benoemd onder de leden. De mandaten kunnen evenwel verlengd worden.

Artikel 13

De raad van bestuur is gelast met het vervullen van de pleegvormen voorgeschreven bij artikels 3, 9, 10 en 11 van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de private stichtingen.

Artikel 14

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, dit voor een termijn van drie jaar.

De penningmeester heeft de bevoegdheid de gelden en rekeningen van de vereniging bij te houden en bankrekeningen te openen. Hiervoor zijn de handtekeningen van de penningmeester en een bestuurder nodig.

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur vergadert minstens eenmaal per jaar of na bijeenroeping door de voorzitter of de secretaris en dit steeds bij gewone oproepingsbrief of bij elektronisch bericht.

Deze brief of mailbericht vermeldt de agenda en wordt minstens acht kalenderdagen voor de vergadering verstuurd.

Artikel 16

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Het verslag van de raad van bestuur wordt vastgelegd in notulen ondertekend door de secretaris.

Artikel 17

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het beheer en het bestuur van de vereniging,

Artikel 18

De raad van bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van twee bestuurders.

Artikel 19

De voorzitter leidt de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering,

De secretaris draagt zorg voor het opstellen en bewaren van alle documenten en bescheiden met betrekking tot de vereniging en meer bepaald van de notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergaderingen. Hij is eveneens gevolmachtigde om alle nodige stukken en rekeningen te tekenen en neer te leggen ter griffie van de rechtbank van koophandel,

De bevoegdheden van andere aangestelden van de vereniging worden vastgelegd door de raad van bestuur. De raad van bestuur kan andere functies binnen of buiten de raad van bestuur instellen bij eenvoudige beslissing.

Artikel 20

Wanneer een bestuurder overlijdt, of aan zijn mandaat verzaakt, of ontslagen wordt, zal de raad van bestuur onmiddellijk in zijn vervanging voorzien. Deze vervanging heeft een voorlopig karakter en moet op de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd. De bestuurder die dan in die omstandigheden wordt benoemd zet het mandaat van zijn voorganger voort.

Hoofdstuk IV - algemene vergadering,

Artikel 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en is het hoogste orgaan van de vereniging. Haar bevoegdheden zijn deze voorzien in de wet van 27 juni 1921 aangevuld met de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de private stichtingen.

Artikel 22

Eenmaal per jaar moet een algemene vergadering worden gehouden en dit voor het einde van de maand mei,

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur, bij monde van de secretaris, bij eenvoudige brief of bij middel van een elektronisch bericht, minstens veertien kalenderdagen voor de datum van de vergaderingen. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering is geldig samengesteld wat ook het aantal der leden is en haar beslissingen warden genomen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen,

De leden kunnen niet bij volmacht deelnemen aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De beslissingen van de algemene vergaderingen worden opgenomen in een register van de akten van de vereniging onder de vorm van notulen ondertekend door de secretaris. Deze notulen dienen op een volgende algemene vergadering te worden goedgekeurd.

Het register wordt bewaard op de zetel.

Artikel 23

De algemene vergadering neemt kennis van een verslag van de raad van bestuur met betrekking tot de werking en de activiteiten van de vereniging tijdens het verlopen kalenderjaar.

De penningmeester legt de door de raad van bestuur goedgekeurde rekeningen en begroting ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor.

Artikel 24

Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt slechts over één stem.

Artikel 25

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om over volgende punten te beraadslagen:

1)de wijziging van de statuten,

2)de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

3)de kwijting aan de bestuurders,

4)de goedkeuring van de begroting en de rekeningen van het voorbije jaar,

5)de uitsluiting van een lid, en

6)de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 26

Wijzigingen van de statuten gebeuren overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 en aangevuld bij wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de private stichtingen.

Hoofdstuk V - begrotingen en rekeningen.

Artikel 27

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van volgend jaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 28

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat, op voorstel van de raad van bestuur.

Hoofdstuk VI - ontbinding en vereffening.

Artikel 29

De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken wanneer de voorwaarden vervuld zijn zoals gesteld door artikel 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de private stichtingen.

De algemene vergadering duidt één of meer vereffenaars aan en bepaalt zijn of hun bevoegdheid. Artikel 30

In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt het netto actief besteed aan een vereniging met gelijkaardig doel aan te duiden door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PHILIAS

Adresse
HUIDVETTERSSTRAAT 44 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande