POESINNE

Association sans but lucratif


Dénomination : POESINNE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 807.136.406

Publication

10/10/2011
ÿþ MQ'D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

--"E H G E L E

M

-10- 2008

RECHTBANK van NDEL t J HELEN

*11152539

Ondernemingsnr : lue

Benaming

(voluit) : POESINNE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Antwerpsesteenweg 212 - 2500 Lier

Onderwerp akte : oprichting

De ondergetekenden:

-Dierckx Ingrid, Julia, Franciscus, geboren op 01/08/1960, wonende Antwerpsesteenweg 212 te 2500 Lier;

-Fierens Lucas, Rosa geboren op 02/03/1956, wonende Antwerpsesteenweg 212 te 2500 Lier;

-Goossens Kallen, Mia, Francine, geboren op 26/10/1978, wonende Mercatortaan 37 te 3191 Hever,

allen van belgische nationaliteit,

verklaren over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, dit overeenkomstig de wet.

van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I -- BENAMING EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "POESINNE", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpsesteenweg 212. 2500 Lier, in

. het gerechtelijk arrondissement Mechelen. _

Elke wijziging van de maatschappelijke zetel moet onverwijld worden bekend gemaakt in de Bijlage tot het

" Belgisch Staatsblad.

TITEL Il - DOEL EN DUUR

Artikel 3. De vereniging heeft lot doel:

. -het beschermen en opvangen van verloren, verlaten, verwaarloosde en overtollige dieren, het herplaatsen van deze dieren en een dierenambulance voor het vervoer en toedienen van eerste zorgen bij gekwetste of

" zieke dieren

-het organiseren, opzetten, en geven van cursussen en activiteiten betreffende culturele, artistieke, muzikale en maatschappelijke onderwerpen en thema's en hun wisselwerking, zowel inhoudelijk als ook praktisch, zowel in g roep als ook individueel, en bovendien het geven van opleidingen en adviezen die de fysieke, psychische, emotionele en spirituele aspecten van voornoemde onderwerpen en thema's tot doelstelling hebben.

-het uitgeven van boeken, ,tijdschriften, geluidsdragers, video's, software-programma's en andere mediadragers betreffende voornoemde activiteiten.

-het opzetten van lokale, nationale en internationale promotionele activiteiten, zoals demonstra lies, voordrachten, optredens, tentoonstellingen, beurzen, workshops, studiedagen, seminaries, uitwisselingsprogramma's, studiereizen.

-hulp aan en ontwikkeling en individuele coaching van elk individu, zonder onderscheid.

-de aankoop en verkoop van activa en passiva en het exploiteren van lokalen.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder andere haar medewerking verlenen en belangstelling aan de dag leggen voor elke activiteit die gelijkenis: vertoont met haar doel.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden bij, : beslissing van de algemene vergadering, dit voor zover er tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering.

TITEL III - LEDEN, LIDGELD, ONTSLAG

" Artikel 5. De vereniging bestaat uit wettelijke leden en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt,.

" maar het minimum aan wettelijke leden is bepaald op drie personen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste wettelijke leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene. vergadering, komt uitsluitend toe aan wettelijke leden. De wettelijke leden zijn diegenen die bij de oprichting onderhavige statuten hebben ondertekend en diegenen wiens naam vermeld is op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd bij de Griffie van de Burgerlijke Rechtbank van de plaats waar de vereniging haar:

" zetel heeft. De wettelijke bepalingen zijn alleen van toepassing op de wettelijke leden. De toegetreden leden

" behoren niet tot de algemene vergadering en hebben geen stemrecht.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

mort 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 6. leder natuurlijk persoon of rechtspersoon die dor minstens twee leden van de raad van bestuur wordt aanvaard, kan toetreden tot de vereniging.

Artikel 7. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 8. Elk wettelijk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het versturen van een aangetekende brief aan de raad van bestuur. Voor de toegetreden leden die wensen de vereniging te verlaten " Is geen enkele formaliteit vereist, het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage wordt beschouwd als het uittreden uit de vereniging.

Een wettelijk lid kan enkel uitgesloten te worden door beslissing van de algemene vergadering bij twee/derde meerderheid van de aan de stemming deelnemende leden. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege wanneer een lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig beheer wordt :

" gesteld. De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals hun rechtsopvolgers, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen. Evenmin kunnen zij teruggave of vergoeding vorderen van gestorte : bijdragen of gedane inbreng. Zij kunnen geen enkel uittreksel noch overhandiging van rekeningen, noch aanbrengen van zegels, noch boedelbeschrijving vorderen of eisen. Zij kunnen ook geen enkele daad stellen " die het beheer van de vereniging beperkt of belemmert.

Artikel 9. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR

E Artikel 1D. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie

personen die ook wettelijk lid zijn. Indien evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging bestaat de : raad van bestuur uit slechts twee personen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde afzetbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Benoeming, ontslag, aftreden, of : afzetting van een bestuurder wordt, na kennisname ervan, bekendgemaakt in de Bijlage lot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 11. De leden van de raad van bestuur worden aangesteld voor een periode van vijf jaar. Deze periode neemt een aanvang bij ondertekening van onderhavige statuten. De bestuurders zijn herkiesbaar. Indien door vrijwillig ontslag of door ontzetting uit hun functie, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het voorziene minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12. De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij worden aangesteld voor een periode van vijf jaar, te beginnen bij de ondertekening van onderhavige statuten.

Artikel 13. De raad van bestuur wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen op uitnodiging van de " voorzitter en de secretaris. Bij vrijwillig ontslag of ontzetting uit hun functie wordt de raad van bestuur' geldig bijeengeroepen op uitnodiging van twee leden van de raad van bestuur. Artikel 14. De vergadering wordt . voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door ' de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 15. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders " aanwezig is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan een tweede regelmatig bijeengeroepen vergadering geldig " beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16. Elk afwezig lid van de raad van bestuur kan per schriftelijke volmacht zijn bevoegdheden overdragen aan een ander lid van de raad, zonder dat deze kan beschikken over meer dan twee stemmen, " inclusief zijn eigen stem.

Artikel 17. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die, na goedkeuring door de raad van bestuur, door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. De notulen worden bewaard door de secretaris,

Artikel 19. De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheid inzake het beheren en besturen van aile belangen van de vereniging. Zij stelt alle huishoudelijke reglementen op welke zij nodig acht. Aldus valt alles wat door deze statuten of door de wet niet nadrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden, onder bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 20. De vereniging wordt ten aanzien van derden slechts geldig verbonden, zowel in rechte als " buitenrechtelijk, door de handtekening van de voorzitter of van de secretaris.

Artikel 21. De leden van de raad van bestuur nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich. Zij zijn niet persoonlijk verbonden door de verplichtingen van de vereniging.

Artikel 22. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer met gebruik van de aan dit beheer gekoppelde : handtekening, delegeren aan een of meer gedelegeerde bestuurders, die in zijn schoot worden gekozen.TITEL " V  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 23. De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden en wordt voorgezeten door de : voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de ; aanwezige bestuurders.

Artikel 24. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid . kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 25. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden

" van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Op de laatste blz. van Luik f3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

iroo zz

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

'Staatsblad

Luik B - Vevolg

" Artece! 2á. De algemene vergadering wordt' foor de reed van bestuur bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden beeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen voor het volgend jaar. Deze jaarlijkse

bijeenroeping zal plaatsvinden elke laatste maandag van de maand mei. .

: Artikel 27. Alla wettelijke leden worden minstens veertien dagen voor de datum van de vergadering bij gewone brief vt e-mail uitgenodigd op de " algemene vergadering. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de bijeenkomst vermeldt, bevat de agenda die wordt samengesteld door de raad van bestuur en la . ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Indien de aanwezigen hiermee unaniem instemmen, kan de algemene vergadering tevens op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan,

Artikel 28. De raad van bestuur is bomen verplicht de algemene vergadering samen te roepen telkens wanneer tenminste één/vijfile van de wettelijke leden per aangetekende brief daartoe verzoek richt aan de read

" van bestuur. Deze brief dient tevens de te behandelen agendapunten te vermelden. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen, met vermelding van " de te behandelen agendapunten.

Artikel 29.EIk wettelijk lid heeft op de algemene vergadering stemrecht Elk wettelijk lid heeft één stem. Zo " één van de leden tel verlangt is de stemming geheim.

Artikel-30. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerdeeteld van stermen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, dit zover minstens de lei van de leden aanwezig of vertegenwoordigd Is. Indien " : dit laatste" quorum niet wordt bereikt, kunnen de aanwezigen een nieuwe vergadering met dezelfde agenda " vastleggen- Tijdens deze tweede bijeenkomst, die evenwel niet binnen de vijftien dagen volgend oP de eerste vergadering mag- worden gehouden, zullen zij kunnen beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegere oordigde leden.

Artikel 31. In tegenstelling tot erehel 30 van onderhavige statuten dienen er voor elke statutenwijziging " minstens twee/derde van de leden vertegenwoordigd of aanwezig te zijn. de beslissingen worden den genomen . bij een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, of bij een meerderheid van

" viedvijhie van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen Indien de wijziging betrekking- heeft op het doel

waarvoor de vereniging werd opgericht.

Artikel 32. Van elke vergadering worden natuten opgemaakt die door de voorzitter en de secretaris "

ondertekend worden. Deze notulen waden bewaard door de secretaris. Aile wettelijke leden van de

vergadering hebben het recht tel Inzage van de notulen.

TITEL VI  BEGROTINGEN, REKENINGEN, 11NANCIEEL BELEID

Artikel 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot art met 31 december. Hit eerste boekjaar

loopt van de oprichtingsdatum tot 31 december 2009. -

Artikel 34. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van , het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

" Artikel 35. Het eventueel batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 38. De middelen welke de vereniging nodig heeft om haar doel te verwezenlijken zullen verschaft worden door bijdragen, giften, lidgelden en andere.

TITEL Vil  ONTBINDING, VEREFFENING "

Artikel 37. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging, zoals bepaald .

" onder artikel 31 van onderhavige statuten. De vergadering die de ontbinding uitspreekt, of bij ontstentenis "

daarvan de Rechtbank, benoemt één of meerdere vereffenaars.

Artikel 38. Ingeval van ontbinding warden de activa, na aanzuivering van schulden overdragen aan een

vereniging met een gelijkaardig dos' ais de veienlging, bij gebrek aan zulkdanige vereniging beslist de

algemene vergadering.

TrrEL VIII  INWENDIG REGLEMENT, BIJZONDERE SCHIKKINGEN

Artikel 39. Voor altes wat in de statuten niet eitdruldcraijk is geregeld, ishtijn de wet van 02 mei 2002 , de "

algemene wettelijke bepalingen, hel hulshoudelijk-reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Artikel 40. Overeenkomslig artikel 10 ven onderhavige statuten worden ets bestuurders aangeduid

Dlertdar Ingrid, wonende Antwerpsesteenweg 212 te 2500 Lier

-Fierons- Lucas, -wonende Antwerpsesteernweg 212 te 2500 tier

Artikel 41. ingevolge artikel 12 van de onderhavige statuten hebben zij aangesteld tot

Voorfitter. Dierc kx Ingrid

Secretaris en PenningmeesterFlerens Lucas

Aldus opgemaakt te Lier, in drie exemplaren op 30 juli 2008.

"

Fierens Luc Goossens Katrien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Dlerckx Ingrid

Op de laatste blz. Van Lui .i} vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumerrterende notaris, hefzij van de persotojnienl bevoegd de Vereniging, stichting of organisme tee aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso-7 Naam en handtekening

Coordonnées
POESINNE

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 212 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande