POWER THROUGH LOVE - KRACHT DOOR LIEFDE

Association sans but lucratif


Dénomination : POWER THROUGH LOVE - KRACHT DOOR LIEFDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.439.412

Publication

25/01/2013
ÿþOndernemingsnr

(voluit) : Power through love - kracht door liefde vzw

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wasstraat 43, 2699 Berchem

Onderwerp akte :

"Power through love - Kracht door liefde"

Vereniging zonder winstoogmerk

Wasstraat 43

2600 Berchem

OPRICHTINGSAKTE

De ondergetekenden:

Fernando Pauweis, Wasstraat 43, 2600 Berchem

Leen Van Herck, Wasstraat 43, 2600 Berchem

Stijn Ackaert, Philipslaan 95, 3000 Leuven

Zijn overeengekomen op 1 januari tweeduizend en dertien, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerken, de vereniging zonder winstoogmerk "Power through love - Kracht door liefde" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

TITEL 1. - Benaming, zetel, duur, naamgeving

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Power through love - Kracht door liefde" vzw.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Wasstraat 43, 2600 Berchem in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, en kan bij beslissing van de Algemene Vergadering naar gelijk welke andere plaats in België worden overgebracht.

Art. 3. Duur. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 3.bis Naamgeving. Naast de officiële naamgeving van de vereniging "Power through love - Kracht door liefde" kan de vereniging, afhankelijk van de activiteiten en organisaties die deel uitmaken van de vereniging, andere subnamen aannemen die de doelen van de activiteiten en organisaties helder weergeven. Deze subnamen worden vastgelegd in de desbetreffende vergaderingen van de Raad van Bestuur.

TITEL Il. - Doel, activiteiten, middelen

Art. 4. Doel. De vereniging heeft tot doel, vanuit een christelijke ethiek, ieder aspect van de lichamelijke en geestelijke levenskwaliteit van mensen te verbeteren of te verrijken, ongeacht leeftijd, geslacht, ras, nationaliteit, culturele of sociale achtergrond, godsdienst en/of politieke voorkeur. De vereniging wil hierbij ieders identiteit, achtergrond en specificiteit respecteren. De vereniging wil dit doel verwezenlijken zowel in België en andere Westerse landen als in ontwikkelingslanden.

Op de laatste biz van Link B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

M0D22

-~ ~f~ (\

º%~ ;~ G,_

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*13015fi

ber ae Be Ste;

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benaming

0502.439" 412

M4D 2,2

14 e.

;., s e

Art. 5. Activiteiten. De vereniging wil een platform creëren en initiatieven ontwikkelen voor alle activiteiten die uit dit doel voortvloeien, of die dit doel helpen realiseren - in de ruimste zin van het woord - zowel in België als in het buitenland. Dit Kan onder meer plaats vinden door activiteiten te ontwikkelen binnen ziekenhuizen, jongerencentra, bejaardentehuizen, asielcentra, vluchtelingenhuizen, psychiatrische centra, onder daklozen, scholen, campussen, internaten, gevangenissen, weeshuizen, wellnescentra en beurzen. Dit kan ook gebeuren in de vorm van bijeenkomsten, weekenden, concerten, conferenties, retraites, benefieten, campagnes, socio-culturele evenementen, het geven van workshops en cursussen, het stichten van (kleine en of grote) gemeenschappen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, de uitgave en verkoop van audiovisuele media, het publiceren van gedrukte literatuur of het ter beschikking stellen hiervan via internet of alle daartoe geëigende kanalen. Deelnemen aan evenementen, feesten, festivals, markten, muziek- en andere happenings, in cafés, pretparken en dergelijke meer. Ondernemen van korte- en langetermijn missiereizen in en buiten Europa en mensen uitzenden op zulke missiereizen, alles gerelateerd aan het doel. Oprichten of ondersteunen van weeshuizen en kindertehuizen en dergelijke meer. Binnen het kader van haar statutair doel kan zij zulke activiteiten zelf organiseren en uitvoeren, of ze doen uitvoeren of daarin ondersteuning bieden, en zo ook samenwerking met verenigingen en organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben bevorderen, waaruit ook netwerken kunnen ontstaan. Binnen het kader van haar statutair doel kunnen eveneens bestaande organisaties of nieuwe op te richten organisaties worden opgenomen binnen de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Deze organisaties kunnen tevens een subnaam aannemen zoals vermeld onder artikel 3bis. De activiteiten kunnen zowel het karakter van vrijwilligerswerk hebben als dat van betaalde dienstverlening of zelfs dat van een handelsdaad aannemen. Zij moeten rechtstreeks of onrechtstreeks steeds gericht blijven op het realiseren van het statutaire doel. In die zin kan de vereniging op bijkomstige wijze eveneens optreden als tussenpersoon voor diensten of producten van derden. De activiteiten dienen steeds de toets van de christelijke kernwaarden te kunnen doorstaan, zoals ze toegelicht worden in het huishoudelijke reglement van de vereniging. Deze opsommingen zijn ter voorbeeld gegeven, zonder echter andere terreinen uit te sluiten die binnen het bereik van de doelstelling liggen. Zij kunnen daarom in geen geval beperkend geïnterpreteerd worden.

Art. 6.Middelen. Voor het realiseren van de statutaire doelen kan de vereniging alle bijdragen, schenkingen, legaten en rechten van materiële of immateriële aard vanwege leden of derden in ontvangst nemen. Zij kan alle roerende en onroerende, materiële en immateriële goederen nodig voor de verwezenlijking van haar doel huren, huurkopen, in vruchtgebruik nemen, verkrijgen ot in volle eigendom bezitten en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan personeel in dienst nemen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde allerlei handelsdaden te stellen voor zover de winst gebruikt wordt om het statutaire doel te bereiken. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en commissarissen uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

TITEL Ill. - Bepalingen betreffende het lidmaatschap

Art. 7. Soorten leden: de vereniging heeft kernleden (vaste leden) en ondersteunende leden (toegetreden

leden).

Art. 8. Kernleden (vaste leden). Kernleden (vaste leden) zijn zeer nauw betrokken bij de werking van de vereniging en het behalen van het statutaire doel. Ze zijn betrokken bij de bestuurlijke besluitvorming en de activiteiten. Het aantal kernleden (vaste leden) van de vereniging mag niet minder zijn dan drie. De kernleden (vaste leden) kunnen alle rechten en verplichtingen uitoefenen zodra zij als kernlid aanvaard zijn. Elk kernlid kan met één stem deelnemen aan de besluitvorming in elke Algemene Vergadering.

Art. 9. Ondersteunende leden (toegetreden leden). Het aantal ondersteunende leden (toegetreden leden) is onbeperkt. Ondersteunende leden (toegetreden leden) sympathiseren met en ondersteunen de werking van de vereniging. Ondersteunende leden (toegetreden leden) zijn welkom, maar hebben geen stem in de algemene vergadering. Verenigingen hebben dezelfde rechten en plichten als elk natuurlijk persoon die als ondersteunend lid aanvaard werd. Ondersteunende leden (toegetreden leden) die de vereniging ook ondersteunen met financiële middelen worden "partners" genoemd.

Art. 10. Toetreding kernleden (vaste leden). Wie een kernlid wil worden, dient daarvoor schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Door deze aanvraag verklaren de kandidaat-kernleden (vaste leden) uitdrukkelijk akkoord te gaan met de statuten en zich te houden aan het huishoudelijke reglement van de vereniging. De algemene vergadering aanvaardt de kandidaat-kernleden (vaste leden) op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijke reglement. Noch de raad van bestuur, noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

Art. 11. Toetreding ondersteunende leden (toegetreden leden). Ondersteunende leden (toegetreden leden) volgen dezelfde toetredingsprocedure als de kernleden (vaste leden) zoals bepaald in art. 10. Ondersteunende leden (toegetreden leden) kunnen echter ook toetreden door schriftelijk, per brief of per e-mail, een verzoek tot

MoD22

+b

e a toetreding vanuit de vereniging te beantwoorden of te bevestigen via elektronische communicatiemiddelen

allerhande.

Art. 12, Einde lidmaatschap. Het lidmaatschap voor kernleden (vaste leden) en ondersteunende leden (toegetreden leden) neemt een einde door ontslag in te dienen bij de raad van bestuur, door het overlijden van het lid of door uitsluiting. Elk kernlid kan uitgesloten worden als diens levenswijze of activiteiten niet meer beantwoorden of afbreuk doen aan het statutaire doel of aan de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaden. De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en uitsluiting zijn vastgelegd in het huishoudelijke reglement. De Algemene Vergadering neemt het besluit tot uitsluiting op voordracht van de raad van bestuur. Noch de raad van bestuur, noch de algemene vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

Art. 13. Aanspraken op het vermogen. Zowel bij ontslag, overlijden als bij uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, op de vrijwillig gestorte bijdragen of op de inbreng van de betrokkene. Uitzondering hierop zijn de leningen, als er op dat ogenblik een terugbetalingsovereenkomst tussen de betrokkene en de vereniging bestaat. In zulke gevallen zal het contract de voorziene uitvoeringsvoorwaarden behouden.

Art. 14. Bijdragen of stortingen ten laste van de leden. De kernleden (vaste leden) en de ondersteunende leden (toegetreden leden) van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge TITEL IV. - Nadere bevoegdheden en functionering van de algemene vergadering

Art. 15. Bevoegdheden De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en bestaat uit de kernleden (vaste leden) van de vereniging. Ondersteunende leden (toegetreden leden) kunnen de vergadering bijwonen indien zij daarvoor uitgenodigd worden. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd tot de wijziging der statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun eventuele bezoldiging, de goedkeuring van de rekeningen, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de begrotingen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van de leden, zowel kernleden (vaste leden) als ondersteunende leden (toegetreden leden), de goedkeuring en de wijziging van het huishoudelijk reglement en de omvorming van de vereniging naar een andere rechtspersoon. Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, bepaald door de wet of de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de Algemene Vergadering.

Art. 16. Wijze van bijeenroeping van de algemene vergadering. De Algemene Vergadering komt elk jaar samen v6c r eenendertig maart en verder zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen. Ze wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, op verzoek van de voorzitter. Al de kernleden (vaste leden) moeten worden uitgenodigd. De schriftelijke oproeping vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering evenals de dagorde en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept. Zij worden ten minste tien dagen voor de vergadering aan elk kernlid overhandigd of verstuurd per gewone post, elektronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren. Elk voorstel, ondertekend door een kernlid, wordt op de agenda geplaatst. Verenigingen die kernlid zijn kunnen zich alleen laten vertegenwoordigen door een of meer van hun bestuurders die zelf beslissen wie van hen het stemrecht van hun vereniging uitoefent.

Art. 17. Vergaderprocedures. De Algemene Vergadering is wettig samen en kan enkel geldig beslissen als minstens de helft van alle kernleden (vaste leden) aanwezig is. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Art. 18, Gewone besluitvorming. Beslissingen van de Algemene Vergadering worden altijd genomen met een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Elk kernlid heeft slechts één stem. Een kernlid kan slechts één volmachtstem uitbrengen.

Art. 19. Bijzondere besluitvorming. Voor de volgende beraadslagingen en besluiten gelden bijzondere regels. 1. De benoemingen en afzettingen van bestuurders en de uitsluiting van een lid vereisen een drie vierden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. 2. Met verwijzing naar de wettelijke

bepalingen is voor wijziging van de statuten, voor de wijziging van de doelstelling en voor de ontbinding van

de vereniging de aanwezigheid of vertegenwoordiging van vier vijfden der leden vereist. Vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen dienen de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging goed te keuren.

Art. 20. Bekendmaking beslissingen. De besluiten voor de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging, de benoeming of afzetting van de bestuurders, worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging. Zij worden gedateerd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Zij kunnen daar door de leden (vaste leden en ondersteunende leden) worden ingekeken.

MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V. - Samenstelling, bevoegdheid en functioneren van de raad van beheer

Art. 21. Samenstelling en mandaten. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum twee kernleden (vaste leden). Bestuurders dienen steeds natuurlijke personen te zijn. Zij worden voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering benoemd op basis van kwalificaties waaraan verantwoordelijken en leiders moeten voldoen vanuit een christelijke ethiek. Hun mandaat kan te allen tijde door een besluit van de Algemene Vergadering beëindigd worden. Als het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minimum, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een Algemene Vergadering bijeen om nieuwe bestuurders te verkiezen.

Art. 22. Functies. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor haar goede functionering. De functies van ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en elke andere functie dan die van voorzitter mogen gecombineerd worden.

Art. 23. Vergaderingen. De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders en kan geldig beslissen als minstens twee derden van de bestuurders aanwezig is. De schriftelijke oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering evenals de dagorde en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept. Zij wordt ten minste tien dagen voor de vergadering aan elke bestuurder overhandigd of verstuurd per gewone post, elektronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren. De vergaderingen kunnen uitzonderlijk telefonisch of via een ander al dan niet elektronisch telecommunicatiesysteem verlopen. In dat geval dient binnen de tien dagen een volledig verslag aan alle bestuurders bezorgd te worden. De Raad van Bestuur beraadslaagt en besluit te allen tijde als college. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

Art. 24. Besluitvorming. Elke bestuurder heeft één stem. Beslissingen van de Raad van Bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een twee derden meerderheid van de aanwezige stemmen.

Art. 25. Verslagen. De notulen van de vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging. Zij worden gedateerd en ondertekend door alle bestuurders. Uittreksels worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Art. 26. Bevoegdheden. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle beheersdaden te stellen, met uitzondering van wat bij wet of in de statuten voorbehouden is aan de Algemene Vergadering. Tot deze bevoegdheden behoren onder meer: het verrichten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen, en arbitragebedingen; het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken, en het verlenen van alle zakelijke waarborgen. ledere bestuurder afzonderlijk is gerechtigd om de vereniging te vertegenwoordigen ten opzichte van de post of de bank. Hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen en te ontslaan. Voor alle administratieve handelingen volstaat de enkele handtekening van een bestuurder of die van een persoon die daartoe gemachtigd is door de Raad van Bestuur. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden. Voor het financiële en materiële beheer volstaat de enkele handtekening van een persoon die gemachtigd is te handelen tot een bedrag per verrichting dat de Raad van Bestuur bepaalt. Daarboven is een bijkomende handtekening van de voorzitter of diens plaatsvervanger vereist. Dit bedrag kan door de Raad van Bestuur op een van haar vergaderingen aangepast worden. Deze beslissing wordt opgenomen in het verslag van de vergadering. Voor alle ander handelingen dient de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen te roepen voor een bindend advies dienaangaande.

Art. 27. Verenigingsdocumenten. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op of formuleert voorstellen voor eventuele wijzigingen daaraan. De Algemene Vergadering dient dit reglement en eventuele wijzigingen goed te keuren met een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur houdt een register van het actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte publicaties en administratieve aangelegenheden en de neerleggingen van documenten zoals bepaald door de wet.

Art. 28. Dagelijks bestuur. De Raad van Bestuur kan het dagelijkse beheer van de vereniging in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen of aan een dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Zij stelt de bevoegdheden vast volgens de bepalingen van het huishoudelijke reglement.

TITEL VI. - Financiën, rekeningen en begrotingen

Art. 29, Boekjaar. Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de stichtingsdatum tot eenendertig december van datzelfde kalenderjaar. Op grond van het beleidsplan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Luik B - Vervolq

stelt de Raad van Bestuur de jaarrekening en de balans van het afgelopen jaar op, evenals de begroting van het volgende jaar. Zij legt die ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering zal op vraag van de Raad van Bestuur en op grond van deze documenten kwijting verlenen voor het gevoerde beleid. Daarvoor is een stemming met een twee derden meerderheid vereist.

TITEL VII. - Ontbinding, vereffening, slotbepalingen

Art. 30. Ontbinding. Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Zowel bij vrijwillige als bij rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wijst de Algemene Vergadering het netto overblijvend actief toe aan één of meer verenigingen in België of in het buitenland die gelijkaardige doelen beogen zoals vastgelegd in de statuten.

Art. 31. Diversen. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten wordt voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van de wetgever en naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Art. 32. Inzagerecht. De kernleden (vaste leden) en al wie daartoe een wettig belang aantonen, kunnen op de zetel van de vereniging hun inzagerecht uitoefenen. De uitwerking van deze bepalingen worden opgenomen in het huishoudelijk reglement. Voor de uittreksels door de vereniging verstrekt, volstaan de handtekeningen van de voorzitter of bij diens verhindering of ontstentenis de ondervoorzitter, samen met die van een andere bestuurder.

BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

De Algemene Vergadering stelt in haar eerste en stichtende vergadering aan:

Pauwels, Fernando, wonende te Wasstraat 43, 2600 Berchem, geboren op 31/12/1976 in Turnhout, in de functie van voorzitter van de vereniging.

Van Herck, Leen, wonende te Wasstraat 43, 2600 Berchem, geboren op 17/03/1977 in Antwerpen, in de functie van secretaris van de vereniging

Stijn Ackaert, Philipslaan 95, 3000 Leuven, geboren op 17/12/1980 in Leuven, in de functie van penningmeester van de vereniging.

Te Berchem, op 1 januari 2013,

Voor echt verklaard en ondertekend,

De stichters:

Pauwels Fernando

Van Herck Leen

Ackaert Stijn

y be.boudenn aan het Belgisch Staatsblad



Op de laatste lxlz van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrrinienlerende notaris, hetzii van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenvioordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
POWER THROUGH LOVE - KRACHT DOOR LIEFDE

Adresse
WASSTRAAT 43 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande