POWER@SEA THORNTON

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : POWER@SEA THORNTON
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 536.486.115

Publication

25/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 06.06.2014, NGL 18.06.2014 14196-0046-031
11/12/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

~~chtÀ~t1K v~si }~âqphand~l

Antwerpen

Q DEC. 201k

efcélkaântwerpen

11111111

*14220993*

Ondernemingsnr : 0536.486115

Benaming

(voluit) : POWER@SEA THORNTON

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Scheldedijk 30, 2070 Zwijndrecht

(volledig adres)

Onderwerp akte : Beëindiging mandaat bestuurder - Bijzondere Volmacht

Bij eenparige schriftelijke besluiten dd. 13 november 2014 van de aandeelhouders van "Power@Sea Thornton" NV, met maatschappelijke zetel te 2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen 0536.486.115 (hierna de "Vennootschap") werden overeenkomstig artikel 536 van het Wetboek van vennootschappen, de volgende besluiten genomen:

1. Kennisname en aanvaarding van de beëindiging, met ingang op 30 juni 2014, van het mandaat van dhr. Christian VAN MEERBEECK, als bestuurder van de Vennootschap.

2. Aan de burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Laurius", met zetel te 2000 Antwerpen, Oudeleeuwenrui 19, vertegenwoordigd door de heer Dirk Wellens en/of de heer Stefaan Wauman en/of mevrouw Jolien Loos, met recht van indeplaatsstelling, wordt een bijzondere volmacht verleend om de Vennootschap te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen (inclusief de formulieren I (publicatie) en II (wijziging inschrijving)) en neer te leggen, nodig voor de wijziging van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en de ondertekening en publicatie van een uittreksel van deze beslissing in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

Laurius BV CVBA, vertegenwoordigd door mevrouw Jollen Loos Bijzondere volmachtdrager

Op de laatste bis. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

17/07/2013
ÿþ Mod 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffe van de akte

IiiII~.II

*1311068IIIIINII5*'

fl

Fil

Neergelegd ter griffie van de Rèchtb

van Koophandel te Antwerpen, op

0$ JUL 2013

Griffie

Ondernemingsnr : * ,~ 3 6 ~G1-1 5

Benaming (voluit) :POWER@SEA THORNTON

(verkort):

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel :2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting van de naamloze vennootschap "POWER@SEA

THORNTON" ingevolge buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "POWER@SEA" houdende partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap

Uit een akte verleden voor Meester Paul WELLENS, notaris met zetel te 2640 Mortsel, Eggestraat 28, op 17 juni 2013, blijkt dat een naamloze vennootschap genaamd "POWER@SEA THORNTON" werd opgericht door middel van een akte houdende partiële splitsing door oprichting van de naamloze vennootschap "Power@Sea" als volgt:

Rechtsvorm en Naam

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "POWER@SEA THORNTON".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "naamloze vennootschap" of de afkorting "N.V.", of in het Frans "société anonyme" of de afkorting "S.A.".

Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30.

De Raad van Bestuur mag de zetel verplaatsen naar iedere andere plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving ter zake, zonder dat hiervoor een statutenwijziging is vereist. Hij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Doel

De vennootschap heeft tot doel : voor eigen rekening, als lasthebber, en voor rekening van derden in België (i) het participeren in ondernemingen die milieuvriendelijke (wind-)energie ontwikkelen, vervaardigen of exploiteren, en (ii) de exploitatie van (wind-)energieprojecten op zee. De vennootschap mag octrooien, licenties, handelsmerken, auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten verwerven, overdragen of ter beschikking stellen, doe rechtsreeks of onrechtstreeks met haar doelomschrijving of activiteiten verband houden en die bijdragen tot haar ontwikkeling.

De vennootschap mag alle nijverheids-, handels- en financiële verrichtingen doen en activiteiten ontwikkelen en mag alle onroerende en roerende handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks de activiteit van de vennootschap bevorderen, stimuleren of anderszins ermee verband houden. Het wordt de vennootschap toegestaan door inbreng in speciën of in natura,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en}

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Igisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ '

Luik B - vervolg

of door een fusie, een aandeel te verwerven in, financiële steun te verlenen aan of op enige andere wijze een belang te nemen in enige andere in België of in het buitenland bestaande of nog op te richten vereniging, zaak, onderneming of vennootschap, met dezelfde of een gelijkaardige doelomschrijving of die de activiteit van de vennootschap bevordert, stimuleert of anderszins ermee verband houdt.

Duur

De vennootschap datum van de oprichtingsakte.

Zij kan slechts door de wil van de aandeelhouders ontbonden door een

worden

besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten gelden, tenzij het vermogen van de vennootschap gedaald is beneden één/vierde van het kapitaal. In dit geval kan een speciaal daartoe bijeengeroepen buitengewone algemene vergadering tot de ontbinding van de vennootschap besluiten als het voorstel terzake

wordt door één/vierde van de op die vergadering uitgebrachte

goedgekeurd

stemmen.

Kapitaal

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt drieëndertig miljoen vierhonderd en twee duizend en vierentachtig euro zeventien cent (e 33.402.084,17).

Het is vertegenwoordigd door achtduizend vierenzesig (8.064) aandelen op naam zonder nominale waarde, die ieder één achtduizend vierenzestigste (1/8.064ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn verdeeld in drie categorieën, genaamd categorie A, B en C. De eigenaar of houder van een bepaald aandeel bepaalt steeds tot welke categorie dit aandeel behoort.

Bij overdracht van aandelen van een bepaalde categorie aan een aandeelhouder van een andere categorie, worden deze aandelen automatisch omgezet in de categorie van de aandelen van de overnemende aandeelhouder. De Raad van Bestuur van de vennootschap is bevoegd om de wijzigingen aan onderhavig artikel notarieel te laten acteren.

Op voormelde aandelen wordt ingeschreven door:

1. De naamloze vennootschap "DREDGING ENVIRONMENTAL & MARINE ENGINEERING", met zetel te 2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30, rechtspersonenregister Antwerpen 0400.473.705, houdster van drieduizend negenhonderd drieënveertig (3.943) aandelen van de categorie A.

2. De naamloze vennootschap "TECHNO@GREEN", met zetel te 2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30, ondernemingsnummer 0475.815.781, RPR Antwerpen, houdster van honderd achtenzeventig (178) aandelen van de categorie B.

3. De naamloze vennootschap "S.R.I.W. ENVIRONNEMENT", met zetel te 4000 Luik, Avenue Maurice Destenay 13, rechtspersonenregister Luik 0426.516.918, houdster van duizend negenhonderd eenenzeventig (1.971) aandelen categorie C.

4. De naamloze vennootschap "SOCOF.E", met zetel te 4000 Luik, Avenue Maurice Destenay 13, rechtspersonenregister Luik 0472.085.439, houdster van duizend negenhonderd tweeënzeventig (1.972) aandelen categorie C.

Samen: achtduizend en vierenzestig (8.064) aandelen of de totaliteit der aandelen.

Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, welke tien leden telt.

De bestuurders worden benoemd als volgt :

vier bestuurders worden benoemd uit een lijst voorgedragen door de houders van de aandelen van categorie A;

twee bestuurders worden benoemd uit een lijst voorgedragen door de houders van de aandelen van categorie B;

vier bestuurders worden benoemd uit een lijst voorgedragen door de houders van de aandelen van categorie C;

De leden worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van maximum zes jaar, op elk ogenblik herroepbaar. Aftredende bestuurders zijn, herkiesbaar.

wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de

t

Luik B _ vervolg

In geval van voortijdige vacature in de Raad van bestuur dient de Algemene Vergadering onverwijld een nieuwe bestuurder te benoemen met dien verstande dat deze bestuurder dient verkozen uit een kandidatenlijst, voorgedragen door dezelfde houders van aandelen als deze op voordracht van wie de te vervangen bestuurder werd verkozen.

Elk op deze wijze door de Algemene Vergadering benoemde bestuurder beëindigt de opdracht van de bestuurder die hij vervangt.

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan bijzondere lasthebbers aanstellen.

Algemene Vergadering

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle aandeelhouders.

De gewone Algemene Vergadering der aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, wordt jaarlijks gehouden op de tweede woensdag van de maand april om tien uur op de zetel der vennootschap behoudens andersluidende bijeenroeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op hetzelfde uur.

Een buitengewone Algemene Vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist en moet worden bijeengeroepen telkens de aandeelhouders die samen ten minste één/vijfde van de aandelen vertegenwoordigen.

Boekjaar - vertegenwoordiging

Ieder boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december van dat jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de Raad van Bestuur de inventaris en de jaarrekeningen op.

Reserve - winstverdeling - interim-dividend

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap, waarop jaarlijks vijf ten honderd wordt voorafgenomen voor de wettelijke reserve.

Deze voorafname is niet meer verplicht maar facultatief wanneer het reservefonds één/tiende van het geplaatste kapitaal der vennootschap bedraagt.

Omtrent het overige zal de Algemene Vergadering jaarlijks opnieuw besluiten onder voorbehoud van hetgeen is bepaald in het Wetboek van Vennootschappen. De Raad van Bestuur bepaalt het tijdstip en de plaats van uitbetaling van eventuele dividenden en heeft de bevoegdheid om, op het resultaat van ieder boekjaar, een interim-dividend uit te keren binnen de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

EERSTE BOEKJAAR - EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

Het eerste boekjaar loopt vanaf 1 januari 2013 tot 31 december 2013.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2014. BENOEMINGEN

1. De vergadering bepaalt het aantal van de bestuurders van de vennootschap 'POWER@SEA THORNTON" op tien (10), en benoemt tot die hoedanigheid voor een termijn van zes jaar, zodat hun opdracht eindigt bij de sluiting van de gewone algemene vergadering die zal worden gehouden in het jaar 2019:

Als bestuurders "A" op voordracht van de houders van aandelen reeks "A"

a) De heer Alain Bernard, wonende te Bosstraat 28, 9111 Belsele;

b) De heer Marc Maes, wonende te Dennedreef 22, 3140 Keerbergen;

c) De heer Martin Ockier, wonende te Oude Brusselseweg 6, 9090 Melle;

d) Mevrouw Els Verbraecken, wonende te Kerseleerveld 19, 2820 Bonheiden;

Als bestuurders "B" op voordracht van de houders van aandelen reeks "B"

e) De heer Marc Stordiau, wonende te Jef De Pauwstraat 1, 9100 Sint-Niklaas;

f) De heer Christian Van Meerbeeck, wonende te Pastoor De Konincklaan 45,

e

Voor-

behouden aan het

Staatsblad

f&

),,talk B - vervolg

'2610 Wilrij k;~ Als bestuurders "C" op voordracht van de houders van aandelen reeks "C"

g) De heer Claude Grégoire, wonende te Route de Limbourgh 65, 4845 Jalhay;

h) Mevrouw Marianne Basecq, wonende te Avenue des Ormes 36, 4000 Luik;

i) De naamloze vennootschap Samanda, met maatschappelijke zetel te Avenue

Maurice Destenay 13, 4000 Luik, RPR Luik 0480.028.848, vast

vertegenwoordigd door de heer Olivier Vanderijst, 1030 Schaarbeek, Avenue Paul Dechanel 19;

j) Mevrouw Karine Fabry, wonende te Rue Château des Balances 51, 5000

Namen.

De mandaten van de bestuurders worden kosteloos uitgeoefend.

2. De vergadering besluit dat een commissaris wordt aangeduid voor de

vennootschap "POWER@SEA THORNTON", voor een termijn van drie jaar, zodat hun opdracht eindigt bij de sluiting van de gewone algemene vergadering die zal worden gehouden in het jaar 2016:

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Deloitte Bedrijfsrevisoren, RPR Brussel 0429.053.863, met maatschappelijjke zetel te 1831 Diegem, Berkenlaan 8b, vertegenwoordigd door de heer Luc Van Coppenolle, bedrijfsrevisor.

De bezoldiging van de commissaris wordt buiten de aanwezigheid van de notaris genotuleerd

D. Volmacht

Voor zover als nodig wordt bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling verleend aan (i) de vennootschap onder firma "ADMINISTRATIE, SECRETARIAAT & CONSULTING", afgekort "AS&C", gevestigd te 2100 Deurne (Antwerpen), Dascottelei 9 bus 6, vertegenwoordigd door Mevrouw Simonne MOYAERT, wonend te 2100 Deurne (Antwerpen), Dascottelei 9 bus 6 en (ii) de heer WELLENS Dirk en de heer WAUMAN Stefaan, advocaten met kantoor te 2000 Antwerpen, Oudeleeuwenrui 19, teneinde alle formaliteiten te vervullen om wijziging te vorderen van de inschrijving van de vennootschap in het rechtspersonenregister van de Kruispuntbank van Ondernemingen en teneinde de nodige formaliteiten te vervullen tot

a) inschrijving van Power@Sea Thornton in het rechtspersonenregister (RPR) van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO);

b) inschrijving van Power@Sea Thornton als belastingplichtige bij het bestuur van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL (get.) notaris Paul Wellens

Tegelijk hiermee neergelegd:

Afschrift van het proces-verbaal

Bijzonder verslag van de oprichters

Verslag van de bedrijfsrevisor

21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 10.06.2016 16179-0234-028

Coordonnées
POWER@SEA THORNTON

Adresse
SCHELDEDIJK 30 2070 ZWIJNDRECHT

Code postal : 2070
Localité : ZWIJNDRECHT
Commune : ZWIJNDRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande