PRAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : PRAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.140.673

Publication

08/08/2011
ÿþMpD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Verschansingstraat 55 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : oprichting benoeming bestuurders

Oprichtingsstatuten.

De ondergetekenden :

BROSENS Ann, wonende te 2000 Antwerpen aan de Verschansingstraat 55.

VERHULST Lutgardis, wonende te, 3001 Leuven-Heverlee, Oud-Heverleestraat 83.

De LIGNIERE Ilythyia, danser, wonende te 2018 Antwerpen aan de Lange Elzenstraat 75,

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en waarvan de statuten. de volgende zijn.

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam PRAAN

Art. 2. De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen (Belgje), te 2000 Antwerpen aan de Verschansingstraat 55. Binnen deze stad kan de maatschappelijke zetel worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel:

- bestuderen van de relatie geest-lichaam maar vertrekkende vanuit het lichaam op de eerste plaats en niet vanuit de geest.

- Inspiratiebronnen zijn de drie traktaten van Patanjali:

1) Yoga of de kennis van de geest.

2) Ayurveda of de kennis van het gezonde lichaam.

3) Grammatica of de kennis van het woord.

Om tegemoet te komen aan 1) zal de vereniging yogalessen organiseren in het algemeen en lyengar-yoga-lessen in het bijzonder. Ook zal zij andere lichaamstherapieen aanmoedigen en ondersteunen. Dit werk zal de zelf-kennis bevorderen.

Om tegemoet te komen aan 2) zal de vereniging helpen bij de verspreiding van lichaamskennis in het algemeen en de ayurvedische kennis in het bijzonder. Ook zal de kennis van het "lichaam" open getrokken worden naar het "lichamelijke" in het algemeen.

Niet alleen het onderzoek naar het eigen lichaam staat hier centraal maar ook het onderzoek naar een evenwichtige relatie tussen het individu en haar omgeving. Hieronder verstaan wij enerzijds respect naar de natuur en anderzijds de zelf-redzaamheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-behoude aan het Belgisci Staatsbta 111111111111111111111111111

*11122515*

.83lf e 1 7 !! " 6 / 3

Praan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Om tegemoet te komen aan 3), geeft de vereniging aandacht aan het gesproken als het geschreven woord. Het belang van het woord als communicatiemiddel naar zichzelf en naar anderen. Binnen dit aspect, streeft de vereniging naar respect en erkenning tussen alle mensen. De verscheidenheid in dienste van de eenheid.

De aard van de projecten is velerlei: deze kunnen wetenschappelijk, medisch, psychologisch, artistiek, creatief, spiritueel of praktisch zijn.

De vereniging wil ook een forum en ondersteuning bieden voor mensen die een gelijkaardige zoektocht maken en dat willen delen met anderen. Dit kan zijn door het te huur stellen van de ruimtes of via vermelding in de nieuwsbrief.

Voor het bereiken van haar doel, zal zij alle goederen en rechten, zowel roerende als onroerende, materiële als immateriële, patrimoniële als extra-patrimoniële mogen verwerven, bezitten en beheren, zowel in vruchtgebruik als in eigendom, of in eender welke vorm.

Zij zal eveneens alle schenkingen en legaten mogen ontvangen, gelden verzamelen, fondsen samenstellen, artistieke, culturele en pedagogische manifestaties inrichten. Deze opsomming is louter exemplatief, niet beperkend.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. -- Leden.

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve en niet effectieve leden. De volheid van lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Bij de hiernavolgende bepalingen wordt onder 'leden' telkens enkel de effectieve leden verstaan.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur wordt aanvaard. Om lid te worden moet de kandidaat een schriftelijk verzoek richten aan de raad van bestuur.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze leden zijn uiteraard geen effectieve leden, zij genieten derhalve geen stemrecht op de algemene vergaderingen.

Art. 8. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage, vastgesteld per categorie, door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur. Dit bedrag zal nooit méér dan 1000, ¬ bedragen.

Art. 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering, die daarover beslist.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

TITEL III. -- De raad van bestuur.

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste twee leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Art. 12. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, dat ingediend wordt bij middel van een aangetekend schrijven bij de raad van bestuur, afzetting of door welke reden dan ook, door een stemming van de algemene vergadering, het aantal bestuurders onder het minimum is teruggevallen, blijven die bestuurders in functie, totdat in hun vervanging is voorzien.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 16. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als een college. Ze kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 17. In elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hun afzetting of het vrijwillig ontslag wordt geregeld zoals de wet voorziet.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden over bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan de voorzitter of een van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die geen lid is van de vereniging.

De raad van bestuur kart, indien hij dit nodig oordeelt, uit zijn leden een of meer afgevaardigde-bestuurders of directeurs benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Hun afzetting of het vrijwillig ontslag wordt geregeld zoals de wet voorziet

Art. 19. Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. De vereniging wordt in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door twee gezamenlijk optredende bestuurders

TITEL IV. -- Algemene vergadering.

Art. 20. De Algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts een ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt slechts over een stem. De ereleden kunnen worden geraadpleegd.

Art. 21. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de commissarissen en de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging , de kwijting van de bestuurders en de commissarissen, het goedkeuren, van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 22. De vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Art. 23. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van de maand Januari. Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering. Op verzoek van één twintigste van de effectieve leden moet de agenda worden uitgebreid met punten door hen aangebracht.

Art. 24. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 25. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De minimale termijn voor de oproeping kan niet minder belopen dan 8 dagen.

"

Vbor-

berrouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 26. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dal ogenblik de vergadering voorzit. Tot wijziging van de statuten of ontbinding en de uitsluiting van een lid zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Art. 27. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Effectieve leden, zowel als belanghebbende derden, kunnen inzage krijgen mits aanvraag aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V. -- Rekeningen en begrotingen.

Art. 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI. -- Ontbinding en vereffening.

Art. 29. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan, de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de voorwaarden van de vereffening.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging of een internationale vereniging, waarvan het doel het meest die van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 30. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, geldt de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Aldus opgemaakt in vijf exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Antwerpen op 22 Mei 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge







Voor eensluidend verklaard,



raad van bestuur- benoemingen

Uit de notulen van de eerste algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk PRAAN blijkt dat de algemene vergadering overeenkomstig de statuten tot bestuurder heeft benoemd, de hiernavolgende en dewelke aanvaarden.

Ann Brosens, geboren te Leuven op 24 oktober 1965, wonende te 2000 Antwerpen, Verschansingstraat 55. Lutgardis Verhuist, geboren te Leuven op 23 september, wonende te 3001 Heverlee, Oud-Heverleestraat

83.

Uit de notulen van de eerste raad van bestuur blijkt dat deze bestuursleden onder elkaar hebben aangesteld tot :

Voorzitter: Ann Brosens

Secretaris en schatbewaarder: Lutgardis Verhuist

De bestuursleden hebben elk afzonderlijk onbeperkte volmacht, belast wordt met het dagelijks bestuur, ter vergemakkelijking van de financiële en administratieve verplichtingen wordt aangesteld:

Ann Brosens, geboren te Leuven op 24 oktober 1965, wonende te 2000 Antwerpen, Vesrchansingstraat 55. Ilythyia de Lignière, geboren te wilrijk op 12 oktober 1977, wonende te 2018 Antwerpen aan de Lange Elzenstraat 75.







Antwerpen, 22 Juli 201 Voor eensluidend verklaard: (Get.) A. Brosens, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)ntent bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en handtekening

Coordonnées
PRAAN

Adresse
VERSCHANSINGSTRAAT 55 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande