PRO MUSICA LIER

Divers


Dénomination : PRO MUSICA LIER
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 555.963.022

Publication

25/07/2014
ÿþL.,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

MOD 2.2

na neerlegging van de akte te

lifferemicim»,

RECHTBANK van KOOPH,: ANTWERPEN,: .d. "c'r;Pirt r

IMBU

II

I II

.1 4 -07- 2014

3'5.5 563,

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : PRO MUSICA LIER

(verkort) :

Rechtsvorm VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: BERLAARSESTRAAT 43- 2500 LIER

Onderwerp akte: OPRICHTING

PRO MUSICA LIER

Vereniging zonder winstoogmerk

Beriaarsestraat 43 2500 LIER

De ondergetekenden:,

1, De Voeght Herman, Lange Zandstraat 83, 2860 Sint-Katelijne-Waver,

2, Rik Ghesquiere, Berlaarsestraat 49, 2500 Lier,

3. Willy Goossens, Biancgarinstraat 19 bus 22, 8300 Knokke,

4, Bart Rodyns, Bernard Van Hoolstraat 44, 2600 Lier

5, Inge Willekens, Beriaarsestraat 43, 2500 Lier

6. Christa Dyck, Koningin Astridlaan 11 bus 9, 2500 Lier

7. Willem Asaert, Hovestraat 160, 2650 Edegem

8. Remi De Roeck, Maasfortbaan 14, 2500 Lier

9, Gust Wouters, Notelaarweg 2, 2520 Emblem-Ranst

10. Dirk Beukeleirs, Mercatoriaan 14, 2500 Lier,

allen van Belgische nationaliteit,

zijn overeengekomen op dinsdag 10 juni 2014 om, in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de

stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de vereniging zonder winstoogmerk PRO MUSICA

LIER op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam PRO MUSICA LIER.

Art, 2, De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen, momenteel is ze gevestigd te 2500 Lier, Beriaarsestraat 43, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 3. De vereniging heeft tot doel promotie van het Lierse cultuurleven door middel van steun aan initiatieven van derden, eigen initiatieven en randactiviteiten. Ze wil in de eerste plaats een vereniging zijn die kwaliteitsvolle initiatieven in de wereld van de klassieke muziek ondersteunt. Daarnaast kan ze zelf culturele evenementen organiseren, wanneer ze meent dat een aanvulling van het aanbod gewenst is.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste !id en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private

instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art. 5. De vereniging zal minstens vier werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of

het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de

algemene vergadering.

Ais werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare

besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie werkend lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan

de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 6. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 25 EURO, De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk werkend lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een werkend lid kan alleen door een algemene vergadering worden

besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Artikel 8. Toegetreden of niet-werkende leden

De toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht. Hun

aantal is onbeperkt. Er wordt een register van toegetreden leden opgesteld.

Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men een jaarlijks lidgeld betalen. Dit lidgeld wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld. Indien de toegetreden leden hun lidgeld niet meer betalen worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. De algemene vergadering kan de rechten en de plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Algemene vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vennootschap.

Zo zijn de volgende bevoegdheden specifiek voorbehouden aan de algemene vergadering:

a)de wijziging van de statuten

b) de benoeming en de afzetting van de bestuurders

c) de kwijting aan de bestuurders

d) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

e) de ontbinding van de vereniging

f) de uitsluiting van een lid

Artikel 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor wat bepaald is in de wet van 27 juni 1921 en de wijzigingen zoals vermeld in de wet van 2 mei 2002, leder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat echter een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 11, De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens wat hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en de wijzigingen daaraan zoals vermeld in de wet van 2 mei 2002.

Aile werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vberr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Artikel 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

mor) 2.2

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Artikel 13. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering..

Artikel 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Artikel 15, De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 4 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering

ontslagen worden.

Clà Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts

bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om

e de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke

Clà

blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter

e

en secretaris van de algemene vergaderingen,

Clà

Artikel 16. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten

Clà

" e rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van de

ze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad

" kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten

or> van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van

or> de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de

tekortkomingen in hun bestuur.

et

-r9 Artikel 17, De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere

et bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse

et

briefwisseling en tekent namens de vereniging elle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer,

post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks

c.e bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de

vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de

P: gedelegeerd bestuurder.

Clà De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden,

Clà

Artikel 18. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de secretaris of door twee

et bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

P: De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid,

door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige

bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten

minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van

stemmen beslist de stem van de voorzitter

of de stem van diegene die hem vervangt.

Luik B - Vervolg

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur

ondertekend.

Begrotingen, rekeningen

Artikel 19, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting tot 30 juni 2015. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze wordt aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Artikel 20. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de

rechtbank, één of meer vereffenaars.

Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 21. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 22. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Lier, 10 juni 2014.

Pro Musica Lier v.z.w., Bedaarsestraat 43, 2500 Lier

BENOEMINGEN

De algemene vergadering benoemt de volgende leden tot lid van de raad van bestuur:

Herman De Voeght, tot voorzitter

Bart Rodyns, tot ondervoorzitter

Rik Ghesquiére, tot ondervoorzitter

Inge VVillekens, tot secretaris

Willy Goossens, tot penningmeester

Remi De Roeck, tot bestuurder,

Christa Dyck, tot bestuurder.

Lier, 10 juni 2014.

lety oteee'et

rt iirtea iirst.

Voor-

behouden

àan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PRO MUSICA LIER

Adresse
Zetel: BERLAARSESTRAAT 43- 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande