PROGRAMMA-CULTUURCENTRUM MOL

Association sans but lucratif


Dénomination : PROGRAMMA-CULTUURCENTRUM MOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.113.497

Publication

17/09/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Onciernemingsnr: 0456.113.497

Benaming

{voluit): Programma-vzw Cultuurcentrum Mol

(verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Molenhoekstraat 2, 2400 Mol

Onderwerp akte: Nieuwe statuten, ontslag en benoeming bestuurders, secretaris, dagelijks bestuur

De algemene vergadering van 29 april 2014 besliste de statuten te wijzigen als volgt (de onderstaande tekst vervangt en vernietigd de vorige versie)

STATUTEN VZVV CULTUURCENTRUM MOL

Hoofdstuk 1 - naam, zetel, doel, regelgeving en duur

ARTIKEL 1: Naam

De vereniging draagt de naam 'vzw Cultuurcentrum Mol' én is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap van de gemeente Moi in privaatrechtelijke vorm zoals bedoeld in artikel 226 Van het Gemeentedecreet. De'vzw is tevens gerechtigd de roepnaam 'Cultuurcentrum 't Getouw' te gebruiken.

Aile akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' pf 'vzw',_

ARTIKEL 2; Maatschappelijke zetel

De zetel van vzw Cultuurcentrum Mol is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Turnhout, Molenhoekstraat 2 te 2400 Mol.

De algemene vergadering kan met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden de zetel overbrengen naar een andere plaats binnen de gemeente. Dit besluit moet zo snel mogelijk bekend: worden gemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 3: Doel

De vereniging is belast met het verwezenlijken van welbepaalde beleidsuitvoerende en beleidsvoorbeî-eidende taken van gemeentelijk belang, met name het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Ze richt haar aanbod en activiteiten op de gemeente Mol. Een aantal activiteiten en samenwerkingsverbanden mogen een regionaal profiel hebben.

Om deze opdracht uit te voeren is de vereniging onder meer belast met volgende taken:

-De opmaak en uitvoering van de programmering van Cultuurcentrum 't Getouw en de maatregelen die hiervoor nodig zijn

-De organisatie van culturele activiteiten en evenementen in de ruimst mogelijke zin -De participatie van Cultuurcentrum 't Getouw aan samenwerkingsverbanden met derden

r -Het bijdragen tot de uitvoering van het integrale strategische meerjarenplan van de gemeente doelstellingen rond cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding betreft

Klz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(n)' bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordir

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

I1111119glijIM111111

Neei.-gblegd ter grune van, de

RECHTBANK VAN B."00PHANDEL

0 8 SEP, 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOI3T

Giefreifiter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Het financieel beheer van de activiteiten van Cultuurcentrum 't Getouw die te maken hebben met-bovengenoemde opdrachten

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging le hiertoe gemachtigd door de gemeente overeenkomstig artikel 245 van het gemeentedecreet en onder de voorwaarden van het gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt in deze statuten.

ARTIKEL 4: Samenwerkingsovereenkomst

' De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de gemeente Mol. Hiertoe wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Mol en de vereniging voor een periode die uiterlijk twaalf maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad eindigt.

Als bij het verstrijken van de samenwerkingsovereenkomst geen nieuwe overeenkomst in werking getreden is, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege verlengd tot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt vastgelegd.

ARTIKEL 5: Toepasselijke regelgeving

De vereniging is onderworpen aan de verplichtingen inzake openbaarheid van bestuur en formele motivering die gelden voor de gemeente en aan de wetgeving inzake overheidsopdrachten.

Voor al wat niet in deze statuten is opgenomen, wordt vetwezen naar de regelgeving uit de vzw-wet van 27 juni 1921 en het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen.

ARTIKEL 6:- Duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, mits in achtneming van de desbetreffende bepalingen In de vzw-Wet en het Gemeentedecreet.

Hoofdstuk 2 Lidmaatschap

ARTIKEL 7:- Leden

De vereniging telt $2 leden.

De vereniging bestaat uit volgende stemgerechtigde leden:

-Categorie de gemeente Mol, vertegenwoordigd door een lid van het college van burgemeester en schepenen. Overeenkomstig artikel 246§2 van het Gemeentedecreet wordt de vertegenwoordiger van de gemeente in de algemene vergadering door de gemeenteraad uit zijn leden gekozen. De gemeente duidt een effectieve vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aan. De vertegenwoordiger handelt overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. De leden van categorie B en C kunnen niet tegelijk lid van categorie A zijn.

-Categorie B: vijftien leden die de gebruikers en de filosofische en ideologische strekkingen vertegenwoordigen. Voor de leden die behoren tot categorie B zal een onrechtmatig overwicht van één van de ideologische en filosofische strekkingen of van één van de gebruikersverenigingen worden voorkomen.

De kandidaat-leden dienen betrokken te zijn bij het culturele leven in de gemeente Mol of gebruiker te zijn van het Cultuurcentrum 't Getouw. De cultuurraad van de gemeente Mol draagt minstens 7 kandidaten voor. De adviesraad voor jeugd, de seniorenadviesraad en de raad voor personen met een handicap dragen elk één kandidaat voor. De kerncomités ontstaan uit de verschillende culturele ambassadeurschappen dragen uit hun midden 5 kandidaten voor. Indien de mandaten van de adviesraden of van de kerncomités niet ingevuld worden, zorgt de cultuurraad voor het voordragen van de overige leden, eventueel na een open oproep.

De algemene vergadering beslist over de aanstelling van de voorgedragen leden.

-Categorie C: zestien leden voorgedragen door de politieke fracties die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, waarbij elke politieke fractie minstens één lid kan aanduiden en waarbij evenredige vertegenwoordiging ten opzichte van de verhoudingen binnen de gemeenteraad wordt nagestreefd, rekening hdudend met de reeds voorgedragen kandidaten door de fracties en er mee rekening houdend dat de fracties die deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen steeds een meerderheid van de vertegenwoordigers kunnen voordragen. De voorgedragen leden moeten geen gemFerkiteraadslid te zijn.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden behorend tot categorie B en categorie C zetelen in eigen naam in de algemene vergadering.

Uiterlijk 6 maanden na de volledige hernieuwing van de gemeenteraad, wordt de algemene vergadering opnieuw samengesteld.

ARTIKEL 8: Beëindiging van de hoedanigheid van lid of vertegenwoordiger van een lid

De hoedanigheid van lid wordt verloren:

-Door vrijwillig ontslag. Dit ontslag moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

-Van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad

-Bij overlijden of rechtsonbekwaamheid

-Door uitsluiting, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in artikel 12, tweede lid van de wet van 27 juni

1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk

en de stichtingen. De algemene vergadering dient de beslissing tot uitsluiting materieel en formeel te

motiveren.

-Door een beslissing van de adviesraden, de kerncomités (voor categorie B) of van de politieke fractie (voor

oategorie C) die het lid afvaardigde, waarbij de voordracht wordt herroepen

Voor de vertegenwoordiger van het lid van categorie A wordt de hoedanigheid van vertegenwoàrcliger bovendien verloren door de beëindiging van het mandaat van gemeenteraadslid of lid van het college van burgemeester en schepenen of door een beslissing van de gemeenteraad waarbij de voordracht wordt herroepen.

De vertegenwoordiger van categorie A blijft in functie tot zijn vervanger rechtsgeldig is aangeduid.

De raad van bestuur ken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden diegenen die zich als lid aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over het al dan niet uitsluiten van het lid.

Bij verlies van de hoedanigheid van vertegenwoordiger of lid wordt tot vervanging overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien. in het geval van vernieuwing van de gemeenteraad blijven de vertegenwoordigers of leden in functie tot de algemene vergadering opnieuw rechtsgeldig is samengesteld. In alle andere gevallen wordt binnen de twee maanden tot vervanging overgegaan.

Degene die, om het even om welke reden, zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger of lid van de vereniging verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging noch op een deel eivan.

ARTIKEL 9: Aanvaarding statuten

Ieder lid van de vereniging en iedere vertegenwoordiger van een lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap aile bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat zijn. Het aanvaarden van de statuten impliceert ook het aanvaarden van de door de algemene vergadering goedgekeurde reglementen.

ARTIKEL 10: Ledenbijdrage

Er wordt geen ledenbijdrage gevraagd.

Hoofdstuk 3 Algemene vergadering

ARTIKEL 11: Samenstelling algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit de leden van de vereniging.

De algemene vergadering kan deskundigen en/of personeelsleden van de vereniging of de gemeente met een louter raadgevende stem uitnodigen voor de vergaderingen.

De gemeentesecretaris van de gemeente Mol kan een personeelslid van de g9pr1é4te aeduiden om de ilerekderingen met louter raadgevende stem bij te wonen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ª% Ingeval een lid van categorie B of categorie C verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan het een ander lid van categorie B of C een schriftelijke volmacht geven om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elke lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

De vertegenwoordiger van categorie A kan geen volmacht geven, maar kan zich wel laten vervangen door zijn plaatsvervanger.

ARTIKEL 12: Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van de wijziging van de statuten,

-de verplaatsing van de maatschappelijke zetel,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de kennisname van het jaarlijks activiteitenverslag,

-de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, af te sluiten met de gemeenteraad,

-de goedkeuring van het budget en van de rekening,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-de goedkeuring van reglementen en procedures op voorstel van de raad van bestuur,

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 13: Stemming, aanwezigheidsquorum en beslissingsmeerderheid

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen en beslissen als minstens een derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, waaronder minstens het lid van categorie A. Ingeval het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen worden, ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering. Deze vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor zover het lid van categorie A aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in de statuten. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De gemeente beschikt overeenkomstig artikel 246§1'van het gemeentedecreet over de meerderheid van de stemmen in de algemene vergadering. De vertegenwoordiger van categorie A beschikt daarom over 32 stemmen. De vertegenwoordigers van categorie B en C beschikken elk over één stem.

De algemene vergadering beslist bij geheime stemming over persoonsgebonden aangelegenheden zoals benoeming en afzetting van bestuurders of uitsluiting van leden.

ARTIKEL 14: Voorzitter, ondervoorzitter en secretaris

De vertegenwoordiger van het lid van categorie A is voorzitter van de algemene vergadering. De algemene vergadering duidt onder haar leden en vertegenwoordigers een ondervoorzitter aan. De algemene vergadering duidt tevens een secretaris aan.

ARTIKEL 15: Agenda

De agenda van de algemene vergadering wordt ter kennis gebracht aan de gemeenteraad uiterlijk 6 weken voor de algemene vergadering plaats heeft, zodat de gemeenteraad kennis heeft kunnen nemen van de vooropgestelde agendapunten en de gemeenteraad voldoende tijd heeft gekregen om zich te kunnen uitspreken over de agendapunten. Deze bepaling geldt onverminderd de door de vzw-wetgeving voorziene minimumtermijn van 8 dagen waarbinnen alle leden van de algemene vergadering van tevoren worden opgeroepen voor de algemene vergadering. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk schriftelijk voorstel, ingediend door één van de lede moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet-de agenda staan, kunnen in eval behandeld worden.

4. A

MOD 2.2

" ARTIKEL 16; Oproeping

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens wanneer het doel van de vereniging dit vereist en ten minste één keer per kalenderjaar.

De oproeping gebeurt bij brief of eventueel per e-mail door de voorzitter en/of secretaris. De oproeping bevat de agenda, plaats, dag en uur van de vergadering. Alle stemgerechtigde leden moeten uitgenodigd worden.

ARTIKEL 17: Datum en frequentie van samenkomst

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar,

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de leden daartoe een verzoek richt aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping met vermelding op

CI)

tu de agenda van de gevraagde agendapunten.

11

et:1

1.«

e

CI) ARTIKEL 18: Presentiegeld



..

e

o Er worden geen presentiegelden of vergoedingen toegekend aan de leden of vertegenwoordigers.

X

e

-te

rm ARTIKEL 19: Notulen

CI)

wl '

CI)

e Van elke bijeenkomst van de algemene vergadering wordt een verslag opgesteld dat wordt opgenomen in

e een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden

'el ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door de I

mi- ondervoorzitter en. de secretaris. De volgende algemene vergadering keurt de notulen goed.

, i

c::

eq

e

c:: Hoofdstuk 4 - Raad van bestuur

r" -"

, q

I ARTIKEL 20; Samenstelling van de raad van bestuur

-0

eirr

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

.9



04

et De raad van bestuur bestaat uit 31 bestuurders die voor een termijn van zes jaren worden benoemd:

+à "

CA

el -Vijftien bestuurders vertegenwoordigen de gebruikers en de filosofische en ideologische strekkingen. Voor

te

..

rm deze bestuurders zal een 9nrechtmatig overwicht van één van de ideolcgische en filosofische strekkingen of

tu van één van de gebruikersverenigingen worden voorkomen, De kandidaat-bestuurders dienen betrokken te zijn

11

P: bij het culturele leven in de gemeente Mol of gebruiker te zijn van het cultuurcentrum 't Getouw. De cultuurraad

+à van de gemeente Mol dragen minstens 7 kandidaten voor. De adviesraad voor jeugd, de senioren adviesraad

CI)

en de raad voor personen met een handicap dragen elk één kandidaat voor, De kerncomités ontstaan uit de

:ri verschillende culturele ambassadeurschappen dragen uit hun midden 5 kandidaten voor. Indien de mandaten

..= van de adviesraden of van de kemcomités niet ingevuld worden, zorgt de cultuurraad voor het voordragen van

e de overige leden, eventueel na een open oproep. De algemene vergadering beslist over de aanstelling van de

CI)

Ce voorgedragen bestuurders.

et

:m.

P: -Zestien bestuurders worden voorgedragen door de gemeenteraad. Die voordracht waarborgt elke politieke

fractie een vertegenwoordiging. De fracties die deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen kunnen minstens 9 bestuurders aanduiden, Ten hoogste 2/3 van de door de gemeenteraad voorgedragen bestuurders is van hetzelfde geslacht. Wanneer meer dan 2/3 van de voorgedragen bestuurders van hetzelfde geslacht is, vervangen de fracties die meer dan één kandidaat hebben voorgedragen en waarbij meer dan 213 van de door hen voorgedragen kandidaten van hetzelfde geslacht is, minstens één van hen door een andere kandidaat van het andere geslacht. Is dan nog steeds meer dan 2/3 van de voorgedragen bestuurders van hetzelfde geslacht, dan vervangt de fractie met het minste aantal geme teraadsleden de door haar

-4loorqedragen bestuurder door een andere bestuurder van het andere geslaph ervolgens veryanqt de fractie

...

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

met het op één na minste aantal gemeenteraadsleden haar kandidaat, enzoverder tot het wettelijk vereiste 2/3

.. evenwicht bereikt is. De voorgedragen bestuurders moeten geen gemeenteraadslid te zijn.

De raad van bestuur kan deskundigen en/of personeelsleden van de vereniging of de gemeente met een imiter raadgevende stem uitnodigen voor de vergaderingen.

De gemeentesecretaris van de gemeente Mol kan een personeelslid van de gemeente aanduiden om de vergaderingen met louter raadgevende stem bij te wonen.

Ingeval een bestuurder verhinderd is om aanwezig te zijn op de vergadering, kan het een andere bestuurder een schriftelijke volmacht geven om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

Uiterlijk 6 maanden na de volledige hernieuwing van de gemeenteraad, wordt de raad van bestuur opnieuw samengesteld. De bestuurders blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 21: Beëindiging mandaat bestuurder

Het mandaat van een bestuurder eindigt:

-Door vrijwillig ontslag. Dit ontslag moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

-Van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad

-Door overlijden of rechtsonbekwaamheid

-Door afzetting door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen

-Indien het een bestuurder voorgedragen door de adviesraden of de kerncomitésr betreft, door een

beslissing van deze instanties tot herroeping van de voordracht van de bestuurder

-Indien het een bestuurder voorgedragen door de gemeenteraad betreft, door een beslissing van de

gemeenteraad tot herroeping van de voordracht van de bestuurder

Bij beëindiging van het mandaat wordt tot vervanging overgegaan In het geval van vrijwillig ontslag en vernieuwing van de gemeenteraad blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 22: Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 23: Aanwezigheidsquorum en beslissingsmeerderheid

De raad' van bestuur kan enkel beraadslagen en beslissen als minstens een derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen warden, ten vroegste 24 uur na de eerste vergadering. Deze " vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestdurders. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, behoudens andersluidende bepalingen in de wel of in de statuten, In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen. Elke bestuurder beschikt over één stem.

ARTIKEL 24: Voorzitter, ondervoorzitter en secretaris

MOD 2.2

De raad van bestuur duidt onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter aan die de vergadering "

voorzit. De raad van bestuur duidt tevens een secretaris aan.

ARTIKEL 25: Agenda

De agenda wordt vastgelegd door de voorzitter. Elk schriftelijk voorstel, ingediend door één van de bestuurders moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval beslist worden.

ARTIKEL 26: Oproeping

De raad van bestuur wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist en bevat de agenda, plaats, dag en uur van de vergadering. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per brief of per mail tenminste 8 werkdagen voor de vergadering, tenzij bij hoogdringendheid.

ARTIKEL 27: Bezoldiging bestuurders

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

i:

CU van deze instanties tot herroeping van de voordracht van de bestuurder

tu

04 -Indien het een bestuurder voorgedragen door de gemeenteraad betreft, door een beslissing van de

" :m. gemeenteraàd tot herroeping van de voordracht van de bestuurder

P:

ARTIKEL 28: Notulen

Van elke bijeenkomst van de raad van bestuur wordt een verslag opgesteld dat wordt opgenomen in een

e

register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door de ondervoorzitter en de secretaris. De volgende raad van bestuur keurt de notulen goed.

e

" re

Hoofdstuk 6 - Dagelijks bestuur en directeur

ARTIKEL 29: Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen en dit belasten met handelingen of verrichtingen van gering belang die spoedeisend zijn en waarvoor de directeur bedoeld in artikel 30 niet uitdrukkelijk bevoegd is. Het dagelijks bestuur bestaat uit minimum 3 vertegenwoordigers vanuit de raad van bestuur. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien minstens een derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoôrdigd is. Het dagelijks bestuur vergadert,

r" -" beraadslaagt en beslist volgens dezelfde modaliteiten als de raad van bestuur.

" re De raad van bestuur kan deskundigen en/of personeelsleden van de vereniging of de gemeente met een louter raadgevende stem uitnodigen voor de vergaderingen.

De gemeentesecretaris kan een personeelslid van de gemeente aanduiden om de vergaderingen met louter

raadgevende stem bij te wonen.

ri)

Het mandaat van de vertegenwoordigers die deel uitmaken van het dagelijks bestuur eindigt:

-Door vrijwillig ontslag. Dit ontslag moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

P:

-Van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad

-Door overlijden of rechtsonbekwaamheid

-Door afzetting door de raad van bestuur met een gewone meerderheid

-Indien het een bestuurder voorgedragen door de adviesraden of kemcomités betreft, door een beslissing

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30: Directeur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

De algemene vergadering benoemt een directeur, zijnde een leidinggevend personeelslid van de gemeente binnen het cultuurcentrum, die met het dagelijks bestuur wordt belast. De algemene vergadering bepaalt welke handelingen en verrichtingen de directeur namens de vereniging mag stellen.

Hoofdstuk 6 - Werking van de vereniging

ARTIKEL 31: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, oveteenkomstig artikel 13, 40 lid vzw-wet

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden volstaan de handtekeningen van de voorzitter en de directeur in aile aangelegenheden, behalve deze waarvoor een specifieke delegaties werd verfeend conform deze statuten.

ARTIKEL 32: De werkingsmiddelen

De v-zw is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom of in andere zakelijke rechten te bezitten.

ARTIKEL 33: Begroting en rekening

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. De rekening wordt ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. De begroting van het volgende boekjaar wordt aan de algemene vergadering voorgelegd uiterlijk drie maanden voor de start van dat boekjaar.

De algemene vergadering kan een kascommissie met het onderzoek van de rekening en begroting belasten vooraleer ze goed te keuren. Deze commissie kan mededeling eisen van al de bescheiden en inlichtingen die ze voor haar ondérzoek nuttig acht.

Hoofdstuk 7 - Ontbinding

ARTIKEL 34: Ontbinding van de vereniging

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtiwege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvcorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de gemeente Mol.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel ' bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Benoeming dagelijks bestuur: Door de raad van bestuur die samenkwam op 24/6/2014 worden met ingang van 24/6/2014, en voor onbepaalde duur, benoemd tot leden van het dagelijks bestuur: Paul Vanhoof, De Mosten 17, 2400 Mol (voorzitter), Luc Motmans, Boekweitstraat 9, 2400 Mol (ondervoorzitter) en Bart De Motte, Martelarenstraat 174/B, 2400 Mol (secretaris/directeur cultuurcentrum). Aan de directeur wordt delegatie verleend voor leveringen, werken en diensten ten behoeve van de vereniging en die passen binnen het goedgekeurde budget. Daarnaast wordt door de algemene vergadering van 24/6/2014 aan de directeur

delegatie verleend voor het boeken, ondertekenen van contracten en het versielgen van betalingen die  f,

MOD 2.2

betrekking hebben op het programmatiebudget en dit voor zover dit past binnen

" vergadering goedgekeurde budget voor programmatie.

Voor eensluidend verklaard te Mol, op 17/7/2014

Paul Vanhoof, voorzitter

art De Motte, secretaris

het door de algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ingevolge de (her)samenstelling van de raad van bestuur van de Vzvi Cultuurcentrum Moi wordt door de algemene vergadering met ingang van 24 juni 2014 het ontslag aanvaard van de voltallige raad van bestuur. Eveneens met ingang van 24 juni 2014 worden voor onbepaalde duur (her)benoemd:

Afwin Appels Hangarstraat 35/201 2400 50 Mol Turnhout (geboorteplaats) 13/09/1975

Myriam Billen Jakob Smitslaan 2400 2400 Mol Mol 30 10 1957

May Claes Vlierstraat 52 Mol Turnhout 13 02 1960

Stefaan De Belder Lijsterdreef 32 2400 Mol Turnhout 26 04 1955

Jan De Boeck Kempenstraati 2400 Mol Brussel 09 08 1945

Louis De Boeck Valkstraat 17 2400 Mol Olen 25 12 1938

Jan De SchepperAlberilaan 1 2400 Mol Essen 08 05 1933

Stefaan De Wit Het Ven 46 2400 Mol Leuven 15 09 1956

Frans Gys Turnhoutsebaan 120 2400 Mol Arendonk 29 09 1942

Jan Goos Paviffoenstraat 25/A 2400 Mol Geef 14 08 1966

Marc Goossens Keikenstraat 13 2400 Mol Geel 16 10 1960

Luc Jaenen Het Ven 35 2400 Mol Meeuwen 16 01 1954

Rosette Lembrechts Acaciastraat 7 2400 Mol Leuven 22 03 1954

Lien Mertens Kapellestraat 14 2400 Mol Lommel 04 10 1991

Veerle Mertens Hangarstraat 70 2400 Mol Mol 08 03 1966

Jean Meurs Diepestraat 53 2400 Mol Mol 11 04 1950

Marc Motmans Boekweitstraat 9 2400 Mol Leuven 14 12 1959

Robert Provoost Beigiâlaan 28 2400 Mol Bochelt 17 03 1934

Nele Schrevens Watertorenstraat 8 2400 Mol Turnhout 07 02.1986

Jozef Starc1c< Bremstraat 23 2400 Mol Mol 12 05 1955

Herman Valgaeren Edmond Van Hoofstraat 14 2400 Mol Mol 18 08 1942

Nanou Van Beveren Wezelhoevenweg 37 2400 Mol Gent 08 10 1957

Regina Van de Reyd Rijpad 66/1 2400 Mol Cochin 10 06 1969

Greet Van Tiggelen St.-Pieterstraat 44 2400 Mol Leuven 11 08 1969

Zjef Vanderoye Toemaathoek 52 2400 Mol Geel 22 05 1954

Staf Vandycke Egelsvennen 60 2400 Mol Mol 01 08 1988

Jan Vangheel Slachthuisstraat 105 2400 Mol Mol 17 07 1967

Paul Vanhoof De Mosten 17 2400 Mol Mol 01 04 1970

Emiel Vereist St-Jozefslaan 55 2400 Mol Mol 24 07 1990

Ria Vreys Lijsterdreef 24 2400 Mol Mol 02 11 1954.

Jef Wygers Cardijnstraat 12 2400 Mol Turnhout 29 01 1943

Eveneens met ingang van 24 juni 2014 worden voor onbepaalde termijn benoemd:

Paul Vanhoof, voornoemd, als voorzitter, Marc Motmans voornoemd, als ondervoorzitter en Bart De Motte

als secretaris, wonende Martelarenstraat 174/B, 2400 Mol en geboren te MOL, op 72 1970

Benoeming dagelijks bestuur Door de raad van bestuur die samenkwam op 24/6/2014 worden met ingang van 24/6120141 en voor onbepaalde duur, benoemd tot leden van het dagelijks bestuur Paul Vanhoof, De Mosten 17, 2400 Mol (voorzitter), Luc Motmans, Boekweitstraat 9, 2400 Mol (ondervoorzitter) en Bart De Motte, Martelarenstraat 174/B, 2400 Mol (secretaris/directeur cultuurcentrum). Aan de directeur wordt delegatie verleend voor leveringen, werken en diensten ten behoeve van de vereniging en die passen binnen het goedgekeurde budget. Daarnaast wordt door de algemene vergadering van 24/6/2014 aan de directeur delegatie verleend voor het boeken, ondertekenen van contracten en het verrichten van betalingen die betrekking hebben op het programmatiebudget en dit voor zover dit past binnen_h.et door de algemene , yergadering goedgekeurde budget voor programmatie.

MOD 2.2

Luik B -Vervoig

Voor eensluidend verklaard te Mol, 9p 12/8/2014 Paul Vanhoev'èi'arzi.tter

esaft De Motte, directeur

Voorbehouden aan het Belgisch Seatsbiad

Op de laatste b van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROGRAMMA-CULTUURCENTRUM MOL

Adresse
MOLENHOEKSTRAAT 2 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande