PUNTSTUDIO HOBOKEN, AFGEKORT : PUNTSTUDIO

Association sans but lucratif


Dénomination : PUNTSTUDIO HOBOKEN, AFGEKORT : PUNTSTUDIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.977.312

Publication

03/02/2012
ÿþ \1a MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

A na neerlegging van de akte ter griffie

I III III III1 111111111 II 11 11Ilfln

*12031063*

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 3 JAN. 2C2

ANTWE ie-53 N

ly~



Ondememingsnr : «9 ~ 4 ~y Q 9 7 7 o 3 el

Benaming

(voluit) : Puntstudio Hoboken vzw

(verkort) ' Puntstudio vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Den Haaglaan 132 2660 Hoboken

Onderwerp akte : oprichting en statuten

OPRICHTING

De ondergetekenden:

Bolens René. Den Haaglaan 132, 2660 Hoboken -Ceuppens Josée, Den Haaglaan 132, 2660 Hoboken Debelder Anne, Antwerpsesteenweg 130 2660 Hoboken - De Pryck Hilaire, Nechtengaallaan 36, 2660 Hoboken - Hoomaert Thierry, Jan Van de Wervelaan 56, 2660 Hoboken - Op de Beeck Anja, Zorgvlietstraat 33, 2660 Hoboken - Peeters Theo, Heidetraat 124, 2660 Hoboken-Verboven Willy, Daniel Baginierlaan7 B 7, 2660 Hoboken - Vuegen Suzanne, Edm. Cretsstraat 83, 2660 Hoboken - Peter Van den Brande, Nieuwstraat 87,

2620 Hemiksem - .

Zijn overeengekomen op 21 januari 2012, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1521 betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk, de vereniging zonder winstoogmerk "Puntstudio Hoboken vzw" op te richten

waarvan de statuten als volgt luiden:

Statuten

Artikel 1.

De vereniging wordt genoemd: Puntstudio Hoboken vzw, afgekort: Puntstudio vzw

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen, gerechterlijk arrondissement Antwerpen, Den Haaglaan

132, 2660 Hoboken. Op de zetel worden enkel de door de wet verplichte documenten bewaard. Het materiaal

dat eigendom is van de vzw bevindt zich in het lokaal. Het adres van het lokaal wordt opgenomen in het

huishoudelijk reglement.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel de culturele participatie te stimuleren en het sociale weefsel in Hoboken en

omstreken vast te leggen door hoofdzakelijk audio-, video- en fotoreportages te maken. Meer concreet willen

we

" de diversiteit van de bewoners en de rijkdom aan bewonersinitiatieven onderstrepen

" maatschappelijke thema's aankaarten

.meewerken aan samenlevingsopbouw

" kunst en cultuur verspreiden en bevorderen

" de kennis over fotografie, video, multimedia en journalistiek verbeteren en verbreden.

De leden doen dit door activiteiten te organiseren, initiatieven te nemen en informatie te verspreiden via onder andere een eigen website.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, zoals onder meer overeenkomsten sluiten, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten en goederen in huur nemen. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen, vertegenwoordigers uitzenden en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3 effectieve leden.

De vereniging telt effectieve, toegetreden leden en kan ook steunende en ereleden hebben.













Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik e vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordinen

verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen door de statuten worden toegekend. Toegetreden leden, steunende leden en ereleden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten. Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglement in. Toegetreden leden kunnen na een ononderbroken proefperiode van vier maanden en in regel met het lidgeld, aanvaard worden als effectief lid door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist vrij en zonder verhaal over elk verzoek tot toetreding.

Het lidgeld is per jaar verschuldigd en kan maximaal 150 E per jaar bedragen voor zowel effectieve als toegetreden leden.Steunende en ereleden kunnen zoveel bijdragen als zij willen met een minimum van 10¬ . Artikel 6.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per gewone brief of per e-mail.

Het lid dat weigert het lidgeld te betalen voor 31 januari van het lopende jaar, wordt geacht ontslag te nemen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Een effectief of toetredend lid dat ontslag neemt kan geen terugbetaling van zijn lidgeld eisen.

Artikel 7.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met een tweederde meerderheid en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd. In voorkomend geval zal dit met een in dubbel opgemaakt document en ondertekend door de ontlener en twee bestuursleden vastgelegd worden. in geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Bestuur

Artikel 8.

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste 3 en maximun 5 bestuurders welke lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van 5 jaar. Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar: leden van de vereniging, die door de Raad van Bestuur in functie worden voorgedragen, of leden die hun kandidatuur minstens drie weken voor de algemene vergadering schriftelijk bij de Raad van Bestuur hebben ingediend. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen. De leden van de Raad van Bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

Artikel 9.

De Raad van Bestuur handelt als college. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen en alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het kopen, verkopen van roerende goederen, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, huur -en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Tegenover derden is de vzw geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur

Artikel 10.

De Raad van Bestuur vergadert minstens om de drie maanden en op uitnodiging van de voorzitter. Ten minste drie bestuurders dienen aanwezig te zijn. Beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en warden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Algemene vergadering

Artikel 11.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden. Toegetreden leden mogen deelnemen aan de algemene vergadering maar alleen de effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. De bevoegdheid van de algemene vergadering is beperkt tot deze welke door de wet van 27 juni 1921 zijn bepaald. Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daar bijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 12.

De algemene vergadering vindt minstens één maal per jaar plaats om de rekeningen en de begroting goed te keuren en kwijting aan de bestuurders te geven. Vanaf 2013 gaat de Algemene Vergadering door in maart. De . algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of wanneer een vijfde van de effectieve leden daarom vraagt. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Alle leden worden per email of gewone brief uitgenodigd, met vermelding van de agenda, tenminste 15 . dagen voor de vergadering.

Artikel 13.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de Raad van Bestuur afwezig is. Van de agenda kan niet worden afgeweken, deze wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 14.

Behoudens de door de wet of in deze statuten bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige effectieve leden en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Artikel 15.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de Raad van Bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of per email ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Rekeningen en begroting

Artikel 16.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden warden uitgekeerd.

Artikel 17.

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vzw Volkshogeschool regio Antwerpen, of indien deze niet meer bestaat, aan een stichting of vereniging, die een "

" gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft of aan een goed doel.

" Slotbepalingen

Artikel 18.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de

verenigingen van toepassing.

Artikel 19.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting, zijnde 21 januari 2012 tot 31 december 2012.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Hoboken op 21 januari 2012, opgemaakt

in 6 exemplaren.

werden benoemd tot bestuurders,

Bolens René, Den Haaglaan 132, 2660 Hoboken geboren op 26/11/1947 te Hoboken.

Debelder Anne, Antwerpsesteenweg 130 2660 Hoboken geboren op 20/04/1951 te Wilrijk.

Verboven Willy, Daniel Baginierlaan7 B 7, 2660 Hoboken geboren op 24/05/1961 te Borgerhout

getekend

Solens René, Ceuppens Josée, Debelder Anne, De Pryck Hilaire, Hoomaert Thierry, Op de Beeck Anja, Peeters Theo, Verboven Willy, Vuegen Suzanna Peter Van den Brande,

Voorbehouden 'aan het Belgisch Staatsblad

"

Op de laatste islz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PUNTSTUDIO HOBOKEN, AFGEKORT : PUNTSTUDIO

Adresse
DEN HAAGLAAN 132 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande