QUICK RESPONSE IMPROVEMENT SYSTEMS, AFGEKORT : QRIS

Association sans but lucratif


Dénomination : QUICK RESPONSE IMPROVEMENT SYSTEMS, AFGEKORT : QRIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.778.766

Publication

09/01/2015
ÿþMOD 2.2

['Li - { In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffi

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

RECHTBANK van KOOPT-IhNDEL

ANTWERPEN, afd. MECHELEN

ri I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MONirFURa

I~u~uuiuu~i~i~~e1iM as ~gCE

117-sa/AD

Ondernemingsnr : - j 01: -7 -t F ~6-.ó

Benaming

(voluit) : QUICK RESPONSE IMPROVEMENT SYSTEMS

(verkort) : QRMS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Nijverheidsstraat 18, 2570 Duffel

Onderwerp akte : oprichting

OPRICHTINGSAKTE VZW - STATUTEN

De ondergetekenden:

1. Cadau Antonio, Zonhoverweg 56, B-3600 Genk; geboren te Genk op 1910811960;

2. Huybrechts Stephan, Rue de Sclimpré 23, B-1320 L'Ecluse; geboren te Diest op 16)02/1955;

3. Koomen Antonius (roepnaam Tom), Van Diepenbeeckstraat 4, 5211 BX 's-Hertogenbosch, Nederland; geboren te Amsterdam op 27-06-1953;

4. Roelens Dirk, Heesterbos 14, B-2570 Duffel; geboren te Torhout op 13/0111960;

5. Souwens Kristof, Lokerstraat 51, B-3570 Alken; geboren te Hasselt op 11/02/1982.

zijn overeengekomen op 15/11/2014, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, de vereniging zonder winstoogmerk "QRIS" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Rechtsvorm, naam, zetel, duur

Art. 1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wek').

Art. 2.0e VZW draagt de naam "Quick Response Improvement Systems" afgekort : "QRIS". Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de VZW, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de wcorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 3. De zetel van de VZW is gevestigd Nijverheidsstraat 18, 2570 Duffel

, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 4. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De algemene vergadering zat de zetelverplaatsing bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 4, De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Doeleinden en activiteiten

Art. 5. De VZW heeft tot doel

-Het bewustmaken van het belang van korte doorlooptijden in productie- en dienstverlenende organisaties; -Het verhogen van de kennis van de QRM-methodiek (Quick Response Manufacturing) bij organisaties en hun medewerkers ;

-Bedrijfsprestaties te verbeteren d.m.v. doorlooptijd verkorting.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder

meer::

-Organiseren van opleidingen, lezingen, bedrijfsbezoeken, etc;

-Analyseren van klant-specifieke situaties en onderzoek naar mogelijkheden ter verkorting van

doorlooptijden;

-Verstrekken van klant-specifieke adviezen in dit verband;

-Verzorgen van coaching en ondersteuning bij implementatie van de verbeteradviezen in dit verband;

-Ontwikkelen en verzorgen van business games in verband met doorlooptijden.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Lidmaatschap

Art. 6. De VZW zal minstens drie Werkende leden tellen met alle rechten zoals omschreven voor de 'leden" in de VGS-wet.

De aan het einde van de oprichtingsakte vermelde oprichters zijn de eerste Werkende leden van de VZW.

Werkende leden betalen jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage die door de algemene vergadering zal worden vastgesteld en die maximum E 500 zal bedragen. De raad van bestuur stelt jaarlijks de hoogte van de verschuldigde bijdrage vast en deelt dit mee aan de Werkende leden.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de Werkende leden worden door de algemene vergadering in een register ingeschreven binnen de acht dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing door de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de VZW.

Art. 7. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, voor zover toegelaten door de wet of andere regelgeving, die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden lid te worden.

De kandidaat dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden 'Toegetreden leden' tot de vereniging toelaten.

De'Toegetreden leden' bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

De door de'Toegetreden leden' verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 1.000,00 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de hoogte van de verschuldigde bijdrage vast en deelt deze mee aan de Toegetreden leden.

Art, 8. Elk Werkend lid of Toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de VZW, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het Werkend lid of Toegetreden lid dat ontslag neemt, moet een opzegtermijn van één maand in acht nemen. Het Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur t. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het Werkend lid of Toegetreden lid dat weigert binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven de jaarlijkse bijdrage te betalen, wordt geacht van rechtswege ontslag te nemen. Hiertoe zal de raad van bestuur de niet-betalende Werkende leden of Toegetreden leden aanmanen tot betaling binnen de door de raad te bepalen termijn.

Tot uitsluiting van een Werkend lid of Toegetreden lid kan alleen worden besloten door de algemene vergadering met een twee derde-meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en slechts nadat het Werkend lid of Ttoegetreden lid door de algemene vergadering is gehoord, of minstens opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid of 'toegetreden lid':

" overlijdt;

" in staat van faillissement verkeert;

" onbekwaam wordt verklaard;

" In staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard; of

" onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Het Werkend lid of Toegetreden lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden Werkend lid of Toegetreden lid hebben geen recht op het vermogen van de VZW. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Zij mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris aanvragen.

Algemene vergadering

Art, 9, De algemene vergadering is samengesteld uit alle Werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de V&S-wet alsook de voorliggende statuten, waaronder maar niet beperkt tot:

1.het goedkeuren van de statuten;

2.het goedkeuren van wijzigingen van de statuten;

3.het benoemen en afzetten van bestuurders;

4.het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

5.kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

6.het goedkeuren van de begroting en van de rekeningen;

7.het ontbinden van de VZW;

8.de benoeming van de vereffenaars, wanneer de VZW ontbonden zal worden;

9.het uitsluiten van een Werkend lid of Toegetreden lid;

10.het omzetten van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk;

het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend stemrecht mag uitoefenen,

zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 10. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht. De raad van bestuur is bovendien verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum één vijfde van de Werkende leden hierom verzoekt. De Werkende leden richten dit verzoek per brief of per e-mail aan de raad van bestuur.

Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Het bijeenroepen van de algemene vergadering gebeurt steeds op initiatief van de raad van bestuur. Alle Werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen véér de vergadering.

Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, alsook de agenda. De oproeping wordt ondertekend door de raad van bestuur.

Art. 11. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders,.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Voorstellen uitgaande van Werkende leden snoeten uiterlijk vijf dagen véér het tijdstip van de algemene vergadering per brief of per e-mail aan de raad van bestuur worden overgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen mits unanieme goedkeuring door de aanwezige Werkende leden op de algemene vergadering.

Art. 12. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Elk Werkend lid heeft één stem. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Bij wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van Werkende leden of de ontbinding (met inbegrip van de omvorming) van de VZW, wordt het bijzondere meerderheidsquorum toegepast zoals voorzien in de V&S-wet.

Art. 13. De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. Deze originele notulen worden opgenomen in een ter zetel van de VZW gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de Werkende leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de aan Werkende leden en eventuele belanghebbende derden bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Derden en Toegetreden leden hebben recht op inzage in de notulen van de algemene vergadering.

Bestuur

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die allen Werkend lid zijn van de VZW. Er is geen maximum bepaald. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal Werkende leden.

Het mandaat is onbezoldigd.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, voor een periode van 1 jaar. Het mandaat is hernieuwbaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

ledere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering bij gewone beslissing ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te

vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester kiezen. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn desgevallend automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Bij de oprichting wordt unaniem door de leden gekozen: als voorzitter Dirk Roelens; als ondervoorzitters Stephen Huybrechts en Tom Koomen, als penningmeester Kristof Souwens, en als secretaris Antonio Cadau.

Art. 15. De raad van bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de V&S-wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan, mits inachtname van het doel van de VZW, zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,..,

De raad kan bij gewone beslissing delen van haar bevoegdheid onder haar verantwoordelijkheid delegeren aan één of meerdere van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 16. Bik Werkend lid kan de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigen volgens de voorwaarden opgesteld door de raad van bestuur.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, Is de VZW slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen.

Art. 17. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De raad van bestuur is een college.

De vergaderingen warden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden notulen opgesteld. Deze notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De bestuurders worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door toezending van een kopie van de notulen van de raad van bestuur per e-mail.

Werkende leden, Toegetreden leden alsook belanghebbende derden hebben een recht op inzage in de notulen van de raad van bestuur.

Begrotingen en rekeningen

Art. 18. Het boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december. Bij wijze van uitzondering loopt het eerste boekjaar vanaf de datum van oprichting, zijnde 15 november 2014 tot 31 december 2015.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Een exemplaar van de begroting en de jaarrekening wordt aan de uitnodiging voor de algemene vergadering gehecht.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de VZW en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding en vereffening

Art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 20. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de V&S-wet van toepassing.

c

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Duffel op 15/11/2014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de VZW en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, afdeling Mechelen,



Voor-

behouden

aan het

" Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge Cadau Antonio Bestuurder

Huybrechts Stephan Bestuurder

Roelens Dirk Bestuurder

/



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
QUICK RESPONSE IMPROVEMENT SYSTEMS, AFGEKORT…

Adresse
NIJ VERHEIDSSTRAAT 18 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande