RAVOT

Association sans but lucratif


Dénomination : RAVOT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 895.375.128

Publication

04/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1

1Rmtim a

NEERGELEGD GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 3 Kaf 2011

KOOPFerfireEL TURNHOUT

De ariffier

Ondernemingsnr : 3 ?-S' A L ~

Benaming

(voluit) : Ravot

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bloemstraat 17, 2470 Retie

Onderwerp akte :

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur.

Art. 1. Door de hiemavolgende personen, allen van Belgische Nationaliteit, wordt een vereniging zonder

winstoogmerk opgericht onder de benaming van "vzw Ravot". Op de algemene vergadering van 30/01/2011

is Katrien Caers unaniem aanvaard als nieuw bestuurslid.

De Cocq Annelies, onderwijzeres, wonende te Kortrijk-Dutsel, Dutselstraat 27/3;

Huysmans Ellen, mode-ontwerpster, wonende te Retie, Bloemstraat 17,

Huysmans Kim, psycholoog, wonende te Retie, Berg 16;

Caers Katrien, leerkracht lager onderwijs, wonende te Oud-Turnhout, Molenbergen 10;

Porto-Carrero Christine, ergotherapeut, wonende Arendonk, Madritten 11.

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel te Retie, Bloemstraat 17, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. De algemene vergadering kan de maatschappelijke zetel wijzigen overeenkomstig de regeling in geval van een statutenwijziging.

Art. 3. De vereniging heeft enerzijds tot doel opvang, begeleiding, scholing, recreatie en sportbeoefenening aan te bieden aan mensen met autisme op een autisme-vriendelijke manier, maar anderzijds wil de vereniging ook begeleiding, scholing, recreatie en sportbeoefening aanbieden aan het netwerk van een persoon met autisme.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel, rechtstreeks of

onrechtstreeks, kunnen bevorderen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch zij kan ontbonden warden.

Art. 5. De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen te verwerven, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, en eigendom, of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

TITEL II. - Leden, bijdragen.

Art. 6. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting de statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de burgelijke rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Er dienen minstens drie effectieve leden te zijn. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 7. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 8. De raad van bestuur kan, onder de door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als .ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten worden vermeld in het huishoudelijke reglement.

Art. 9. De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage zal niet hoger zijn dan 125 euro. De bijdrage wordt jaarlijks vastgelegd door de raad van bestuur. Indien een lid zijn bijdrage niet betaalt binnen het door de raad vastgesteld tijdsbestek, wordt een boete van 25 euro gevraagd.

Art. 10. Elk effectief lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd, heeft geen recht op het maatschappelijk bezit en kan de terugbetaling niet eisen van de bijdragen, welke het gestort heeft.

TITEL III. - Raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van tenminste drie leden.

Art. 12. De bestuurders worden benoemd voor een duur van 3 jaar.

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herkiezing, ontslag, aftreden of afzetting van de leden van de raad van bestuur, worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het Bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 14. Wanneer door vrijwillig ontslag, afzetting of door welke reden dan ook het aantal bestuurders is teruggevallen tot beneden het minimum van drie, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en elke functie die voor een goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering

voorgezeten door de secretaris, of bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien een meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemming is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris en die bewaard worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten overlegd worden en alle andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee beheerders.

Art. 18. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte.

Art. 19. De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide macht in het beheren van de belangen van de vereniging. Alles wat door de onderhavige standregels of door de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt onder zijn bevoegdheid.

Art. 20. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

TITEL IV. - Algemene vergadering

Art. 21. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 22. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

Art. 23. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: de wijzigingen van de statuten; de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 24. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moeten minstens één maal per jaar door de voorzitter bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor debegroting van het komende jaar. Deze algemene vergadering heeft plaats in het eerste kwartaal.

Art.25. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per post of per email, waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Art. 26. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn door de secretaris tijdig per

mail naar de voorzitter gestuurd, wanneer de secretaris de goedkeuring heeft gekregen van de

voorzitter, mag deze agenda verstuurd worden naar alle effectieve leden.

Art. 27. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de voorzitter of minstens twee bestuurders. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Dit verzoek moet uiteraard ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor het versturen van de oproepingsbrief aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in elk geval niet behandeld worden.

Art. 28. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van

de raad van bestuur als die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 29. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eeste vergadering worden gehouden. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten, zal door de burgerlijke rechtbank worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een

meerderheid van twee derde der aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van de aanwezige stemmen worden besloten.

Art. 30. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan enkel worden beslist conform de regels die beschreven zijn in artikel Art.34.

Art. 31. Een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 32. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die worden bewaard in een daartoe bestemd register. Dit register kan bij de voorzitter door de effectieve leden worden ingezien. Voor derden geldt dit inzage recht niet.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders, en bij ontstentenis hiervan, door twee effectieve leden die de algemene vergadering bijwoonden.

TITEL V. - Rekeningen en begrotingen

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting voor het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 34. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een twee derde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet eentweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een twee derde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. De besluiten genomen op deze tweede algemene vergadering, dienen evenwel door de burgerlijke rechtbank te worden bekrachtigd.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

TITEL VII. - Samenstelling Raad van Bestuur

Art. 35. De Raad van Bestuur is samengesteld uit volgende personen:

De Cocci Annelies, wonende te Kortijk-Dutsel, Dutselstraat 27/3; Bestuurder

Huysmans Ellen, wonende te Retie, Bloemstraat 17; Penningmeester

Huysmans Kim, wonende te Retie, Berg 16; Voorzitter

Caers Katrien, wonende te Oud-Turnhout, Molenbergen 10; Bestuurder

Porto-Carrero Christine, wonende Arendonk, Madritten 11; Secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblom

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RAVOT

Adresse
BLOEMSTRAAT 17 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande