REUMATOIDE ARTRITIS LIGA, AFGEKORT : RA-LIGA

Association sans but lucratif


Dénomination : REUMATOIDE ARTRITIS LIGA, AFGEKORT : RA-LIGA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 897.146.268

Publication

30/07/2013
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



b 111

t I

s~



*131195 6*

NCs'Es'igelel1U lei urlilre vdii ',lto RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 9 JULI 2013

TUINOUT

De er,

Ondememingsnr : 0897.146.268

Benaming

(voluit) : Reumatoïde Artritis Liga

(verkort) : RA-Liga

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Krombaak 10 - 2200 Herentals

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 22juni 2013, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt

~.,

Art. 3.

"De vereniging stelt zich tot doel (middels inzet van vrijwilligers), het informeren, het behartigen van de belangen, het organiseren van emotionele steun, het samenbrengen en het weerbaar maken van personen die op één of andere manier met reumatoïde artritis te maken hebben, en het ondersteunen en bevorderen van alle mogelijke activiteiten die erop gericht zijn het welzijn van de reumatoïde artritispatiénten te bevorderen."

wordt gewijzigd in:

"De vereniging stelt zich tot doel (middels inzet van vrijwilligers), het informeren, het behartigen van de belangen, het organiseren van lotgenotencontact, het samenbrengen en het weerbaar maken van personen die op één of andere manier met reumatoïde artritis te maken hebben, en het ondersteunen en bevorderen van alle mogelijke activiteiten die erop gericht zijn het welzijn van de reumatoïde artritispatiénten te bevorderen."

Art.5.

"De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten hen toebedeeld door de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet"

wordt gewijzigd in:

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten dle bepaald zijn in het huishoudelijk reglement,"

"De vereniging telt ten minste drie wettelijke leden."

wordt gewijzigd in:

"De vereniging telt ten minste vier en maximaal veertien wettelijke leden."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD22

Art.fi.

"Als wettelijk [id of ars toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement"

wordt gewijzigd in:

"De voorzitter, secretaris en penningmeester die als bestuurder in deze functie worden benoemd door de raad van bestuur, maken voor zover zij nog geen wettelijk lid zijn, automatisch deel uit van de algemene vergadering, mits zij voorafgaandelijk hun akkoord met het lidmaatschap uitdrukkelijk verklaren, De opzeg of ontslag uit hun functie houdt automatisch ook de beëindiging van het lidmaatschap in.

Daarnaast maken ook de voorzitters van de vaste werkgroepen van de vereniging automatisch deel uit van de algemene vergadering, mits zij voorafgaandelijk hun akkoord met het lidmaatschap uitdrukkelijk verklaren. De opzeg of ontslag uit hun functie houdt automatisch ook de beëindiging van het lidmaatschap In.

Daarnaast kan één afgevaardigde per Vlaamse provincie toegelaten worden tot de algemene vergadering. Een kandidaat wettelijk lid dient een schriftelijke aanvraag in te dienen op het adres van het secretariaat. Deze kandidaatstelling dient vergezeld te zijn van een voordracht van één of meerdere wettelijke leden opdat de kandidatuur in aanmerking kan worden genomen. De aanvraag dient te gebeuren tegen i januari van het jaar waarop de mandaten van de leden komen te vervallen, Indien echter het aantal wettelijke leden onder het statutaire minimum daalt, kunnen nieuwe kandidaturen tussentijds zonder voordracht van één of meer wettelijke leden aanvaard worden. De raad van bestuur beslist over de aanvaarding.

Het mandaat van de wettelijke leden heeft een looptijd van drie jaar. Tussentijds benoemde leden oefenen de resterende zelfde duur van de andere leden uit.

Met de term "leden" wordt verder in deze statuten verwezen naar de wettelijke leden. De raad van bestuur beslist daarnaast over de aanname van toegetreden leden."

Art. 8.

"b. De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden."

wordt gewijzigd in:

"b, De belangen van de vereniging of één van haar organen te behartigen en niet te schaden."

Art. 9.

"Elk [id kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schaven aan de raad van bestuur."

wordt gewijzigd in:

"Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur."

Art. 91.

"De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herkiesbaar."

wordt gewijzigd in:

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 22

"De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herkiesbaar. Een bestuurder die ontslag wil nemen dient dit schriftelijk te sturen naar het adres van het secretariaat. De ontslagnemende bestuurder wordt geacht het mandaat gedurende drie maand na ontslag verder uit te oefenen.

Bestuurders die meer dan drie opeenvolgende keren zonder voorafgaande melding afwezig blijven van de vergaderingen, worden als ontslagnemend beschouwd,"

Art. 12.a)

"De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van haar/zijn afwezigheid wordt hg/zij vervangen door de oudste van de aanwezige ondervoorzitters of bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder."

wordt gewijzigd in:

"De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor in geval van haar/zijn afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige ondervoorzitters of bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder,"

Art. 12.b)

"De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen."

wordt gewijzigd in:

"De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, Kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen bij gewone meerderheid van stemmen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn."

Art. 13.b)

"Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders."

wordt gewijzigd in:

"Ten aanzien van derden is de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders_"

Art. 13.c)

"De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, ai dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan twee jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur."

wordt gewijzigd in:

"De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

N[OD 2.2

} raad van bestuur. De dagelijkse bestuurders kunnen ontslag nemen uit hun mandaat door een schrijven gericht

aan de raad van bestuur. De bevoegdheden van het dagelijks bestuur warden als college uitgeoefend,"

Art. 13.d) wordt aangevuld met

"De gemachtigden kunnen ontslag nemen uit hun mandaat door een schrijven gericht aan de raad van bestuur."

Art. 14.

"Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend raadgevend stemrecht."

wordt gewijzigd in:

"Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn zonder stemrecht."

Art. 15. a)

"Het wijzigen van statuten: de algemene vergadering kan over een statuutwijziging alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen warden genomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezig of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of derde lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden;"

wordt gewijzigd in:

"Het wijzigen van statuten: de algemene vergadering kan over een statuutwijziging alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de wettelijke leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden genomen met een meerderheid van twee derden van de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden. Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige wettelijke leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden."

Artikel 15 j) wordt ingevoerd met volgende tekst

"j) het opleggen van aanpassingen aan de werking of strategie van de raad van bestuur, van de vaste en periodieke werkgroepen, van het provincie platform en van de provinciale afdelingen."

Art. 16. c)

"Alle wettelijke leden warden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij oproeping uitgenodigd, De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter en/of door de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering."

wordt gewijzigd in:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

6SOD 22

'Alle wettelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij oproeping uitgenodigd per gewone brief, mail of fax. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter en/of door de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering."

Art 16 d)

"De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn."

wordt aangevuld niet

"Elk agendapunt op schriftelijke wijze bij de raad van bestuur aangebracht door één twintigste van de wettelijke leden, moet aan de dagorde van de vergadering worden toegevoegd. Dit recht geldt uiterlijk tot twee dagen voor de bijeenkomst."

Art. 17. a)

inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in art 17, §b, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend."

wordt gewijzigd in:

inzake aangelegenheden, andere dan deze vernield in art 17, §b, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Onthoudingen van stem en ongeldige stemmen worden niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend."

Art. 17. b)

"In geval van uitsluiting van een wettelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemmen omtrent de statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem."

wordt gewijzigd in:

"In geval van uitsluiting van een wettelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij deze beraadslagingen worden onthoudingen en ongeldige stemmen geteld als tegenstem."

Art. 19.

"Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging."

wordt gewijzigd in:

"Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Belanghebbende derden die inzage wensen te verkrijgen in de besluiten van de algemene vergadering, dienen hiervoor toestemming te verkrijgen van de raad van bestuur na schriftelijke aanvraag."

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg Art. 20. a) b) c)

" ar vervalt `b) wordt `a)' 'c)' wordt 'b)'

Art, 20.vooraf c) , nu b)

"De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België."

wordt gewijzigd in:

"De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de zestig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffe van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, binnen de dertig dagen na goedkeuring bij de Nationale Bank van België."

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 22 juni 2013,

Te Herentals,

Engelen Jeannine Vermeiren Bernadette

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening

04/04/2013
ÿþMOo 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte te

1II

Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 HAAT 2013

TURNHOUT

Dert%tiffi er,

IIIII~~III~~IIIIN

1 52  "

i

iii

Ondernemingsnr : 0897.146.268

Benaming

(voluit) : Reumatoïde Artritis Liga

(verkort): RA-Liga

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Krombaak 10 - 2200 Herentals

Onderwerp akte : Wijzigingen raad van bestuur - volmachtregeling

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering heeft op 2 maart 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Stuyck NiCofe, Sint-Jozefstraat 20 bus 52, 3580 Beringen, geboren op 19/02/1959, te Beringen

De algemene vergadering heeft op 2 maart 2013 tot nieuwe bestuurder benoemd: Vromant Johan, Vondelstraat 7, 8511 Aalbeke, geboren op 25/02/1948, te Kortrijk

De algemene vergadering heeft op 2 maart 2013 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van drie jaar

Engelen Jeannine, Oude Baan 59, 2450 Meerhout, geboren op 04/04/1953, te Kwaadmechelen Vermeiren Bernadette, Krombaak 10, 2200 Herentals, geboren op 1711011959, te Lier

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt

Engelen Jeannine, Oude Baan 59, 2450 Meerhout, geboren op 0410411953, te Kwaadmechelen

Vermeiren Bernadette, Krombaak 10, 2200 Herentals, geboren op 17/1011959, te Lier

Vromant Johan, Vondelstraat 7, 8511 Aalbeke, geboren op 2510211948, te Kortrijk

De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college, conform de bepalingen in de statuten.

Ten aanzien van derden is de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Te Laakdal, op 2 maart 2013

Engelen Jeannine Vermeiren Bernadette

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanwen van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad _ 047O412bt1- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Bëledi

Coordonnées
REUMATOIDE ARTRITIS LIGA, AFGEKORT : RA-LIGA

Adresse
KROMBAAK 10 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande