ROTARY CLUB LIER

Association sans but lucratif


Dénomination : ROTARY CLUB LIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.501.625

Publication

11/04/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht onder de benaming vzw ROTARY CLUB LIER.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2500 Lier, Kerkstraat 11, in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

Zonder enig winstbejag of stoffelijk voordeel voor de leden van de vereniging:

- binnen het kader van de doelstellingen van Rotary, namelijk dienstbestoon binnen de eigen lokale gemeenschap en op de werkvloer, op nationaal en internationaal vlak projecten uitwerken in verband met de dienst aan de gemeenschap en die zich richten op problemen zoals o.m. gezondheid van kinderen, armoedebestrijding, mileuzorg, analfabetisme en oorlog.

- met respect voor het criterium van de vier vragen van Rotary, de vriendschap en samenhorigheid tussen de leden van de vereniging bevorderen

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

vzw ROTARY CLUB LIER  Oprichting Titel I  Benaming, zetel, doel, duur

Titel II  Lidmaatschap 1. Algemeen

Daartoe alle vergaderingen houden, activiteiten ontplooien en evenementen organiseren al dan niet in samenwerking met andere organisaties en clubs, al dan niet met het doel fondsen te werven voor de financiering en ondersteuning van projecten van dienstbetoon in de ruime zin.

De vereniging zal dit doel nastreven met uitsluiting van enig winstoogmerk.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht en aan de humanitaire projecten die zij steunt.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ROTARY CLUB LIER

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 11

*14303606*

Luik B

2500

België

0550501625

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lier

Griffie

Neergelegd

09-04-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste negen (9) bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende

oprichters.

2. Toetreding

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De algemene vergadering beslist met tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De stemming is geheim en de algemene vergadering is er niet toe gebonden zijn beweegredenen bekend te maken bij het al dan niet aanvaarden van een kandidaat.

3. Ontslag en uitsluiting

4. Bijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

Elk lid van de vereniging kan uit de vereniging treden door zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Het verlies van lidmaatschap gaat in de dag waarop de raad van bestuur dit heeft vastgesteld.

De uitsluiting van een lid geschiedt op de wijze, voorzien in artikel twaalf (12) van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002.

De leden die, om welke reden ook, het lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenamen en rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch rekening of inventarisatie eisen, noch zegels doen leggen.

Artikel 8

De leden betalen een bijdrage die ieder jaar door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld, met een maximum van

1.000,00~.

Artikel 9

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de schulden, de verbintenissen en de verplichtingen

van de vereniging.

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens vijf (5) leden, lid van de vereniging, voorgedragen door de algemene vergadering die hen ten allen tijde kan afzetten.

De duurtijd van het mandaat is vastgesteld op één jaar.

Aftredende bestuurders of bestuurders waarvan het mandaat een einde neemt zijn herverkiesbaar.

Het eerste mandaat zal een einde nemen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar 2015. Het mandaat eindigt door het verlopen van de termijn, door ontslag, afzetting, uitsluiting en bij overlijden. Indien om enige reden een plaats van bestuurder vrijkomt, blijven de overige bestuurders in functie en nemen zij, ongeacht hun aantal, het bestuur van de vereniging waar tot de definitieve beslissing betreffende de vervanging. Bij het niet vernieuwen van de mandaten van de bestuurders, op het voorziene tijdstip, blijven deze in functie totdat in hun vervanging of herverkiezing, op de eerstvolgende algemene vergadering is voorzien.

Worden tot bestuurder benoemd:

1. De Heer ADAMS Thomas, geboren te Wilrijk op 6 mei 1970, NN 70.05.06-219.39, wonende te 2500 Lier, Koning Albertstraat 31.

Titel III  Bestuur

1. Samenstelling van de raad van bestuur, mandaten

5. Verantwoordelijkheid

2. de Heer JANSSENS Luc, geboren te Wilrijk op 25 juli 1958, NN 58.07.25-379.41, wonende te 2840 Rumst, Schanshoeveweg 18.

3. de Heer VERHOLEN Paul, geboren te Lier op 22 juli 1953, NN 53.07.22-547.52, wonende te 2500 Lier, Sint-Gummarusstraat 36.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

4. de Heer VERCAMMEN William, geboren te Lier op 19 juli 1963, NN 63.07.19-269.48, wonende te 2520 Ranst, Veldstraat 57.

Luik B - vervolg MOD 2.2

5. de Heer MEEUS François, geboren te Ranst op 21 februari 1953, NN 53.02.21-473.24, wonende te 2500 Lier, Hagenbroeksesteenweg 269.

3. Stemmingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzit(s)ter, een ondervoorzit(s)ter en een secretaris. In geval van afwezigheid van de voorzit(s)ter wordt zijn/haar functie waargenomen door de ondervoorzit(s)ter of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12

De raad van bestuur vergadert, minstens éénmaal per trimester op uitnodiging van de voorzitter, of in geval van afwezigheid, van de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid, van twee bestuurders, op de maatschappelijke zetel, tenzij de uitnodiging een andere plaats vermeldt.

De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplichtend wanneer één vijfde van zijn leden dit aanvraagt. De oproepingsbrieven met opgave van de agenda worden, minstens acht dagen op voorhand, verstuurd naar de bestuurders op het adres door hen aangeduid. De bijeenroepingen kunnen eveneens geldig per email of andere elektronische middelen gedaan worden.

De raad van bestuur kan geen geldige beslissingen nemen buiten de agenda, tenzij twee derde van de aanwezige leden hierom verzoeken.

Artikel 13

De raad van bestuur kans slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Is

deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering met dezelfde agenda belegd.

Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezigen. De beslissingen worden

genomen bij eenvoudige meerderheid, onthoudingen worden niet meegerekend.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. De stemming zal geheim zijn als twee van

de aanwezige leden erom vragen.

Artikel 14

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake beheer en beschikking. Alles wat niet

uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, hetzij door de wet, hetzij door de statuten,

behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders, waarvan de voorzitter.

Artikel 15

De raad van bestuur mag, onder zijn verantwoordelijkheid, een gedeelte van zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere personen, al dan niet leden van de raad van bestuur of van de vereniging, deze mandatarissen aanstellen of ontslagen alsook de duur van hun mandaat en hun bevoegdheid bepalen.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, verbonden aan dit bestuur, opdragen aan één of meerdere personen lid van de vereniging of van de raad van bestuur die afzonderlijk of gezamenlijk kunnen handelen.

Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, zoals het verwerven, vervreemden, in pand geven of verhuren van onroerende goederen, het toestaan of aanvaarden van zakelijke rechten, het aangaan van leningen of kredietopeningen, het optreden in recht, zowel als eiser of als verweerder, is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders mits voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor het stellen van deze handelingen verplicht, opdat de vereniging geldig zou verbonden zijn tegenover derden.

4. Bevoegdheid van de raad van bestuur

2. Bijeenroeping van de raad van bestuur

5. Verantwoordelijkheid van de bestuurders

Artikel 16

De bestuurders zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Zij gaan, in hoofde van hun

bestuur, geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Het mandaat der bestuurders is onbezoldigd.

Over hun mandaat wordt bij afzonderlijke stemming door de algemene vergadering kwijting verleend aan de

bestuurders.

Luik B - vervolg MOD 2.2

6. Beraadslagingen

Artikel 17

De notulen van de raad van bestuur worden geboekt in een register, bijgehouden op de zetel, en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De uittreksels of afschriften van deze beraadslagingen worden voor echt verklaard door de voorzitter of een bestuurder.

Titel IV  Algemene vergadering

1. Bevoegdheid

3. Stemmingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor :

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

4. De kwijting van de bestuurders en de commissarissen.

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6. De ontbinding van de vereniging.

7. De uitsluiting en aanvaarding van een lid.

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9. Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 19

1. Gewone algemene vergadering

Er zal jaarlijks een gewone algemene vergadering worden gehouden, ten laatste op dertig december (30/12) op

plaats, dag en uur, te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

2. Buitengewone algemene vergaderingen

Telkens het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene

vergadering bijeenroepen.

De bijeenroeping is verplichtend binnen de maand op schriftelijke en met redenen omklede aanvraag van één

vijfde van de leden.

3. Formaliteiten

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen, per gewone brief, ondertekend door de secretaris, minstens acht dagen vóór de vergadering of bij middel van emails of andere electronische dragers.

De oproepingsbrief vermeldt de agenda en de vergadering zal slechts beraadslagen over de punten erop vermeld.

De algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering kunnen evenwel geldig beslissen, tenzij de wet anders voorziet wanneer aan deze formaliteiten niet is voldaan en alle leden uitdrukkelijk ontslag verlenen van bedoelde formaliteiten.

Artikel 20

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend, behoudens in de gevallen waarin de wet het anders voorziet.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

De stemming zal geheim zijn wanneer drie van de aanwezige leden erom verzoeken.

De beslissingen van de algemene vergadering tot wijziging van de statuten, wijziging van het doel of doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen slechts genomen worden mits naleving van de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventuele rechterlijke homologatie zoals bepaald door de artikelen acht, twaalf en twintig van de wet van 26 juni 1921.

2. Bijeenroeping, formaliteiten

Artikel 21

Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering en eraan deel te nemen, hetzij persoonlijk,

hetzij door een gevolmachtigde, zelf lid van de vereniging en voorzien van een geschreven volmacht.

Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Ieder lid heeft recht op één stem.

4. Voorzitterschap, beraadslagingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 22

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, in geval van afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 23

De beraadslagingen worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend

door de voorzitter en de afgevaardigd bestuurder.

5. Rekening, begroting

Artikel 24

Ieder jaar wordt de rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt. Het boekjaar vangt aan op één juli (1/7)en eindigt op dertig juni (30/6). Ten laatste zes (6) maanden na de afsluiting, legt de raad van bestuur de rekening en de begroting voor ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

7. Bestemming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25

De algemene vergadering duidt een commissaris aan belast met nazicht en het waarmerken van de rekening en het voorleggen van een verslag terzake. De algemene vergadering bepaalt de duur van het mandaat en de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 26

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging door een beslissing van de algemene vergadering, gebeurt deze op de wijze voorzien in de wet. De algemene vergadering benoemt de twee vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van ontbinding door de rechtbank geschiedt de vereffening volgens artikel negentien (19) en negentien bis (19 bis) van de wet.

Artikel 27

In geval van vrijwillige ontbinding zal het netto overblijvend maatschappelijk actief na aanzuivering van het passief overgemaakt worden aan één of meerdere verenigingen met gelijkaardig doel, aan te duide, door de algemene vergadering die het besluit van ontbinding neemt.

Deze verenigingen dienen bij aanvaarding schriftelijk te verklaren de principes van Rotary International steeds na te leven.

Artikel 28

Voor al hetgeen door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Alle daden gesteld door leden van de feitelijke vereniging Rotary Club Lier in het kader van de Rotary activiteiten sedert één januari 2014 worden geacht gesteld te zijn in naam en voor rekening van de bij deze opgerichte vereniging zonder winstoogmerk.

Slot

Deze statuten werden met éénparigheid van stemmen aangenomen op de oprichtersvergadering van 27 maart tweeduizend veertien.

Gedaan te Lier op 27 maart tweeduizend veertien in twee originele exemplaren waarvan één exemplaar bestemd voor neerlegging.

6. Ontbinding, vereffening

8. Eindbeschikking

Coordonnées
ROTARY CLUB LIER

Adresse
KERKSTRAAT 11 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande