RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.215.190

Publication

03/03/2014
ÿþMQD2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

op de, laatste blr.. van Luik 8 vermelden " Rrcto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de persc(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1I..r." n 1F.-.gym ne. n anrltrvli ...;..,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

11111111I11,1,111,111181!111111162

Ondernerrnngsnr - 430.215.190

Edna trog

(valuk : RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

(verkort) .

Rechtsvorm vzw

Zetel . MALLEKOTSTRAAT 43 - 2500 LIER

Ortdemerp a'rte : statutenwijziging 1 benoeming bestuurders 1 overdracht handtekeningbevoegdheid

* uittreksel uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 2712/2013, 19u statutenwijziging:

De Algemene Vergadering keurt de statutenwijziging, hierna volledig toegevoegd, goed, onder voorbehoud van controle door het VSDC:

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd "v.z.w. Rudolf Steinerschool Kempen", met vestigingen te Lier, Turnhout en Geel.

Artikel 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te Mallekotstraat 43, 2500 Lier. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Alle stukken, voorgeschreven door de wet worden in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement,

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel om als verantwoordelijke inrichtende macht, basisonderwijs te organiseren volgens de inzichten die Rudolf Steiner over de pedagogie heeft gegeven, en die vertegenwoordigd warden door de internationale schoolbeweging die behoort tot de internationale Bund der Freien Waldorfschulen, met zetel te Stuttgart.

Eveneens stelt de vereniging zich tot doel alle handelingen te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de realisatie van vermelde doelstellingen samenhangen.

Artikel 4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, Het dienstjaar begint op 1 september en

eindigt op 31 augustus.

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering.

Lidmaatschap

Artikel 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt en bedraagt minimum vier,

Artikel6.Alle natuurlijke personen die hetzij als personeelslid, hetzij als ouder/voogd van een basisschoolleerling verbonden zijn aan één van de drie vestigingen van "Rudolf Steinerschocl Kempen" worden daardoor automatisch toegetreden leden van de vereniging.

Artikel 7. Toegetreden leden worden aanvaard ais werkende leden door de algemene vergadering, die hierover zonder verhaal beslist. De werkende leden komt de volheid van het lidmaatschap toe.

Artikel 6.Het lidmaatschap eindigt automatisch wanneer het lid niet langer voldoet aan de voorwaarden zoals opgenoemd ln artikel 6.

2 FEB. 2014

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDESgi SCHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Het lidmaatschap als werkend lid eindigt tevens door ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of wanneer de vestiging waaraan een lid verbonden is bij monde van één van de in artikel 22 opgenoemde organen en bij aangetekend schrijven, de wens daartoe te kennen geeft.

De werkende leden dienen hun ontslag schriftelijk te melden aan de raad van bestuur,

Voor de uitsluiting van een werkend lid is een meerderheid van twee derde vereist in de algemene vergadering.

Artikel 9, Door de beëindiging van het lidmaatschap verliest het werkend lid al zijn rechten op het bezit van de vereniging, maar blijft wel verantwoordelijk voor de uitvoering van al zijn verplichtingen tegenover de vereniging, tot ontlasting door de raad van bestuur,

Artikel 10. Het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, en vermeldt zoals wettelijk voorzien, voornaam, naam, adres datum van toetreding en datum van uittreding of uitsluiting.

Algemene vergadering

Artikel 11.0e algemene vergadering is vrij toegankelijk voor alle toegetreden leden van de vereniging. Men kan zich niet per volmacht laten vertegenwoordigen.

Artikel 12.EIk jaar, voor 1 maart, heeft een algemene vergadering van de werkende leden plaats. Dag, uur en plaats worden door de raad van bestuur vastgesteld en op de oproeping vermeld.

De rekeningen over het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar, worden op deze vergadering voorgelegd.

Artikel 13.De algemene vergadering wordt samengeroepen per gewone brief en via de gewone communicatiekanalen van de vestigingen, ten minste veertien dagen op voorhand. De dagorde wordt bij de uitnodiging vermeld.

Artikel 14.De algemene vergadering kan enkel overgaan tot wijziging van de statuten, indien deze op de agenda was geplaatst en de tekst van de voorgestelde wijziging bij de uitnodiging gevoegd was. De door de algemene vergadering aanvaarde wijzigingen zijn bindend voor aile leden en vestigingen.

Artikel 15. Om geldig te beslissen, moeten ten minste 10 stemgerechtigde leden aanwezig zijn, met een minimum van één per vestiging. Wordt aan deze vereisten niet voldaan, dan is de vergadering niet rechtsgeldig. Er wordt dan, ten vroegste na 15 dagen, een nieuwe vergadering bijeengeroepen.

Artikel 16.0e stemmen van de vertegenwoordigers van vestiging Lier worden herberekend naar 10, voor Turnhout naar 6 en voor Geel naar 4. Deze herberekening kan echter nooit aan een vertegenwoordiger een stem geven met een herberekend gewicht van meer dan 1.

Artikel 17. Beslissingen worden genomen bijtwee derde meerderheid. Indien dit niet mogelijk is wordt er, ten vroegste na 15 dagen, een nieuwe vergadering bijeen geroepen, Op deze vergadering wordt er met een gewone meerderheid van stemmen beslist. Bij pariteit is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 18.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, welke ter goedkeuring worden voorgelegd ter zitting of ten laatste op de volgende vergadering. Na goedkeuring worden deze notulen ondertekend door de voorzitter en opgenomen in een bijzonder register op de zetel van de vereniging. Uittreksels daarvan worden ondertekend door een bestuurder.

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van deze notulen te vragen voor zover dat niet strijdig is met de wet op de privacy.

Artikel 19. De stemgerechtigde leden van de algemene vergadering hebben recht tot inzage van de stukken die relevant zijn bij de agendapunten van de eerstvolgende vergadering, in zoverre dit niet strijdig is met de wet op de privacy.

Om inzage te verkrijgen mogen zij zich wenden tot de bestuurders en tot de administratief verantwoordelijke(n).

Artikel 20.De leden van de algemene vergadering vervullen hun mandaat kosteloos. De uitgaven voor deelname aan de algemene vergadering vallen ten laste van de deelnemende leden,

Raad van bestuur

Artikel 21.0e vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld als volgt: tenminste 1 en ten hoogste 5 voor de vestigingsplaats Lier, tenminste 1 en te hoogste 3 voor de vestigingsplaats Turnhout en tenminste 1 en ten hoogste 2 voor de vestigingsplaats Geel.

'~~' cg'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 22.De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering.

De duur van hun mandaat bedraagt 3 jaar en kan door de algemene vergadering verlengd worden.

Artikel 23. Een lid van de raad van bestuur kan zijn ontslag schriftelijk indienen bij de raad van bestuur,

welke beslist over de aanvaarding en de kwijting aan betreffend bestuurslid.

Een Ild van de raad van bestuur kan ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

Artikel 24. In geval van ontslag of afzetting van een bestuurder, is de raad van bestuur verplicht de voordragende organen van de betreffende vestiging -zoals opgenoemd in het huishoudelijk reglement - hiervan schriftelijk in kennis te stellen, zodat zij een opvolger kunnen voordragen.

Artikel 25.De administratief verantwoordelijke kan deelnemen aan de vergaderingen met een adviserende bevoegdheid, maar kan geen lid zijn van de raad van bestuur.

Artikel 26.De raad van bestuur ziet toe op de naleving van de statuten en het huishoudelijk reglement en op de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

Artikel 27. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die door de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement niet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen door de gezamenlijke handtekening van één bestuurder per vestiging.

Artikel 28. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheid uit als college waarbij twee derde van de bestuursleden, en minstens één per vestiging, dienen aanwezig te zijn.

Beslissingen worden genomen bij twee derde meerderheid, In geval van staking van de stemmen wordt het agendapunt voorgelegd aan de algemene vergadering. Enkel indien dit om aantoonbare redenen door hoogdringendheid niet mogelijk blijkt, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 29. De raad van bestuur kan gevolmachtigden aanduiden die binnen de beperkingen van hun mandaat, de vereniging tegenover derden geldig kunnen verbinden. De bevoegdheid van deze gevolmachtigde wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 30.De raad van bestuur kan een commissaris aanduiden om de financiële verslagen en boekhouding te verifiëren.

Artikel 31.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, welke ter goedkeuring worden voorgelegd ter zitting of ten laatste op de volgende vergadering. Na goedkeuring worden deze notulen ondertekend door de voorzitter en opgenomen in een bijzonder register op de zetel van de vereniging. Uittreksels daarvan worden ondertekend door een bestuurder.

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van deze notulen te vragen, voor zover dat niet strijdig is met de wet op de privacy.

Artikel 32.De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos, De uitgaven voor deelname aan de vergaderingen van de raad van beheer vallen ten laste van de deelnemers.

Artikel 33. Door de beëindiging van zijn mandaat verliest het bestuurslid al zijn rechten op het bezit van de vereniging, maar blijft wel verantwoordelijk voor de uitvoering van alle verplichtingen, verbonden aan zijn mandaat, tot ontlasting door de algemene vergadering.

Personeel

Artikel 34.1-let personeel staat in voor de dagelijkse werking van de vereniging.

Artikel 35. De administratief verantwoordelijke(n) wordtlworden benoemd door de raad van bestuur, die eveneens de termijn van zijn/haar mandaat en de modaliteiten van zijn/haar taak en vergoeding bepaalt.

Artikel 36. Het onderwijzend personeel wordt in dienst genomen door de raad van bestuur, op bindend voorstel van de directie van de betreffende vestiging.

Elke vestiging staat er borg voor dat de door hen voorgestelde kandidaten aan de door de wet opgelegde voorwaarden voor subsidiëring voldoen.

Het onderwijzend personeel wordt ontslagen door de raad van bestuur op bindend voorstel van de directie van de betreffende vestiging.

Artikel 37 Onderwijzend personeel dat niet voor subsidiëring in aanmerking komt, wordt per vestiging in dienst genomen door één van de in het huishoudelijk reglement vernoemde organen.

MOD 22

ï jr'oore Luik B - Vervolg

tAotis~oaS

aan het

Belgisch

Staatsblad Varia

Artikel 38. De aangestelde directies zijn verantwoordelijk voor de boekhouding, de administratie van de

vereniging en de coördinatie van de administratie tussen de verschillende vestigingen.

Zij zijn eveneens verantwoordelijk voor het opstellen van de financiële verslagen.

Elke vestiging zal de nodige middelen bijdragen om de continuïteit van dit werk te verzekeren.

Artikel 39. Elk jaar, voor 1 februari, bezorgen de directies de rekeningen over het verlopen dienstjaar aan de raad van bestuur.

Elk jaar, voor 1 december, bezorgen de directies een voorstel tot begroting voor het volgende dienstjaar aan de raad van bestuur.

De directies  of het personeelslid dat in hun opdracht belast was met de opmaak ervan - lichten deze documenten toe op de vergadering van de raad van bestuur, indien de raad daarom verzoekt.

Artikel 40. In geval van ontbinding, zullen de resterende bezittingen worden toegewezen aan een werk waarvan het doel overeenkomt met dat van onderhavige vereniging. De algemene vergadering beslist over de toewijzing van de goederen.

Artikel 41. De vereniging int geen bijdrage vanwege haar leden. De financiële middelen van de vereniging bestaan uit subsidies, legaten, giften en intresten. Deze opsomming is evenwel niet beperkend.

Artikel 42. De vereniging hanteert een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement moet in bijlage steeds de recentste versie van deze statuten omvatten. Statuten en huishoudelijk reglement worden op eenvoudig verzoek » en steeds samen ! - binnen redelijke termijn bezorgd aan eenieder die daarom vraagt.

Artikel 43.Voor alle gevallen die niet voorzien zijn in de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Artikel 44.Na goedkeuring vervangen deze statuten aile voorgaande.

* uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 27/2/2013, 20u

-.Benoeming bestuursleden:

De Algemene Vergadering herbenoemt volgende bestuurders voor een periode van drie jaar voor vestiging lier:

- Inge Coninx, Hovensesteenweg 32, 2530 Boechout, '12/07/1966 bestuurder

- Ingeborg Frans, Kardinaal Mercierplein 18 , 2500 Lier, 06/06/1966, bestuurder

- Johan Totté, Gebroeders Van Der Auwerabaan 15 - 2150 Borsbeek, "30/10/1970 bestuurder

- Paulien Van de Putte, Smidstraat 319 , 2590 Bertaar, 25/06/1978, bestuurder

- Heidi Van der Weehe, Oelegemsesteenweg 37/D, 2520 Broechem, °30/06/1978, bestuurder

voor vestiging Turnhout:

- Sigurd Borghs, Borstekouterstreat 50, 9630 Roborst, °10/11/1979, bestuurder

- Olivia Fierens, Einhoven 32, 2980 Zoersel, °17/0911976, bestuurder

- Elisa van den Bergh, Lipseinde 49 - 2330 Merksplas, °20107/1954, bestuurder

voor vestiging Geel:

- Bastiaensen Dirk, Zonnedauw 3 , 2460 Kasteriee, °25/02/1970, bestuurder

Willem Verheyden, Katterak 7, 3290 Molenstede , 19/07/1966, bestuurder

*uittreksel uit de notulen vergadering raad van bestuur van 13/11/2013

Handtekeningbevoegdheid:

De documenten zouden in Lier moeten ondertekend worden. In praktijk is dit voor Sigurd niet haalbaar,

gezien dat alle documenten in Lier aankomen. Heidi zal deze handtekeningbevoegdheid overnemen en

Sigurd in beeld houden van wat er ondertekend werd.

Sigurd Borghs

bestuuder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefmi van de pereo(o)n(en} binoegd de vereniging. stichting of organssme ten aanzien van derden te vertegermioordigen

Versco : Flaam en handtekensnq

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/01/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

0 9 JAN, 2013

GRIFFI , , _ HTBANK van

KOOPHA à te MECHELEN

IIIii~~iioiiwiiuNM

1 13002*

8

i

iu

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 430.215.190

Benaming

(voluit) : RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : MALLEKOTSTRAAT 43 - 2500 LIER

Onderwerp akte : benoeming en ontslag bestuurders 1 overdracht handtekeningbevoegdheid

* uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 14/11112012

-.Benoeming en ontslag bestuursleden:

De Algemene Vergadering benoemt volgende bestuurders:

voor vestiging Lier:

- Johan Totté, Gebroeders Van Der Auwerabaan 15 - 2150 Borsbeek, °3011011970, bestuurder

voor vestiging Turnhout:

- Sigurd Borghs, Lichtaartsebaan 22 - 2460 Kasterlee, ° 10/11/1979, bestuurder - Elisa van den Bergh, Lipseinde 49 - 2330 Merksplas, ° 20/07/1954, bestuurder voor vestiging Geel:

- Willem Verheyden, Arby 182 - 38894 Vassmolüsa, Zweden, ° 19/07/1966, bestuurder

De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag van volgende bestuurders:

voor vestiging Turnhout:

- Paul Vanmeerbergen, Acaciaweg 6 - 2330 Merksplas, ° 15/08/1952, bestuurder

voor vestiging Geel:

- Hans Drees, Groot kapellen 18 - 2400 Mol, ° 16/02/1983, bestuurder

-De Algemene Vergadering draagt de handtekeningbevoegdheid over aan bestuurder Sigurd Borgfis.

-Al de nieuwe bestuurdersmandaten en de handtekeningbevoegdheid lopen tot aan de Algemene Vergadering van februari 2013 en eindigen gelijktijdig met de mandaten van de andere bestuurders.

Sigurd Borghs

bestuuder

r

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van do perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/07/2012
ÿþMOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : MALLEKOTSTRAAT 43 - 2500 LIER

Onderwerp alt : benoeming en ontslag bestuurders/goedkeuring jaarrekening boekjaar 2010 (si 10-11) en begroting boekjaar 2011 (sj11-12)1 overdracht handtekeningbevoegdheid

* uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 29/2/2012

1b) ,Benoeming en ontslag bestuursleden:

Worden aanvaard als nieuw bestuurslid:

Heidi Van der Weehe, Oelegemsesteenweg 371D, 2520 Broechem, voor de vestiging Lier,

wordt tevens benoemd als penningmeester,

Sigurd Borghs, Lichtaartsebaan 22 - 2460 Kasterlee, voor de vestiging Turnhout, wordt

benoemd voor dit schooljaar (tijdelijke vervanging van Ellen van den Bergh)

Ontslag van bestuursleden:

Karin Corijn, Kardinaal Cardijnlaan 33/3, 2640 Mortsel (Lier) wordt goedgekeurd met ingang

van 1 maart 2012.

Esther van Bloois is ontslagnemend als voorzitter/bestuurslid. De datum van ingang van ontslag

wordt vastgelegd op de Bijzondere Algemene Vergadering van 2210312012,

5) Goedkeuring van de begroting 2011/2012

De begroting wordt goedgekeurd zonder opmerkingen.

* uittreksel uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 221312012:

1) Goedkeuring van de jaarrekening bj 2010 (s32010-2011)

De jaarrekening wordt goedgekeurd door de Algemene Vergadering,

2) Kwijting aan de bestuurders

De Algemene Vergadering verleent kwijting aan de bestuurders.

* uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 24/5/2012

Esther van Bloois heeft haar officiële ontslag ingediend op 19/4/2012, de handtekeningbevoegheid za! tot aan de volgende algemene vergadering opgenomen worden door één lid van elke vestiging zijnde Sigurd Borghs, Dirk Bastiaensen en Inge Frans, Deze drie zullen een document opmaken waarbij ze de directie volmacht geven voor het tekenen van de officiële papieren tot het einde van het schooljaar.

Inge Frans,

bestuuder

Op de laatste blz von Lti;t; ~ vermelden Recto . Naam en hoansnigneid van de irsstíumenrerer6e. Peau, he:xit van de perso(oyr(er,'} bevoead ce veran'girg stiunt,ng of oroaris-ne :er sanz,en vert derden te verlegenwoorpiaefl %Icarsa ° Naam en halidteRenfng

1

*iaiiao44"

fzAIF IE KOOPHAN

Ondernerningsnr : 430.215.190

l'ivnamin

(voet} : RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

e

~

ANK van

NEERGELEGD

25 111111 2012

28/12/2011
ÿþMOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II VII 1 UI lU H III IUhI

*111956]1"

~ tao;

~VJ

NE-:ERCELEGD

15 -12- 2011

~ ' r f~~`~i~ van ~î«r.ta.r~i:~,~ HELEN

K

Gil~;:7,-;Fnerr=+:lOti' " 430.215.190

RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

(u2'korl i "

I et=Msvorm : vzw

Zetel MALLEKOTSTRAAT 43 - 2500 LIER

Oeu:;:.; aKe : benoeming en ontslag bestuurders:

* uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 23/2/2011

2.Benoeming en ontslag bestuursleden:

Worden aanvaard als nieuw bestuurslid:

- Paulien Van de Putte, Smidstraat 319 - 2590 Berlaar, voor vestiging Lier

- Olivia Fierens, Einhoven 32 - 2980 Zoersel, voor vestiging Turnhout;

Ontslag als bestuuurslid wordt aanvaard van:

- Maria Nouws, wonende Dorpsstraat 12 - 2070 Burcht, voor vestiging Lier, - Marie Pierre Vanrobaeys, wonende Helleblok 24 te 2440 Geel, voor vestiging Geel..

* uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 5/4/2011:

1. Ontslag van uittredende leden/bestuurders en benoeming van nieuwe leden/bestuurders:

Ontslag wordt aanvaard van volgende leden/bestuurders:

- Magda Deelen, wonende Karel Kaerslaan 29 te 2350 Vosselaar, voor vestiging Turnhout;

- Catharina van Riel, wonende Ramstraat 12 te 2500 Lier, voor vestiging Lier,

Worden aanvaard als nieuw lid en nieuwe bestuurder:

Inge Coninx, wonende Hovensesteenweg 32 - 2530 Boechout, voor vestiging Lier, Ingeborg Frans, wonende Kardinaal Mercierplein 18 - 2500 Lier, vestiging Lier, Hans Drees, wonende Groot Kapellen 18 - 2400 Mol , voor vestiging Geel

Al de nieuwe bestuurdersmandaten lopen gelijk met de vorige benoemingen tot 23/2/2013.

Esther van Bloois

bestu ud er-voorzitter

C3, d3 lAats:e b12. van Lll~iî e vermelden ', ~'WÇtQ : Naam e.- tioet7arligflelCi van de Instrumenterende nûîaYrs, nr:rzij van Cie persLl{olrl(8n) kfeó" i7ewCj t'inC vereIn,Çiing, sticflt:ï:g of orwc.i!lFfnf ;en ia8n rterS van rser;;i,!3 te vuReÿ':.iI'F;ûci::ÎGe¬ ? Verso : Naam en handtekening.

22/06/2015
ÿþi

i

in

Moo 2.2

'1 I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte terg-e-7-,7-7..,,: _.__.

~4T i á'rA.Y+R1 e:}at' 141'

! 1 r00- 2015

-I H" _r .~i ~" .:+.Ji-i;:,'1~~i- t

-i~ .i+ti~r.

taNlWERFkN, aid. MECHELEN

C Fi#i e-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 430.215.190

Benaming

(voluit) : RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : MALLEKOTSTRAAT 43 - 2500 LIER

Onderwerp akte : statutenwijziging

* uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 24/2/2015

statutenwijziging:

De aanvulling bij artikel 30 van de statuten wordt goedgekeurd door de algemene vergadering,

Volgende bepalingen worden toegevoegd:

Artikel 30/2 Aan de raad van bestuur kunnen externe experten op basis van hun expertise (boekhoudkundig, financieel, juridisch, pedagogisch, ...) toegevoegd worden. Onder externe experten verstaan we iedereen die op het moment van toevoeging aan het bestuur niet (meer) verbonden is aan een vestiging, hetzij als ouder, hetzij als personeelslid. Zijn dus uitgesloten - iedereen die ouder of voogd is van kinderen die schoollopen in één van de vestigingen van vzw Kempen.

-mensen die - onder welke vomi dan ook - een arbeidsovereenkomst hebben die direct resulteert in een opdracht in of voor vzw Kempen of één van zijn vestigingen, Dit geldt dus ook voor overeenkomsten met aan een vestiging gelinkte verenigingen of vzw's.

Artikel 30/3 De experten werken in het bestuur vanuit een neutrale houding, onafhankelijk van elke vestiging. Om die reden is een situatie waarbij meerdere experten een voorgeschiedenis hebben in dezelfde vestiging niet wenselijk en dus niet toegestaan. Zij worden benoemd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, met bovendien minstens 1 stem voor per vestiging.

Artikel 30/4 Het bestuur dient de benoeming van experten met vermelding van hun naam en expertise of 'reden van hun benoeming, voor te leggen op de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering keurt dit goed.

Artikel 30/5 Door zijn benoeming in het bestuur, wordt de expert automatisch werkend lid van de algemene vergadering van de vzw, en dit voor de duur van zijn aanstelling.

Artikel 30/6 De experten zijn stemgerechtigd. Hun mandaat eindigt samen met dat van het bestuur.

Artikel 30/7 Het mandaat van een expert eindigt van rechtswege als deze zich ais ouder of personeelslid verbindt met 1 van de vestigingen, of met de vzw zelf.

Artikel 30/8 De raad van bestuur kan maximum drie experten benoemen. De aanwezigheid van externe experten belet niet dat het bestuur ad hoc derden of eigen personeelsleden kan uitnodigen met betrekking tot specifieke agendapunten.

Sigurd Borghs

bestuurder- voorzitter

Op de laatste bi?. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van do instrumenterende notaris, heirij van do perso(o)n(cn) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handlckcning.

Coordonnées
RUDOLF STEINERSCHOOL KEMPEN

Adresse
MALLEKOTSTRAAT 43 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande