RVT. CHRISTINE

Association sans but lucratif


Dénomination : RVT. CHRISTINE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.903.676

Publication

27/03/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 421.903.676

Benaming

(voluit) : RVT. Christine



STATUTEN

TITEL I  Benaming, zetel, duur, doel, oprichting

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "RVT. Christine".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", en het adres van de zetel van de vereniging,

Artikel 2: De vereniging heeft haar zetel te 2180 Antwerpen (Ekeren), Gerardus Stijnenlaan 76 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel van de vereniging zal kunnen wcrden overgebracht naar een andere plaats in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd,

Artikel 4: De vereniging zal geen nijverheids- of handelszaken voeren. Zij zal nooit trachten een stoffelijk voordeel aan haar leden te verschaffen.

De vereniging heeft tot doel en voorwerp de inrichting, de uitbating en het beheer van verzorgingsdiensten en  instellingen in brede zin ten behoeve van de zorg voor ouder wordende personen.

Met het oog op de verwezenlijking van dit doel kan de vereniging alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten zoals ondermeer alle nodige roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen,

In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 5: De vereniging werd opgericht op 18 mei 1981, onder de benaming 'De Ouder Wordende Mens',

TITEL II  Toetreding, uittreding, uitsluiting van leden

Artikel 6: De vereniging bestaat uitsluitend uit effectieve leden. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen lid zijn van de vereniging.

Artikel 7: Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens zes bedragen. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(erï) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*iaossa~e

ONITEUR B

2 0 -03- 2012 ISCH STAATSBLAD

ber

di

Be staff

=1-GE eawrelagd ter griffie M7 do ffechtbttnk van Korrhaada! te Antwerpen, op

Griffie

0 11 MAdRi 2012

Bijlagen"bi TieïBèïgisch Staatsblad - 27/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte Vereniging zonder Winstoogmerk

Gerardus Stijnenlaan 76 te 2180 Antwerpen-Ekeren

Wijziging van de statuten door de Bijzondere Algemene Vergadering d.d. 24/11/2011





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8: De leden zijn geen enkele bijdrage aan de vereniging verschuldigd.

Artikel 9: De aanvaarding van nieuwe leden gebeurt, op voordracht van de raad van bestuur, door de algemene vergadering bij meerderheid van minstens twee derden der uitgebrachte stemmen.

Artikel 10: Het lidmaatschap eindigt door overlijden, uitsluiting, vrijwillig ontslag of in de hierna genoemde omstandigheden.

Artikel 11: De uitsluiting van leden gebeurt door de algemene vergadering bij meerderheid van minstens twee derden van de uitgebrachte stemmen.

Artikel 12: leder lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Daartoe dient het zijn ontslag in door middel van een per post aangetekende brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger, Binnen de dertig dagen na ontvangst dient de voorzitter ervan kennis te geven aan de raad van bestuur, Het ontslag heeft uitwerking vanaf de kennisgeving aan de raad van bestuur.

Artikel 13: Een lid wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd bij het bereiken van de leeftijd van 80 jaar. Het lidmaatschap neemt een einde na de eerstvolgende algemene vergadering.

Het lidmaatschap neemt tevens een einde als een lid tweemaal achter elkaar afwezig is op een algemene vergadering en niet verontschuldigd is of vertegenwoordigd bij volmacht. Deze vaststelling en beslissing zal namens de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur, aan het lid per aangetekend schrijven worden betekend.

Artikel 14: De leden en/of hun rechtsopvolgers die ontslag nemen of worden uitgesloten, hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kunnen niet de teruggave eisen van de eventueel door hen betaalde bijdragen, gedane inbrengsten of gestorte gelden.

Artikel 15: Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een ledenregister bijgehouden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL Ill  Algemene vergadering

Artikel 16: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Artikel 17: De gewone algemene vergadering heeft jaarlijks plaats in de loop van het eerste semester, Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks nocdzakelijk acht. Bovendien is de bijeenroeping van de algemene vergadering verplicht binnen de maand, op schriftelijke en gemotiveerde aanvraag van één vijfde der leden van de vereniging.

Artikel 18: De bijeenroeping van de algemene vergadering geschiedt ten minste tien dagen voor de vergadering : voor een gewone algemene vergadering met een gewone brief en voor een buitengewone algemene vergadering met een aangetekende brief. De uitnodigingen tot de algemene vergaderingen vermelden de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Hij moet echter worden aangevuld met de punten die, op verzoek van ten minste één lid aan de raad van bestuur, per aangetekende brief, ter kennis worden gebracht.

Artikel 19: Elk lid van de vereniging beschikt over één stem in de algemene vergadering. Elk lid kan krachtens een schriftelijk gegeven volmacht voor een of meerdere punten van de agenda zich laten vertegenwoordigen door één enkel ander lid van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één enkel ander lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 20: De leden van de raad van bestuur die geen lid zijn van de vereniging en de directeur worden op de algemene vergadering uitgenodigd. Zij wonen de algemene vergadering bij met een raadgevende stem. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders, bij gebreke daarvan door de oudste der aanwezige leden.

Artikel 21: Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moet minstens de helft van het aantal leden der vereniging op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

"

1I *a

!u ` L

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22: Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van bestuurders;

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval

een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de benoeming van de vereffenaar en bepaling van zijn machten;

8.de benoeming en de uitsluiting van een lid;

9.de omzetting van de vereniging naar een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9 0.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door alle op de vergadering aanwezige en vertegenwoordige leden.

Artikel 23: De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet anders voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 24: Over een wijziging van de statuten kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproepen en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen wanneer zij goedgekeurd wordt door ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan zij enkel worden aangenomen wanneer zij goedgekeurd wordt door ten minste vier vijfden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 25: Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en een bestuurder. Deze verslagen worden aan alle leden bezorgd uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering. Deze verslagen warden ingeschreven in een speciaal register. Alle leden kunnen er inzage van nemen. Aan belanghebbende derden worden de beslissingen per brief ter kennis gebracht.

Artikel 26: Elk jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL IV Raad van bestuur

Artikel 27; De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vijf

bestuurders.

Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 28: De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur delegeren aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder. Zij bepaalt de modaliteiten van deze overdracht van bevoegdheden.

Artikel 29: De bestuurders worden niet bezoldigd. Bij beslissing van de algemene vergadering kunnen aan de bestuurders presentiegelden worden toegekend, waarvan de omvang en de modaliteiten door de algemene vergadering worden vastgesteld.

Artikel 30: De bestuurders worden benoemd voor een termijn van maximaal zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, of afzetting wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Zolang de vervanging van een bestuurder niet is geregeld, oefenen de overige bestuurders de

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

" volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Een bestuurder wordt rechtswege als ontslagnemend beschouwd bij het bereiken van de leeftijd van 75 jaar. Het mandaat neemt een einde na de eerstvolgende algemene vergadering, tenzij de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen beslist het mandaat na de vermelde leeftijd te verlengen met een periode die zij beslist.

Artikel 31: Aan elke bestuurder staat het vrij om ontslag te nemen uit deze functie door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na het schrijven ingaan. De raad van bestuur zal aan de leden van de algemene vergadering mededeling doen van dit ontslag.

Artikel 32: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders minstens vier maal per jaar en tevens wanneer een vijfde van de leden dit vraagt. Bijkomende vergaderingen zullen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks noodzakelijk acht,

Alle leden van de raad moeten ten minste acht dagen voor de vergaderingen worden opgeroepen. De agenda moet bij de oproepingsbrief gevoegd zijn.

De voorzitter van de raad van bestuur stelt in overleg met de algemeen directeur de agenda van de vergadering op.

Artikel 33: In de vergadering van de raad van bestuur beschikt elke bestuurder over één stem. Een bestuurder kan een volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op vergaderingen van de raad van bestuur. Een gevolmachtigde kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 34: De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee weken een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling geldig kan beraadslagen en beslissen. Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door een meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 35: De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet anders voorzien.. Bij stakingen van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 36: De directeur woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij met raadgevende stem. De vergadering mag bijgewoond worden, voor advies over bepaalde punten, door alle personen wier aanwezigheid daarvoor door de raad van bestuur wenselijk worden geacht.

Artikel 37: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging en om alle daden van beheer en beschikking te verrichten die binnen het maatschappelijk doel vallen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering of aan de voorzitter, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen : verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven, hypothecaire handlichting geven ,.. in één woord de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming Is exemplatief en niet beperkend,

De raad van bestuur kan overgaan tot de oprichting van een bureau van de raad van bestuur waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt. De raad van bestuur za! steeds in kennis gesteld worden van de beslissingen welke door het bureau van de raad van bestuur genomen werden.

Artikel 38: De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting, de balans, de resultatenrekening en de bedrijfsrekeningen op. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede het financieel verslag en de rekeningen worden in de eerstkomende algemene vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 39: De vereniging wordt in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen vertegenwoordigd en verbonden door twee bestuurders. De raad van bestuur kan bepaalde van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere van zijn leden, of aan één of meerdere derde(n) mist aan de publicatievereisten is voldaan. Deze delegatie is op elk ogenblik herroepbaar.

Artikel 40: Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt door de algemeen directeur dat wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

MOD 2.2

Voortbehduden er aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Dit verslag wordt bijgehouden in een speciaal register. Alle leden van de vereniging kunnen er inzage van nemen. Aan belanghebbende derden worden de beslissingen per brief ter kennis gebracht,

Artikel 41: De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

Bijlagen-li j fiët llëtgisch Staatsblad - 27/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V  Voorzitter

Artikel 42: De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter die door hem benoemd wordt voor een periode van maximaal zes jaar. Een uittredend voorzitter is herkiesbaar.

Artikel 43: De voorzitter van de raad van bestuur leidt de activiteiten van de raad van bestuur. Hij zorgt voor het voorafgaand onderzoek van de zaken die aan de algemene vergadering en aan de raad van bestuur worden voorgelegd. Hij is tevens belast met het toezicht op de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudst aanwezige bestuurder.

TITEL VI  Controle

Artikel 44: De vereniging moet één of meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moet worden vastgesteld, wanneer de vereniging voldoet aan de voorwaarden opgesomd in artikel 17 van de VZW-Wet.

Artikel 45: De commissaris(sen) word(t)(en) door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, benoemd en afgezet, Hij(zij) dien(t)(en) de hoedanigheid te hebben van erkend(e) bedrijfsrevisor(en). Zijn(hun) bezoldiging wordt door de algemene vergadering bepaald.

TITEL VII  Ontbinding, vereffening, slotbepaling

Artikel 46: De algemene vergadering kan beslissen de vereniging te ontbinden. De ontbinding kan ook door de rechtbank worden uitgesproken op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of het openbaar ministerie wanneer:

-de vereniging niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

-haar vermogen of de inkomsten van dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan die waarvoor zij is opgericht,

-in ernstige mate in strijd handelt met de statuten of in strijd handelt met de wet of de openbare orde,

-gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten,

-ze minder dan zes leden telt.

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging enkel uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke gelden voor de wijziging van het doel.

Artikel 47: De algemene vergadering benoemt de vereffenaar en bepaalt diens bevoegdheden, de wijze van vereffening en de bestemming die aan de netto-opbrengst van de vereffening moet worden gegeven. Deze opbrengst dient te worden aangewend voor één of meerdere verenigingen die zoveel mogelijk een gelijkaardig doel nastreven.

TITEL VIII  Diverse bepalingen

Artikel 48: Een huishoudelijk reglement m.b.t. de werking van de vereniging kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 49: Voor alles wat niet door deze statuten is geregeld zal de VZW-Wet van toepassing zijn.

Aldus opgemaakt te Antwerpen, district Ekeren, in twee originele exemplaren op 24 november 2011.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/05/2011
ÿþ MOD 2.2

L2'd. _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lIIIl" ii110 n~uwuon~uniuiin

79193"

bel

a:

BE

Sta

RECHTBANK KOOPHANDEL

13 MEI 2011

ANTW E1rlerèEï'J

Ondernemingsnr : 421.903.676

Benaming

(voluit) : RVT. Christine

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gerardus Stijnenlaan 76 te 2180 Ekeren-Antwerpen

Onderwerp akte : Verlenging van de mandaten van de leden van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering van 12 juni 2007

"De leden van de Algemene Vergadering verlengen het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur (Robert Van den Broeck, Luk Leysen, Herman Roelants, Christiaan D'Espallier, Louis Van Hoof, Paul Guillaume en Roger De Koker) voor een nieuwe termijn van zes jaar, conform de statuten van de vereniging."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
RVT. CHRISTINE

Adresse
GERARDUS STIJNENLAAN 76 2180 ANTWERPEN (EKEREN)

Code postal : 2180
Localité : Ekeren
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande