SAENCON

Société en commandite simple


Dénomination : SAENCON
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 628.705.795

Publication

30/04/2015
ÿþ Modword 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



*15062585*



Rechtbank van koophandel

Antweroen

2 0 APR. 2015

Griffie

afdeling Antwerpen

0678 .105. 795

Ondememingsnr Benaming

(voluit) : SAENCON (verkort)

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Miksebaan 258 B, bus 4, 2930 Brasschaat (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

In het jaar tweeduizendvijftien op 01 april tussen SCHUERWEGH Paul, ingenieur, wonende te Miksebaan 258 B, bus 4, 2930 Brasschaat en SCHUERWEGH Simonne, huisvrouw, wonende te St. Jobsesteenweg 95, 2930 Brasschaat wordt overeengekomen vanaf heden een Gewone Commanditaire Vennootschap op te? richten, waarin de heer. SCHUERWEGH Paul als beherend vennoot, en mevrouw SCHUERWEGH Simonne; ais stille vennoot zullen optreden.

De beherende vennoot is onbebeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor aile vennootschapsschuiden.

De stille vennoot is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Elk der vennoten verbindt er zich toe een inbreng te doen van zijn/haar deskundigheid en bekwaamheid,

met dien verstande dat de stille vennoot enkel prestaties te leveren heeft met betrekking tot de interne werking

van de vennootschap.

De ondergetekenden stellen de statuten van de Gewone Commanditaire Vennootschap als volgt vast : HOOFDSTUK I: BENAMING, ZETEL EN DUUR

Artikel 1 : Rechtsvorm en Naam

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap en

haar naam luidt: Saencon,

Deze rechtsvorm en naam moet voorkomen in alle akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven,

orders, facturen en andere uitgaande stukken.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te: Miksebaan 258 B, bus 4, 2930 Brasschaat.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 : Duur

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur vanaf heden; zij verkrijgt de rechtspersoonlijkheid

vanaf de dag van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

HOOFDSTUK ll: DOEL

Artikel 4 : Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in

het buitenland, alleen of in samenwerking met derden of als tussenpersoon:

1) handelsbemiddeling, groot- en kleinhandel:

2) het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enz.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

3) het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz.

4) managementsactiviteiten van holdings : het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere

5) het op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van verschillende andere bedrijven uit verscheidene economische sectoren...

6) de uitwerking van projecten op het gebied van klimaatbeheersing, koeltechniek, zuivering en voorkomen van pollutie, akoestiek, enz.

7) het testen en analyseren van materialen, producten, installaties, enz. in verband met hun samenstelling, fysische eigenschappen, prestaties en overeenstemming met vocropgestelde normen of met lastenkohier

8) metingen in verband met de zuiverheid van water of lucht, metingen van de radioactiviteit en dergelijke, analyses van potentiële bronnen van verontreiniging zoals rook en afvalwater

9) het verlenen van advies op het gebied van beveiliging aan het bedrijfsleven en aan de overheid

10) verlenen van hulp voor een beperkte periode aan jonge bedrijven tijdens hun startperiode: terbeschikkingstellen van een aangepaste bedrijfsruimte;aanbieden van een gemeenschappelijk dienstenpakket; advies en begeleiding door manager

11) het onderzoek naar de omvang van de markt voor bepaalde producten, de ontvangst en de bekendheid van product verkoopbevordering en de ontwikkeling van nieuwe producten

12) de statistische analyses van de resultaten van het onderzoek

13) marktonderzoeksbureau

14) computeradvies

15) onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle industriële, handels-, roerende, onroerende-en financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks dienstig zijn om haar activiteiten uit te breiden.

Deze opsomming is niet beperkend.

Zij mag haar dce! zowel rechtstreeks als door bemiddeling van derden verwezenlijken, De vennootschap kan door middel van inbreng, inschrijving, fusie of op gelijk welke andere manier belangen verwerven in elke onderneming, vereniging, bestaande of op te richten vennootschap, waarvan het doel gelijkaardig, analoog, aansluitend of gewoon nuttig is tot de verwezenlijking van het geheel of een deel van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag de functies van bestuurder of vereffenaar waarnemen in alle rechtspersonen.

Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investeringen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

De vennootschap mag zekerheden stellen voor alle rechtspersonen waarbij zij rechtstreeks of cnrechtstreeks belangen heeft.

HOOFDSTUK Ill: VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5 : kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 (duizend) EUR, volledig volstort en

vertegenwoordigd door 1.000 aandelen zonder nominale waarde.

Het kapitaal werd volgestort tot belope van duizend euro (1.000,00 EUR).

Artikel 6 : aandelenregister

De aandelen zijn altijd op naam. Op de zetel van de vennootschap wordt er een aandelenregister bijgehouden. Dat register bevat:

-de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de gedane stortingen;

-de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-'ger en de ovememer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van een overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na de overdracht of de overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgangen wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register getekend door een zaakvoerder en vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap,

Artikel 7 : Toetreding van vennoten

Om als vennoot tot de vennootschap te kunnen tcetreden, moet door de algemene vergadering

toestemming gegeven worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering zal over de toetreding beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Het bevoegde orgaan is niet verplicht de weigering van toetreding met redenen te amkleden. Tegen de beslissing staat geen verhaalmogelijkheid open.

Artikel 8 : Uittreding van vennoten

Om als vennoot uit de vennootschap te kunnen toetreden, moet door de algemene vergadering bij gewone meerderheid toestemming gegeven worden.

De algemene vergadering zal over de uittreding beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Het bevoegde orgaan is niet verplicht de weigering van uittreding met redenen te omkleden. Tegen de beslissing staat geen verhaalmogelijkheid open. De vennoot die is uitgetreden, heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

Artikel 9: Uitsluiting van vennoten

De uitsluiting van vennoten kan gebeuren wegens tekortkoming aan de statutaire verplichtingen of ingevolge het stellen van daden die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting bij gewone meerderheid, nadat de vennoot op wie de voorgestelde uitsluiting betrekking heeft, schriftelijk is opgeroepen om zich te verdedigen, De vennoot die is uitgesloten, heeft geen recht op enig scheidingsaandeel,

Artikel 10 : Vennoten

De hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, ontslag, faillissement,onder bewindstelling of onbekwaamverklaring van een vennoot natuurlijk persoon of bij ontbinding met vereffening of faillissement van een vennoot rechtspersoon.

HOOFDSTUK IV: BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 11 : Bestuur

De stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens zijn volmacht.

De vennootschap wordt beheerd door één of meerdere zaakvoerders. Tot zaakvoerder(s) word(t)(en) voor

onbepaalde duur benoemd: de beherende venno(o)t(en),

Artikel 12 : Bestuursbevoegdheid en vertegenwcordigingsmacht

De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte, Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij als college optredend de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd,

Aldus is zaakvoerder bevoegd om ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen, namens en voor rekening van de vennootschap:

Dalle verbintenissen aan te gaan in verband met de activiteiten van de vennootschap zoals onder meer de aankoop, de verkoop, de huur en verhuur van onroerende goederen, het vermogen in pand te geven of te hypothekeren, dadingen aan te gaan, in rechte op te treden als eiser of als verweerder;

Ode besluiten van de algemene vergadering uit te voeren,

ode hem verleende volmachten te delegeren.

Artikel 13: Controle

Iedere vennoot heeft het recht om onbeperkt toezicht en controle uitte oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap, Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de venncotschap.

HOOFDSTUK V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 : Algemene vergadering

1. De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, wordt jaarlijks bijeengeroepen op 15 maart om 15:00 uur, De algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vernield in de oproepingsbrief. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering of een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen, Een bijzondere algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid over elke aangelegenheid die behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering en die geen statutenwijziging impliceert. Een buitengewone algemene vergadering beslist over de wijziging van de statuten.

2, De oproepingsbrief wordt minstens 14 dagen voor de vergadering verstuurd. Hij bevat de agenda en eventuele bijlagen.

3. Elke vennoot kan op de vergadering worden vertegenwoordigd door een gevolmachtigde die zelf vennoot moet zijn. Om geldig te zijn, moet de volmacht schriftelijk gegeven zijn.

4. De algemene vergadering heeft zitting onder het voorzitterschap van een beherend vennoot.

5. Alle vennoten zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering.

6. Alle vennoten hebben gelijk stemrecht. In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten De onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden in de gewone en in de bijzondere algemene vergadering bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

7. De buitengewone algemene vergadering beraadslaagt en beslist over een voorstel tot statutenwijziging op rechtsgeldige wijze, indien de aanwezige vennoten minstens de helft van het totaal aantal stemmen vertegenwoordigen, zoniet is een nieuwe bijeenroeping vereist. De tweede vergadering vergadert en beslist geldig ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandeelhouders.

8. Een statutenwijziging en de ontbinding, de omzetting, de fusie of de splitsing van de vennootschap dient te worden aangenomen met minstens % van de stemmen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden stemmen van degenen die zicht onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen ais tegenstemmen beschouwd.

9. Afschriften en uittreksels van de notulen van de gewone en van de bijzondere en buitengewone algemene vergadering worden ondertekend door de personen die -als orgaan de vennootschap kunnen verbinden, ongeacht of zij aan de vergadering hebben deelgenomen. Elke vennoot kan op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de notulen of op zijn kosten een afschrift daarvan doen afgeven.

HOOFDSTUK VI: HET BOEKJAAR EN DE JAARREKENING

Artikel 15 : Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 01 januari en eindigt op 31 december van het kalenderjaar

Artikel 16 : Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op, Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

Artikel 17 : Winstverdeling

De winstverdeling onder de vennoten geschiedt volgens beslissing van de algemene vergadering,

HOOFDSTUK Vil. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18 : Ontbinding en vereffening

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, maar voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, in het voorkomende geval samen met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Zijn er minderjarige erfgenamen, dan zullen die van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoct krijgen.

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap steeds van reohtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald ogenblik minder dan twee vennoten zijn,

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt aan de vennoten uit het overschot hun deel terugbetaald. Het liquidatieoverschot wondt verdeeld onder de vennoten, volgens de verdeelsleutels door de algemene vergadering vastgesteld.

Artikel 19 : Diverse

Voor alles wat in de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk anders is geregeld, vinden de wetten van het

wetboek van vennootschappen toepassing.

Voor alle verbintenissen die uit onderhavige statuten voortspruiten kiezen de beherende vennoten

woonplaats in de huidige of toekomstige zetel van de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN

" De heer SCHUERWEGH Paul, wonende te Miksebaan 258 B, bus 4, 2930 Brasschaat wordt benoemd ais zaakvoerder, het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd.

" Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2016 en alle verrichtingen, die de beherende vennoten gesteld hebben voor rekening van de vennootschap in oprichting, worden heden overgenomen door de opgerichte vennootschap.

De comparanten stellen ais bijzondere gevolmachtigde aan, met recht van indeplaatsstelling, de heer MAES Marc, wonende te 2480 Dessel, Kastelsedijk 11, aan wie de macht verleend wordt om aile verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen en documen-ten te ondertekenen, met het oog op de inschrijving en latere wijzigingen van het ondernemings- en BTW-nummer.

Aldus opgemaakt in vijf originelen te Brasschaat, op 01 april 2015.

Voor-. behouden

aan het Belgisch Staatsblad

ul.Za3.EYPerer

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SAENCON

Adresse
MIKSEBAAN 258B, BUS 4 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande