SALAR

Association sans but lucratif


Dénomination : SALAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 466.854.664

Publication

03/12/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het~a e = ~.,~ g~ aken kopie

na neerlegging ter gri i e

RECHTBANK ~t,i~AN KOOPHANDEL

2 4 NOV. 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffier









Griffie





Ondernemingsnr : 0466.854.664

Benaming

(voluit) : SALAR

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tumhoutsebaan 190, 2460 Kasterlee

(volledig adres)

Onderwerp akte : HERBENOEMING COMMISSARIS

Uittreksel uit het verslag van de gewone Algemene Vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel op 29 augustus 2014:

Met eenparigheid van stemmen wordt beslist tot herbenoeming van de commissaris Van Herck & Co Bedrijfsrevisoren CVBA, Herentalsebaan 645, 2160 Wommelgem, vertegenwoordigd door Theo Van Herck, voor een periode van 3 laar vanaf het boekaar 2014 tot 2016. Het ereloon wordt vastgesteld op 4.500,- Euro per jaar.

Chris Verleye

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening_

25/11/2011
ÿþ-- - - - In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

\~ -ti.r

Li.

IV C r1LrCt._.~uv GRIFFIE RECHTBANK VAN

15 Nov. 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT De etiffie,



Ii1l I1 I1 IIIIUN 1Y 111I VIIIIW

*11178132*

bE

B St

Benaming : SALAR

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Turnhoutsebaan 190

2460 Kasterlee

Ondernemingsnr : 0466.854.664

Voorwerp akte : Statutenwijziging VZW SALAR

Bijlagen bij tiët Bëlgisch Stnïfsblïcl- 25/11r2011 Annexes du-Moniteur bëlgé

Het blijkt uit een onderhandse akte opgemaakt op 12 oktober 2011 dat de buitengewone algemene vergadering: van de leden van de vereniging zonder winstoogmerk SALAR, met ondernemingsnummer 0466.854.664 en met" zetel te 2460 Kasterlee, Turnhoutsebaan 190 is bijeengekomen en dat zij besloten heeft:

1/ om artikel 6 van de statuten aan te passen door schrapping van de woorden "effectief lid of' in de volgende; passage: Als effectief lid of aangeslotene kan toetreden ieder die door de raad van beheer als zodanig wordt: toegelaten."en door vervanging van het woord "aangeslotene" door "aangesloten lid" in de voormelde passage. 2/ tot aanvaarding van de naamloze vennootschap Verleye, met zetel te 2460 Kasterlee, Turnhoutsebaan 190,; ondernemingsnummer 0433.280.588 als effectief lid van de VZW Saler, waarbij de NV Verleye: vertegenwoordigd zal worden door de heer Chris Maurice Maria Verleye, wonende te 2460 Kasterlee,: Kattenberg 106.

3/ om artikel 5 van de statuten aan te passen door toevoeging van de oprichters, door vervanging van volgende passage: "... op voorstel van ten minste twee effectieve leden..." door volgende passage: "door de naamloze vennootschap Verleye, samen met een ander effectief lid, als effectief lid wordt voorgedragen en", door' toevoeging van volgende passage: "De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie, beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais effectief lid.", door toevoeging van het woord "effectieve" en' aanpassing van de zetel van de VZW N.S.Z. aan haar huidige zetel in volgende passage: "De vereniging telt, onder haar effectieve leden de vereniging zonder winstoogmerk "Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen", afgekort "N. S.Z.' waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Sainctelettesquare 11/12." ' 4/ om artikel 1 van de statuten aan te passen door toevoeging van volgende passage: "en het adres van de: zetel van de vereniging".

5/ om artikel 2 van de statuten aan te passen door toevoeging van volgende passage: "gelegen in het: gerechtelijk arrondissement Turnhout" en door toevoeging van volgende passage: "De Algemene Vergadering. zal in dat geval de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering".

6/ om artikel 6 van de statuten aan te passen door schrapping van volgende passage: "Ter griffie van de. burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging gevestigd is, wordt, binnen één maand na, bekendmaking van de statuten, een lijst neergelegd waarop alle effectieve leden met naam, voornamen,: woonplaats en nationaliteit alfabetisch zijn vermeld. Die lijst wordt elk jaar aangevuld met vermelding, naar. alfabetische orde, van de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan."

7/ om artikel 7 van de statuten aan te passen door vervanging van volgende passage: "Uitsluiting wegens hetzij niet naleven van de statuten of de reglementen, hetzij voor eender welke daad of onthouding die het doel of de goede faam van de vereniging schaadt of hetzij eender welke andere zwaarwichtige reden ook." door volgende passage: "Als een effectief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van de raad van beheer of op verzoek van één vijfde van alle effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden." en door toevoeging van volgende passage: "Aangesloten leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur, genomen met een meerderheid van de stemmen, uitgesloten worden van lidmaatschap."

8/ om artikel 12 van de statuten aan te passen door toevoeging van volgende passage:

"6. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

7. de kwijting aan de beheerders en de commissarissen;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen."

9/ om artikel 16 van de statuten aan te passen door schrapping van "werkend of" in volgende passage: Een

meerderheid van twee derde is evenwel vereist bij het uitsluiten van een werkend of effectief lid."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

-Voor- Luik B - Vervolg

Staatsblad

behouden

Belgi3ch

aan het de eerste zin van dit artikel en door toevoeging van volgende passage aan de eerste zin: "al dan niet leden van

de VZW". De vergadering besluit bovendien om dit artikel aan te passen door toevoeging van volgende .

101 om artikel 19 van de statuten aan te passen door vervanging van het woord "twee" door het woord "drie" in " passage: "Het aantal beheerders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie effectieve leden heeft, mag " de raad van beheer slechts uit twee beheerders bestaan. De dag waarop een vierde effectief lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde beheerder." en door toevoeging van volgende passage: "tenzij anders bepaald door de algemene vergadering" aan de zin "Hun mandaat is niet bezoldigd."

11/ om artikel 20 van de statuten aan te passen door toevoeging van volgende passage: "dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.8 van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet." en door toevoeging van volgende passage: "!n uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van beheer worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie."

12/ om artikel 21 van de statuten aan te passen door toevoeging van volgende passage: "Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, warden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van beheer niet vereisen of niet wenselijk maken."

13/ om artikel 22 van de statuten aan te passen door toevoeging van volgende passage: "tenzij anders bepaald door de algemene vergadering." aan de zin "Hun ambt wordt gratis uitgevoerd."

14/ om artikel 28 van de statuten aan te passen aan artikel 2, 9° van de VZW-wet.

15/ om de statuten volledig te herwerken teneinde ze aan te passen aan de voormelde beslissingen en aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921:

"TITEL 1. - BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Saler".

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar' naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of afgekort "VZW' en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2460 Kasteriee, Tumhoutsebaan 190, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Slechts de Algemene Vergadering kan rechtsgeldig beslissen over een verplaatsing van de zetel. Wel kan uitzonderlijk de Raad van Beheer beslissen over een verplaatsing van de zetel indien deze verplaatsing zich in Kasterlee zou voordoen. De Algemene Vergadering zal in dat geval de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

De Algemene Vergadering kan tevens beslissen dat in bepaalde andere gemeenten of steden bijkantoren van . VZW Saler worden geopend.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

in naam en voor rekening van haar aangesloten leden, de wettelijke en reglementaire formaliteiten vervullen' waartoe deze in hun hoedanigheid van werkgevers gehouden zijn, alsmede het verlenen van de nodige informatie en bijstand terzake;

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die nodig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en zakelijke rechten op uitoefenen.

" Zij kan met het oog op de bevordering van haar doel, deelnemen in eender welke rechtspersoon voor zover

deze deelname niet strijdig is met de eigen aard van vereniging zonder winstoogmerk.

Zij zal tevens en voor zover dit voor het doelmatig uitoefenen van haar doel nodig blijkt, bijkantoren kunnen

vestigen, waar het aangewezen is.

Artikel 4

De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

TITEL il  LEDEN  TOELA TING - UITTREDING

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve

leden. De vereniging telt effectieve en aangesloten leden.

De effectieve leden zijn:

- diegenen die bij de oprichting de statuten ondertekenden, zijnde:

" De heer Luc Marcel Germaan Verleye, wonende te 2400 Mol, Warande 27.

" De heer Chris Maurice Maria Verieye, wonende te 2460 Kasterlee, Kattenberg 106.

" Mevrouw Kristel Gabrielle Florentine Hermans, wonende te 2460 Kasteriee, Kastenberg 106.

" De naamloze vennootschap VERKAT, met zetel te 2460 Kasteriee, Kattenberg 106.

" De vereniging zonder winstoogmerk NEUTRAAL SYNDICAAT VOOR ZELFSTANDIGEN, met zetel te "

1000 Brussel, Bischoffsheimlaan 33.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenlerende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2011- Annexes du Moniteur belge

.Voor- ' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

- iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de naamloze vennootschap Verleye, samen met een ander effectief lid, als effectief lid wordt voorgedragen en als effectief lid wordt aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

' De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

De vereniging telt onder haar effectieve leden de vereniging zonder winstoogmerk "Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen", afgekort W.S.Z. , waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Bischoffsheimlaan 33. Deze vereniging treedt op als patronerende vereniging en voldoet aan alle voorwaarden om als professionele of interprofessionele vereniging van werkgevers in de zin van artikel 44 §1,2° van het K.B. van 28 november 1969, gewijzigd door het K.B. van 20 juli 1998 en het K.B. van 2 februari 1999, beschouwd te worden.

De aangesloten leden zijn de natuurlijke personen, en rechtspersonen die van de verwezenlijking van het maatschappelijk doel genieten, en die met de vereniging een overeenkomst hebben gesloten waarin hun rechten en plichten zijn vastgelegd.

De aangesloten leden nemen niet deel aan het beheer, worden niet opgeroepen en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 6

Als aangesloten lid kan toetreden ieder die door de raad van beheer als zodanig wordt toegelaten. Deze beslist, met een meerderheid van de stemmen, over elk verzoek tot toetreding. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

De aanvraag tot toetreding betekent instemming met de statuten van de vereniging en brengt de verplichting mee deze na te leven.

Artikel 7

De hoedanigheid van effectief lid of aangeslotene houdt op door:

1. Vrijwillig ontslag, aan te bieden bij aangetekend schrijven aan de raad van beheer minstens zes maanden voor het einde van het lopend kalenderjaar.

2. Als een effectief !id in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van de raad van beheer of op verzoek van één vijfde van alle effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van , de algemene vergadering. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te " worden. De uitsluiting kan enkel door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden der' stemmen uitgesproken worden. Zij zal echter maar van kracht worden bij het einde van het kwartaal waarin ze werd uitgesproken. De uitsluiting wordt betekend aan de betrokkene bij aangetekend schrijven. De stemming is geheim.

Aangesloten leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur, genomen met een meerderheid van de stemmen, uitgesloten worden van lidmaatschap.

3. Ambtshalve ontslag wegens het niet betalen van de verschuldigde bijdragen of het niet of niet tijdig indienen van de nodige documenten tot het uitvoeren van de opdracht van de vereniging.

4. Beëindiging van rechtswege ingeval het lid of de aangeslotene overlijdt of onbekwaam of in staat van '

verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Het lid of de aangeslotene, die ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de rechtverknjgenden van een

overleden lid of aangeslotene hebben geen enkele aanspraak op het maatschappelijk bezit en kunnen niet de

teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen, noch van enige vergoeding in hoofde van aanbrengsten

of van andere prestaties.

Het lid of de aangeslotene, die ontslag neemt of wordt uitgesloten, blijft ten overstaan van de vereniging

gehouden zijn verplichtingen na te komen binnen de perken voorzien in artikel 9.

Het lid of de aangeslotene, die ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de rechthebbenden van een "

overleden lid of aangeslotene, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch zegels

laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 8

De effectieve leden zijn niet verplicht een aansluitingsvergoeding of een bijdrage te betalen. Zij zetten zich in

voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Artikel 9

De algemene vergadering stelt het bedrag van de maandelijkse bijdrage vast, in functie van sector, grootte en

aard van het bedrijf

' De algemene vergadering mag eveneens van elk nieuw lid een toetredingsrecht vragen op het ogenblik van de

aanvaarding van de aanvraag tot toetreding.

Het lid of de aangeslotene, die ontslag neemt of wordt uitgesloten, blijft gehouden een bijdrage te betalen gelijk

aan deze van het jaar van het ontslagnemen tot het einde van het jaar van het ontslagnemen, de feitelijke

ontslagneming of de uitsluiting.

Artikel 10

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van de '

vereniging toekennen.

TITEL iII  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 12

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de weten door de onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de beheerders;

3. de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5. de uitsluiting van de effectieve leden;

6. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

7. de kwijting aan de beheerders en de commissarissen;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13

De gewone algemene vergadering wordt één keer per jaar bijeengeroepen op de datum en het uur vastgesteld door de raad van beheer.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewone brief of postkaart, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van beheer, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

In de oproeping wordt vermeld wanneer de rekeningen, zoals opgesteld door de raad van beheer, op de zetel van de vereniging ter inzage liggen voor de leden. Wordt de vergadering bijeengeroepen bij gewone brief, dan kan de raad van beheer beslissen deze documenten aan de effectieve leden op te sturen samen met deze brief. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vernield zijn.

De vergadering heeft plaats in de zetel van de vereniging of op de plaats die in de oproep is vermeld.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van beheer op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden of door de voorzitter van de raad van beheer. Deze vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vernield in de oproeping.

Alle effectieve leden worden erop uitgenodigd.

Artikel 14

" De vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de afgevaardigd beheerder, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige beheerders. De voorzitter wijst een secretaris en een stemopnemer aan, die één en dezelfde persoon zijn.

Wanneer het lid een rechtspersoon is, duidt zij één effectieve afgevaardigde aan en maximum twee plaatsvervangers. De namen van de effectieve afgevaardigden en de plaatsvervangers worden voorafgaand meegedeeld aan de raad van beheer, die deze dient goed te keuren. Enkel goedgekeurde afgevaardigden en

plaatsvervangers kunnen aan de algemene vergadering deelnemen. "

De agenda wordt vastgesteld door de raad van beheer. Wanneer twee derde van de effectieve leden aanwezig zijn, en hiervoor een unaniem akkoord is onder deze leden, mag van de vooropgestelde agenda afgeweken worden.

Artikel 15

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering.

Elk voorstel, dat door ten minste één twintigste van de effectieve leden wordt ondertekend, wordt op de agenda : geplaatst.

Elk effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde, die ' effectief lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

Artikel 16

De besluiten worden genomen op de gewone algemene vergaderingen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Een meerderheid van twee derde is evenwel vereist bij het uitsluiten van een ' effectief lid.

Artikel 17

De vergadering kan de statuten wijzigen, indien deze wijziging op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging van de vereniging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de vergadering vereist. Eenparigheid van stemmen is zelfs vereist voor het wijzigen van het doel of van één van de doeleinden van de vereniging.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekend gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder. Artikel 18

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de leden die zulks wensen. Zij worden opgenomen in een register dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen. Deze inzage, zonder verplaatsing van de notulen, kan slechts geschieden op de zetel van de vereniging en in aanwezigheid van ten minste één beheerder en de secretaris, opsteller van de notulen.

TITEL IV- RAAD VAN BEHEER

Artikel 19

" De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie en maximaal acht beheerders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal beheerders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief !id is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie effectieve "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2011- Annexes du Moniteur bèTgë

" "Woor- " behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

leden heeft, mag de raad van beheer slechts uit twee beheerders bestaan. De dag waarop een vierde effectief lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde beheerder. Conform artikel 44, §1,2' van het K.B. van 28 november 1969, gewijzigd door het K.B. van 20 juli 1998 en het K.B. van 2 februari 1999 zetelen in de raad van beheer minstens twee vertegenwoordigers van de in artikel 5 bedoelde vereniging.

Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Zij worden benoemd voor zes jaar, doch zijn herbenoembaar en steeds afzetbaar. Hun mandaat is niet bezoldigd, tenzij anders bepaald door de algemene vergadering. Benoeming, ontslag en aftreden van een beheerder, zomede elk einde van een mandaat wordt binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

In geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopig beheerder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de beheerder die hij vervangt.

De raad benoemt uit zijn leden de voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, en maximaal twee afgevaardigde bestuurders. De secretaris wordt eveneens benoemd door de raad, maar dient geen beheerder, noch lid van de : vereniging te zijn. Zij worden voor maximum zes jaar gekozen en zijn herkiesbaar.

Artikel 20

De raad vergadert telkens als de belangen van de vereniging het vereisen. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de helft van de leden moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of van de ondervoorzitter die hem vervangt. Er worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een speciaal register dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van beheer worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 21

De raad van beheer heeft de meest ulgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen, onder voorbehoud van de wettelijk of statutair aan de algemene vergadering opgedragen bevoegdheden.

De raad van beheer vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of: verweerder, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, dit alles door toedoen van de voorzitter die alleen handelt of door de ondervoorzitter die alleen handelt.

De raad van beheer kan tevens een persoon gelasten bevoegd voor het dagelijks bestuur. Hij kan tevens bijzondere en beperkte volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van beheer niet vereisen of niet wenselijk maken. Alle beslissingen en akten die de vereniging binden, worden geldig ondertekend door één van de gedelegeerd bestuurders, behoudens anders luidende statutaire bepalingen of bijzondere volmachten. De afgevaardigde bestuurders hebben zowel afzonderlijk al gezamenlijk het recht kwijting te geven, bedragen te ontvangen of te beleggen, bank- en postchequerekeningen te openen en alle verrichtingen uit te voeren.

" Artikel 22

Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun gegeven opdracht. Hun ambt wordt gratis uitgevoerd, tenzij anders bepaald door de algemene vergadering.

TITEL V REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 23

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van beheer de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en worden de inventaris en balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, doch alleen ter plaatse, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De goedkeuring door de algemene vergadering vertegenwoordigt ontlasting van de raad van beheer.

De algemene vergadering duidt een commissaris aan, die de juistheid moet nagaan van de rekeningen en jaarlijks een verslag aan haar overmaakt. Hij wordt benoemd voor vier jaar en is herkiesbaar.

Artikel 24

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd. TiTEL VI  AANSPRAKELIJKHEID  CONTROLE" Artikel 25

Geen enkele inlichting verstrekt door de vereniging in het raam van de uitoefening van haar maatschappelijk doel is bindend, tenzij ze schriftelijk en ondertekend door één van de afgevaardigde bestuurders afgeleverd wordt.

Op de laatste blz. van Luik . vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

De vereniging neemt tegenover de openbare machten, de werknemers en derden niet de minste verantwoordelijkheid op zich omtrent de echtheid van de inlichtingen door de leden of aangeslotenen aan haar verschaft.

" Artikel 26

De leden en aangeslotenen zijn ertoe gehouden op elk ogenblik alle bewijsstukken, nodig voor het vaststellen

van de juistheid van hun verklaringen, ter beschikking van de vereniging te houden.

TITEL WI  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 27

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve

leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, mits de vereisten voor de

wijziging van het doel van de vereniging na te leven, alsook door de rechter.

Artikel 28

ln geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de

rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der

schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaar(s) worden bekend gemaakt in de

bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging

of publiekrechtelijke rechtspersoon die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft.

De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging of publiekrechtelijke

rechtspersoon het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Indien verschillende verenigingen of publiekrechtelijke rechtspersonen in aanmerking komen, doet de algemene ,

vergadering een keuze of verdeelt zij de activa tussen deze verenigingen of rechtspersonen.

Zijn er geen, dan wordt het vereffeningssaldo overgedragen aan de vereniging of rechtspersoon, waarvan de

activiteiten complementair zijn of het nauwst aansluiten bij deze van de ontbonden vereniging.

TITEL VIII . SLOTBEPALINGEN

Voor alles wat in deze statuten of in het huishoudelijk reglement niet is voorzien, blijven de Wet van 27 juni

1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing."

16/ om te herbenoemen tot bestuurder van de vereniging:

- De heer VERLEYE Chris Maurice Maria, wonende te 2460 Kasterlee, Kattenberg 106.

- De heer VERLEYE Luc Marcel Germaan, wonende te 2400 Mol, Warande 27.

- De heer THIENPONT Pierre Antonio Marie, wonende te 8450 Bredene, Polderstraat 177.

- De vereniging zonder winstoogmerk NEUTRAAL SYNDICAAT VOOR ZELFSTANDIGEN, met zetel te

1000 Brussel, Bischoffsheimlaan 33, ondernemingsnummer 0410.357.609, vertegenwoordigd door de heer GOBEL Isy, wonend te 1700 Sint-Martens-Bodegem, Eikenlaan 43 en de heer VERVECKEN Hendrik, wonend te 2980 Zoersel, Korte Maalstraat 33

De mandaten zijn bezoldigd, behoudens het mandaat van de VZW Neutraal Syndicaat voor zelfstandigen en zijn vertegenwoordigers, de heer Isy Gobel en de heer Hendrik Vervecken, dat onbezoldigd is. De mandaten gaan in vanaf 12 oktober 2011 om, behoudens herbenoeming, een einde te nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2017.

17/ om te benoemen tot bestuurder van de vereniging:

De naamloze vennootschap VERLEYE, voornoemd, vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder, de heer Chris Verleye, voornoemd.

Het mandaat is bezoldigd en gaat in vanaf 12 oktober 2011 om, behoudens herbenoeming, een einde te nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2017.

18/ om te herbenoemen tot commissaris van de VZW voor een periode van 3 jaar:

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Theo Van Herck, Bedrijfsrevisor, met zetel te 2160 Wommelgem, Herentalsebaan 645, ondernemingsnummer 0443.734.220, rechtspersonenregister Antwerpen. Het mandaat gaat in vanaf 12 oktober 2011 om, behoudens herbenoeming, een einde te nemen onmiddellijk na ; de jaarvergadering van 2014.

Daarenboven heeft de raad van beheer met eenparigheid van stemmen besloten te herbenoemen tot gedelegeerd bestuurder:

- De heer VERLEYE Chris, voornoemd.

- De heer VERLEYE Luc, voornoemd.

De heer Chris Verleye wordt bovendien aangesteld tot voorzitter van de raad van beheer.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De heer Chris Verleye, gedelegeerd bestuurder.

Tevens neergelegd:

- kopie van de onderhandse akte;

- historiek en coördinatie van de statuten.

.00r

b "

ehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

r

Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SALAR

Adresse
TURNHOUTSEBAAN 190 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande