SALIAN

Association sans but lucratif


Dénomination : SALIAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.347.640

Publication

17/08/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

-p

Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

~uias~oa

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 k 2011

ANTeffieQEid

Onderneming., 8.3 8 . 3 4 7 0 ,/ 0

Benaming

(voluit) : SALIAN

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Maantjessteenweg 81 te Merksem

Onderwerp akte : Oprichting

TITEL I. - BENAMING - ZETEL - DOEL- DUUR

Artikel 1 - De vereniging draagt de naam "Salian".

Artikel 2 - De maatschappelijke zetel van de vereniging bevindt zich te 2170 Merksem, Maantjessteenweg 81 (gelegen in het Gerechterlijk Arr. Antwerpen) of op eender welke plaats in België door de algemene vergadering te bepalen.

Artikel 3 - De vereniging heeft als doel de particuliere kinderopvang te ondersteunen in het verwezenlijken van hun doel, alsook de particuliere kinderopvang te organiseren. De middelen om dit doel te bereiken zijn beschreven in het reglement van de interne dienst.

Artikel 4 - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden. TITEL II. - LEDEN TOELATING - VERTREK - AANSPRAKELIJKHEID - ACTIVITEIT

Artikel 5 - Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal bedraagt drie. De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Artikel 6 - Over de toelating van de nieuwe leden beslist de raad van bestuur alleen. De personen die de vereniging willen helpen bij de verwezelijking van haar doel kunnen na hun schriftelijk verzoek toegelaten worden als beschermende of sympatiserende leden.

Artikel 7 - Ontslag, schorsing en uitsluiting van leden kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 8 - Ontslagen, geschorste en uitgesloten leden, alsook hun erfgenamen of rechthebbenden, hebben geen enkel recht op het maatschappelijk fonds. Zij kunnen geen staten, rekeningen, verzegelingen of inventarissen vorderen.

Artikel 9 - De leden zijn toetredingsrechten noch bijdragen verschuldigd. Zij brengen in de vereniging hun actieve medewerking en hun inzet in. Beschermende of sympatiserende leden zijn een lidgeld verschuldigd. Het bedrag en de modaliteiten wordt door de algemene vergadering bepaald en wordt beschreven in het reglement van de interne dienst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. - BESTUUR - DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 10 - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimaal drie leden aangewezen voor een termijn van vier jaar onder de leden van de algemene vergadering; deze kan ze steeds ontslaan. De hernieuwing van de mandaten van de bestuurders gebeurt conform het reglement van interne dienst.

Artikel 11 - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een

penningmeester. De raad van bestuur kan alleen besluiten nemen indien de meerderheid van

de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen,

in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

De stemming wordt opgenomen in een proces verbaal dat de voorzitter ondertekent, het wordt be-

waard in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden overgelegd, en alle andere

stukken, moeten worden ondertekend door de voorzitter of door de secretaris en de penningmeester.

Artikel 12 - De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en het beheer van de vereniging. De raad van bestuur kan met name alle betalingen ontvangen en uitvoeren en kwitanties vorderen of geven, deposito's ontvangen, verwerven, alle roerende of onroerende goederen ruilen of vervreemden alsook in huur nemen en geven, zelfs voor meer dan negen jaar; alle openbare en particuliere subsidies en toelagen aanvaarden en in ontvangst nemen, legaten en schenkingen aanvaarden en in ontvangst nemen; aanneming- en verkoopovereenkomsten aangaan; leningen sluiten al dan nietmet waarborg, indeplaatsstellingen en borgstellingen aangaan; de goederen van de vereniging met hypotheken bezwaren, leningen en voorschotten aangaan, afstand doen van alle contracturele en zakelijke rechten alsmede van persoonlijke en zakelijke waarborgen; opheffing verlenen, voor of na inschrijving, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen en andere belemmeringen; als eiser en als verweerder pleiten, voor alle rechtbanken en de uitvoering van rechterlijke beslissigen nastreven, dadingen en compromissen aangaan. De raad van bestuur benoemt, zelf of via haar lasthebber aile agenten, bedienden en werknemers van de vereniging en geeft ontslag; zij bepaalt hun taken en bezoldiging.

Artikel 13 - De raad van bestuur heeft het recht het dagelijks bestuur van de vereniging over te dragen, de handtekening voor het bestuur inbegrepen, aan een afgevaardigd bestuurder aangewezen door de leden; de raad van hestuur zal zijn bevoegdheden en eventueel zijn loon of bezoldiging bepalen.

Artikel 14 - De raad van bestuur leidt de rechtsvorderingen, ais eiser of als verweerder in naam van de vereniging, ten verzoeke van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuurder.

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15 - De algemene vergadering heeft het hoogste gezag in de vereniging. Haar bevoegdheden zijn uitdrukkelijk door de statuten bepaald. Zij heeft de ruimste bevoegdheden zoals deze in de wet zijn voorzien.

Volgende punten vallen onder meer onder haar bevoegdheden

1) Wijzigingen van de statuten van de vereniging

2) De benoeming en het ontslag van de bestuurders

3) De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

4) De vrijwillige ontbinding van de vereniging

5) De uitsluiting van leden

Artikel 16 - De algemene vergadering dient minstens één maal per jaar bijeen te komen, in de loop van de maand september. De raad van bestuur of minstens één vijfde van de leden kunnen de vergadering op elk ogenblik als bijzondere vergadering bijeenroepen.

Artikel 17 - De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen bij een gewone brief of briefkaart of e-mail, die aan elk lid wordt geadresseerd, uiterlijk acht dagen voor de vergadering, en ondertekend door de aangestelde van de raad van bestuur.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De oproeping vermeldt de agenda.

Behalve in de gevallen bepaald in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, kan de algemene vergadering ook geldig beraadslagen en besluiten over punten die niet op de agenda zijn opgenomen.

Artikel 18 - EIk lid heeft het recht deel te nemen aan de vergadering. De leden kunnen zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen. Elk lid kan slechts één volmacht dragen. Alle leden hebben gelijk stemrecht, één stem per lid.

Artikel 19 - De algemene vergadering wordt voorgezeten door de raad van bestuur.

Artikel 20 - Behalve daar waar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, anders voorschrijft, beraadslaagt de vergadering geldig, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, en worden de besluiten bij meerderheid van stemmen genomen. De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in een register van de verenigingsakten, in de vorm van processen-verbaal ondertekend door de voorzitter , de secretaris en de penningmeester. Alle leden of derden die daarbij belang hebben, kunnen om een door de voorzitter of door de secretaris en penningmeester ondertekend uittreksel van de processen-verbaal verzoeken.

Artikel 21 - De statutenwijzigingen gebeuren conform art. 8 van de wet van 27 juni 1921; zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL V - JAARREKENING - BALANS

Artikel 22 - Elk jaar op 31 maart worden de rekeningen afgesloten voor het voorbije boekjaar en wordt de begroting voor het volgende boekjaar opgesteld. Beide stukken worden ten laatste zes maanden na het afsluiten van de rekeningen voorgelegd aan de gewone algemene vergadering. Het eerste boekjaar eindigt op 31/03/2012.

TITEL VI - WIJZIGINGEN - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 23 - In geval van vrijwillige ontbinding wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan en zal zij zijn bevoegdheden bepalen.

Artikel 24 - Na elke vrijwillige en gerechterlijke ontbinding, ongeacht de oorzaak, wordt het netto-actief overgedragen voor gelijksoortige werken die de algemene vergadering zal aanwijzen.

Artikel 25 - Wat onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorschrijven, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921; zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, op de verenigingen zonder winstgevend doel.

TITEL VII - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 26 - Het eerste boekjaar loopt vanaf 7 maart 2011 tot 31 maart 2012. De daaropvolgende boekjaren lopen van 1 april tot 31 maart.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd

Newsome Sheryl, Lintsesteenweg 61 te 2540 Hove, geboren te Annotta Bay, St. Mary (Jamiaca) op 01/09/1976

Janssens Anne-Marie, Veldstraat 8-2 te 8660 Adinkerke, geboren te Antwerpen op 31/12/1951 Brabants Luc, Lintsesteenweg 61 te 2540 Hove, geboren te Schoten op 20/02/1975.

Aansluitend op de stichtingsvergadering van 06/03/2011 is de Raad van bestuur in vergadering bijeengekomen en heeft, met eenparigheid van stemmen, de volgende functies toegewezen :

Brabants Luc te benoemen tot voorzitter, hetgeen hij aanvaardt

Newsome Sheryl te benoemen tot penningmeester, hetgeen zij aanvaardt

Janssens Anne-Marie te benoemen tot secretaris, hetgeen zij aanvaardt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De heer Brabants Luc wordt belast met het dagelijks bestuur. Tevens kan hij de vereniging alleen vertegenwoordigen voor handelingen van dagelijks bestuur. Buiten het kader van het dagelijks bestuur wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

Er wordt geen commissaris benoemd.

Opgemaakt te Merksem op datum 6 maart 2011.

Volgen de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden.

Brabants Luc Newsome Sheryl Janssens Anne-Marie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

a Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SALIAN

Adresse
MAANTJESSTEENWEG 81 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande