SANERGY

Divers


Dénomination : SANERGY
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 508.504.484

Publication

31/12/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie' na neerlegging ter griffie van de akte

11111111 JI12,11121t1111111,1*111111

 1-ed ter gaffe van riA RIChtbafik VQU KOO/MOndel te Antriverpen, op

' a 12, au

Griffie

Benaming: Sanergy

Rechtsvorm

Zetel: Hendrik Schoofsstraat 10

Ondernemingsm 2960 Brecht



Voorwerp akte: VZIN: oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Carlos De Baecker te Antwerpen op 8 oktober 2012 geregistreerd zes bladen geen renvooien te Antwerpen, zevende kantoor der registratie op 12 OKT 2012 boek 170 bled 14 vak 7 ontvangen: vijfentwintig euro (25 ¬ ) De Ontvanger getekend W. WUYTACK, erkent bij Koninglijk Besluit de dato 4 december 2012, dat een internationale vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht door:

1. De heer VASTENHOUD Alexander, geboren te Dordrecht (NL) op 14 september 1968, wonende te 2960 Brecht, Hendrik Schoofsstraat 10.

2. De heer KLEIJNENDORST Arno, geboren in Dordrecht (NL) op 22 februari 1978, wonende te 3905 JR Veenendaal, Buurtiaan West 22, Nederland, alhier vertegenwoordigd door de heer Vastenhoud Alexander, comparent-oprichter sub 1, voornoemd, ingevolge onderhandse volmacht de dato 4 oktober 2012, aangehecht aan de oprichtingsakte.

3. Mevrouw dE HAAN Anouschka Mariska, geboren te Rotterdam (NL) op 28 juni 1970, wonende te 2960

Brecht, Hendrik Schoofsstraat 10

met volgende standregelen:

S TA TUTEN

ARTIKEL I - BENAMING. STATUUT EN DUUR

1. Hierbij wordt een Internationale Vereniging Zonder Winstoogmerk opgericht, genaamd "Sanergy". Deze naam moet voorkomen In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Internationale Vereniging Zonder Winstoogmerk" of door de afkorting "IVZW", met nauwkeurige aanwijzing van de maatschappelijke zetel.

2. De IVZW valt onder de bepalingen van titel III van de Belgische Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (artikelen 46 tot en met 57). Deze wet werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, van 16 januari 2003, van 22 december 2003 en van 9 juli 2004 (hierna genoemd: "V&S-wet").

3. De IVZW wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2 - ADRES VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

1. De maatschappelijke zetel van de 1V1W is gevestigd te 2960 Brecht, Hendrik Schoofsstraat 10, België

2. De maatschappelijke zetel mag overgebracht worden naar elke andere plaats in België bij beslissing door de Raad van Bestuur, te publiceren in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad en mee te delen aan de Federale Overheidsdienst Justitie.

ARTIKEL 3  MAATSCHAPPELIJK DOEL

I. De IVZW heeft ais doel door tussenkomst van sponsors (hierna genoemd: "sponsor") personen (hierna genoemd: "ontvangende partij") te voorzien van onder andere solarsets en andere CO2 reducerende middelen/maatregelen die ook een positief effect hebben op het huishoudbudget van de doelgroep. Bij aanvang van het project zal de focus liggen op Sub-Saharisch Afrika, met name Kenia. Afhankelijk van hoe de zaken evolueren, kan het werkgebied vervolgens worden uitgebreid tot andere landen. De IVZW zal door middel van het ter beschikking stellen van de solarsets een synergetisch samenwerkingsverband tot stand brengen tussen de sponsor en de ontvangende partij, door beide partijen één op één en transparent aan elkaar te liëren. Dit doet ze vanuit een maatschappelijke betrokkenheid; om de CO2-uitstoot te reduceren maar ook vanuit humanitaire overwegingen. De vereniging heeft tevens tot doel de technologische kloof tussen Europa en ontwikkelingslanden te verkleinen, door high-tech oplossingen te vinden of zelf te ontwikkelen voor eeuwenoude problemen, en deze zo efficiënt mogelijk trachten te benaderen met op maat gemaakte concepten en producten, dit vanuit de behoeften van de doelgroep en uit te voeren door onder andere ICT applicaties en een,. zakelijke benadering van ieder onderdeel van de organisatie en in al haar facetten, om zo een zo'n werkzaam mogelijk model te creëren. Samengevat is het hoofddoel om zoveel mogelijk gezinnen een

Op de laatste blz., van I IS vermelden': Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor.

behouden

aan het

Belgisch

Slaatsbiad

Luik B -Vervolg

kans te geven op een betere thuissituatie zowel financieel als technologisch, en onze diensten en producten voor een zo veel mogelijk mensen binnen de doelgroep toegankelijk te maken,

De internationale vereniging zonder winstoogmerk streeft een niet-winstgevend doel van internationaal nut na. Haar inkomsten mogen enkel gebruikt warden ter verwezenlijking van het doel uiteengezet in haar statuten.

2. De activiteiten die de IVZW beoogt om deze doelen te bereiken zijn de volgende

a) Het promoten van de doelstellingen van de IVZW bij het grote publiek en het aantrekken van potentiële sponsors,

b) Het uitdragen van het belang om solarsets ter beschikking te stellen aan gezinnen in ontwikkelingslanden.

c) Het verwerven van fondsen om de dagelijkse werking te financieren.

d) Het ter beschikking stellen van solarsets aan gezinnen, kosteloos of tegen prijzen die mede vanwege de organisatie, de giften en de sponsorbijdragen aanzienlijk lager liggen dan de lokaal geldende marktprijzen,

e) Het in contact brengen van de sponsor met het ontvangende gezin.

f) Het openen van een postbus in het land in kwestie zodat de sponsor brieven kan versturen naar het ontvangende gezin.

g) Het aanwenden van inkomende giften om nieuwe solarsets aan te kopen.

h) Het bevorderen van goede randvoorwaarden voor optimaal gebruik en technisch beheer van de beschikbaar gestelde solarsets.

i) Het opnemen van het mandaat van bestuurder.

j) Het uitoefenen van elke andere activiteit die noodzakelijk blijkt voor het bereiken van haar doelstellingen.

De vereniging is in dat kader niet gebonden aan enige filosofische, religieuze, ideologische of politieke overtuiging.

3. Teneinde voormelde doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging aile initiatieven die

rechtstreeks of onrechtstreeks met één van de doelstellingen te maken hebben en/of dit doel kan bevorderen, met inbegrip van, zij het niet beperkt tot de oprichting of mede-oprichting van, dan wel de deelname in andere verenigingen, vennootschappen en/of rechtspersonen en, desgewenst, het aangaan van private kredieten en het aanvragen en ontvangen van subsidies.

De IVZW is bevoegd om, in ondergeschikte orde, daden van koophandel te stellen in zoverre deze in overeenstemming zijn met en ondergeschikt aan het omschreven doel en in zoverre de winst die eventueel uit deze activiteiten zou worden geput, integraal zal worden besteed om het doel te verwezenlijken.

Met het oog op de verwezenlijking van haar doel kan de IVZW, binnen de wettelijke grenzen en mits naleving van de wettelijke voorwaarden, eigenares worden van roerende en/of onroerende goederen, dan wel titularis van enig ander zakelijk zekerheids- of genotsrecht op enig roerend of onroerend goed.

ARTIKEL 4- LEDEN

1. De vereniging is samengesteld uit vaste leden, toegetreden leden en ereleden.

De volneid van net lidinasitschap, met lnbegrip van net stemecht op de Algemene Vergadering, kOrni uitsluitend toe aan de vaste leden en niet aan de toegetreden leden, noch aan de ereleden.

De toegetreden en de ereleden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

2. Het minimum aantal leden is vastgesteld op drie (het wettelijk aantal vaste leden is minimum twee), De IVZW is toegankelijk voor Belgen en vreemdelingen.

4. De leden van de IVZW zullen personen zijn die haar missie onderschrijven en haar doelstellingen op

actieve wijze ondersteunen. De Algemene Vergadering mag personen die op opmerkelijke wijze hebben bijgedragen tot het bevorderen van de missie en doelstellingen van De IVZW uitnodigen om ereleden te worden.

5. Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en in deze statuten worden

beschreven. Een lidmaatschapsbijdrage kan worden vastgesteld door de Raad van Bestuur,

ARTIKEL 5 -TOETREDING, ONTSLAG, UITSLUITING EN OVERUJDEN

1. Iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie kan zich kandidaat stellen ais lid op

voorwaarde dat hij of zij akkoord gaat:

a. de principes uiteengezet in het Huishoudelijk Reglement te ondertekenen; en

b. over de filosofie en doelstellingen van de IVZW te waken.

Het kandidaat-lid richt zijn of haar aanvraag middels een gewoon schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Deze aanvraag bevat minstens de volgende gegevens: naam, beroep, woonplaats, nationaliteit en emalladres.

Binnen de maand na ontvangst van het schrijven, komt de Raad van Bestuur bijeen teneinde zich uit te spreken over de aanvraag. De beslissing wordt door toedoen van de Voorzitter van de Raad van Bestuur binnen de zeven dagen meegedeeld aan de aanvrager.

In geval van een gunstige beslissing wordt de aanvrager ingeschreven in het ledenregister met vermelding van zijn naam, beroep, woonplaats, nationaliteit en emailadres. Het ledenregister wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de IVZW.

Vanaf de datum van de in het vorige lid bedoelde inschrijving geldt de aanvrager als toegetreden lid van de vereniging.

2. Leden van de IVZW kunnen op elk ogenblik uit de IVZW treden door hun ontslag per gewone brief of

per aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

,

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

maand na voormelde brief ingaan.

Het ontslagnemend lid heeft geen recht op compensatie in welke vorm dan ook.

3. De voordracht van een uit te sluiten vast lid gebeurt door de Raad van Bestuur, mits goedkeuring door

de Raad van Bestuur van deze beslissing met twee derde meerderheid van de stemmen. De Raad van Bestuur zal de voordracht tot uitsluiting vervolgens kenbaar maken aan het betrokken lid en dit minimaal één maand voordat de Algemene Vergadering die de eventuele beslissing tot uitsluiting neemt, plaatsvindt. Tijdens die Algemene Vergadering heeft het lid het recht mondeling zijn verweer voor te leggen met ais doel zijn uitsluiting te voorkomen. [lierne zal er een stemming plaatsvinden. Tenminste de twee derden van de leden moeten op de vergadering vertegenwoordigd zi.irL Is deze voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden. De beslissing wordt slechts geldig genomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Tot de uitsluiting van een toegetreden lid wordt overgegaan bij gewone beslissing van de Raad van Bestuur.

Een uitgesloten vast dan wel toegetreden lid heeft geen recht op een compensatie in welke vorm dan ook.

4. Aan het lidmaatschap van het vast of toegetreden lid dat overlijdt komt van rechtswege een einde.

Een overleden lid heeft geen recht op een compensatie in welke vorm dan ook.

ARTIKEL 6 - HET ALGEMEEN LEIDINGGEVEND ORGAAN (DE "ALGEMENE VERGADERING")

A. Bevoegdheden

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren de volgende

aangelegenheden

a) wijziging van de statuten;

b) benoeming en ontslag van de bestuurders;

c) goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

d) ontbinding van de IVZW of haar fusie met andere instellingen;

e) uitsluiting van een vast lid;

uitnodiging tot het bekomen van het erelidmaatschap;

g) benoeming van de Voorzitter van de Algemene Vergadering;

h) kwijting van de bestuurders en, in voorkomend geval, van de commissarissen;

i) aanduiding van een externe boekhouder;

j) goedkeuring van de jaarlijkse budgetten;

k) elke andere beslissing die haar wordt opgedragen door de leden van de Raad van Bestuur.

B. Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden.

Alle vaste leden hebben gelijk stemrecht: elk vast lid heeft één stem. Ereleden en toegetreden leden mogen de vergadering bijwonen als waarnemers. Andere personen mogen deelnemen aan de Algemene Vergadering als waarnemers indien zij hiertoe worden uitgenodigd door de Voorzitter van de Algemene Vergadering.

C. Vergadering en Oproeping

1. Eenmaal per jaar vergadert de Algemene Vergadering. De datum alsook de locatie en het tijdstip worden bepaald door de Raad van Bestuur. De oproeping gebeurt door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze stelt ook een provisionele agenda vast die samen met de oproeping en minstens 1 maand voor de Algemene Vergadering aan de leden wordt gecommuniceerd middels email. Een vast lid kan een onderwerp op de agenda plaatsen door minimaal twee maanden voor aanvang van de Algemene Vergadering een schriftelijk verzoek in te dienen bij de Raad van Bestuur, die hierover zal beslissen bij gewone meerderheid.

2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen samengeroepen worden door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij dienen samengeroepen te worden indien 1/5 van de leden hierom verzoekt. In een dergelijk geval moet elk voorstel daartoe worden ondertekend door één vijfde van de leden en moet het de Voorzitter van de Raad van Bestuur hebben bereikt uiterlijk twee maanden voor datum van de gevraagde vergadering.

D. Besluitvorming

I. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

2. Er kan niet beslist worden over onderwerpen die niet op de agenda staan, behoudens andersluidende

beslissing van alle vaste leden.

3. Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde

leden, behalve wanneer de V&S-wet of deze statuten dit anders voorziet.

Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevend.

5. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden

vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

6. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens

één derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

7. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een register, ondertekend door

de Voorzitter van de Algemene Vergadering en bewaard. Dit register wordt ter beschikking van de leden gehouden op de maatschappelijke zetel van de IVZW.

5. De genomen beslissingen worden middels gewone post, email of via publicatie op een privaat luik van

de website gecommuniceerd aan de leden en, op aanvraag, aan derden, en zulks binnen een redelijke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bl. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Feelpisch

Staatsblad

Luik B Vervolg

termijn na datum van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 7 -HET BESTUURSORGAAN (DE "RAAD VAN BESTUUR")

A. Bevoegdheden

1. De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op de verwezenlijking van de doeleinden en de activiteiten van de 1VZVV.

2. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de IVZW toevertrouwen aan zijn Voorzitter, en/of aan een of meerdere bestuurder(s) of aan één of meerdere aangestelde(n) waarvan zij de bevoegdheden bepaalt. Deze persoon zal de titel 'gedelegeerd bestuurder (gekozen onder de bestuurders), dan wel 'directeur (gekozen onder de aangestelden) dragen.

3. De Raad van Bestuur zal de volgende bevoegdheden hebben:

a) goedkeuring van het algemeen beleid van de IVZW;

b) goedkeuring van de strategie voor de komende jaren;

c) goedkeuring van de financiële perspectieven voor de komende jaren;

d) goedkeuring van het jaaractiviteitenplan;

e) regelmatig nazicht van de huidige en voorziene financiële draagkracht van de organisatie;

f) voorbereiding van de Algemene Vergadering;

g) verlenen van raadgevingen en indien nodig instructies aan de gedelegeerd bestuurder;

h) vaststellen van het Huishoudelijk Reglement van de IVZW;

I) benoeming en het ontslag van de gedelegeerd bestuurder;

j) alle aangelegenheden die niet expliciet zijn toevertrouwd aan de Algemene Vergadering (de Raad van Bestuur heeft de residuaire bevoegdheid).

B. Samenstelling

1. De 1VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit ten minste twee bestuurders, al dan niet leden.

2. De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor vijf jaar. Hun mandaat kan telkens hernieuwd worden voor opeenvolgende periodes van vijf jaar.

4. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden minstens een Voorzitter, Vice-Voorzitter, Penningmeester en Secretaris. Deze zullen de taken vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten.

Het mandaat van bestuurder eindigt bij overlijden, vrijwillig ontslag of ontslag.

6. Bestuurders kunnen afgezet worden door de Algemene Vergadering, leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien,

7. Alle akten betreffende de benoeming en het ontslag van bestuurders worden, met het oog op hun neerlegging in het dossier, meegedeeld aan de Federale Overheidsdienst Justifie en worden, op kosten van de IVZW, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

C. Veroaderino en Oproeping

1, De Raad van Bestuur zal vergaderen op verzoek van haar Voorzitter of van twee bestuurders,

normalerwijze twee maal per jaar. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de IVZW of op elke andere plaats in België of in het buitenland, aangewezen in de oproepingsbrief.

2. De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

3. De oproeping wordt verzonden per brief of per email.

D. Besluitvorming

1. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien ten minste de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn.

2. Beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

3. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

4. Bestuurders die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, kunnen een volmacht geven aan een andere bestuurder of aan een vast lid, De bestuurder en de volmachthouder ondertekenen daartoe een volmacht waarin de namen van beide personen alsook de reden van afwezigheid worden vermeld, Andere personen mogen deelnemen aan de Algemene Vergadering als waarnemers indien zij hiertoe worden uitgenodigd door de Voorzitter van de Algemene Vergadering. De waarnemer zal geen stem kunnen uitbrengen; doch zal over een adviserende capaciteit beschikken.

6. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en bewaard in een notulenregister dat

ter inzage zal liggen van de leden. De leden kunnen hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

E. Tewerkstellingen Vergoeding

De bestuurders worden niet tewerkgesteld door de IVZW en ontvangen rechtstreeks noch onrechtstreeks een vergoeding van de IVZW. Niettemin mogen de leden van de Raad van Bestuur vergoed worden voor het leveren van ad hoc diensten die hun normale opdracht als bestuurders te buiten gaan.

ARTIKEL 8 DIVERSE BEPALINGEN

1. De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement vaststellen.

ARTIKEL 9  HET SECRETARIAAT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik 13 vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

1.

2.

3.

4.

Voorbehouden aan het Seleisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur houdt zich het recht voor om een directeur enfof (een) werknemer(s) aan te nemen, Het Secretariaat bestaat uit de dagelijks bestuurder en het technisch en administratief personeel dat nodig mag blijken. Het zal de bevoegdheden hebben die zijn bepaald in het huishoudelijk reglement dat mogelijkerwijze \Nordet aangenomen door de Raad van Bestuur.

2. De Raad van Bestuur houdt zich tevens het recht voor om bijkomend, in functie van de groei van de organisatie, werknemers aan te nemen, zelfstandige onderaannemers in te huren en beroep te doen op vrijwilligers. De directeur staat in voor het opvolgen van hun werkzaamheden.

ARTIKEL 10 - VERTEGENWOORDIGING VAN DE IVZW TEN AANZIEN VAN DERDEN EN IN RECHTE

De IVZW wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een notaris of een openbaar ambtenaar vereist is, geldig vertegenwoordigd, hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de Raad van Bestuur.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de IVZW tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Wordt een bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van 'gedelegeerd bestuurder'. Wordt een niet-bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van directeur.

De IVZW is tevens, binnen het kader van haar mandaat, geldig verbonden door bijzonder gevolmachtigden. Bovendien kan de IVZW in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 11 - FINANCIEN, BEGROTING EN JAARREKENING

1. De werking van de IVZW zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen of testamenten. Daarnaast kan de IVZW fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. De IVZW streeft ernaar een gebalanceerd gamma aan financieringsbronnen te bekomen teneinde haar onafhankelijkheid en geloofwaardigheid te behouden.

2. De leden van de 1VZW zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de financiën van de IVZW. De IVZW is uitsluitend en geheel aansprakelijk voor haar financiën.

3. De leden van de Raad van Bestuur zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de IVZW. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

4. Het boekjaar van de 1VZW begint op 1 januari en wordt afgesloten op 31 december.

6. Overeenkomstig artikel 53 van de V&S-wet worden jaarlijks de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar opgemaakt door de Raad van Bestuur en ter

goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering op haar eerstvolgende vergadering.

6. De jaarrekening dient, overeenkomstig artikel 51 van de V&S-wet, overgemaakt te worden aan de

Federale Overheidsdienst Justitie.

ARTIKEL 12 -ONTBINDING

1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van de voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur.

2. De beslissing tot ontbinding wordt genomen bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

3. In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4. In geval van ontbinding en vereffening beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere organisatie zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

6. Alle beslissingen betreffen de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de

ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het

actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. ARTIKEL 13 ALGEMENE BEPALINGEN

Voor alles wat in bovenstaande statuten niet voorzien is en met name de publicaties in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad, wordt gehandeld in overeenstemming met de bepalingen van titel III van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

I. Overgangsbepalingen Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

1. De IVZW zal in toepassing van artikel 50 van de V&S-wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen op de datum

van het Koninklijk Besluit waarbij zij wordt erkend. De Oprichters beslissen met eenparigheid van stemmen volmacht te verlenen aan de instrumenterende notaris om de nodige formaliteiten te vervullen opdat de IVZW erkend zou worden bij Koninklijk Besluit en de publicatie van de statuten in de Bijiagen tot het Belgisch Staatsblad.

2, Niettemin kunnen, overeenkomstig artikel 50, § 2 van de V&S-wet, in naam van de IVZW verbintenissen worden aangegaan vooraleer zij rechtspersoonlijkheid bezit, Tenzij anders is overeengekomen, zijn zij die in enigerlei hoedanigheid dergelijke verbintenissen aangaan, daarvoor persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk, behalve wanneer de IVZW binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien die verbintenissen binnen zes maanden na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid heeft overgenomen. Verbintenissen overgenomen door de IVZW worden geacht van het begin af door de IVZW te zijn aangegaan.

3. De leden van de Algemene Vergadering beslissen met eenparigheid van stemmen dat het eerste

boekjaar van de IVZW een aanvang zal nemen op de datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal eindigen op 31 december 2013 waarbij de eerste jaarvergadering die

' 1.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg



beslist over het boekjaar 2013 zal plaatsvinden in 2014.

4. Op de oprichtingsvergadering werden eveneens de volgende personen, die aanvaarden, voor een

periode van vijf jaar, benoemd tot bestuurder,

- De heer Vastenhoud Alexander, wonende te 2960 Brecht, Hendrik Schoofsstraat 10, geboren te Dordrecht (NL) op 14 september 1968;

- De heer Kleijnendorst Amo, wonende te 3905 JR Veenendaal, Buurtlaan West 22, geboren te Dordrecht (NL) op 22 februari 1978; en

- Mevrouw De Haan Anouschka, wonende te 2960 Brecht, Hendrik Schoofsstraat 10, geboren te Rotterdam (NL) op 28 juni 1970.

5, Onmiddellijk na de oprichtingsvergadering werd een eerste vergadering van de Raad van Bestuur

gehouden op diezelfde datum, met toepassing van de statutaire en wettelijke quorum  en

meerderheidsvereisten, waarbij de bestuurders, allen aanwezig, met eenparigheid van stemmen

besloten hebben de volgende personen, die deel uitmaken van de Raad van Bestuur, met

onmiddellijke ingang, in de volgende functies aan te stellen;

Directeur: De heer Vastenhoud Alexander;

Secretaris De heer Kleijnendorst Arno; en

Penningmeester: Mevrouw De Haan Anouschka.

Voormelde personen aanvaarden deze functie.

6. De Raad van Bestuur beslist met eenparigheid van stemmen de heer Kleijnendorst Amo, die dit

mandaat aanvaardt, te benoemen ais gedelegeerd bestuurder van de 1VZW met de bevoegdheid om de IVZW ten aanzien van derden te vertegenwoordigen wat de bevoegdheden van het dagelijks bestuur betreft

De Raad van Bestuur beslist met eenparigheid van stemmen dat, als gevolg van het voorgaande, de heer Kleijnendorst Arno de volgende bevoegdheden toegewezen krijgt:

a) dagelijkse briefwisseling ondertekenen;

b) in naam van de IVZW alle bankrekeningen openen, bij het bestuur der postcheques of elke andere instelling, en elke handeling stellen die daarmee verband houdt;

c) alle betalingsinstrumenten, postwissels, cheques, wissels, orderbriefjes, overschrijvingsformulieren en andere noodzakelijke documenten ondertekenen, onderhandelen en endosseren; alle wisselbrieven accepteren en tekenen voor aval; dit met een maximum van 250.000 E;

brieven, kisten, pakken, colli's, al dan niet aangetekend, al dan niet geladen, en deze die aangegeven waarden bevatten, in naam van de 1VZVV afhalen van de post, douane, besteldiensten, spoorwegen en maatschappijen voor land-, zee-, rivier- of luchtvervoer, of deze op haar woonplaats ontvangen; elk goed dat in bewaring werd gegeven, afhalen; cognossementen, vrachtbrieven of andere noodzakelijke documenten aanbieden; alle stukken en kwijtingen ondertekenen;

e) aile goederen en diensten kopen en verkopen binnen het kader van het

maatschappelijk doel; dit alles met een maximum van 250.000 E voor roerende

activa en voor onroerende activa;

aile bedienden en werklieden benoemen en ontslaan; hun salaris bepalen;

alle inschrijvingen cf wijzigingen in het rechtspersonenregister laten verrichten;

de IVZW vertegenwoordigen voor elke rechtbank of ander rechtscollege in eender

welke instantie;

1) het lidmaatschap van de IVZW aanvragen bij elk organisme van professionele aard; De hiervoor opgenomen opsomming is exemplatief en niet limitatief, dit alles binnen de grenzen van het dagelijks bestuur;

7. De Raad van Bestuur beslist vervolgens met eenparigheid van stemmen volmacht te verlenen aan de

heer Steven De Schrijver of Jeroen Mues, beiden advocaat met kantoor te 1000 Brussel, Louizalaan 137 bus 1, elk met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling en elk met de bevoegdheid om individueel te handelen, te benoemen als bijzondere lasthebber van de IVZW in het kader van het vervullen van aile noodzakelijke formaliteiten voor het opmaken, ondertekenen en neerleggen van alle formulieren bij het Belgisch Staatsblad in het licht van het publiceren van beslissingen en met het oog op het naleven van aile andere noodzakelijke formaliteiten bij eender welke andere administratieve overheid of dienst zoals de griffie van de rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank Der Ondernemingen, het Ondememingsloket, de Nationale Bank of de Administratie van de Belasting op de Toegevoegde Waarde.

DE NOTARIS, Carlos De Baecker

Tegelijk hiermee neergelegd

Uitgifte oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voorbehouden aanht Belgisch staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SANERGY

Adresse
HENDRICK SCHOOFSSTRAAT 10 2960 BRECHT

Code postal : 2960
Localité : BRECHT
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande