SCARABEE

Association sans but lucratif


Dénomination : SCARABEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.689.452

Publication

16/01/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N III1

i



Ondernemingsnr : 0500.689.452 Benaming

(voluit) : vzw Scarabee

Rechtbank van koophandel

Antweroen

0 6 JAN. 2015

ar'dgf.itwerpen

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Brugstraat 6, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte: Wijziging Statuten- ontslagen en benoemingen, zetelwijziging

De ondergetekende leden hebben op de jaarlijkse algemene vergadering van 18 november 2014 unaniem' beslist volgende wijzigingen aan te brengen aan volgende artikelen in de statuten.

Art. 1  De werkende leden

Alle leden hebben een Europese nationaliteit en zijn ingeschreven in het Belgische Rijksregister en" verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk voort te zetten met aangepaste ledenstructuur. Werkende leden mogen worden aangetrokken of mogen aftreden zonder het aanpassen van de statuten.

Treden uit: - Liesbeth Lambrecht, Emiel Banningstraat 32, 2000 Antwerpen

- Els Van Laethem, Brugstraat 6, 2060 Antwerpen - Yves Biot, Pyckestraat 18, 2018 Antwerpen

- Patrick Lambrecht, Wontergemstraat 26, 8720 Dentergem

In de vzw zijn er enkel werkende leden. Er zijn minimum 3 werkende leden. De algemene vergadering en, raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. Elk werkend lid kan; op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt mondeling of schriftelijk en wordt overgemaakt` aan de raad van bestuur of de algemene vergadering.

De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er; wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de V.Z.W., moeten deze wijzigingen: binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het' origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de V.Z.W.

Art. 2  Naam en adres van de vereniging

Vanaf heden is de zetel gevestigd te 2018 Antwerpen, Arendstraat 42 gelegen in het gerechtelijke,

arrondissement Antwerpen. De RvB kan de zetel verplaatsen binnen het arrondissement.

Art. 6  Bestuurders: benoeming, afzetting en bevoegdheden

De raad van bestuur wordt gekozen uit en door de algemene vergadering voor een' mandaat van twee jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar, Er worden minstens drie mensen verkozen. Zij; vergaderen minstens één maal per jaar en staan in voor de dagelijkse werking van de v.z.w. De Raad van: bestuur kan te alle tijde beroep doen op derden die in de naam van de v,z,w. Scarabee mogen spreken en; handelen.

Op de AV werden volgende ontslagen en benoemingen van de bestuursleden bevestigd.

Ontslagen: bestuurder~i

Yves Biot, Pyckestraat 18, 2018 Antwerpen, penningmeester

Patrick Lambrecht, Wontergemstraat 26, 8720 Dentergem, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Luik B - Vervolg

Benoemingen: be satuurder ls

Tycho van Esse!: Van Geertstraat 10, 2018 Antwerpen, geboren op 28/06/1971 penningmeester Teun De Voeght: Arendstraat 42, 2018 Antwerpen, geboren op 25/09/1986 te Lier, secretaris

Frank Pedus: Besch vingstraat 5, 2920 Antwerpen, geboren op 27/09/1977 te Merksein, voorzitter (.herneemd al.x Y®erzz ter j

MOD 2.2

Elk lid van de raad van bestuur beschikt over handtekeningbevoegdheid. Opgemaakt te Antwerpen in 4 exemplaren

Tycho VAN ESSEL, penningmeester Teun DE VOEGHT, secretaris

Frank PEDUS, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/11/2012
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 22

~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

,L~~ry~;



11 11111111111111

*12189369*

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 9 "NOV. 2012

ANT WCre)EN

05.00 .689.452

Ondememingsnr Benaming

(voluit) : vzw SCARABEE

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brugstraat 6, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte ; Oprichting vzw Scarabee

1. de werkende leden

Iris Thissen, , Brugstraat 6, 2060 Antwerpen

Liesbeth Lambrecht, Emiel Banningstraat 34, 2000 Antwerpen

Els Van Laethem, Brugstraat 6, 2060 Antwerpen

Frank Pedus, Wezelsbaan 87, 2900 Schoten

Yves Biot, Pyckestraat 18, 2018 Antwerpen

Patrick Lambrecht, Wontergemstraat 26, 8720 Dentergem

Wim Lauwaert, Arhtur Goemaerelei 4, 2018 Antwerpen

allen van de Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

2. Naam en adres van de vereniging

De vereniging draagt de naam vzw Scarabee

De vereniging heeft haar zetel te Brugstraat 6, 2060 Antwerpen

vzw Scarabee ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

3. Doel van de vereniging

De vereniging heeft tot doel het tot stand brengen en organiseren van culturele evenementen van Scarabee. Zij zal zich actief inzetten om haar culturele projecten tot stand te brengen in de meest ideale omstandigheden, o.a. door het voeren van een gerichte promotie, door ruimte te creëren voor interactie met andere muzikanten en kunstenaars, door het opzetten van nationale en internationale netwerken e.a.

Zij heeft eveneens tot doel het ondernemen van activiteiten die dit doel kunnen bevorderen zoals o.a. het organiseren van workshops en masterclasses, producties en coproducties, festivals, het tot stand brengen van cd's, dvd's, vinylpiaten en andere toekomstige mediadragers. Zij kan in die zin ook, op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

4. Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering vergadert minstens één maal per jaar in de loop van oktober. Ze wordt bijeen geroepen door de raad van bestuur. De algemene vergadering is het hoogste beslissingsorgaan en is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurder, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de toetreding en uitsluiting van leden. Elk lid heeft één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid, De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van de stemmen, dat wil zeggen de helft plus één, met uitzondering voor de statuten wijzigingen die te maken hebben met punt 3 doel van de vereniging", hiervoor geldt een bijzondere meerderheid van drie vierden van de stemmen plus één. Om de vergadering geldig te laten verlopen met minstens twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn of bij volmacht hun stem doen gelden. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen, wanneer een van de leden daartoe een_verzoek_richt_tot de raad vanbestuurperbrief, mail of fax, waarindete behandelen agendapunten_ zijn Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten. Besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatste inzage van kunnen nemen.

6. Bestuurders: benoeming afzetting en bevoegdheden

De raad van besuur wordt gekozen uit en door de algemene vergadering voor een mandaat van twee jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Er worden minstens drie mensen verkozen. Zij vergaderen minstens één maal per jaar en staan in voor de dagelijkse werking van de v.z.w. De raad van bestuur kan ten alle tijde beroep doen op derden die in naam van de v.z.w. Scarabee mogen spreken en handelen.

De benoeming van de raad van bestuur is

Frank Pedus voorzitter, Wezelsbaan 87, 2900 Schoten, geboren op 27/0911977 te Merksem

Yves Biot: penningmeester, Pyckestraat 18, 2018 Antwerpen, geboren op 20/09/1976 te Wilrijk

Patrick Lambrechts secretraris, Wontergemstraat 26, 8720 Dentergem, geboren op 08/04/57 te Tielt.

Elk lid van de raad van bestuur beschikt over handtekeningbevoegdheid.

7 Bijdragen

Aile leden betalen bijdragen welke jaarlijks worden vastgesteld door de algemene vergadering. Deze bijdrage bedraagt maximaal 125 euro.

8.Ontbinding van de vereniging

Bij de ontbinding van de vereninging zullen de goederen en het vermogen, na betaling van alle nog lopende schulden en na het innen van alle nog bestaande vorderingen, ten aanzien van leden en van derden, bij beslissing van een bijzondere algemene ledenvergadering toegewezen worden. Met de ontbinding van het collectief "Scarabee" vervalt de bestaansreden van de vereniging, en zal deze bijgevolg automatisch ontbonden worden. Naams -en vormswijzigingen van de groep, mits goedkeuring van de vereninging, bevestigd door een statutenwijziging, worden echter niet beschouwd ais ontbinding van het collectief "scarabee".

9 De duur van de vereniging

De duur van de vereniging is onbeperkt.Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

t NTWERPEN 3 0 OKT 2012

B - Vervolg

MOD2.2

Voor-ehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCARABEE

Adresse
BRUGSTRAAT 6 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande