SCOUTING JAN BREYDEL, AFGEKORT : SCOUTING J.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : SCOUTING JAN BREYDEL, AFGEKORT : SCOUTING J.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.210.418

Publication

11/04/2013
ÿþiº%i-,~` Mon 22

LCCi\ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

NEERGELEGD

2 2 2013

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANI5Wee MECHELEN



Ondernerningsnr : 454.210.418

Benaming

(voluit) : Scouting Jan Breydel

(verkort) : Scouting J.B.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 115, 2860 Sint Kateiijne-Waver

Onderwelp akte : Ontslagen en benoemingen, wijziging statuten

De algemene vergadering van vzw Scouting Jan Breydel met zetel te Stationsstraat 115, 2860 Sint-Katelijne-Waver heeft ingevolg haar statuten de hierna volgende personen benoemd tot bestuurders voor een duur van 3 jaar. Het mandaat eindigt op 31 maart 2016.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge





De Keyser Sarah, Walemstraat 143 Sint-Katelijne-Waver, 2111011993, bestuurder De Vos Joke, Beatrijsstraat 23 Sint-Katelijne-Waver, 2/08/1993, bestuurder Marnef Wim, Vossenberglei 19 Onze-Lieve-Vrouw Waver, 6104/1972, voorzitter Meeus Yvan, Stationsstraat 115 Sint-Katelijne-Waver, 14/09/1965, bestuurder Moeyersons Thomas, Vossevelden 10 Sint-Katelijne-Waver, 27/11/1990, bestuurder Rombauts Hans, Fonteinstraat 1 Mechelen, 17/08/1983, bestuurder

Suykens Michiel, Liersesteenweg 211 Sint-Katelijne-Waver, 1510911992, bestuurder Van Eekert Bram, Gasthuisvelden 5 Sint-Katelijne-Waver, 10/09/1995, bestuurder Vertommen Anneleen, Bredeheide 77 Sint-Katelijne-Waver, 27/07/1991, bestuurder









De hierna volgende personèn worden ontslagen uit hun functie als bestuurder.

Dirk Aerts, Pettendonk 59 Lier, 12/05/1966

Bart De Wit, Fruithotiaan 53 Lier, 26/081974

Wim Sas, Smalieweg 7 Sint-Katelijne-Waver, 27/03/1986

Kenny Van Limbergen, Mechetsesteenweg 56 Sint-Katelijne-Waver, 14/12/1981

Robby De Sniedt, Koning Albertstraat 175 bus 101 Mechelen, 13/02/1980

Sven De Graef, Ekelenhoek 5 Sint-Katelijne-Waver, 8/07/1982

Dag Kinne, Markt 32 bus 3 Sint-Katelijne-Waver, 12/09/1983

Eric De Graef, Vossevelden 13 Sint-Katelijne-Waver, 15/081958

Christophe Aerts, Beatrijsstraat 71 A Sint-Katelijne-Waver, 7/0111981

Tom Van Heesch, Zonstraat 18 Sint-Katelijne-Waver, 110311981





De algemene vergadering van vzw Scouting Jan Breydel met zetel te Stationsstraat 115, 2860 Sint-Katelijne-Waver heeft haar statuten gewijzigd. De statuten, met de wijzigingen toegepast, worden hieronder volledig weergegeven.



STATUTEN

VZW Scouting Jan Breydel

Stationsstraat 115

2860 Sint Katelijne Waver

454210.418



TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

ARTIKEL 1: De vereniging draagt de naam: "Scouting Jan Breydel" afgekort "Scouting J.B.".

ARTIKEL 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Stationsstraat 115, 2860 Sint Katelijne Waver,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

" neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3: § 1, De vereniging heeft tot doel het verlenen van logistieke steun aan de jeugdbewegingen

"Scouts Jan Breydel" en "Gidsen Sint Katrien".

§ 2. Huren of verwerven en beheren van onroerend goed voor de jeugdbewegingen "Scouts Jan Breydel" en "Gidsen Sint Katrien".

§ 3. Beheren en uitbreiden van het roerend goed ingebracht door de jeugdbeweging "Scouts Jan Breydel",

§ 4. Beheer en uitbreiden van het archief van de jeugdbeweging "Scouts Jan Breydel",

§ 5. Inrichten van tentoonstellingen en reünies,

§ 6, Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, Zij kan in die zin ook,

doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

TiTEL II: LEDEN

ARTIKEL 5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuwe ledenlijst worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement,

ARTIKEL 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Nieuwe leden kunnen door een bestuurslid worden voorgedragen op de bestuursraad. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7: De leden betalen geen lidgeld, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

ARTIKEL 8: Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief of email geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 9: De leden hebben steeds inzagerecht in alle notulen en beslissingen van de vereniging. Dit inzagerecht is zeker geen kopierecht of meeneemrecht. De verdere modaliteiten van het inzagerecht worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 10: Elk lid is verplicht elke adreswijziging mee te delen zodat de raad van bestuur aan zijn verplichtingen kan voldoen inzake het register der leden. De adreswijziging geschiedt door een gewone brief of via e-mail, met vermelding van oud en nieuw adres, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit binnen de acht dagen na verhuis,

TITEL HI: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste dertien leden

Minimum 2 mandaten moeten worden voorbehouden aan leden die bij het begin van hun mandaat actief lid zijn van scouts Jan Breydel. Hetzelfde geldt voor gidsen Sint Katrien.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders worden, binnen de maand nadat hiertoe is besloten, neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

ARTIKEL 12: Het mandaat van de huidige bestuurders eindigt op 31 maart 2016. Vanaf deze wordt de raad van bestuur om de drie jaar herkozen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is,

ARTIKEL 13: Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

ARTIKEL 14: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging nodig is

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

~ MOD 2,2

" De oproeping gebeurt schriftelijk of via e-mail, tenminste acht dagen op voorhand en vermeld dag, uur, plaats en agenda.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 15: De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De wijze waarop men volmacht aan iemand kan geven zal ingeschreven worden in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 16: De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit,maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

ARTIKEL 17: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris of twee bestuurders en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Deze worden ook aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

ARTIKEL 18: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treed op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad van bestuur één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 19: De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

Eén vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van Sint Katelijne Waver en één vertegenwoordiger van de V.Z.W. Parochiale werken Mechelen Noord Parochie Sint Catharina, mogen de algemene vergadering ais waarnemer bijwonen.

Derden of toegetreden leden kunnen op verzoek van de raad van bestuur toegelaten worden als waarnemer.

Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De wijze waarop men volmacht aan iemand kan geven zal ingeschreven worden in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 20: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, de kwijting aan de bestuurders en het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

ARTIKEL 21: In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

ARTIKEL 22: De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 23: De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of via e-mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 24: De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en ten minste één maand op voorhand aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden,

ARTIKEL 25: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, dit ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Tot wijzigen van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

i.

Voor- behouden aan het Bt:lisch

" Staa~lad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 26: Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien2f3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig vergaderd ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ARTIKEL 27: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 28: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 29: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een jeugdvereniging met een belangeloze doelstelling.

ARTIKEL 30: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk (of is voorzien in het huishoudelijk reglement).

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in de algemene vergadering. Ieder lid verklaart een exemplaar hiervan te hebben ontvangen.

Thomas Moeyersons, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SCOUTING JAN BREYDEL, AFGEKORT : SCOUTING J.…

Adresse
STATIONSSTRAAT 115 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER

Code postal : 2860
Localité : SINT-KATELIJNE-WAVER
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande