SEBASTIAN MORTELMANS ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SEBASTIAN MORTELMANS ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 567.745.552

Publication

21/11/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel

Antweroen

12 NOV, 2014

afdeling(; iimpen

Ondernemingsnr : 5 6 7. 7 4 5. 5 5 2

Benaming ,

(voluit) : Sebastian Mortelmans Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2100 Antwerpen-Deurne, Van Baurscheitlaan 42

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor Notaris Luc Mortelmans te Antwerpen-Deurne op 29 oktober 2014, nog te registreren, blijkt dat de burgerlijk vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Sebastian Mortelmans Architecten" werd opgericht, als volgt:

1) Enige vennoot: De heer MORTELMANS Sebastian, architect, wonende te 2100 Antwerpen Deurne, Van Baurscheitlaan 42.

2) Rechtsvorm en naam: De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "Sebastian Mortelmans Architecten".

3) Zetel: gevestigd te 2100 Antwerpen-Deurne, Van Baurscheitlaan 42.

4) Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

5) Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

-het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

-het uitoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

-het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

-het uitvoeren van expertisen

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen, Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen.

De vennootschap is bevoegd op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap mag tevens doch uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam:

1)Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur- en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of cnrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

2)1-let aanleggen, het oordeelkundig uitbcuwen en beheren van een roerend vermogen; verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur- en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Von behor. aan Î Belgi Staats

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

a Met betrekking tot voormelde punten 1) en 2) van het doel dient de vennootschap er steeds op te letten dat deze activiteiten op een niet commerciële wijze en dit volgens het beheer van een goede huisvader in dienst van het doel van de vennootschap worden uitgeoefend, Er dient door de vennootschap steeds zeer strikt te worden op toegezien op de correcte naleving van deze voorwaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge 6) Kapitaal: Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) en wordt vertegenwoordigd door 1.860 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde,

De enige oprichter tekent in op alle aandelen, onderschrijft elk van deze aandelen volledig door middel van inbreng in geld en volstort elk van deze aandelen ten belope van twee/derden per aandeel, zodat hij nog een totaal bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) dient te volstorten.

Notaris Luc Morteimans te Antwerpen-Deurre bevestigt dat het gestorte kapitaal overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen gedeponeerd werd op rekening nummer BE79 7370 4354 2333 bij KBC Bank,

7) Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder f bestuurder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en -zo nodig- in vervanging te voorzien.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Ieder zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide machten om te handelen in naam en voor rekening der vennootschap voor alle bewerkingen hoegenaamd, behoudens diegene die wettelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De zaakvoerder alleen heeft het maatschappelijk handteken dat enkel voor de zaken der vennootschap mag gebruikt worden.

Ieder zaakvoerder afzonderlijk heeft in zijn bevoegdheid al wat niet door de wet aan de algemene vergadering wordt voorbehouden,

De vennootschap dient de bepalingen van de deontologische reglementering (Koninklijk Besluit van achttien april negentienhonderd vijfentachtig, verschenen in het Belgisch Staatsblad van acht mei negentienhonderd vijfentachtig) en de aanbevelingen van de Nationale Raad der Architecten terzake te eerbiedigen.

De zaakvoerder heeft het vermogen onder zijn verantwoordelijkheid zijn machten over te dragen aan één of meer personen, doch enkel voor bepaalde zaken die geen betrekking hebben op de architectuur.

Alleen daartoe wettelijk en deontologisch bevoegde personen mogen het beroep van architect in het kader van de vennootschap uitoefenen.

De vaste en/of veranderlijke wedde der zaakvoerders wordt bepaald door de algemene vergadering en aangerekend op de algemene onkosten.

Artikel 13, : Bestuur

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het dcel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissing en nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Indien er verscheidene zaak-'voerders zijn, kunnen zij de be-'stuurstaken onder elkaar verdelen.

Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden te-'gengeworpen.

Artikel 14, : Vertegenwoordiging

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap je-gens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Indien er meerdere zaak-voerders zijn, zullen zij het-zij alleen hetzij gezamenlijk of als college op-treden, zo-als bepaald door de aI-'gemene vergadering.

In volgende limitatief opgesomde gevallen dient de zaakvoerder voorafgaand schriftelijke machtiging te bekomen van de algemene vergadering:

-van verwerven of vervreemden van onroerende goederen of zakelijke rechten hierop

-afsluiten van huur- of leasecontracten

-verwerven of vervreemden van financiële activa...

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekend, worden vermeld.

Indien de vennootschap een bestuurdersmandaat vervult, zal ze vertegenwoordigd worden door een vast vertegenwoordiger, al dan niet zaakvoerder, dewelke met uitsluiting van de zaakvoerder(s) de vennootschap zal vertegenwoordigen in de uitoefening van dit beheersmandaat, De vaste vertegenwoordiger zal benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering op zelfde wijze als de zaakvoerder.

De vennootschap kan evenwel slechts een bestuursmandaat vervullen in een vennootschap waarvan het maatschappelijk doel en de activiteiten niet onverenigbaar zijn met de functie van architect en dit omwille van uitsluitend professionele redenen ten dienste van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan onder geen enkel beding een bestuursmandaat vervullen in een handelsvennootschap.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen,

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn,

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering warden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk do! van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Deze gevolmachtigden dienen natuurlijke personen te zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht,

8) Jaarvergadering: Ieder jaar wordt deze gehouden op de tweede woensdag van de maand juni om twintig (20.00) uur. Indien dit een wettelijke feestdag is, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

9) Boekjaar: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

10) Verdeling van de winst: Na de wettelijk verplichte voorafname voor de samenstelling van het reservefonds, wordt het overschot van de winst ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de zaakvoerder, de bestemming ervan bepaalt. De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de zaakvoerder. Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de 5 jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap.

11) Verdeling van vereffeningsaldo: Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het dee! van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding werden volgestort zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen ten faste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effecten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort. Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

12) Zaakvoerder: Wordt benoemd tot niet statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur: de heer Sebastian Mortelmans, voornoemd. Zijn mandaat wordt niet bezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

13) Overgangsbepalingen; Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 31 december 2015. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de tweede woensdag van de maand juni 2016.

14) Goedkeuring wordt verleend aan alle handelingen, alsook alle verbintenissen die zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen.,

15) Commissaris ; Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet op

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

de handelsvennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen, en besluit om er geen te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. De oprichters besluiten om geen commissaris te benoemen,

16) Machten: Een bijzondere volmacht wordt verleend aan de heer Aka Ronald (geboren op 07 maart 1963), wonende te Oude Steenweg 15 te 2530 Boechout en de heer Van Goubergen Robijn (28112/1970), wonende te Bremveldlaan 55 te 2640 Mortsel, beide vertegenwoordigers van boekhoudkantoor Aka Fiducia BVBA, elk afzonderlijk handelend met recht van in de plaatsstelling voor deze akte en volgende akten, al dan niet onderhands, teneinde alle nodige formaliteiten te verrichten bij het ondernemingsloket, de Kruispuntbank van ondernemingen, de diensten van de B.T.W. en alle andere administraties.

Voor ontledend uittreksel

afgeleverd voor registratie

Luc Mortelmans

notaris

Tegelijk hiermede neergelegd:

-uitgifte akte dd. 29 oktober 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/03/2015
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111111 1H Il II

*15035021*

Rechtbank van koophandel Antwerpen

2 3 FEB, 2015 afgéntwerpen

Ondernemingsnr : 0567.745.552

Benaming

(voluit) : Sebastian Mortelmans Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : BVBA

Zetes : Van Baurscheitiaan 42 2100 Antwerpen-Deurne

(volledig adres)

Onderwerp akte : Bekendmaking neerlegging verslag quasi-inbreng

Bekendmaking van de neerlegging van volgende documenten op de griffie in het kader van een quasi-inbreng

* bijzonder verslag van de zaakvoerder dort, 10/01/2015 * controleverslag van de bedrijfsrevisor d.d, 0/01/2015

Sebastian Mortelmans

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
SEBASTIAN MORTELMANS ARCHITECTEN

Adresse
VAN BAURSCHEITLAAN 42 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande