SHARP 2014 ANTWERP

Association sans but lucratif


Dénomination : SHARP 2014 ANTWERP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.747.034

Publication

06/12/2013
ÿþ AdOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

i i III







Ondernemingsnr : 0535.747.034

Benaming

(voluit) : SHARP 2014 Antwerp

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Everaertsstraat 81 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft het ontslag aanvaard van:

Kristof Selleslach, Abeelstraat 88, 2800 Mechelen, geboren op 510111979, te Bonheideh

Steven Van Impe, Walemstraat 8, 2600 Antwerpen, geboren op 2812011978, te Berchem

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Kevin Absillis, Maatschappijstraat 5, 2600 Antwerpen, geboren op 22/02/1980, te Duffel

Els Marleen Vercammen, Fonteinstraat 108132, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 1110211977, te Borgerhout

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Stijn Van Rossem, Everaertsstraat 81, 2060 Antwerpen, geboren op 0410711978, te Mechelen

Kevin Absillis, Maatschappijstraat 5, 2600 Antwerpen, geboren op 22/02/1980, te Duffel

Els Marleen Vercammen, Fonteinstraat 108132, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 11/02/1977, te Borgerhout

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten eni heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd; door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Antwerpen, op 22/11/2013

Stijn Van Rossem, voorzitter Kevin Absillis, secretaris

19/06/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: SHARP 2014 Antwerp.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Everaertsstraat 81 te 2060 Antwerpen, in het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het ontwikkelen, uitwerken en ondersteunen van initiatieven om de internationale uitstraling van Antwerpen op het gebied van het boek in verleden, heden en toekomst te weerspiegelen en te versterken. De vereniging brengt in Antwerpen wetenschappers uit de hele wereld samen die werken rond de creatie, verspreiding, receptie en overlevering van geschreven communicatie in alle vormen (van steen tot digitaal).

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor bepaalde duur. De vereniging wordt automatisch ontbonden op 31 december

2016.

Artikel 5

De toetreding van personen als lid van de vereniging gebeurt uitsluitend op voordracht van een lid van de vereniging. Elke voordracht van een kandidaat-lid wordt voorgelegd op de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering beslist met een eenvoudige meerderheid over de toetreding van het kandidaat-lid.

Op 18 januari 2013 hebben de onderstaande natuurlijke personen een stichtingsvergadering gehouden om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten:

Selleslach, Kristof, Mechelen

Van Impe, Steven, Antwerpen

Van Rossem, Stijn, Antwerpen

Titel I. Naam, zetel, doel en duur

Titel II. Lidmaatschap

De stichtende leden hebben de grondbeginselen van de vzw SHARP 2014 Antwerp schriftelijk vastgelegd in de onderstaande statuten:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : SHARP 2014 Antwerp

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13303485*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Everaertsstraat 81

0535747034

2060

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

17-06-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 6

Door hun lidmaatschap onderschrijven alle leden de statuten van de vereniging en de overeenkomstig deze

statuten genomen besluiten.

Artikel 7

De leden zijn geen contributie verschuldigd. Het lidmaatschap is gratis.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, opzegging, of afzetting.

§1. De opzegging van het lidmaatschap van een lid moet geschieden door schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

§2. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om leden uit te sluiten van het lidmaatschap. Afzetting van een lid geschiedt door de algemene vergadering die de betrokkene schriftelijk en met opgave van redenen van het besluit in kennis stelt. Het punt van afzetting moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering worden vermeld. Voor de algemene vergadering tot afzetting besluit, kan de betrokkene op zijn verzoek worden gehoord. Het besluit van de algemene vergadering tot afzetting moet worden genomen met een meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen.

§3. Leden waarvan het lidmaatschap werd beëindigd, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging.

Artikel 9

De raad van bestuur houdt het ledenregister bij. Het register van de leden is een chronologische lijst met de naam, voornamen en woonplaats van de leden. De raad van bestuur moet wijzigingen in de lijst van de leden in het register inschrijven binnen de acht dagen volgend op het tijdstip waarop de raad hiervan in kennis is gesteld. De leden zijn gemachtigd om inzage te krijgen van het ledenregister op de zetel van de vereniging.

Artikel 10

De controle op het financieel beheer van de vereniging wordt uitgeoefend door de leden van de vereniging. Alle leden zijn gerechtigd om inzage te krijgen van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging op de zetel van de vereniging.

Artikel 11

De leden zijn op geen enkele wijze persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 12

Jaarlijks wordt ten minste één algemene vergadering gehouden binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, dat samenvalt met het kalenderjaar. In deze algemene vergadering legt de raad van bestuur de jaarrekening over het afgelopen boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar ter goedkeuring voor. De algemene vergadering kan dan kwijting geven aan de bestuurders.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. Op vraag van ten minste één vijfde van de leden is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen. De bijeenroeping geschiedt door schriftelijke of elektronische mededeling aan alle leden, ten minste acht dagen voor de dag van de algemene vergadering. Bij de oproeping worden dag, uur en plaats opgegeven en worden de onderwerpen vermeld die zullen worden behandeld. Elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden wordt op de agenda geplaatst. Het is mogelijk om op de algemene vergadering een punt te behandelen dat niet op de agenda stond. Punten inzake de wijzigingen van de statuten, de uitsluiting van een lid, het ontslag van een bestuurder, en de ontbinding van de vereniging moeten altijd expliciet in de agenda worden opgenomen.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter of een andere bestuurder. Van wat in de algemene vergadering besproken is, worden notulen opgemaakt door de secretaris of door een persoon die door de voorzitter wordt aangewezen. Deze notulen worden op de zetel van de vereniging bewaard. Alle leden zijn gerechtigd om inzage te krijgen van de notulen van de algemene vergadering op de zetel van de vereniging.

Titel III. Algemene vergadering

Artikel 15

Toegang tot de algemene vergadering hebben alle leden van de vereniging en ook wie door de raad van bestuur en/of de algemene vergadering is uitgenodigd. Ieder lid heeft één stem. Ieder lid kan een andere stemgerechtigde schriftelijk volmacht verlenen tot het uitbrengen van zijn stem. Een stemgerechtigde kan voor ten hoogste één ander lid als gevolmachtigde optreden. Alle besluiten worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behoudens die besluiten waaromtrent bij wet een grotere meerderheid is voorgeschreven.

Artikel 16

De algemene vergadering is bevoegd voor:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

a. de wijziging van de statuten;

b. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

d. de kwijting van de bestuurders;

e. de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting;

f. de ontbinding van de vereniging;

g. de aanstelling van een vereffenaar;

h. het afzetten van een lid;

i. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

j. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Titel IV. Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen,

behoudens in volgende gevallen:

a. Tot wijziging van de statuten kan door de algemene vergadering slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld, er ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er een meerderheid is van ten minste twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen. Indien tijdens de eerste vergadering het quorum niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die tot wijziging kan besluiten bij meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering worden gehouden.

b. Tot ontbinding van de vereniging of tot wijziging van het doel van de vereniging kan door de algemene vergadering slechts worden besloten indien ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er een meerderheid is van ten minste vier vijfde van de geldig uitgebrachte stemmen. Indien tijdens de eerste vergadering het quorum niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die tot ontbinding kan besluiten bij meerderheid van ten minste vier vijfde van de geldig uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste zes personen die uit hun midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester kiezen. De taak van de overige bestuurders wordt bepaald naargelang de omstandigheden. Het aantal leden van de raad van bestuur dient steeds lager te zijn dan het aantal leden. Indien minder dan drie bestuurders overblijven moet de raad van bestuur binnen de twee maanden een bijzondere algemene vergadering samenroepen waarop één of meerdere nieuwe bestuurders worden aangesteld zodat het minimale aantal bestuurders opnieuw wordt bereikt.

Artikel 19

De bestuurders worden door de algemene vergadering uit de leden van de vereniging benoemd. De benoeming geschiedt bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bestuurders worden benoemd voor de volledige termijn van de levensduur van de vereniging. De functie van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 20

De functie van bestuurder eindigt:

a. door overlijden van de bestuurder;

b. door het verstrijken van de ambtstermijn;

c. door ontslag door de bestuurder;

d. door afzetting van de bestuurder;

e. door verlies van het lidmaatschap.

Artikel 21

Een bestuurder kan altijd ontslag nemen. Ontslag door een bestuurder kan slechts geschieden door schriftelijke mededeling aan het bestuur van de vereniging. Een bestuurder die ontslag neemt blijft in functie tot zijn opvolger is benoemd.

Artikel 22

Afzetting van een bestuurder geschiedt door de algemene vergadering die de betrokkene schriftelijk en met opgave van redenen van het besluit in kennis stelt. Het punt van afzetting moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering worden vermeld. Voor de algemene vergadering tot afzetting besluit, kan de betrokkene op zijn verzoek worden gehoord. Het besluit van de algemene vergadering tot afzetting moet worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 23

De raad van bestuur is belast met het besturen van de vereniging. Hij vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij beschikt over de meest uitgebreide macht om de belangen van de vereniging te behartigen, verwerft en vervreemdt alle roerende en onroerende goederen, sluit alle overeenkomsten en treft alle minnelijke schikkingen. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk toewijst aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

de raad van bestuur.

Luik B - vervolg

Artikel 24

Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter. Het bestuur kan volmacht verlenen aan een of meer bestuurders, en ook aan anderen, zowel gezamenlijk als afzonderlijk, om de vereniging binnen de grenzen van de volmacht te vertegenwoordigen. De volmachthouders zijn opgenomen in de  akte van volmacht . Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De functie van bestuurlijk volmachthouder eindigt door overlijden, opzegging, afzetting.

Opzegging van de functie van bestuurlijk volmachthouder kan slechts geschieden door schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

Afzetting uit de functie van bestuurlijk volmachthouder kan altijd worden uitgesproken door de raad van bestuur. Het besluit van de raad van bestuur tot afzetting van bestuurlijk volmachthouder wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene per aangetekende brief.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 30

De vereniging wordt automatisch ontbonden op 31 december 2016 zoals bepaald in artikel 4. De algemene vergadering kan steeds besluiten tot voortijdige ontbinding van de vereniging op de wijze zoals bepaald in artikel 17, lid b. Ter voorbereiding van de ontbinding stelt de algemene vergadering een vereffenaar aan. In het geval van de automatische ontbinding zoals bepaald in artikel 4, gebeurt de aanstelling van een vereffenaar op de jaarlijkse algemene vergadering van 2015.

Artikel 25

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Zij kunnen dan ook niet financieel aansprakelijk worden gesteld. De bestuurders zijn ook niet verantwoordelijk voor de daden en beslissingen gemaakt door hun voorgangers, evenmin voor hun eventueel verzuim.

Artikel 26

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping geschiedt door schriftelijke of elektronische mededeling aan de bestuurders ten minste vijf dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. Bij hoogdringendheid kan de bijeenroeping van de raad van bestuur ten minste één dag op voorhand geschieden. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, eventueel een andere bestuurder. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als hij dit wenselijk acht.

Artikel 27

Toegang tot de raad van bestuur hebben alle bestuurders en alle leden en ook degenen die vanwege hun bijzondere kennis of ervaring door de raad van bestuur zijn uitgenodigd. Niet-bestuurders die de vergadering bijwonen, hebben slechts een raadgevende stem en zijn gehouden het vertrouwelijk karakter van de vergadering te bewaren.

Artikel 28

De raad van bestuur kan geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behoudens die besluiten waaromtrent bij wet een grotere meerderheid is voorgeschreven. Noch met ongeldig uitgebrachte stemmen, noch met onthoudingen wordt rekening gehouden. Bij staking van de stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

Artikel 29

Van wat in de vergadering van de raad van bestuur besproken is, worden notulen opgemaakt door de secretaris of door een persoon die door de voorzitter wordt aangewezen. De notulen worden op de zetel van de vereniging bewaard. De leden van de vereniging zijn gerechtigd om inzage te krijgen van de notulen van de raad van bestuur.

Titel V. Ontbinding en vereffening

Artikel 31

De vereffenaar heeft de opdracht om de eventuele schulden van de vereniging aan te zuiveren en de eventuele activa op te lijsten. De vereffenaar stelt een voorstel tot vereffening voor op de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering kan het voorstel tot vereffening geheel of gedeeltelijk wijzigen, en machtigt de vereffenaar om de vereffening van de vereniging uit te voeren.

Artikel 32

Bij de ontbinding van de vereniging zijn de eventuele activa integraal bestemd voor de feitelijke vereniging Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis. Het belangeloze doel van de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis sluit nauw aan bij de statutaire doelstelling van de vereniging zoals bepaald in artikel 3: het aanwakkeren van het vuur van de boekgeschiedenis door haar beoefenaars samen te brengen, nieuwe initiatieven bekend te maken,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

en jonge onderzoekers actief te betrekken bij het netwerk van al wie in Vlaanderen een uitgesproken belangstelling heeft voor de veelzijdige geschiedenis van het gedrukte boek.

Titel VI. Slotbepaling

Artikel 33

Voor alles waarin deze statuten niet voorzien, gelden de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Ondertekend door de stichtende leden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Kristof Selleslach

Steven Van Impe

Stijn Van Rossem

Op de stichtingsvergadering van 18 januari 2013 werden volgende leden benoemd tot de raad van bestuur:

Stijn Van Rossem, Antwerpen, voorzitter, geboren te Mechelen op 4 juli 1978

Kristof Selleslach, Mechelen, secretaris, geboren te Bonheiden op 5 januari 1979

Steven Van Impe, Antwerpen, penningmeester, geboren te Berchem op 28 oktober 1978

Kevin Absillis, Antwerpen, bestuurslid, geboren te Duffel op 22 februari 1980

Coordonnées
SHARP 2014 ANTWERP

Adresse
EVERAERTSSTRAAT 81 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande