SINT-ANNEKE CENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-ANNEKE CENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.731.085

Publication

17/02/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Tii'ietLíisr'Vr vea it~:iiVi~:i:.l~ Yalll"Gédtf~~...,. .ctitiyrJ;el" pO.7+ 0~,?

Griffie 9 6 a, 201~

*14044324*

l

bel

BE Sta

I Il



ami

Ondernemingsnr : 0407.731.085

.Benaming

(voluit)TNT ANNEKE CENTRUM

" (verkort) " vzw SAC

Rechtsvorm : vzw

Zetei . Gaston Burssenslaan 17 - 2050 Antwerpen

Onderwerp akte : wijziging statuten, ontslag en benoeming bestuurders

In de buitengewone Algemene Vergadering van 20 december 2013 werden de volledige statuten als volgt; gewijzigd:

TITEL I.- De Vereniging

Artikel 1.RECHTSVORM

" De vereniging is opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna'VZW genaamd op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari, 2003 (hierna genoemd vzw wet).

Artikel 2, NAAM

De naam van de vereniging is :" vzw Sint Anneke Centrum", afgekort vzw SAC.

Artikel 3. ZETEL

§ 1 De maatschappelijke zetel is gevestigd in de G.Burssenslaan 17 te 2050 Antwerpen en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

§ 2. De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de algemene vergadering warden verplaatst voor zover de zetel binnen het gerechtelijk arrondissement Antwerpen blijft.

Artikel 4. DUUR

De vereniging werd opgericht voor onbeperkte duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5. DOEL

§ 1. De vereniging stelt zich tot doel het plaatselijk verenigings  en parochieleven te bevorderen door het: ter beschikking stellen van toegeruste lokalen voor de activiteiten van de te Antwerpen Linker Oever gevestigde verenigingen, groeperingen, jeugdorganisaties, sport- hobby- en ontspanningsverenigingen.

§ 2, Ten einde haar doel te verwezenlijken zal de vereniging, in eigendom of gebruik, alle goederen mogen bezitten die hiertoe nodig zijn.

§ 3. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevend doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste biz. van Luik BB vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

MOD 2,2

TITEL Ii.- Leden

Artikel 6. LIDMAATSCHAP

§ 1. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Effectieve leden hebben stemrecht, toegetreden leden hebben geen stemrecht. Het minimum aantal' stemgerechtigde leden bedraagt zes. Deze leden zijn natuurlijke personen, rechtspersonen of verenigingen , die of gebruik maken van de accommodatie van het St Anneke Centrum of door hun betrokkenheid een deskundigheid kunnen aanreiken en actief zijn in organisaties of instellingen uit maatschappelijke geledingen die werkzaam zijn rond het bevorderen of het organiseren van het plaatselijk verenigingsleven,

§ 2. Nieuwe effectieve en toegetreden leden worden, in overeenstemming met de regels van de statuten en het huishoudelijke reglement, door de raad van bestuur voorgedragen en door de algemene vergadering aanvaard. Toegetreden leden wonen de vergadering bij met raadgevende stem en tellen niet mee voor het bepalen van het quorum.

§ 3. Alle leden verbinden zich ertoe de doelstellingen van de vereniging, zoals omschreven in artikel 5 en in het huishoudelijke reglement, te behartigen.

Artikel 7. LEDEN -BIJDRAGE

De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Artikel 8, BEËINDIGING VAN HET LIDMAATSCHAP

§ 1.. Het lidmaatschap van een effectief of een toegetreden lid eindigt door overlijden, ontslag of uitsluiting van het lid, Het lid dat ontslag wenst te nemen richt daartoe een schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, die het op de algemene vergadering brengt.. De algemene vergadering beslist.

§ 2. Het lidmaatschap van een effectief of toegetreden lid dat een rechtspersoon is, eindigt automatisch dor e' a4

ontbinding, fusie of splitsing van deze rechtspersoon.

e

Artikel 9. UITSLUITING

§ 1. De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voorafgaandelijk aan de beslissing tot uitsluiting wordt het betreffende lid, zo het dit wenst, gehoord door de algemene vergadering.

re § 2, Alle effectieve leden die driemaal opeenvolgend ongemotiveerd afwezig blijven voor een algemene

vergadering worden geacht ontslag te nemen. De algemene vergadering stelt dit stilzwijgende ontslag vast.

§ 3. Elk effectief of toegetreden lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, evenals zijn opvolger, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen of gedane inbrengen niet terugvorderen.

§ 4. Elk effectief of toegetreden Lid dat de statuten of het huishoudelijke reglement niet respecteert, kan bij

N uitspraak van de algemene vergadering met een meerderheid van. twee derde van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden uitgesloten worden, na door deze gehoord te zijn.

0

r-

TITEL III.- Algemene vergadering.

et

Artikel 10. SAMENSTELLING, VOLMACHTEN

§ 1, De algemene vergadering bestaat uit de effectieve en de toegetreden leden. Wanneer de algemene

eet

t vergadering wordt samengeroepen kunnen externen als expert worden 'uitgenodigd, zonder dat zij echter aan

de stemmingen kunnen deelnemen.

§ 2. Een stemgerechtigd lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht, Elk stemgerechtigd lid kan maximum één ander stemgerechtigd lid vertegenwoordigen.

d1D Elk aanwezig of vertegenwoordigd stemgerechtigd lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

§ 3.. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de vzw -wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij stemming over deze materies worden onthoudingen gefield als tegenstem.

Artikel 11, ORGANISATIE VAN DE VERGADERINGEN

§ 1, De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij eenvoudig schrijven of email en minstens 8 dagen op voorhand. De uitnodiging vermeldt de plaats, datum erf uur van de vergaderinget

en

de agendapunten.

pQ § 2. De algemene vergadering kan slechts geldig ' beslissen wanneer de helft van het totale aantal

stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is en neemt haar beslissingen met een eenvoudige meerderheid, tenzij daar waar de wet of statuten het anders bepalen.

§ 3. Wanneer de helft van de stemgerechtigde leden niet aanwezig is of vertegenwoordigd, wordt er binnen de maand een tweede algemene vergadering bijeengeroepen. Door deze vergadering wordt geldig beslist, welk het aantal aanwezige stemgerechtigde leden ook is, over de agendapunten waarover in de vorige algemene vergadering niet kon beslist worden omdat het gestelde quorum niet bereikt werd.

§ 4. De algemene vergadering komt minstens éénmaal per jaar samen, voor 30 mei.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

§ 5. De algemene vergadering beraadslaagt uitsluitend over de punten die de dagorde bevat. Enkel bij de aanvang van de vergadering kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd indien een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden hiermee instemt.

§ 6, De notulen van de algemene vergadering worden aan de leden bezorgd, ten laatste met de uitnodiging voor de volgende algemene vergadering. De notulen worden ter inzage bewaard op het secretariaat. Niet leden kunnen op eenvoudige aanvraag een uittreksel van de notulen bekomen met vermelding van de punten die hen aanbelangen.

Artikel 12. BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

§ 1. De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar door de vzw- wet en deze statuten zijn toegekend. Deze zijn:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en afzetten van bestuurders;

- het benoemen en afzetten van een commissaris en het bepalen van de bezoldigingen

-de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

-het goedkeuren van de jaarplannen en de jaarverslagen zowel inhoudelijk als financieel,

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het aanvaarden en uitsluiten van leden;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

§ 2, De algemene vergadering bepaalt de hoofdlijnen van de werking van de vereniging en spreekt zich uit

over de werking van de raad van bestuur aan wie zij het bestuur en beleid toevertrouwt. Dit betekent dat de

uitspraken van de algemene vergadering richtinggevend zijn voor de raad van bestuur.

De algemene vergadering is verantwoordelijk voor de algemene programmatie van de vereniging.

§ 3. Het huishoudelijke reglement wordt vastgesteld en eventueel gewijzigd met een tweederde meerderheid van de algemene vergadering.

TITEL IV.- Raad van Bestuur

Artikel 13. SAMENSTELLING, AANSTELLING, VRIJWILLIG ONTSLAG

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vijf bestuurders die effectief lid zijn van de vereniging. Zij worden op voordracht van de raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos en onbezoldigd uit

§ 3. Bestuurders kunnen te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door dit voornemen schriftelijk bekend te maken aan de voorzitter van de raad van bestuur,. Deze melden dit op de eerstvolgende Raad van bestuur.

Artikel 14. DUUR VAN HET MANDAAT VAN BESTUURDER

§ 1. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn onbeperkt herbenoembaar.

§ 2. De bestuurders blijven in functie tot de algemene vergadering die gehouden wordt in de toop van jaar volgend op het laatste jaar van hun mandaat. Elke bestuurder die benoemd wordt om een opengevallen mandaat op te nemen, is slechts benoemd voor de periode dat dit mandaat nog loopt.

Artikel 15, BENOEMINGEN; WERKING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

§ 1. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris en een financieel verantwoordelijke.

§ 2. De raad van bestuur vergadert tenminste 5 maal per jaar.

§ 3. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of 1/3 van de leden van de raad van bestuur bij eenvoudig schrijven of e-mail en minstens vijf dagen op voorhand. De uitnodiging bevat de plaats, datum en uur en de agendapunten van de vergadering.

§ 4. De raad van bestuur vergadert geldig, ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

§ 5. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend,

§ 6. Een bestuurder kan maximum 1 andere bestuurder vertegenwoordigen. Elke bestuurder beschikt over één stem op de raad van bestuur.

§ 7. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bezorgd aan de leden van de raad van bestuur.

§ 8. Wanneer de raad van bestuur wordt samengeroepen kunnen externen als expert worden uitgenodigd, zonder dat zij echter aan de stemmingen kunnen deelnemen.

§ 9, Nadere regels voor de samenstelling en de werking van de raad van bestuur worden opgenomen in het huishoudelijke reglement.

§ 10. Op een algemene vergadering voor 30 mei, legt de raad van bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid.

Artikel 16, BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

§ 1. De raad van bestuur heeft de bevoegdheden die haar door de vzw-wet en deze statuten zijn toegekend

-zij leidt de vereniging

-zij vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

-Zij kan daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer

o het vervreemden, zelfs omniet, van roerende of onroerende goederen,

o het hypothekeren,

o het lenen en ontlenen,

o aile handels-, post- en bankverrichtingen,

o het opheffen van hypotheken,

o het aanvaarden van schenkingen en legaten....

De andere bevoegdheden worden geregeld via het huishoudelijk reglement

§ 2, Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door of de voorzitter, of de secretaris of de

financieel verantwoordelijke, indien minstens twee van deze leden gezamenlijk tekenen,

§ 3. De raad van bestuur kan derden volmacht geven op financiële rekeningen van de vereniging of volmacht geven tot uitoefening van tijdelijke, welbepaalde opdrachten.

TITEL VI. Rekeningen, Begroting en Controle

Artikel 17. BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR, VERSLAGGEVING,

§ 1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§ 2. De raad van bestuur legt de begroting en de jaarrekening voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de begroting en de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders,

" TITEL Vit.- Ontbinding en Vereffening

Artikel 18. ONTBINDING VAN DE VERENIGING

§ 1,In geval van vrijwillige ontbinding duid de algemene vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden,

§ 2. Bij de ontbinding van de vereniging zal het vermogen, na vereffening van de schulden, worden overgemaakt aan de vzw Dekenaat Antwerpen regio Linkeroever ( Parochiale Werken) of haar rechtsvolgende vereniging met zetel op hetzelfde grondgebied ais de ontbonden vereniging.

Artikel 19 NIET-VOORZIENE AANGELEGENHEDEN

Voor alles wat door deze statuten niet geregeld wordt, is de vzw-wet en het huishoudelijke reglement van

toepassing.

De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag van volgende bestuurders

Willy Bianckaert Pastoor Coplaan 286A 2070 Zwijndrecht

Guida Vonken: Janker Van Der Nootstraat 25 2050 Antwerpen

Yvonne Fontyn: Biancefioerlaan 5 bus 3 2050 Antwerpen

Veerie Godefroit: Beatrijslaan 54 2050 Antwerpen

Luc Vernimmen: Koning Albertstraat 32 2070 Zwijndrecht - Burcht

Ludovic George: Goethestraat 2 2050 Antwerpen

Bart Adriaensen Tijl Uilenspiegelflaan 40 2050 Antwerpen

Bruno Drossaert, Theofiel Gautierstraat 13 2050 Antwerpen

Luc Van Hecke Lode Zielenslaan 16 2050 Antwerpen

Marc Van Kerckhoven Le Corbusierlaan 25 2050 Antwerpen "

Door de Algemene Vergadering worden volgende leden verkozen tot bestuurder voor een termijn van drie jaar:

Jan Van Noten: Paul Van Ostayenlaan 7 2050 Antwerpen geb, Wilrijk 03/03/1948

Ludovic George: Goethestraat 2 2050 Antwerpen geb. Antwerpen 22/05/1956

Peter Kips: Verbindingsstraat 159 2070 Zwijndrecht-Burcht geb.Beveren-Waas 12/05/1964

Stefaan De Wreede: Willem Elsschotsstraat 34 2070 Zwijndrecht-Burcht geb.Beveren-Waas 09/09/1977

Willy Blanckaert: Pastoor Coplaan 286A 2070 Zwijndrecht - Burcht geb. Borgerhout 09/08/1940

Yvonne Fontyn: Blancefioerlaan 5 bus 3 2050 Antwerpen geb. Borgerhout 16/03/1931

Luc Vernimmen: Koning Albertstraat 32 2070 Zwijndrecht - Burcht geb. Bukavu Congo 22/11/955

Herman Augustljns: Gaston Burssenslaan 17 2050 Antwerpen geb.Hoogstraten 26/02/1972

Bruno Drossaert Theofiel Gautierstraat 13 2050 Antwerpen geb. Antwerpen 12/05/1962

Moa 2.2

r a- Voor-z behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

De raad van bestuur verdeelt volgende functies :



Jan Van Noten: voorzitter raad van bestuur

Ludovic George: secretaris

Peter Kips: financieel beheer

Jan Van Noten Ludovic George

Voorzitter Secretaris

"

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-ANNEKE CENTRUM

Adresse
HANEGRAEFSTRAAT 5 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande