SINT-EDUARDUSSCOUTS

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-EDUARDUSSCOUTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.467.781

Publication

22/12/2011
ÿþ MOF7 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111H lin Il Il 1 I iIl 111111 H 111

*11193515'

ber, aa Be Sta;

1 Z -12- Zutl

ANTWERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0409.467.781

Berraonàng

(voluit) : SINT-EDUARDUSSCOUTS

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Broeder Frederikstraat 3 - 2170 Merksem

Onderwerp akte : Wijziging naam - Wijziging statuten - Benoeming raad van bestuur.

De algemene vergadering van 24 september 2011 heeft met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen genomen:

1. De naam van de vereninging wordt gewijzigd in: Sint-Eduardusscouts A2326G.

2. De oude statuten worden vervangen door nieuwe statuten, dewelke hierna volgen:

NAAM - ADRES  DOEL - DUUR

Artikel 1. De v.z.w. draagt de naam Sint-Eduardusscouts A2326G

Artikel 2. De zetel van de v.z.w. is gevestigd te 2170 Merksem, Broeder Frederikstraat 3 gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Antwerpen.

Artikel 3. De v.z.w. stelt zich tot doel : Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens,elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.Hiertoe zal de v.z.w. onder meer : wekelijkse takkenwerken, elke 2e zondag van de maand groepsontbijt, fuif en zo veel meer organiseren. De v.z.w. kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verbandhouden met haar doel. De v.z.w. mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendomhebben, kopen of huren.De v.z.w. kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

Artikel 4. De v.z.w. wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

LEDEN

Artikel 5. De v.z.w. telt twee soorten leden: werkende leden en toegetreden leden.

Artikel 6. Voor de werkende leden geldt het volgende:

a) de v.z.w. telt minimum drie werkende leden.

b) alleen de werkende leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de Wet: zij hebben aanwezigheids- en

stemrecht op de Algemene Vergadering der leden.

Artikel 7. Voor de toetredende leden geldt het volgende:

a) hun rechten en plichten worden bepaald door het reglement van inwendige orde, dat onder de bevoegdheid valt van de Raad van Bestuur.

b) zij kunnen nooit deelnemen aan de Algemene Vergadering en hebben nooit stemrecht.

Artikel 8. De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. Een kandidaat-werkend lid van de v.z.w. dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid als werkend lid tot de v.z.w. wordt toegelaten. De Raad van Bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 9. Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de v.z.w. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur. Een werkend lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 213 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend is geheim. De Raad van Bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen."

Artikel 10. De werkende leden van de v.z.w. zijn geen bijdrage aan de v.z.w. verschuldigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door volmacht te geven aan een ander werkend lid.

Artikel 12. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

-de goedkeuring van de statuten;

-de goedkeuring van een wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

-kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en de jaarrekeningen;

-de ontbinding van de VZW;

-de benoeming van de vereffenaars, wanneer de VZW ontbonden zal worden;

-de uitsluiting van een werkend lid.

Artikel 13. De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de eerste vier maanden na afsluiting van het boekjaar. De Algemene Vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht. De Raad van Bestuur is verplicht een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt. De werkende leden moeten dit schriftelijk vragen aan de Raad van Bestuur. De oproeping gebeurt per brief of e-mail minimum acht dagen vóór het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door 1/5 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. Op de dag van de Algemene Vergadering en vóór de aanvang van de Algemene Vergadering kunnen nog punten aan de agenda worden toegevoegd.

Artikel 14. De Algemene Vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de v.z.w., wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De beslissingen binnen de Algemene Vergadering over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de v.z.w., uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de v.z.w., worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk werkend lid heeft één stem.

Artikel 15. Van elke Algemene Vergadering worden er notulen opgemaakt. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de Algemene Vergaderingen en dit per brief of e-mail.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16. Kandidaat bestuurders moeten werkend lid zijn van de v.z.w. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op de Raad van Bestuur door een ander bestuurder. De Raad van Bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris, penningmeester, onder de bestuurders. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Artikel 17. De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 18. De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders en voorziet de functies. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Deze stemming is geheim.

Artikel 19. De Raad van Bestuur bestuurt de v.z.w. en vertegenwoordigt de v.z.w. in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk met minimum 2 bestuurders uit.

Artikel 20. De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de v.z.w. dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt per brief of e-mail, minimum 5 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Artikel 21. Om geldig te kunnen beraadslagen is geen aanwezigheidsquorum vereist. De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Artikel 22. Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De bestuurders en de werkende leden van de v.z.w. worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de Raad van Bestuur, met brief of e-mail.

Artikel 23. Elke bestuurde kan op elk moment ontslag nemen uit de Raad van Bestuur. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter. Indien door het ontslag de werking van de v.z.w. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Algemene Vergadering, met een

MOD 2.2

bijzondere meerderheid van 2/3e van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het ' overlijden van de bestuurder.

Artikel 24. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie terug stopzetten, aan één of meer leden van de Raad van Bestuur, in het bijzonder het dagelijks bestuur of de vertegenwoordigheidsbevoegdheid tegenover derden. De

" omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. De leden van het orgaan van dagelijks bestuur en de leden van het orgaan van vertegenwoordiging, oefenen hun bevoegdheden uit twee aan twee.

" VERTEGENWOORDIGING

Artikel 25. Meerhandtekeningsclausule. De VZW wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, bij handelingen waarvan de waarde 2.500,00 euro overschrijdt. Bij handelingen waarvan de waarde 2.500,00 euro niet overschrijdt, volstaat de handtekening van één bestuurder.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 26. Het boekjaar van de v.z.w. loopt van 1 september tot 31 augustus. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid van het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 27. De v.z.w. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van g/+ vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 28. Bij de vereffening zal de belangeloze bestemming van het vermogen worden vastgesteld door de . Algemene Vergadering.

3. De algemene vergadereg benoemt, voor onbepaalde duur, ingaande op 24 september 2011, de volgende

werkende leden als lid van de raad van bestuur en met volgende functies:

- HAWINKEL Bram, Kruiningenstraat 201, 2900 Schoten - Geb. Schoten -31/07/1986 - voorzitter.

- VAN LOOY Tim, Gansstraat 16, 2170 Merksem - Geb. Wilrijk-10/02/1980 - secretaris.

- BUELENS Wannes, Rerum Novarumlaan 59, 2170 Merksem - Geb. Deurne-02/12/1991 - penningmeester.

Hawinkel B. - Van Looy T. - Buelens W.

Bestuurders.

Voor- Lakilx 8 - Vervolg

behcdah ~+ aan het Belgisch staattblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-EDUARDUSSCOUTS

Adresse
BROEDER FREDERIKSTRAAT 3 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande