SMAKEN VAN WELEER

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : SMAKEN VAN WELEER
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 563.546.838

Publication

13/10/2014
ÿþMd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie var de aktu

Rechtbank van koophandel

Antvvcr

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

IIIIIIIllhIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIjIIIIIiiIii

*14186 07*

OnderneMingsnr 563'546 .838: Benaming

(voluit) : Smaken van weleer

(verkort):

Rechtsvorm: vennootschap onder firma

Zetel: Borrewaterstraat 55, 2170 Merksem (volledig adres)

Onderwerp akte Vennootschapsakte

02 OKT. 2014

afdeling Antwerpen

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

TVENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

te Antwerpen

OPRICHTING

ZIJN AANWEZIG:

1.Mevrouw Ingrid de Vadder, geboren te Leuven op 20 november 1973, wonende aan de Kribbestraat 15 / 2te Antwerpen, hierna te noemen: de comparant sub 1.

2.De heer René De Goede, geboren te Rotterdam op 22 november 1958, wonende aan de Kribbestraat 15 / 2te Antwerpen, hierna te noemen: de comparant sub 2,

OPRICHTING V.O.F.

Zij verklaren de statuten van een vennootschap onder firma ais volgt op te stellen: Artikel 1. Naam

Bij deze wordt tussen de comparanten een Vennootsohap onder Firme opgericht onder de benaming "Smaken van weleer".

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2170 Antwerpen, district Merksem, aan de Bonewaterstraat 55.

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland op te richten.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel winst te genereren door middel van:

tde ambachtelijke vervaardiging van vers brood en banket;

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

hr.oneenri An rnel,- ,ànn Arlrrinn frk .. "oramviironr,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.de detailhandel in brood, banket, chocolade, confisserie en aanverwante artikelen;

3.de exploitatie van (een) lunchroom(s);

4. het oprichten van en het deelnemen in vennootschappen;

5.alle rechtshendelingen en daden, zowel in België, als in het buitenland, zowel voor eigen rekening, als voor derden, in reohtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel,

6.het in onderaanneming uitgeven van activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten beschikt.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze - rechtstreeks of zijdelings - deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard.

Zij kan alle verbintenissen, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbe-9aalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend sohrijven.

Artikel 5. Inbreng

De comparanten verklaren het maatschappelijk kapitaal als volgt te onderschrijven:

De comparant sub I brengt in, in de vennootschap

" een som ter grootte van Euro 20.000 in, die gestort zal worden in de maatischappelijke kas;

" diens kennis, arbeid vlijt en relaties.

De comparant sub 2 brengt in, in de vennootschap:

" een som ter grootte van Euro 20.000 in, die gestort wordt in de maat-'schappelijke kas;

" diens kennis, arbeid, vlijt, en relaties.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van Euro 40.000.

Artikel 6,

Voor iedere vennoot zal een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een intrest berekend tegen de depositorente van de ECB +3% procent op jaarbasis, betaalbaar om de zes maanden.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot bij gelijke delen gedaan worden, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7. Overdracht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8. Bestuur en vertegenwoordiging

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een zaakvoerder die in naam van de vennootschap alle handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Tot zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de vennootschap: de comparant sub 2

Artikel 9. Concurrentieverbod

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheldsondememing van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 10. Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor elle verbintenissen van de vennootschap.

Artikel 11, Boekjaar & jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op eénendertig december van ieder jean

Ieder jaar op éénendertig december zullen een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen in een register worden overgeschre-'ven en voor goedkeu ring getekend warden door iedere vennoot.

Artikel 11. Bestemming winst

De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen, waarover de vennoten alleen kunnen beslissen.

Zij wordt gelijkelijk over de vennoten verdeeld als volgt

Aan de comparant sub 1: 50%;

Aan de comparant sub 50%.

De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12. Safaris

Bij beslissing van de vennoten met twee derde meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bil de algemene onkosten gerekend worden.

De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 13. Verdeling verliezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid ais deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 14. Vergadering van de vennoten

ledere vennoot heeft het recht de verga-dering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen v6r5r de vergadering in de post afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de dagprde vermelden..

De vergadering zal worden voorgezeten door de comparant sub 2 of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

ledere vennoot heeft recht op een stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

Oe vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 15. Ontbinding

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de verehfening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel $ 16 hierna

Artikel 16. Overlijden van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot v6ár de tijd waarop de vennootschap moet eindigen overeenkomstig artikel 4.

Zij blijft voortbestaan onder cfe overlevende vennoten.

De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans

die opgemaakt werd v456r het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen.

Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 11 en 12 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 17. Zegellegging

ln geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 18.

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 16.

4

Artikel 19. Vereffenaars

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

4 Voor- In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden de comparant sub 2, vereffenaar aangesteld overeenkomstig de Vennootschappenwet De bevoegdheid van de vereffenaar wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

behouden Artikel 20. Verdeling maatschappelijk vermogen

aan het Bij de ontbinding van de vennootschap zal het maatschappelijk vermogen verdeeld worden onder de vennoten volgens de verhoudingen bepaald in artikelen 11 en 12.

Belgisch

Staatsblad



Artikel 21. Keuze van woonplaats

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun aile dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december 2014.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar negentienhonderd 2015.

Aldus overeengekomen te Antwerpen, op 29 september 2014.

René Goede

pakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

hPunprirl riP rprhtsnprsnnn tpn aan7ipn vnn riprripri tP vertenentunnrrtinpn

05/11/2015 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
SMAKEN VAN WELEER

Adresse
BORREWATERSTRAAT 55 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande