SMOKE SIGNAL PROJECTS

Association sans but lucratif


Dénomination : SMOKE SIGNAL PROJECTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 807.096.319

Publication

09/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 807.096.319

Benaming

(voluit) Smoke Signal Projects vzw

(vericort).

Rechtsvorm VZW

Zetel : De Donk 14, 2640 Mortsel, België

Onderwerp akte : wijziging ZETEL

Op de algemene vergadering van 25 augustus 2011 werd beslist de zetel van Smoke Signal Projects vzw te: wijzigen.

Vanaf 25 augustus 2011 zat de zetel van Smoke Signal Projects vzw gevestigd zijn te Provinciestraat 11,

" 2018 Antwerpen, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Getekend:

Stijn Deklerck

Bestuurder

Voorzitter van de Raad van Bestuur

111111!?3.)111111.1

be a

st

111

;

1.1

e

o

X

e

,

.9

DL

.11

1-tD

DL

Fk.CHTSAiuK

KOOPHANDEL

30 -08- ZUll

stinaramme

ANTWPEN

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

18/05/2015
ÿþMOD 2.2

111.1L-1,,-5_ 3 ; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

d'Aune van lfGOpiinndei Mtwelper,

0 6 MEI 2015

afdeling Antwerpen

1111111110111Ï1111

Ondernemingsnr : 807.096.319

Benaming

(voluit) : Smoke Signal Projects vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen, België

Onderwerp akte ; Wijziging statuten - Nieuwe Raad Ivan Bestuur

De Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "Smoke Signal Projects vzw", bijeengekomen op 25 april 2015, stelt vast dat alle stemgerechtigde leden aanwezig zijn zodat er op geldige wijze kan worden overgegaan tot wijziging van de statuten en tot herbenoeming van de raad van bestuur.

WIJZIGING STATUTEN

De Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "Smoke Signal Projects vzw", bijeengekomen op 25 april 2015, heeft met eenparigheid van stemmen beslist haar statuten te wijzigen. De volledige nieuwe tekst van de statuten luidt als volgt:

Artikel 1 Naam

De vereniging draagt de naam "Smoke Signal Projects". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting `vzw", worden voorafgegaan of gevolgd. De volledige naam "Smoke Signal Projects" moet door de vereniging als enige en volledige statutaire benaming gebruikt worden. Alle officiële akten en stukken uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 Zetel

§1.: De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen.

Heden is hij gevestigd te Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

§2.: Wijziging van het adres van de zetel dient te worden meegedeeld aan eventuele raden, organen, besturen, instanties of overheden voor zover dit voor de vereniging van belang

Artikel 3 Doel

§1.: a. De vereniging heeft tot doel het creëren, organiseren, produceren, verrichten, beheren, exploiteren, stimuleren, verspreiden en promoten van artistieke projecten en artistieke werken in de ruimste zin van het woord, op alle manieren die daartoe bruikbaar of nuttig kunnen zijn, alleen of in samenwerking met derden.

b. De vereniging zal hoofdzakelijk werkzaam zijn binnen de audiovisuele kunsten, en zal zich voornamelijk toeleggen op artistieke projecten en artistieke werken die gekwalificeerd kunnen worden als filmprojecten en filmwerken in de ruimste zin van het woord (inclusief maar niet beperkt tot documentairefiim, documentaireseries, fictiefilm, filmseries, educatieve film, animatiefilm, experimentele film),

c. De vereniging stelt zich tot hoofddoel om artistieke projecten en artistieke werken te produceren van sociaal, educatief, cultureel, artistiek, humanitair of wetenschappelijk belang, en deze zowel nationaal als internationaal te verspreiden en te promoten onder een zo ruim mogelijk publiek.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

e. De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in de voorgaande paragrafen, en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doei te bereiken,

§2.: Om dit doel te bereiken:

a. kan Smoke Signal Projects vzw artistieke projecten opstarten en beheren

b< kan Smoke Signal Projects vzw artistieke werken produceren en coproduceren

c. kan Smoke Signal Projects vzw artistieke werken promoten en verspreiden

d. kan Smoke Signal Projects vzw samenwerken met sociale organisaties, private Instellingen, private

ondernemingen, private personen, publieke instellingen (met inbegrip van internationale organisaties en

instellingen en binnen- en buitenlandse regeringen) en andere derden bij het produceren en verspreiden

van artistieke werken

e. kan Smoke Signal Projects vzw haar medewerking verlenen aan en deelnemen in artistieke projecten die uitgaan van derden

f. kan Smoke Signal Projects vzw lezingen, voorstellingen, toonmomenten, tentoonstellingen organiseren

g. kan Smoke Signal Projects vzw debatten, workshops, studie- en promotiereizen en alle andere

initiatieven die bijdragen tot de doelen organiseren

h. kan Smoke Signal Projects vzw deelnemen in nationale en internationale organisaties met gelijksoortige doelen

§3.: Bij de verwezenlijking van haar doel zal de vereniging erop toezien dat de uitvoering ervan niet strijdig is met vooropgestelde doelstellingen.

§4.: De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het doel en hiertoe ook alle rechtshandelingen verrichten die nodig of nuttig zijn. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen en dit zowel in binnen- als buitenland, In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

§5.: De vereniging kan subsidies en sponsoring verwerven van binnen- en buitenlandse overheden, van internationale organisaties en instellingen, van private instellingen en ondernemingen, van private personen, en in het algemeen van alle nationale en internationale organisaties. De vereniging kan aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5Leden en stemrecht

§1.: De vereniging zal minstens drie vaste leden tellen.

§2.: De oprichters zijn de eerste vaste leden van de vereniging.

§3.: De vereniging telt vaste leden, toegetreden leden en ereleden.

§4.: Eenieder lid wenst zich in te zetten voor de vereniging en verklaart de doelstellingen mede te onderschrijven en te ondersteunen.

§5.: Wanneer in de statuten alleen sprake is van "leden" dan worden daarmee uitsluitend de "vaste leden" bedoeld.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§6.: De volheid van het lidmaatschap met stemrecht en toegang tot de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de vaste leden en niet aan de toegetreden leden en ereleden.

§7.: De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd door de algemene vergadering der vaste leden.

§8.: De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 6Voorwaarden tot lidmaatschap

§1.: Als vast lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften en de wettelijke bepalingen van de statuten.

§2.: Wie wil lid worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

§3.: De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, beschermende en steunende leden tot de vereniging toelaten; deze zullen echter niet kunnen deelnemen aan het bestuur, noch aan de algemene of buitengewone vergaderingen en hun namen zullen niet moeten gepubliceerd worden.

§4.: De raad van pestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de leden bijhouden.

§5.: De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

§6.: Leden van de vereniging moeten geen lidgelden of andere bijdragen en stortingen aan de vereniging betalen.

Artikel 7Ontslag - uittreding - uitsluiting - schorsing - overlijden

§1.: Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het schriftelijk in kennis stellen van de raad van bestuur, die het ontslag ter kennis brengt aan de algemene vergadering.

§2.: Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

§3.: Ontslagen overeenkomstig §1 gaan in vanaf de eerstvolgende algemene vergadering na ontvangst van de ontslagbrief van het lid door de raad van bestuur.

§4.: De uitsluiting van een vast líd vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

§5.: De raad van bestuur is verplicht het betrokken vast lid voorafgaandelijk op te roepen voor verhoor en vervolgens een omstandig gemotiveerd advies aan de algemene vergadering te formuleren.

§6.: De rechten van de verdediging van het betrokken vast lid worden gerespecteerd o.a. door het voorafgaand aanhoren door en het noodzakelijk advies van de raad van bestuur.

§7.: De uitsluiting treedt onmiddellijk in op de datum van de algemene vergadering die hierover heeft beslist en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven medegedeeld

§8.: De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een niet-werkend lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

§9.: Ontslagnemende, uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen, tenzij dit door beide partijen anders werd overeengekomen.

Artikel 8RAAD VAN BESTUUR samenstelling  benoeming

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1.: De algemene vergadering benoemt onder haar leden de leden van de raad van bestuur, die verder als `bestuurder' vernield worden.

§2.: De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Ais evenwel maar drie personen vast lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat vast lid is van de vereniging.

Artikel 9RAAD VAN BESTUUR duur  ontslag  beëindiging van mandaat  afzetting

§1.: De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap.

§2.: Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

§3.: De bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

§4.: Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

§5.: Het ontslag van een bestuurder wordt schriftelijk gemeld aan de raad van bestuur die het ontslag ter kennis brengt aan de algemene vergadering,

§6.: De afzetting van een bestuurder vereist de beslissing van de algemene vergadering en de voorafgaande vermelding op de agenda. Deze beslissing dient genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

Artikel 10RAAD VAN BESTUUR werking

§1.: De raad van bestuur kiest uit zijn bestuursleden een voorzitter. Andere bestuursfuncties kunnen omschreven worden in het huishoudelijk reglement.

§2.: De voorzitter is automatisch voorzitter van de algemene vergadering.

§3.: De raad van bestuur kan ook door elke bestuurder worden bijeengeroepen. De bijeenroeping gebeurt bij gewone brief of via elektronische post. De oproep bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering,

§4.: De voorzitter zit de vergadering voor. Bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§5.: Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter.

§6.: De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend,

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

§8.: In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, telefax of per elektronische post. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

§9.: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door een bestuurder.

§10.: De vergaderingen van de raad van bestuur kunnen zowel plaatsvinden per teleconferentie als per fysieke conferentie.

Artikel 11 RAAD VAN BESTUUR bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0o 2,2

§1.; De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2.: Binnen de vzw geldt de regel dat de raad van bestuur in beginsel de vereniging geldig verbindt door de handtekening van een bestuurder, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

§3.: Aldus kan de raad van bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen, het hypothekeren, het lichten van hypotheken, alle handels en bankverrichtingen; samengevat de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze voor zover verenigbaar met het doel,

§4.: Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van een bestuurder. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

§5.: Binnen het kader van de normale uitoefening van zijn/haar functie geeft de raad van bestuur de bevoegdheid aan elke bestuurder om autonoom financiële transacties na goedkeuring van de raad van bestuur, te verrichten of te beschikken over de tegoeden op de rekeningen.

§6.: Tegenover derden wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid Is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 12RAAD VAN BESTUUR overdracht bevoegdheden

§1.: De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan mits de machtiging van de algemene vergadering door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

§2.; Mits uitdrukkelijk akkoord van tenminste twee derde van zijn leden, kan de raad van bestuur voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuurder, die geen bestuurder en geen lid hoeft te zijn van de vereniging, De dagelijks bestuurder wordt benoemd voor onbepaalde duur. De bevoegdheidsdelegatie kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

§3.: Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. Het dagelijks bestuur verzorgt onder meer de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen, en volstaat de handtekening van de dagelijks bestuurder.

§4.: Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

§5.: Indien een bestuurder of een dagelijks bestuurder een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot zijn bevoegdheid behoort, moet hij dit meedelen aan de raad van bestuur voor hijzelf of de raad van bestuur een besluit neemt. De betrokken bestuurder of dagelijks bestuurder zal In dat geval de beslissing overlaten aan de raad van bestuur en zelf niet deelnemen aan de beraadslaging van de raad van bestuur.

Artikel 13ALGEMENE VERGADERING samenstelling

§1.: De algemene vergadering is samengesteld uit aile vaste leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

§2.: Toegetreden leden kunnen, wanneer zij dit wensen en volgens de voorwaarden bepaald door de algemene vergadering, ook aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3,: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid van voornoemde persoon, door de oudste aanwezige bestuurder.

§4.: Elk vast lid geschikt over één stem op de algemene vergadering en alle vaste leden hebben gelijk stemrecht.

§5.. Een vast lid kan zich bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering door een ander vast lid laten vertegenwoordigen. Elk in persoon aanwezig vast lid kan evenwel slechts één ander volmachtgevend vast lid vertegenwoordigen. De volmachtgever wordt als aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

Artikel 14ALGEMENE VERGADERING bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor,

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging In een vennootschap met scciaal oogmerk;

i,alle gevallen waarin onderhavige statuten de algemene vergadering uitdrukkelijk bevoegd verklaren.

Artikel 15ALGEMENE VERGADERING bijeenroeping

§1.: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar

§2.: Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om een bijzondere algemene vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de agendapunten door de verzoekende leden voorgesteld.

§3.: Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht kalenderdagen váár de algemene vergadering bij gewone brief of per email uitgenodigd op de algemene vergadering. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§4.: De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door ten minste één van de vaste leden wordt op de agenda geplaatst.

§5.: Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter.

Artikel 16ALGEMENE VERGADEFi1NG besluitvorming

§1.: Behalve wanneer de wet van 2 mei 2002 of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend

§2.: In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

. "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MAO 2.2

§3.: De stemming over personen is geheim. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

Artikel 17 ALGEMENE VERGADERING notulen -jaarverslag - bekendmaking beslissingen

§1.: Van elke algemene vergadering warden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder en door de leden die dit wensen.

§2.: In relatie met haar doelstellingen en/of de eventuele wettelijke opdrachten wordt door de raad van bestuur gerapporteerd in een jaarverslag. De notulen van elke algemene vergadering en het jaarverslag worden opgenomen en bewaard in een hiertoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door een bestuurder.

§3.: De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de vaste leden en eventueel naar goeddunken van de raad van bestuur aan de toegetreden leden en derden per gewone post of per elektronische post ter kennis gebracht.

§4.: Er wordt gezorgd voor de publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van de volgende door de algemene vergadering genomen beslissingen: in geval van wijziging van de statuten, de benoeming en het ontslag van bestuurders of de ontbinding van de vereniging.

Artikel 18lnzagerecht leden en derden  bewaring notulen, registers

§1.: Vaste leden hebben het recht om op de zetel inzage en/of een afschrift van de notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering te vragen voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd. Eventuele afschriften van deze stukken kunnen worden aangevraagd bij de raad van bestuur die naar goeddunken kan besluiten al dan niet afschriften toe te kennen. Dergelijke afschriften worden ondertekend door twee bestuurders.

§2.: Aile vaste leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd.

§3.: Het register van de notulen, de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle vaste leden er kennis kunnen van nemen, zonder het echter te verplaatsen.

Artikel 19lnkomsfen - Begrotingen - Rekeningen  Controle

§1.: De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan o.a. uit:

a.inkomsten uit giften, schenkingen, legaten en leningen,

b.inkomsten uit eigen activiteiten,

c.normale beleggingen van inkomsten,

d.eventuele subsidies, in het bijzonder de financiering(en) en sponsoring van binnen- en buitenlandse overheden, van internationale organisaties en instellingen

e.inkomsten uit private sponsoring

f.opbrengsten van haar eigendommen

§2.: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

§3.: De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen en begrotingen voor en legt ze ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 20Vrijwillige ontbinding en vereffening

§1.: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2.: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt levens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 21 Toewijzing van activa en vereffeningsaldo

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meer verenigingen zonder winstoogmerk, waarvan het maatschappelijk doel gevoelig samenvalt met de doeleinden van de ontbonden vereniging. De bevoordeelde vereniging moet aangeduid worden door de algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt, en dit ingevolge een bijzonder stemming met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige leden.

Artikel 22 Statuten - wijzigingen - goedkeuring - algemeen

§1.: Voor alles wat in deze statuten en/of in het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen ha de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

§2.: Het is de bedoeling van de partijen zich te schikken naar de bepaling van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging. Mocht evenwel een bepaling van deze statuten strijdig zijn met de voormelde wet, dan dient deze bepaling voor niet geschreven gehouden te worden en zal de geldigheid van de overige bepalingen hierdoor niet worden aangetast.

§3.: Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de agenda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering na 15 dagen worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

§4.: Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

§5.: Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 8/10 van stemmen worden besloten.

HERBENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op dezelfde algemene vergadering van 25 april 2015 werd vastgesteld dat het mandaat van de volgende bestuurders is verstreken:

A. DEKLERCK Stijn, Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen, België

Geboren op 23/12/1977 te Antwerpen, België.

Rij ksreg isternu mmer: 771223 18352

B. ENGEL Ursula, Abstederhof 7, 3582 CK Utrecht, Nederland

Geboren op 25/10/1980 te Basel BS, Zwitserland.

Paspoort Nummer: F3633704

C. FAROOQ, Sameer, 17 Paton Rd., Studio 001, Toronto, ON, M6H 1R7

Geboren op 25/02/1978 te Sydney, Canada.

Paspoort Nummer: GC104193

Deze personen werden vervolgens herbenoemd als bestuurders voor een termijn van onbepaalde duur, overeenkomstig artikel 9 §1 van de gewijzigde statuten, zodat thans de Raad Van Bestuur als volgt is samengesteld:

A. DEKLERCK Stijn, Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen, België

Geboren op 23/12/1977 te Antwerpen, België.

Rij ksregisternummer: 771223 18352

B. ENGEL Ursula, Abstederhof 7, 3582 CK Utrecht, Nederland

Geboren op 25/10/1980 te Basel BS, Zwitserland.

Paspoort Nummer: F3633704

C. FAROOQ, Sameer, 17 Paton Rd., Studio 001, Toronto, ON, M6H 1 R7

M4D 2,2

Luik B - Vervolg

Geboren op 25/02/1978 te Sydney, Canada.

Paspoort Nummer: GC104193

Deze hebben onder elkaar aangesteld als voorzitter Stijn Deklerck. De raad van bestuur heeft tevens de volgende persoon herbenoemd als dagelijks bestuurder van de vereniging, voor een termijn van onbepaalde duur:

LIEKENS Mariette, Weverstraat 42 c6, 2531 Vremde, België

Geboren op 21/06/1951 in Mechelen, België.

Rijksregistemum mer: 510621 33650

DAGELIJKS BESTUURDER

LIEKENS Mariette, Weverstraat 42 ce, 2531 Vremde, België

Nationaliteit: Belg

Geboren op 21/06/1951 in Mechelen, België

Rijkeregiste rnummer: 510621 33650

NAAM EN HOEDANIGHEID VAN DE BESTUURDERS, ALLEN BEVOEGD OM DE VERENIGING TEN AANZIEN VAN DERDEN TE VERTEGENWOORDIGEN

A. DEKLERCK Stijn, Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen, België

Nationaliteit: Belg

Geboren op 23/12/1977 te Antwerpen, België.

Rijksregistern um me r: 771223 18352

Voorzitter raad van bestuur

B. ENGEL Ursula, Abstederhof 7, 3582 CK Utrecht, Nederland

Nationaliteit: Zwitsers

Geboren op 25/10/1980 te Basel BS, Zwitserland.

Paspoort Nummer: F3633704

Bestuurder

C. FAROOQ, Sameer, 17 Paton Rd., Studio 001, Toronto, ON, M6H 1R7

Nationaliteit: Canadees

Geboren op 25/02/1978 te Sydney, Canada.

Paspoort Nummer. GC104193

Bestuurder

Antwerpen, 25/04/2015

Getekend

Stijn Deklerck

Bestuurder

Voorzitter van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

A

Coordonnées
SMOKE SIGNAL PROJECTS

Adresse
PROVINCIESTRAAT 11 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande