SMOOD

Association sans but lucratif


Dénomination : SMOOD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 827.616.569

Publication

02/04/2012
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111211.1161 lII

u

Lef

et Sta

NIFFRnFI FG

GRIFFIE RECHTBANK VAN

21 IUT 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT

griffier

Ondernemingsnr: 0827.616.569

Benaming

(voruit) : VZW Smood

(verml¢) "

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie

z:t fte Wijziging statuten vzw: raad van bestuur

Hoofdstuk 1 Benaming, zetel, duur en doel

Art. 1 De vereniging draagt de naam VZW Smood en is een vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2 De oprichters van de VZW zijn: Karolien Cools, wonend te 2470 Retie, Korte Pastorijstraat 5, geboren op 23/04/1982; Paul Van Hove, wonend te 2370 Arendonk, Kloosterbaan 13, geboren op 17/06/1965; Charlotte Spooren, wonend te 2470 Retie, Boesdijkhofstraat 15, geboren op 0411111987; Joke Machielsen, wonend te 2470 Retie, Molenstraat 8, geboren op 0211211979; Yves Schellekens, wonend te 2470 Retie, Molenstraat 8, geboren op 01/05/1982 en Nico Van de Pol, wonend te 2470 Retie, Kromstraat 57, geboren op 31/08/1971.

Art. 3 De maatschappelijke zetel van de VZW Smood is gevestigd te Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie, gelegen in gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering.

Art. 5 De vereniging heeft als doelstelling het creëren van cultuurfora en medewerking verlenen aan verenigingen met een soortgelijk doel. Een cultuurforum is een plaats waar creativiteit gepropageerd wordt. Zij kan ook, maar alleen op bijkomstige wijze, aile handelsdaden stellen voor zover de opbrengst ervan uitsluitend ten goede komt aan het maatschappelijk doel waarvoor ze is opgericht.

Art. 6 De vereniging zal, hetzij in vruchtgebruik, het zij in eigendom, elk roerend of onroerend goed nodig voor de verwezenlijking van haar doel kunnen bezitten. Met het oog op de verwezenlijking van haar doel zal de vereniging iedere handgift, toelage, schenking onder levenden of legaat, die haar zouden worden toegekend door natuurlijke personen of om het even welk organisme, kunnen ontvangen.

Hoofdstuk 2 Leden

Art. 7 De vereniging omvat twee soorten leden

a)De vaste leden waarvan het aantal niet beperkt is zonder minder dan drie te mogen bedragen.

Werkende leden hebben aile bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. De toetreding van nieuwe werkende leden geschiedt door codptatie en mits akkoord van ten minsten twee derde van de leden, die deelnemen aan de algemene vergadering, waarvan de dagorde het voorstel tot cooptatie vermeldt.

i'rM ù(: ÎG~iàl+r ütL , cri tivèl.'tcrn;,scisÎ ,ci~ iirc w~Llüiu4i~!citi~i.6 F~Ssiáü:. isc~ir .éaf+ Ge t...Lísuÿû)Î1~E.1-f)

bevoegd de verenging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa " t" laarn en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

ti De stichters van de vereniging zijn de eerste vaste leden: MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Cools Karolien, Korte Pastorijstraat 5, 2470 Retie

Van Hove Paul, Kloosterbaan 13, 2370 Arendonk

Spaaren Charlotte, Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie

Machielsen Joke, Molenstraat 8, 2470 Retie

Schellekens Yves, Molenstraat 8, 2470 Retie

Van de Pol Nico, Kromstraat 57, 2470 Retie

b)De toegetreden leden waarvan het minimum- noch het maximumaantal beperkt is. Zij kunnen geraadpleegd worden over de middelen die moeten aangewend worden om het doel van de vereniging te verwezenlijken, Zij zullen uitgenodigd worden hiertoe hun effectieve medewerking te verlenen, maar zij beschikken over geen enkele bevoegdheid in het beheer van de vereniging.

Om toegetreden lid te zijn moet men minimum 18 jaar oud zijn en In regel zijn met de bijdragen vermeld onder artikel 8.

Aria. 8 De maximumbijdrage, waartoe elk lid kan verplicht worden om lid te worden, bedraagt vijftig euro per werkjaar. De minimum bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de leden van de raad van bestuur.

Art. 9 Betreffende de uittreding van een lid

a)Elk vast lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden mits een opzegtermijn van minimum vier weken,

hiervan per aangetekend schrijven kennisgevend aan de secretaris.

b)EIk lid, wiens gedrag of houding van aard is om de vereniging te schaden, kan met tweederde

meerderheid van stemmen van de algemene vergadering uit de vereniging gewezen worden.

c)Uitgewezen leden worden niet ontslagen van de verplichting eventuele achterstallige bedragen ten

overstaan van de vereniging te vereffenen.

d)Een uitgetreden of uitgewezen lid heeft geen aanspraak meer op het maatschappelijk bezit en kan niet de

teruggave eisen van door hem betaalde bijdragen.

Hoofdstuk 3 Raad van Bestuur, dagelijks bestuur

Art. 10 De algemene ledenvergadering kiest een raad van bestuur die minimum uit 2 leden bestaat: een voorzitter en een secretaris. Zij vormen het dagelijks bestuur. Zij worden benoemd voor een termijn van 3 jaar.

Art.11 De voorzitter leidt de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene ledenvergadering, De secretaris maakt het verslag van iedere vergadering en voert het financieel beleid van de vereniging.

Art 12 De raad van bestuur is gezamenlijk bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van de bevoegdheden die uitsluitend aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de vereniging in rechte, aanvaardt de legaten en schenkingen, gaat alle overeenkomsten aan, zorgt voor alle betalingen en ontvangsten. Het zorgt kortom voor het dagelijks beleid van de vereniging. Tegenover derden wordt de VZW Smood vertegenwoordigd door de voorzitter.

Art. 13 Algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur deze kennisgeving gebeurt tenminste acht dagen voor de vergadering. De algemene vergadering kan ook samengeroepen worden wanneer een vijfde van de leden dat vraagt, tenminste 15 dagen voor de vergadering. Dit mag per post of per email gebeuren. Het verslag van de vergadering wordt eveneens per email bezorgd en worden bijgehouden in een register dat alle beslissingen notuleert en ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel.

Hoofdstuk 4 Algemene ledenvergadering

Art. 14 De gewone algemene ledenvergadering verkiest de bestuurders, keurt de rekening en de begroting goed, bepaald de kwijting aan de bestuurders, kan de statuten wijzigen, leden uitsluiten en de vereniging vrijwillig ontbinden. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur legt de rekeningen en de begroting voor aan de algemene vergadering.

Art, 15 Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen of overeenkomstig de bepalingen van de wet van 2710611921.

Hoofdstuk 4 Wijziging van de statuten en ontbinding

Art.16 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten overeenkomstig de bepalingen de wet van 27/06/1921.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art.17 In geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene ledenvergadering die hiertoe besluit het resterende vermogen over maken aan een vereniging waarvan de statuten een gelijkaardig doel nastreven, met inachtneming van de wet van 27/06/1921.

Opgemaakt te Retie op 20 februari 2012 in 2 originele exemplaren (get.).

De algemene vergadering heeft overeenkomstig haar statuten en de wet van 27/06/1921, de raad van bestuur verkozen die onder elkaar hebben benoemd: Karolien Cools (voorzitster), Paul Van Hove (ondervoorzitter), Charlotte Spooren (secretaris), Joke Machielsen (penningmeester), Yves Schellekens (afgevaardigd beheerder) en Nico Van de Pol (lid AV).



Vóor-

behouden

aan het,

Belgisch

'teatçhlmrV



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de teatste eiz. Aran Lusk i3 v:ersnesaen Recto . 11aarn en noeeansgneid van de instrumenterende notens, herij van de persoto)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

lfarcn - ~I~~m er i n~Pf~Le r~ir

24/08/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

' na neerlegging van de akte ter griffie

Ondemeirngsn, : 0827.616.569

Dame^

(Voluut : 12, W, S / 0

(varkort)

17iechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : Zavelstraat 4, bus 101, 2400 Mol

ImËen-JOF : Wijziging maatschappelijke zetel

Door de raad van bestuur, gehouden op vrijdag 22 juli 2011, werd volgende beslissing genomen:

De raad van bestuur beslist eenparig tot wijziging van de zetel teneinde aanspraak te kunnen maken op lokale ondersteuning van de gemeente waar VZW Smood het gros van haar activiteiten ontplooit.

Na beraadslaging beslist de raad van bestuur eenparig de volgende tekst goed te keuren als vervanging van Artikel 3 in de bestaande statuten;

Art. 3 De maatschappelijke zetel van de VZW Smood is gevestigd te Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie, gelegen in gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen . ílln...e.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/08/2011- Annexes du Moniteur belge

A

I 11 II 11111 II1I I U

`11129931*

NEERGELEGD GRIFFIE ~ecie®ANK VAN

:i. ! dllA. ~,yri ~n~f

wv

Coordonnées
SMOOD

Adresse
BOESDIJKHOFSTRAAT 15 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande