SOBREVIVIRE

Association sans but lucratif


Dénomination : SOBREVIVIRE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.220.903

Publication

05/01/2011
ÿþ MaU 2.2

Lu [ p 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I 111111 !III 11111 11III 11111 fl111 IfIII liii! 11ff III

*iioozsis+

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 7 DEC. 2010

1 111111 11 11 11111 11111 11111f111!111i11111111111111 A1dTgegri P E N







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Runcvoort 23, 2170 Merksem

Onderwerp akte : Oprichting, benoeming bestuurders

De volgende OPRICHTENDE LEDEN

BEN MANSOUR ZOHRA, Runcvoort 23, 2170 Merksem, geb. 30-03-52 Tanger (Marokko), van Britse nationaliteit

BEN MANSOUR SARAH, Runcvoort 23, 2170 Merksem, geb 17-01-87 Wilrijk, van Britse nationaliteit

BOUSSAKSOU FATIMA, Kar. De Deckerstr 44, 2800Mechelen , geb: 15-09-87, Bni Akki (Marokko), van Belgische nationaliteit

CHOUKRI HAYAT, Werbrouckstraat 36, 2020 Antwerpen, Geb: 07-03-91, Antwerpen van Belgische nationaliteit "

,

EL HACHIMI FATNA, Borgerhoutsestraat 69, bus22, 2140 Borgerhout, geb: 15-10-79, Casablanca (Marokko) van Marokkaanse nationaliteit

EL HAMROUNI SAIDA, Bogaerdenstr 52 b25, 2000 Antwerpen, geb : 02-03-52, La Goulette (Tunesie), van Belgische nationaliteit

JABALLAH SAHD, Eikstraat 27,2860 Willebroek, Geb 30-03-88 , Willebroek van Belgische nationaliteit

MATHEEUSSEN LATIFA, Jonker van der Nootsir 19, 2050 Antwerpen, Geb 09.02.90, Antwerpen, van Belgische nationaliteit

zijn vandaag 15 november 2010 bijeengekomen hebben besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 (pub!. Staatsblad 18 okt. 2002) met de volgende statuten :

Naam, zetel doelstelling en duur

Art 1. De vereniging wordt genoemd Sobreviviré vzw , de uitgebreide aankondiging zal zijn Sobreviviré vzw , overleven met een zeldzame of chronische ziekte.

Art 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd Runcvoort, 23 te 2170 Antwerpen (Merksem) (Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen).

Art 3. De vereniging staat open voor aile leden ongeacht hun religieuze overtuiging, sexuele geaardheid of ethnische achtergrond, de vereniging is mutticultureel en pluralistisch. De vereniging heeft zich tot doel gesteld :

" het verenigen van patiënten  voornamelijk, maar niet beperkt tot, kinderen en jong-volwassenen  en hun families, die getroffen werden door een zeldzame of chronische ziekte zoals bijvoorbeeld een hersentumor, een cancereuse aandoening of diabetes edm.;

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : Sobreviviré

-8-32 .220 .90 3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

M0D2s

" het toeleiden van de leden naar de bestaande verenigingen voor patiënten of zelfhulpgroepen voor hun aandoening;

" het begeleiden van patiënten en de families in de reguliere begeleiding met ondermeer vertaalhulp, doorverwijzing naar hulporganisaties, dossierondersteuning, opleiding en zorgtraining ;

" het bieden van ondersteuning en empowerment aan patiënten en hun mantelzorgers;

" socio-culturele activiteiten en ontmoetingsmomenten tussen families;

" en diverse gelijkaardige activiteiten doelstellingen die niet expliciet in de voorgaande niet-beperkende opsomming zijn opgenomen.

Art 4. De vereniging kan dit doel nastreven met aile daartoe geschikte middelen, zoals (en niet beperkt tot) het organiseren van activiteiten en evenementen, het inrichten van voedsel en kledingdistributie, voorlichtingsbeurzen en vormingsmomenten, het inzetten van deskundigen en vrijwilligers, het verstrekken van informatie, advies, documentatie, het maken of verspreiden van publicaties, het ter beschikking stellen van materialen, technische uitrusting.

Art 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering, of anders op de wijze door de wet voorzien.

Leden

Art 6. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 5.

Art 6. bis Er zijn 2 soorten leden : Effectieve leden en toegevoegde leden. De oprichtende leden zijn de facto effectieve leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht tijdens de algemene vergadering (zie art 10.). Er zal een huishoudelijk reglement worden opgesteld door de Raad van Bestuur dat zal bepalen op welke wijze men lid wordt, welke voorwaarden gelden voor leden van de vereniging, hoe leden ontslag nemen of uitgesloten worden uit de vereniging, met in acht name van de wettelijke voorschriften terzake.

Art 7. Enkel natuurlijke personen die de doelstelling van de vereniging onderschrijven kunnen lid worden.

Art 8. Een lidmaatschapsbijdrage is verschuldigd, het bedrag en of de vorm van die bijdrage wordt door de Raad van Bestuur bepaald in het huishoudelijke reglement en meegedeeld aan de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering

Art 9. De Algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden, die op de ledenlijst werden ingeschreven, en wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur om te beraadslagen over de punten op de agenda. De ledenlijst wordt afgesloten ten laatste 14 dagen voor de bijeenroeping van een algemene vergadering.

Art 10. Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art 11. De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering samen minstens eenmaal per jaar en als het doel of het belang van de vereniging het vereist. Tevens moet de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur bijeengeroepen worden wanneer één vijfde van haar leden erom verzoeken. De leden worden opgeroepen tenminste 10 dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief, email of andere notificatie.

Art 11. bis De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekent door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art 12. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een persoon ongeacht of die vertegenwoordiger lid is van de vereniging. Elke deelnemer aan de Algemene Vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht. Alleen effectieve leden hebben op de Algemene Vergadering stemrecht, alle aanwezige effectieve leden hebben 1 stem, een effectief lid die ook een ander effectief lid vertegenwoordigt kan dus maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Art 13. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen, behalve in gevallen waarin de wet of deze statuten het anders bepalen.

Raad van Bestuur

Art 14. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste 3 bestuurders, door de Algemene Vergadering voor vier jaar benoemd, herkiesbaar en ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

Art 15. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

Art 16. De raad van bestuur kan (volgens art 13bis van de wet) het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging, of deelbevoegdheden daarvan opdragen aan één of meer personen. De raad van bestuur kan een Algemeen directeur benoemen, deze opdracht wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering, en gepubliceerd in het staatsblad. Op deze wijze benoemt wordt de Algemeen directeur een orgaan van de vereniging.

Art 17. De leden Raad van Bestuur verdelen onderling de functies van een voorzitter, een ondervoorzitter of een penningmeester, en een secretaris en eventueel elke andere voor de vereniging nuttige functie. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door een ander lid van de Raad van Bestuur.

Art 18. De Raad van Bestuur wordt geacht als college te werken, elke bestuurder kan de Raad van Bestuur samenroepen. Elke bestuurder is binnen de vereniging bevoegd op te treden namens de gehele raad van bestuur. Alle besluiten worden genomen per consensus of met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art 19. Bij ontslag of overlijden van één van de bestuurders mag voorlopig door de Raad van Bestuur in deze vacature worden voorzien door de aanstelling van een bestuurder ad-interim. Deze voorlopige vervanging wordt aan de eerste algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegt.

Art 20. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Begroting, rekeningen

Art 21. De inkomsten van de vereniging bestaan uit subsidies van de overheid, uit de vrijwillige giften van derde personen, van bestuurlijke of private instellingen of lichamen en inkomsten uit eigen activiteiten.

Art 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de . Algemene Vergadering, die per stemming kwijting verleend.

Ontbinding en vereffening

,Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Art 23. Enkel de Algemene Vergadering kan de ontbinding uitspreken van de vereniging overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 (publ. Staatsblad 18 okt. 2002) . Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen. In alle gevallen van ontbinding, vrijwilllige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen, worden de tegoeden of het " maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening, besteed aan een vereniging die gelijkaardige doelstellingen inzake ondersteuning, integratie en emancipatie van migrantenvrouwen nastreeft of een vereniging die door de Algemene Vergadering is aangeduid.

Slotbepaling

Art. 24. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 2 mei 2002 (publ. Staatsblad 18 okt. 2002) betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale vereniging ' en de stichtingen van toepassing.

Art 25. Ontslagen en benoemingen :

Tijdens de oprichtende Algemene Vergadering beslissen de oprichtende leden om volgende personen tot de eerste Raad van Bestuur te benoemen en dat voor een periode van 4 jaar :

Voorzitter : ZOHRA BEN MANSOUR Runcvoort 23, 2170 Antwerpen

Ondervoorzitter : SARAH BEN MANSOUR, Runcvoort 23, 2170 Antwerpen

Secretaris : MATHEEUSEN LATIFA, Jonker van der Nootstr 19, 2050 Antwerpen

" Overige bestuurders :

JABALLAH SAHD, Eikstraat 27,2860 wllebroek

15 november 2010

Getekend :

' Sarah BEN MANSOUR

Ondervoorzitter

Latifa MATTHEEUSEN

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOBREVIVIRE

Adresse
RUNCVOORT 23 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande