SOCIALE WERKPLAATS DE KRINGWINKEL ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIALE WERKPLAATS DE KRINGWINKEL ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 442.423.037

Publication

25/11/2013
ÿþSt'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

KOOPFA".'

~~~~~ R~ "

.>"w t-;~ti.

A N T W E R P :_

Griffie

fl111 iwu i3176A6 eiodii iu~o iai

*1

hi

Benaming : Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw

Rechtsvorm " Vzw

Zetel : Deurnsebaan 52 te 2170 Merksem

Ondernemingsar . 0442423037

Voorwerp akte : Statutenwijziging, Aanpassing akten volmachten, Benoeming bestuurder, Verlenging mandaat commissaris

Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen

2170 Merksem

Identificatienummer: 5636/91

STATUTENWIJZIGING, AANPASSING AKTE VOLMACHTEN, BENOEMING BESTUURDER, VERLENGING MANDAAT COMMISSARIS

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door de onderstaande tekst. Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen" vzw.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden steeds de volledige benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" , of door de afkorting "v.z.w.", en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Deurnsebaan 52, 2170 Merksem. Deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel initiatieven te ontwikkelen, te bevorderen en te organiseren, ter (re)integratie van laaggeschoolde werklozen in de samenleving in het algemeen en op de arbeidsmarkt in het bijzonder, De vereniging wil deze doelstelling realiseren door het oprichten van sociale werkplaatsen.

Eén van deze projecten is het Kringloopcentrum, met bovendien als specifieke doelstelling de zorg voor het milieu door maximaal hergebruik na te streven van de ingezamelde goederen.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hètzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doe! kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Daartoe kan de vereniging zowel in België als in het buitenland samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen en verenigingen van allerlei aard,. alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven

De vereniging mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over alle verbonden vennootschappen en verenigingen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il. -- Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De aanvaarding van leden door de algemene vergadering gebeurt bij geheime stemming.

De beslissing van de raad van bestuur om nieuwe leden voor te stellen aan de algemene vergadering

gebeurt eveneens bij geheime stemming.

Aan de leden van de algemene vergadering wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijke reglement.

Art. 8. Er is geen financiële ledenbijdrage.

Art, 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven, of bij gelijkwaardige e-mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art, 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook. nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III. -- De raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vier leden

Art. 12. De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum 5 jaar.

ln eenzelfde jaar mag maximum de helft van de mandaten van bestuurders aflopen.

Bestuurders kunnen herbenoemd worden.

Ook tijdens hun mandaat kunnen bestuurders ten allen tijde ontslagen worden.

Benoemingen, afzettingen en herbenoemingen gebeuren met geheime stemming en verder volgens de

modaliteiten voorzien in het huishoudelijk reglement.

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering,

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur wordt binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen ter publicatie . Aan de leden van de raad van bestuur wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders minder is dan vier, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij de staking van stemmen is de stem van de voorzitter of stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Elk bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezóldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere andere persoon, die al dan niet lid zijn van de vereniging. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nuttig acht en nodig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, één of meerdere personen benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van personeel.

Art. 19. De gemachtigde personen, aangeduid in artikel 18, die namens de vereniging optreden en de vereniging geldig verbinden ten aanzien van derden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuur.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

TITEL IV. -- Algemene Vergadering

Art. 20. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatst neergelegde lijst op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar haar zetel is gevestigd, deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Een lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art, 21. Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

Art. 23. Deze algemene vergadering gaat door in de toop van het tweede kwartaal.

Art. 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de leden hem daarom verzoekt.

Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend zijn door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief ten minste acht werkdagen vóór de vergadering,

Art. 26. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen vóór de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 27, ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit,

Art. 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan er 15 dagen later een tweede vergadering worden bijeengeroepen zoals door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen,

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doei van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Art. 30. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 31. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en de belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders bij ontstentenis hiervan door twee leden van de. algemene vergadering.

Art. 32. Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, en van de personen, aldan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor de rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI. - Rekeningen en begrotingen

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring op de algemene vergadering voorgelegd.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd bij de Nationale Bank van België

Art. 34. De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening, en op de regelmatigheid van de verrichtingen vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 35. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meet vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ingeval van ontbinding worden alle activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een instelling die erkend is krachtens artikel 41 en/of artikel 42 van de wet van 4 mei 1999 houdende diverse fiscale bepalingen.

e

~

"

Art. 36. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd in de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in algemene vergadering. Ieder lid verklaart een exemplaar hiervan te hebben ontvangen. Bovendien zijn twee exemplaren bestemd voor Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad, en één exemplaar is bestèmd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

2170 Merksem, 20 juni 2013

(Get) Smessaert, André (Dré) (Get) Michiels, Wim

voorzitter secretaris

RAAD VAN BESTUUR

Smessaert, André (Dré), Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht Michiels, Wim, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen. 17/10/1969, te Deurne De Jaegere, Manu, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk Van Trier, Walter, Bosduifstraat 21 , 2018 Antwerpen , 31103/1950, te Wommelgem Van Eekert, Stef, Ploegsteertplein 17, 2600 Berchem, 03/10/1961, te Wilrijk Ghysebrechts, Christian, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18104/1964, te Hasselt

e Lenders, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05104/1967, te Turnhout

Domen, Tom, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972, te Wilrijk

cKloeck, Gerald (Jerry), Hulgenrodestraat 26, 2150 Borsbeek, 03/11/1952, te Antwerpen

Craeghs, Katja, Frilinglei 167, 2930 Brasschaat, 30/12/1969, te Maaseik.

e Allen van Belgische nationaliteit.

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot

Voorzitter: Smessaert, André (Dré)

d Secretaris: Michiels, Wim

cDe raad van bestuur van sociale werkplaats De Kringwinkel Antwerpen VZW heeft Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, aangesteld als directeur.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en gezamenlijke volmachten.

VOLMACHTEN: AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING TE

VERTEGENWOORDIGEN

et

et

De directeur is gerechtigd om in naam van de Raad van Bestuur de vereniging te vertegenwoordigen in rechte zowel als eiser dan wel als verweerder.

tD " De beslissing om de vereniging in rechte te laten optreden zowel als eiser dan wel als verweerder wordt

door de directeur binnen de maand ter kennis gebracht van de Raad van Bestuur.

Bij verhindering van de directeur komt de hier vermelde bevoegdheid toe aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens verhindering aan de secretaris van de Ràad van Bestuur.

De Raad van bestuur van Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw van 23 mei 2007 legt de volgende machtendelegatie vast waarin hij de schikkingen treft inzake handtekeningbevoegdheden die op de hierna vermelde domeinen van kracht zijn. Deze machtendelegatie gebeurt binnen het budget, jaarlijks goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw. Eventuele afwijkingen moeten voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de Raad van bestuur van de vzw.

Deze machtendelegatie is gestoeld op het vier-ogen-principe en een adequate functiescheiding. Dit houdt bv. o.m. in dat een medewerker van de vereniging nooit zijn eigen kostendeclaraties kan goedkeuren. "

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en gezamenlijk volmachten.

De hieronder nader gespecificeerde volmachten annuleren en vervangen alle voorgaande formeel vastgelegde of informeel toegepaste regelingen.

Hierna wordt per type rechtshandeling aangeduid welke persoon over een goedkeurings- en/of uitvoeringsmachtiging beschikt en de beperkingen die daarop van toepassing zijn.

De sleutelfuncties in de voorgestelde volmachtenregeling zijn de volgende:

Functie:

Raad van Bestuur;

Voorzitter:

André (Dré) Smessaert, Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht

Bestuurders:

Wim Michiels, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen, 17/10/1969, te Deurne

Manu De Jaegere, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk

Stef Van Eekert, Ploegsteertplein 17, 2600 Berchem, 03/10/1961, te Wilrijk

Walter Van Trier, Bosduifstraat 21, 2018 Antwerpen, 31/03/1950, te Wommelgem

Christian Ghysebrechts, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 1810411964, te Hasselt

Lenders, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05/0411967, te Turnhout

Tom Domen, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972, te Wilrijk

Gerald (Jerry) Kioeck, Hulgenrodestreat 26, 2150 Borsbeek, 03/11/1952, te Antwerpen

Craeghs, Katja, Frilinglei 167, 2930 Brasschaat, 30/12/1969, te Maaseik.

Managementteam:

Directeur:

Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, 18/07/1957, te Sint Niklaas

e Financieel manager:

Leo Van Avermaet, Dr. Theo Tutsstraat 17, 2530 Boechout, 30/07/1952, te Mortsel

Bedrijfsleider centraal magazijn:

Fred Goossens , Kartrijkstraat 11, 2140 Borgerhout, 48104(1972, te Borgerhout

Bedrijfsleider kringwinkels:

e Frank Vyncke, Professor Claraplein 14, bus 205, 2018 Antwerpen, 13/05/1958, te Gent

Personeeisverantwoordelijke:

Robie Van l/1ieghem, Kempenlandstraat 11, 2660 Hoboken, 06103/1974, te Borgerhout

Projectmanager:

Paul Vanhecke, Pastorijstraat 45, 2275 Wechelderzande, 14/03/1955, te Borgerhout

d Communicatieverantwoordelijke:

Ferma Bouve, Schildstraat 29, 2140 Borgerhout, 03/09/1978, te Oostende

r-+ Directie-assistent:

N Vera Maes, Wetstraat 14 bus 3, 2060 Antwerpen, 06/11/1976, te Berchem

Afdelingsverantwoordelijken:

N

Winkelverantwoordelijken:

Herman Houtman, Martelaarslaan 144, 9000 Gent, 25/09/1966, te Ninove

Patty Jacobs, Meetingstraat 25, 2060 Antwerpen, 08/0911975, te Wilrijk

Lutgarde Stes, Kasteeldreef 4, 2900 Schoten, 09/06/1961, te Hoogstraten

Dirk Pelgrims, Singel 57, 2640 Mortsel, 12/06/1953, te Mortsel

Nel Verheyen, Kazernestraat 30/2, 9100 Sint-Niklaas, 21/01/1980, te Temse

Léony Krâmer, Bisschopstraat 62/7, 2060 Antwerpen, 22/01/1959, te Groningen (Nederland)

Ronny Munro, Brabantstraat 1, 2000 Antwerpen, 13/09/1965, te Beveren

Jeff De Roover, Kaartse Bossen 1, 2930 Brasschaat, 12/08/1955, te Zandvliet

Viviane Brand, Horendonk 330, 2910 Essen, 01/10/1954, te Wilrijk

Ahmed Ben Messaoud, Scheidestraat 75, 9140 Temse, 29/05/1976, te Temse

Raf Verheyen, Kluisstraat 6, 2800 Mechelen, 01/02/1958, te Mechelen

Verantwoordelijken transport:

Mark Hageman, Mansionstraat 56, 2940 Wuustwezel, 10/09/1956, te Stabroek

Michèle de Groote, Kiaverbloemstraat 21, 2170 Merksein, 12112/1969, te Antwerpen

Annick Monstrey, Plasstraat 9, 2940 Hoevenen, 02/02/1976, te Brasschaat

Erik D'haene, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsei, 15/03/1970, te Mortsel

Vérantwoordelijken centraal magazijn:

Koen T'Hooft, Mecheisesteenweg 49, 2540 Hove, 29/08/1959, te Gent

Christiane Rombouts, Bosstraat 30, 2180 Ekeren, 23/04/1957, te Kapellen

Eddy Borgers, Oordersweg 84, 2180 Ekeren, 17/12/1959, te Merksem

Kathleen Kuppens, Wetstraat 30, 2060 Antwerpen, 18/06/1960, te Kinshasa (Congo)

Steven De Smet, Louizastraat 23, 2000 Antwerpen, 18/05/1959, te Sint-Amandsberg

Gunter Van Reusel, Ommeganckstraat 21, bus 3, 2018 Antwerpen, 28102/1975, te Antwerpen

Roel Jacobs, Oude Donklaan 25, 2100 Deurne, 25/1111971, te Deurne

Natalya Yasenko, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsel, 16/11/1971, te Oekraïne

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Johan Caproni, Kommekensstraat 2, 2000 Antwerpen, 15/09/1963, te Wilrijk

Hafid Wadi, Groenendaallaan 56/2, 2170 Merksem, 1/1011973, te Douar Kabbalan (Marokko) Franky Van Oppens, Berendrechtsstraat 13, 2020 Antwerpen, 1910911969, te Antwerpen

Jan Van Dorst, Hans Memlingstraat 7, 2900 Schoten, 04/02/1956, te Wilrijk

Verantwoordelijke winkelinrichting

Kathy Cleve, Boterbtoemstraat 3, 2170 Merksem, 16106/1977, te Antwerpen

Projectleider innovatie:

Frank Dingemans, Ferdinand Coosemanstraat 129, 2600 Berchem, 07102/1977, te Kapellen

Aankoopverantwoordelijke

Ludwig Nollet, Vlaanderenstraat 63, 2990 Wuustwezel, 15/1111963, te Brecht

Preventie-adviseur en kwaliteitscoördinator:

Steven Bosmans, Borsbeeksesteenweg 87,2530 Boechout, 24/0911973, te Schoten

Boekhouder

Renilde De Backere, Cruyslei 20, 2140 Borgerhout, 30/07/1954 te Mortsel

1. Contracten

1.1Arbeidscontracten (en schrijvens die een invloed kunnen hebben op het arbeidscontract)

Arbeidscontracten van de doelgroepmedewerkers en omkadering

2 handtekeningen:

directeur, personeelsverantwoordelijke, leden van het managementteam

Arbeidscontracten van het managementteam

2 handtekeningen:

voorzitter, bestuurders of directeur

Arbeidscontract van de directeur

2 handtekeningen :

voorzitter of bestuurders

1.2 Andere contracten (huurovereenkomsten, verzekeringspolissen, kredietovereenkomsten,

samenwerkingsverbanden, dadingen, compromissen, ...) met derde partijen

2 handtekeningen:

voorzitter, bestuurders, directeur of managementteam-

2. Aanschaf van investeringsgoederen of uitgaven > EUR 1.000

2.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

investeringen of uitgaven > EUR 150.000

2 handtekeningen:

voorzitter, bestuurders of directeur

Investeringen of uitgaven > EUR 25.000 (< EUR 150.000)

2 handtekeningen:

directeur en leden managementteam (na goedkeuring door RVB), voorzitterof bestuurders

Investeringen of uitgaven > EUR 1.000 (< EUR 25.000)

2 handtekeningen:

leden van het managementteam (na goedkeuring door directeur) of directeur

2.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen:

ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur of financieel verantwoordelijke

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

3. Courante aankopen in het kader van de dagelijkse werkingskosten < EUR'1.000 3.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

Uitgaven > EUR 250 (< EUR 1.000)

2 handtekeningen:

leden van het managementteam of aankoopverantwoordelijke

Uitgaven < EUR 250

2 handtekeningen:

leden van het managementteam, afdelingsverantwoordelijken of aankoopverantwoordelijke

3.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen.

ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur of financieel verantwoordelijke

4. Terugbetaling van "kosten eigen aan de vereniging" in het kader van de dagelijkse werking (bv. kosten eigen aan de werkgever, terugbetaling van voorgeschoten kosten)

4.1 Document "vergoedingsafspraken"

Beslissing door Raad van bestuur, jaarlijks medegedeeld aan de Algemene Vergadering

4.2 Goedkeuring kostendeclaraties voor conformiteit en terugbetaling

Vanuit het "vier-ogen-principe" wordt rekening gehouden met de bijkomende vereisten

Declaratie van: Goedkeuring door:

Bestuurder Andere bestuurder

Directeur Financieel verantwoordelijke

Financieel verantwoordelijke Directeur

Andere Directeur of financieel verantwoordelijke

5. Betalingsverkeer

5.1Nazicht en goedkeuring van betaallijsten o.b.v. nazicht van de onderliggende stavingstukken en effectieve uitvoering van de betalingen onder bijvoeging van goedgekeurde betéallijsten

2 handtekeningen:financieel verantwoordelijke of directie-assistent tekenen steeds 2-aan-2 met een bestuurder of een lid van het managementteam

5.2Betalingen uit kas (bv, voorschotten op het loon, bankstortingen, contante betaling bij levering, ...)

Betalingen uit kas kunnen uitgevoerd worden door de directeur, de financieel verantwoordelijke, de directieassistent, de bedrijfsleider winkels, de personeelsverantwoordelijke, de winkelverantwoordelijken, de boekhouder en de aankoopverantwoordelijke.

De kasverantwoordelijke voor Merksem is de financieel manager.

De kasverantwoordelijke voor de winkels zijn de winkelverantwoordelijken.

De kasverantwoordelijken zijn gemachtigd alleen betalingen te doen mits:

oHij/zij een kwijting ontvangt middels een door de begunstigde ondertekend stavingstuk.

DEen kasboek wordt bijgehouden met inschrijvingen van alle bewegingen.

5.3Betalingen met bankkaart

Betalingen met bankkaart moeten zoveel mogelijk beperkt blijven.

De directeur, de financieel verantwoordelijke, de directie-assistent, de boekhouder en de aankoopverantwoordelijke kunnen afzonderlijk volmacht geven aan werknemers van de VZW om de bankkaart te gebruiken om aankopen te doen voor de VZW.

6.Geldbeleggingen

2 handtekeningen:

directeur en bestuurder

of financieel verantwoordelijke en bestuurder

e " º%

Luik B - Vervolg

7.Postvolmachten

1 handtekening: directeur, financieel verantwoordelijke, personeelsverantwoordelijke en directie-assistent

Deze beslissing gaat in op 20 juni 2013 en herroept alle voorgaande.

COMMISSARISSEN

De algemene vergadering van 15 december 2004 heeft als commissaris benoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk

De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft als commissaris benoemd:

De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft als commissaris herbenoemd:

De algemene vergadering van 20 juni 2013 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 20 juni 2013 heeft ais commissaris herbenoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b,a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk.

Deze beslissing gaat in op 20 juni 2013 en herroept alle voorgaande.

Merksem, 20 juni 2013

(Get) Smessaert, André (Dré) (Get) Michiels, Wim

voorzitter secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

.Op de laatste blz van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de'vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

09/12/2014
ÿþ

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte







im 1 11 I e 1 Rechtbank van koophandel

Antwerpen

28 NOV, 2014

afdengifiAverpen









Benaming ; Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Deurnsebaan 52 te 2170 Merksem

Ondernemingsnr : 0442423037

Voorwerp akte : Herverkiezing van bestuurders, verkiezing voorzitter en secretaris van de

raad van bestuur, uittreding bestuurder

Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen;

2170 Merksem

Identificatienummer: 5636/91

HERVERKIEZING VAN BESTUURDERS, VERKIEZING VOORZITTER EN SECRETARIS VAN DE RAAD VAN BESTUUR, UITTREDING BESTUURDER

TITEL L -- Naam, zetel, doel, duur

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door de onderstaande tekst. Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen" vzw.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden steeds de volledige benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" , of door de afkorting "v.z.w.", en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Deumsebaan 52, 2170 Merksem. Deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie. van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel initiatieven te ontwikkelen, te bevorderen en te organiseren, ter (re)integratie van laaggeschoolde werklozen in de samenleving in het algemeen en op de arbeidsmarkt in het bijzonder. De vereniging wil deze doelstelling realiseren door het oprichten van sociale werkplaatsen.

Eén van deze projecten is het Kringloopcentrum, met bovendien als specifieke doelstelling de zorg voor het milieu door maximaal hergebruik na te streven vande ingezamelde goederen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan

het doel waarvoor zij werd opgericht. _.. _ _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Daartoe kan de vereniging zowel in België als in het buitenland samenwerken met, deelnemen in op gelijk

welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen en verenigingen van allerlei aard,

alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen

in hypotheek of in pand te geven

De vereniging mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over alle verbonden

vennootschappen en verenigingen,

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden

worden.

TITEL Il.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke perscon of rechtspersoon die door de

algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om

toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De aanvaarding van leden door de algemene vergadering gebeurt bij geheime stemming.

De beslissing van de raad van bestuur om nieuwe leden voor te stellen aan de algemene vergadering

gebeurt eveneens bij geheime stemming.

C1D

Aan de leden van de algemene vergadering wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

.41

1.. Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als

e ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Hun rechten en plichten

zijn vermeld in het huishoudelijke reglement.

Art. 8. Er is geen fiinanci4le ledenbijdrage.

e

Art, 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven, of bij

gelijkwaardige e-mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en'hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

" vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane

inbrengsten vorderen.

TITEL I I I,  De raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vier leden

" Art. 12, De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum 5 jaar. In eenzelfde jaar mag maximum de helft van de mandaten van bestuurders aflopen.

et Bestuurders kunnen herbenoemd worden.

Ook tijdens hun mandaat kunnen bestuurders ten allen tijde ontslagen worden.

Benoemingen, afzettingen en herbenoemingen gebeuren met geheime stemming en verder volgens de

et

et modaliteiten voorzien in het huishoudelijk reglement.

v

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering.

pq De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur wordt binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de Griffie van de Rechtbank van Kcophandel te Antwerpen ter pubricatie . Aan de leden van de raad van bestuur wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders minder is dan vier, dan blijven de bestuurders in et

functie tot in hun vervanging is voorzien.

et

pQ Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter e0 een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 16. be raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. 0e beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij de staking van stemmen is de stem van de voorzitter of stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Elk bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere andere persoon, die al dan niet lid zijn van de vereniging. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nuttig acht en nodig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, één of meerdere personen benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van personeel.

Art. 19. De gemachtigde personen, aangeduid in artikel 18, die namens de vereniging optreden en de vereniging geldig verbinden ten aanzien van derden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuur.

1.

e De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

e

c" TITEL IV.  Algemene Vergadering

Art. 20. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

ýÿ 9 ~ g~ 9 g

van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatst neergelegde lijst op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar haar zetel is gevestigd, deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Een lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene

r., vergadering. "

Art. 21. Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

oc

Art, 23. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het tweede kwartaal.

Art. 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één

pq vijfde van de leden hem daarom verzoekt.

Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend zijn door de

" ~ voorzitter, of twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief ten minste acht werkdagen ver de vergadering.

Art. 26. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van

pq de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen ver de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 27. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan er 15 dagen later een tweede vergadering worden bijeengeroepen zoals door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts niet een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels ais deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Art. 30, Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 31. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register, Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en de belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Art. 32. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor de rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI. - Rekeningen en begrotingen

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring op de algemene vergadering voorgelegd.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd bij de Nationale Bank van België

Art. 34. De controle op de financjële toestand, op de jaarrekening, en op de regelmatigheid van de verrichtingen vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 35. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Ingeval van ontbinding worden alle activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een instelling die erkend is krachtens artikel 41 en/of artikel 42 van de wet van 4 mei 1999 houdende diverse fiscale bepalingen.

Art. 36. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd in de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en 'aangenomen met eenparigheid van stemmen in algemene vergadering. Ieder lid verklaart een exemplaar hiervan te hebben ontvangen, Bovendien zijn twee exemplaren bestemd voor de Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad, en één exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

2170 Merksem, 26 juni 2014

(Get) Smessaert, André (Dré) (Get) De Jaegere, Manu

voorzitter secretaris

RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft" op de vergadering van 18 december 2013 in overeenstemming met de statuten, het mandaat van de volgende 2 bestuurders verlengd, voor een periode die loopt tot de algemene vergadering die beslist over de resultaten van het boekjaar af te sluiten op 31 december 2018:

Deze 2 bestuurders werden herverkozen op de algemene vergadering van 18 december 2013:

Smessaert, André (Dré), Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht Michiels, Wim, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen. 1711011969, te Deurne

Op de raad van bestuur van 29 januari 2014 werd de herverkiezing van de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur gehouden en bekrachtigd door de raad van bestuur, in overeenstemming met de statuten.

De algemene vergadering heeft op de vergadering van 26 juni 2014 in overeenstemming met de statuten, het mandaat van de volgende 2 bestuurders verlengd, voor een periode die loopt tot de algemene vergadering die beslist over de resultaten van het boekjaar af te sluiten op 31 december 2019:

Deze 2 bestuurders werden herverkozen op de algemene vergadering van 26 juni 2014:

De Jaegere, Manu, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk

Van Trier, Walter, Bosduifstraat 21 , 2018 Antwerpen , 3110311950, te Wommelgem

De algemene vergadering heeft op de vergadering van 26 juni 2014, in overeenstemming met de statuten, de uittreding van de volgende bestuurder aanvaard:

Van Eekert, Stef, Pioegsteertplein 17, 2600 Berchem, 03/10/1961, te Wilrijk.

Hierdoor is de raad van bestuur vanaf 26 juni 2014 als volgt samengesteld:

Smessaert, André (Dré), Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht

Michiels, Wim, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen. 17/10/1969, te Deurne

De Jaegere, Manu, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk

Van Trier, Walter, Bosduifstraat 21 , 2018 Antwerpen , 3110311950, te Wommelgem

Ghysebrechts, Christian, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18/04/1964, te Hasselt

Lanciers, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 0510411967, te Turnhout

Domen, Tom, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972, te Wilrijk

Kloeck, Gerald (Jerry), Hulgenrodestraat 26, 2150 Borsbeek, 03/11/1952, te Antwerpen

Craeghs, Katja, Frilinglei 167, 2930 Brasschaat, 30/12/1969, te Maaseik.

Allen van Belgische nationaliteit.

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Smessaert, André (Dré)

Secretaris: De Jaegere, Manu

De raad van bestuur van sociale werkplaats De Kringwinkel Antwerpen VZW heeft Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, aangesteld ais directeur.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en gezamenlijke volmachten.

, r.

"

w

G * u

a r,

VOLMACHTEN: AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De directeur is gerechtigd om in naam van de Raad van Bestuur de vereniging te vertegenwoordigen in rechte zowel als eiser dan wel als verweerder.

De beslissing om de vereniging in rechte te laten optreden zowel als eiser dan wel ais verweerder wordt door de directeur binnen de maand ter kennis gebracht van de Raad van Bestuur.

Bij verhindering van de directeur komt de hier vermelde bevoegdheid toe aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens verhindering aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

De Raad van bestuur van Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw van 23 mei 2007 legt de volgende machtendelegatie vast waarin hij de schikkingen treft inzake handtekeningbevoegdheden die op de hierna vermelde domeinen van kracht zijn. Deze machtendelegatie gebeurt binnen het budget, jaarlijks goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw, Eventuele afwijkingen moeten voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de Raad van bestuur van de vzw.

Deze machtendelegatie is gestoeld op het vier-ogen-principe en een adequate functiescheiding. Dit houdt bv. o.m. in dat een medewerker van de vereniging nooit zijn eigen kostendeclaraties kan goedkeuren.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en gezamenlijk volmachten.

De hieronder nader gespecificeerde volmachten annuleren en vervangen alle voorgaande formeel vastgelegde of informeel toegepaste regelingen.

Hierna wordt per type rechtshandeling aangeduid welke persoon over een goedkeurings- en/of uitvoeringsmachtiging beschikt en de beperkingen die daarop van toepassing zijn.

De sleutelfuncties in de voorgestelde volmachten regeling zijn de volgende:

Functie:

Raad van Bestuur:

Voorzitter:

André (Dré) Smessaert, Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht

Bestuurders:

Wim Michiels, Van Peststraat 23, 2018 Antwerpen, 17/10/1969, te Deurne

Manu De Jaegere, Waterioostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk

Walter Van Trier, Bosduifstraat 21, 2018 Antwerpen, 31/03/1950, te Wommelgem

Christian Ghysebrechts, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18/04/1964, te Hasselt

Lenciers, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05/04/1967, te Turnhout

Tom Domen, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972, te Wilrijk

Gerald (Jerry) Kloeck, Hulgenrodestraat 26, 2150 Borsbeek, 03/11/1952, te Antwerpen

Craeghs, Katja, Frilinglei 167, 2930 Brasschaat, 30/12/1969, te Maaseik.

Managementteam:

Directeur:

Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, 18/07/1957, te Sint Niklaas

Financieel manager:

Leo Van Avermaet, Dr, Theo Tutsstraat 17, 2530 Boechout, 30/07/1952, te Mortsel

Bedrijfsleider centraal magazijn:

Fred Goossens , Kortrijkstraat 11, 2140 Borgerhout, 08/04/1972, te Borgerhout

Bedrijfsleider kringwinkels:

Frank Vyncke, Professor Claraplein 14, bus 205, 2018 Antwerpen, 13105/1958, te Gent

Personeelsverantwoordelijke:

Robie Van Mieghem, Kempenlandstraat 11, 2660 Hoboken, 06/03/1974, te Borgerhout

Projectmanager:

Paul Vanhecke, Pastorijstraat 45, 2275 Wechelderzande, 14/03/1955, te Borgerhout

Commun icatieverantwoordelijke:

Fenna Bouve, Schildstraat 29, 2140 Borgerhout, 03/09/1978, te Oostende

Directie-assistent:

Vera Maes, Wetstraat 14 bus 3, 2060 Antwerpen, 06/11/1976, te Berchem

Afdelingsverantwoordelijken:

Winkelverantwoordelijken:

Herman Houtman, Martelaarslaan 144, 9000 Gent, 25/09/1966, te Ninove

Patty Jacobs, Cederlaan 18 bus 2, 2610 Wilrijk, 08/09/1975, te Wilrijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Lutgarde Stes, Kasteeldreef 4, 2900 Schoten, 0910611961, te Hoogstraten

Dirk Pelgrims, Singel 57, 2640 Mortsel, 12/06/1953, te Mortsel

Nel Verheyen, Kazernestraat 30/2, 9100 Sint-Niklaas, 21/01/1980, te Temse

Léony Kramer, Bisschopstraat 6217, 2060 Antwerpen, 22/01/1959, te Groningen (Nederland)

Ronny Munro, Brabantstraat 1, 2000 Antwerpen, 13/09/1965, te Beveren

Jeff De Roover, Kaartse Bossen 1, 2930 Brasschaat, 12/08/1955, te Zandvliet

Viviane Brand, Horendonk 330, 2910 Essen, 01/10/1954, te Wilrijk

Ahmed Ben Messaoud, Scheidestraat 75, 9140 Temse, 29/05/1976, te Temse

Raf Verheyen, Kluisstraat 6, 2800 Mechelen, 01/02/1958, te Mechelen

Verantwoordelijken transport:

Erik D'haene, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsel, 15/03/1970, te Mortsel

Michèle de Groote, Klaverbloemstraat 21, 2170 Merksem, 12/12/1969, te Antwerpen

Annick Monstrey, Plasstraat 9, 2940 Hoevenen, 02/02/1976, te Brasschaat

Verantwoordelijken centraal magazijn:

Koen T'Hooft, Mechelsesteenweg 49, 2540 Hove, 29/08/1959, te Gent

Christiane Rombouts, Bosstraat 30, 2180 Ekeren, 23/04/1957, te Kapellen

Eddy Borgers, Oordersweg 84, 2180 Ekeren, 17/12/1959, te Merksem

Kathleen Kuppens, Wetstraat 30, 2060 Antwerpen, 18/0611960, te Kinshasa (Congo)

Steven De Smet, Louizastraat 23, 2000 Antwerpen, 18/05/1959, te Sint-Amandsberg

Gunter Van Reusel, Ommeganckstraat 21, bus 3, 2018 Antwerpen, 28/02/1975, te Antwerpen

Roel Jacobs, Oude Donklaan 25, 2100 Deurne, 25/11/1971, te Deurne

Natalya Yasenko, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsel,. 16/11/1971, te Oekraïne

Johan Caproni, Kommekensstraat 2, 2000 Antwerpen, 15/09/1963, te Wilrijk

Hafid Wadi, Groenendaallaan 56/2, 2170 Merksem, 1/10/1973, te Douar Kabbalan (Marokko)

Franky Van Oppens, Berendrechtsstraat 13, 2020 Antwerpen, 19/09/1969, te Antwerpen

Jan Van Dorst, Hans Memlingstraat 7, 2900 Schoten, 04/02/1956, te Wilrijk

Verantwoordelijke winkelinrichting

Kathy Cleve, Boterblgemstraat 3, 2170 Merksem, 16/06/1977, te Antwerpen

Projectleider innovatie:

Frank Dingemans, Ferdinand Coosemanstraat 129, 2600 Berchem, 07/02/1977, te Kapellen

Aankoopverantwoordeiijke

Ludwig Nollet, Vlaanderenstraat 63, 2990 Wuustwezel, 15/11/1963, te Brecht

Preventie-adviseur en kwaliteitscobrdinator:

Steven Bosmans, Borsbeeksesteenweg 87,2530 Boechout, 2410911973, te Schoten

Boekhouder

Renilde De Backere, Guido Gezellelaan 12, 2640 Mortsel, 30/07/1954 te Mortsel

1. Contracten

1.1Arbeidscontracten (en schrijvens die een invloed kunnen hebben op het arbeidscontract)

Arbeidscontracten van de doelgroepmedewerkers en omkadering

2 handtekeningen:

directeur, personeelsverantwoordelijke, leden van het managementteam

Arbeidscontracten van het managementteam

2 handtekeningen:

voorzitter, bestuurders of directeur

Arbeidscontract van de directeur

2 handtekeningen :

vocrzitter of bestuurders

1.2 Andere contracten (huurovereenkomsten, verzekeringspolissen, kredietovereenkomsten,

samenwerkingsverbanden, dadingen, compromissen, ...) met derde partijen

2 handtekeningen:

voorzitter, bestuurders, directeur of managementteam

h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

2. Aanschaf van investeringsgoederen of uitgaven > EUR 1.000

2.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

Investeringen of uitgaven > EUR 150.000

2 handtekeningen:

voorzitter, bestuurders of directeur

Investeringen of uitgaven > EUR 25.000 (< EUR 150.000)

2 handtekeningen: "

directeur en leden managementteam (na goedkeuring door RVB), vborzitterof bestuurders

Investeringen of uitgaven > EUR 1.000 (< EUR 25.000)

2 handtekeningen:

leden van het managementteam (na goedkeuring door directeur) of directeur

2.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen:

ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur of financieel verantwoordelijke

3. Courante aankopen in het kader van de dagelijkse werkingskosten < EUR 1.000 3.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

Uitgaven > EUR 250 (< EUR 1.000)

2 handtekeningen:

leden van het managementteam of aankoopverantwoordelijke

Uitgaven < EUR 250

2 handtekeningen:

leden van het managementteam, afdelingsverantwoordelijken of aankoopverantwoordelijke

3.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling "

2 handtekeningen:

ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur of financieel verantwoordelijke

4. Terugbetaling van "kosten eigen aan de vereniging" in het kader van de dagelijkse werking (bv. kosten eigen aan de werkgever, terugbetaling van voorgeschoten kosten)

4.1 Document "vergoedingsafspraken"

Beslissing door Raad van bestuur, jaarlijks medegedeeld aan de Algemene Vergadering

4.2 Goedkeuring kostendeclaraties voor conformiteit en terugbetaling

Vanuit het "vier-ogen-principe" wordt rekening gehouden met de bijkomende vereisten

Declaratie van: Goedkeuring door:

Bestuurder Andere bestuurder

Directeur Financieel verantwoordelijke

Financieel verantwoordelijke Directeur

Andere Directeur of financieel verantwoordelijke

5. Betalingsverkeer

5.1Nazicht en goedkeuring van betaallijsten o.b.v. nazicht van de onderliggende , stavingstukken en effectieve uitvoering van de betalingen onder bijvoeging van goedgekeurde betaallijsten

2 handtekeningen:financieel verantwoordelijke of directie-assistent tekenen steeds 2-aan-2 met een bestuurder of een lid van het managementteam

5.2Betalingen uit kas (bv. voorschotten op het loon, bankstortingen, contante betaling bij levering, ...)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Betalingen uit kas kunnen uitgevoerd worden door de directeur, de financieel verantwoordelijke, de directieassistent, de bedrijfsleider winkels, de personeelsverantwoordelijke, de winkelverantwoordelijken, de boekhouder en de aankoopverantwoordelijke.

De kasverantwoordelijke voor Merksem is de financieel manager.

De kasverantwoordelijke voor de winkels zijn de winkelverantwoordelijken.

De kasverantwoordelijken zijn gemachtigd alleen betalingen te doen mits:

OHij/zij een kwijting ontvangt middels een door de begunstigde ondertekend stavingstuk.

DEen kasboek wordt bijgehouden met inschrijvingen van alle bewegingen.

5.3Betalingen met bankkaart

Betalingen met bankkaart moeten zoveel mogelijk beperkt blijven.

De directeur, de financieel verantwoordelijke, de directie-assistent, de boekhouder en de aankoopverantwoordelijke kunnen afzonderlijk volmacht geven aan werknemers van de VZW om de bankkaart te gebruiken om aankopen te doen voor de VZW.

6.Geldbeleggingen

2 handtekeningen:

directeur en bestuurder

of financieel verantwoordelijke en bestuurder

7.Postvolmachten

1 handtekening: directeur, financieel verantwoordelijke, personeelsverantwoordelijke en directie-assistent

Deze beslissing gaat in op 26 juni 2014 en herroept alle voorgaande.

COMMISSARISSEN

De algemene vergadering van 15 december 2004 heeft als commissaris benoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk

De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft als commissaris benoemd:

De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft als commissaris herbenoemd:

De algemene vergadering van 20 juni 2013 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 20 juni 2013 heeft als commissaris herbenoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk.

Deze beslissing gaat in op 26juni 2014 en herroept aile voorgaande.

Merksem, 26 juni 2014

(Get) Smessaert, André (Dré) (Get) De Jaegere, Manu

voorzitter secretaris

r

20/11/2012
ÿþ

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



~I IIII III III I

111IjIalel

Benaming : Rechtsvorm : Zetel Ondernemingsnr Voorwerp akte

Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw

Vzw

Deurnsebaan 52 te 2170 Merksem

0442423037

Statutenwijziging, Benoeming bestuurder

Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen

2170 Merksem

Identificatienummer: 5636/91

STATUTENWIJZIGING, BENOEMING BESTUURDER, AANVULLING AKTE VOLMACHTEN

TITEL 1. -- Naam, zetel, doel, duur

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door de onderstaande tekst. Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlag en tot het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Artikel 1, De vereniging draagt de naam: "Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen" vzw.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden steeds de volledige benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" , of door de afkorting "v.z.w.", en het adres van dé zetel van de vereniging.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Deurnsebaan 52, 2170 Merksem. Deze valt onder he gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel initiatieven te ontwikkelen, te bevorderen en te organiseren, ter (re)integratie van laaggeschoolde werklozen in de samenleving in het algemeen en op de arbeidsmarkt in het bijzonder. De vereniging wil deze doelstelling realiseren door het oprichten van sociale werkplaatsen.

Eén yan deze projecten is het Kringloopcentrum, met bovendien als specifieke doelstelling de zorg voor het milieu door maximaal hergebruik na te streven van de ingezamelde goederen.

"

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Daartoe kan de vereniging zowel in België als in het buitenland samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen en verenigingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven

De vereniging mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over alle verbonden vennootschappen en verenigingen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De aanvaarding van leden door de algemene vergadering gebeurt bij geheime stemming.

De beslissing van de raad van bestuur om nieuwe leden voor te stellen aan de algemene vergadering

gebeurt eveneens bij geheime stemming.

Aan de leden van de algemene vergadering wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar .te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijke reglement.

Art, 8. Er is geen financiële ledenbijdrage.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven, of bij gelijkwaardige e-mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III.  De raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vier leden

Art. 12. De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum 5 jaar.

In eenzelfde jaar mag maximum de helft van de mandaten van bestuurders aflopen.

Bestuurders kunnen herbenoemd worden.

Ook tijdens hun mandaat kunnen bestuurders ten allen tijde ontslagen worden.

Benoemingen, afzettingen en herbenoemingen gebeuren met geheime stemming en verder volgens de

modaliteiten voorzien in het huishoudelijk reglement.

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur wordt binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen ter publicatie . Aan de leden van de raad van bestuur wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders minder is dan vier, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk.is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden, voorgezeten door de voorzitter. indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

~ s r

ç~

Art, 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij de staking van stemmen is de stem van de voorzitter of stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Elk bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgeldingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere andere persoon, die al dan niet lid zijn van de vereniging. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nuttig acht en nodig oordeelt,

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, één of meerdere personen beríoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgen de [opende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van personeel,

Art. 19. De gemachtigde personen, aangeduid in artikel 18, die namens de vereniging optreden en de vereniging geldig verbinden ten aanzien van derden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuur.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

e

TITEL IV.  Algemene Vergadering

Art. 20, De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

" ' De leden van de algeméne vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatst neergelegde lijst

óop de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar haar zetel is gevestigd, deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

N Een lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid

kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene

vergadering.

et

Art. 21. Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen

et en ontslaan `van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van

et

de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

Art, 23. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het tweede kwartaal.

Art. 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de leden hem daarom verzoekt.

e

~p Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend zijn door de

et voorzitter, of twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende

'r. brief ten minste acht werkdagen vôôr de vergadering.

Art. 26. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen vôôr de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn, Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art, 27. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art, 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan er 15 dagen later een tweede vergadering worden bijeengeroepen zoals door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Art. 30. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 31. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en de belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Art. 32. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor de rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI. - Rekeningen en begrotingen

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring op de algemene vergadering voorgelegd.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd bij de Nationale Bank van België

Art. 34. De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening, en op de regelmatigheid van de verrichtingen vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 35. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Ingeval van ontbinding worden alle activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een instelling die erkend is krachtens artikel 41 en/of artikel 42 van de wet van 4 mei 1999 houdende diverse fiscale. bepalingen.

h

At 36. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd in de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in algemene vergadering. leder lid verklaart een exemplaar hiervan te hebben ontvangen. Bovendien zijn twee exemplaren bestemd voor de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad, en één exemplaar is bestemd voor.het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

2170 Merksem, 20 juni 2012

(Get) Smessaert, André (Dré (Get) Michiels, Wim

voorzitter secretaris

RAAD VAN BESTUUR

Smessaert, André (Dré), Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht

Michiels, Wim, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen. 17/10/1969, te Deurne

De Jaegere, Manu, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk

Van Trier, Walter, Bosduifstraat 21 , 2018 Antwerpen , 31/03/1950, te Wommelgem

Van Eekert, Stef, Ploegsteertplein 17, 2600 Berchem, 03/10/1961, te Wilrijk

Ghysebrechts, Christian, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18/04/1964, te Hasselt

Lenders, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05/04/1967, te Turnhout

Domen, Tom, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972, te Wilrijksedert 15/12/2010

Kloeck, Gerald (Jerry), Hulgenrodestraat 26, 2150 Borsbeek, 03/11/1952, te Antwerpen

sedert 20/06/2012

Allen van Belgische nationaliteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Smessaert, André (Dré)

Secretaris: Michiels, Wim

De raad van bestuur van sociale werkplaats De Kringwinkel Antwerpen VZW heeft Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, aangesteld als directeur,

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en gezamenlijke volmachten.

VOLMACHTEN: AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING, TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van bestuur van Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw van 23 mei 2007 legt de volgende machtendelegatie vast waarin hij de schikkingen treft inzake handtekeningbevoegdheden die op de hierna vermelde domeinen van kracht zijn. Deze machtendelegatie gebeurt binnen het budget, jaarlijks goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw. Eventuele afwijkingen moeten voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de Raad van bestuur van de vzw.

Deze machtendelegatie is gestoeld op het vier-ogen-principe en een adequate functiescheiding. Dit houdt bv, o.m. in dat een medewerker van de vereniging nooit zijn eigen kostendeclaraties kan goedkeuren.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en gezamenlijk volmachten.

De hieronder nader gespecificeerde volmachten annuleren en vervangen alle voorgaande formeel vastgelegde of informeel toegepaste regelingen.

Hierna wordt per type rechtshandeling aangeduid welke persoon over een goedkeurings- en/of uitvoeringsmachtiging beschikt en de beperkingen die daarop van toepassing zijn..

De sleutelfuncties in de voorgestelde volmachten regeling zijn de volgende:

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Functie:

Raad van Bestuur,

Voorzitter:

André (Dré) Smessaert, Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht

Bestuurders:

Wim Michiels, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen, 17/10/1969, te Deurne

Manu De Jaegere, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk

Stef Van Eekert, Ploegsteertplein 17, 2600 Berchem, 0.3/10/1961, te Wilrijk

Walter Van Trier, Bosduifstraat 21, 2018 Antwerpen, 31/03/1950, te Wommelgem

Christian Ghysebrechts, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18104/1964, te Hasselt

Lenders, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05/04/1967, te Turnhout

Tom Domen, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972, te Wilrijk

Gerald (Jerry) Kloeck, Hulgenrodestraat 26, 2150 Borsbeek, 03/11/1952, te Antwerpen

Managementteam:

Directeur:

Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, 18/07/1957, te Sint Niklaas

Financieel manager:

Leo Van Avermaet, Dr. Theo Tutsstraat 17, 2530 Boechout, 30/07/1952, te Mortsel

Bedrijfsleider centraal magazijn:

Fred Goossens , Kortrijkstraat 11, 2140 Borgerhout, 08/04/1972, te Borgerhout

Bedrijfsleider kringwinkels:

Frank Vyncke, Gentbruggestraat 139, 9040 Sint-Amandsberg (Gent), 13/05/1958, te Gent

Personee Isverantwoordel ijke:

Robie Van Mieghem, Kempenlandstraat 11, 2660 Hoboken, 06/03/1974, te Borgerhout

Projectmanager:

Paul Vanhecke, Pastorijstraat 45, 2275 Wechelderzande, 14/03/1955, te Borgerhout

Communicatieverantwoordelijke:

Fenna Bouve, Arthur Sterckstraat 52, 2600 Berchem, 03/09/1978, te Oostende

Directie-assistent:

Vera Maes, Wetstraat 14 bus 3, 2060 Antwerpen, 06/1111976, te Berchem

Afdelingsverantwoordelijken:

Winkelverantwoordelijken:

Herman Houtman, Martelaarslaan 144, 9000 Gent, 25/0911966, te Ninove

Patty Jacobs, Meetingstraat 25, 2060 Antwerpen, 08/09/1975, te Wilrijk

Lutgarde Stes, Kasteeldreef 4, 2900 Schoten, 09/06/1961, te Hoogstraten

Dirk Pelgrims, Willaard 19/5, 2640 Mortsel, 12/06/1953, te Mortsel

Ina Dayers, Jules Pauwelsstraat 14, 2660 Hoboken, 04/10/1966, te Brussel

Nel Verheyen, Schoolstraat 5, 9140 Temse, 21/01/1980, te Temse

Léony Kramer, Bisschopstraat 6217, 2060 Antwerpen, 22/01/1959, te Groningen (Nederland)

Ronny Munro, Brabantstraat 1, 2000 Antwerpen, 13/09/1965, te Beveren

Jef De Roover, Kaartse Bossen 1, 2930 Brasschaat,12/08/1955, te Zandvliet

Laurette Bosman, Pieter Genardstraat 13, 2020 Antwerpen, 03/03/1948, te Berchem

Viviane Brand, Horendonk 330, 2910 Essen, 01/10/1954, te Wilrijk

Verantwoordelijken transport:

Mark Hageman, Mansionstraat 56, 2940 Wuustwezel, 10/09/1956, te Stabroek

Michèle de Groote, Klaverbloemstraat 21, 2170 Merksem, 12/12/1969, te Antwerpen

Annick Monstrey, Plasstraat 9, 2940 Hoevenen, 02/0211976, te Brasschaat

Erik D'haene, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsel, 15/03/1970, te Mortsel

Verantwoordelijken centraal magazijn:

Koen T'Hooft, Mechelsesteenweg 49, 2540 Hove, 29/08/1959, te Gent

Christiane Rombouts, Bosstraat 30, 2180 Ekeren, 23/04/1957, te Kapellen

Eddy Borgers, Oordersweg 84, 2180 Ekeren, 17/12/1959, te Merksem

Kathleen Kuppens, Wetstraat 30, 2060 Antwerpen, 18/06/1960, te Kinshasa (Congo)

" Steven De Smet, Louizastraat 23, 2000 Antwerpen, 18/05/1959, te Sint-Amandsberg

Gunter Van Reusel, Generaal Eisenhowerlei 32/2, 2140 Borgerhout, 28/02/1975, te Antwerpen

Natalya Yasenko, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsel, 16/11/1971, te Oekraïne

Johan Caproni, Kommekensstraat 2, 2000 Antwerpen, 15/09/1963, te Wilrijk

Hafid Wadi, Jan De Voslei 18/1, 2020 Antwerpen, 1/10/1973, te Douar Kabbalan (Marokko)

Franky Van Oppens, Berendrechtsstraat 13, 2020 Antwerpen, 19/09/1969, te Antwerpen

Jan Van Dorst, Hans Memlingstraat 7, 2900 Schoten, 04/02/1956, te Wilrijk

Verantwoordelijken commercieel team

Kathy Cleve, Boterbloemstraat 3, 2170 Merksem, 16/0611977 te Antwerpen

Frank Dingemans, Ferdinand Coosemanstraat 129, 2600 Berchem, 07/0211977, te Kapellen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Aankoopverantwoordelijke

Ludwig Nollet, Vlaanderenstraat 63, 2990 Wuustwezel, 1511111963, te Brecht

Preventie-adviseur en kwaliteitscoördinator:

Steven Bosmans, Borsbeeksesteenweg 87,2530 Boechout, 24/09/1973, te Schoten

Boekhouder

Renilde De Backere, Cruyslei 20, 2140 Borgerhout, 30/07/1954 te Mortsel

1. Contracten

1.1Arbeidscontracten (en schrijvens die een invloed kunnen hebben op het arbeidscontract)

Arbeidscontracten van de doelgroepmedewerkers

2 handtekeningen: directeur, personeelsverantwoordelijke, en leden

van het managementteam

Arbeidscontracten van de omkadering

2 handtekeningen: voorzitter, bestuurders of directeur

Arbeidscontract van de directeur

2 handtekeningen : voorzitter of bestuurders

1.2 Andere contracten (huurovereenkomsten, verzekeringspolissen, kredietovereenkomsten,

samenwerkingsverbanden, dadingen, compromissen, ...) met derde partijen

2 handtekeningen: voorzitter, bestuurders of directeur

2. Aanschaf van investeringsgoederen of uitgaven > EUR 1.000

2.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

Investeringen of uitgaven > EUR 150.000

2 handtekeningen: voorzitter, bestuurders of directeur

Investeringen of uitgaven > EUR 25.000 (< EUR 150.000)

2 handtekeningen: directeur en leden managementteam(na goedkeuring door RVE voorzitter of bestuurders

Investeringen of uitgaven > EUR 1.000 (< EUR 25.000)

2 handtekeningen: leden van het managementteam (na goedkeuring door directer of directeur

2.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen: ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur

of financieel verantwoordelijke

3. Courante aankopen in het kader van de dagelijkse werkingskosten < EUR 1.000 3.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

" Uitgaven > EUR 250 (< EUR 1.000)

2 handtekeningen: leden van het managementteam of aankoopverantwoordelijke

Uitgaven < EUR 250

2 handtekeningen: leden van het managementteam, afdelingsverantwoordelijken of aankoopverantwoordelijke

3.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen: ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur

of financieel verantwoordelijke

4. Terugbetaling van "kosten eigen aan de vereniging" in het kader van de dagelijkse werking

(bv. kosten eigen aan de werkgever, terugbetaling van voorgeschoten kosten)

e ~.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.1 Document "vergoedingsafspraken"

Beslissing door Raad van bestuur, jaarlijks medegedeeld aan de Algemene Vergadering

4.2 Goedkeuring kostendeclaraties voor conformiteit en terugbetaling

Vanuit het "vier-ogen-principe" wordt rekening gehouden met de bijkomende vereisten

Declaratie van Goedkeuring door

Bestuurder Andere bestuurder

Directeur Financieel verantwoordelijke

Financieel verantwoordelijke Directeur

Andere Directeur of financieel verantwoordelijke

5. Betalingsverkeer

5.1Nazicht en goedkeuring van betaallijsten o.b.v. nazicht van de onderliggende stavingstukken en effectieve uitvoering van de betalingen onder bijvoeging van goedgekeurde betaallijsten

2 handtekeningen:financieel verantwoordelijke of directie-assistent tekenen steeds 2-aan-2 met een bestuurder of een lid van het managementteam

5.2Betalingen uit kas (bv. voorschotten op het loon, bankstortingen, contante betaling bij levering, ...)

Betalingen uit kas kunnen uitgevoerd warden door de directeur, de financieel verantwoordelijke, de directieassistent, de bedrijfsleider winkels, de personeelsverantwoordelijke, de winkelverantwoordelijken, de boekhouder en de aankoopverantwoordelijke.

De

kasverantwoordelijke voor Merksem is de financieel manager.

De kasverantwoordelijke voor de winkels zijn de win kelverantwoordelijken.

De kasverantwoordelijken zijn gemachtigd alleen betalingen te doen mits:4

OHij/zij een kwijting ontvangt middels een door de begunstigde ondertekend stavingstuk.

DEen kasboek wordt bijgehouden met inschrijvingen van alle bewegingen.

5.3Betalingen met bankkaart

Betalingen met bankkaart moeten zoveel mogelijk beperkt blijven.

De directeur, de financieel verantwoordelijke, de directie-assistent, de boekhouder en de a ankoopverantwoordelijke kunnen afzonderlijk volmacht geven aan werknemers van de VZW om de bankkaart te gebruiken om aankopen te doen voor de VZVV.

6.Geldbeleggingen

2 handtekeningen: directeur en bestuurder

of financieel verantwoordelijke en bestuurder

7.Postvolmachten

1 handtekening: directeur, financieel verantwoordelijke, personeelsverantwoordelijke en directie-assistent

Deze beslissing gaat in op 20 juni 2012 en herróept alle voorgaande.

COMMISSARISSEN

De algemene vergadering van 15 december 2004 heeft als commissaris benoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk

De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft als commissaris benoemd:

De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft als commissaris herbenoemd:

~

a'

4

Luik B - Vervolg

Rechtspersoon:

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk. Deze beslissing gaat in op 20 juni 2012 en herroept alle voorgaande.

Merksem, 20 juni 2012

(Gat) Smessaert, André (Dré (Get) Michiels, Wim

voorzitter secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/06/2011
ÿþLuik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 7 JUNI 2011

ANTWPEiiPEid

*1109132]

1

~

Benaming : Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Deurnsebaan 52 te 2170 Merksein

Ondernemingsnr : 0442423037

Voorwerp akte : Benoeming bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen

2170 Merksem

Identificatienummer: 5636/91

BENOEMING BESTUURDER

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door de onderstaande tekst. Hierdoor bevestigt zij dal alle vroegere publicaties in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen" vzw.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden steeds de volledige benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" , of door de afkorting "v.z.w.", en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Deurnsebaan 52, 2170 Merksem. Deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel initiatieven te ontwikkelen, te bevorderen en te organiseren, ter (re)integratie van laaggeschoolde werklozen in de samenleving in het algemeen en op de arbeidsmarkt in het bijzonder. De vereniging wil deze doelstelling realiseren door het oprichten van sociale werkplaatsen.

Eén van deze projecten is het Kringloopcentrum, met bovendien als specifieke doelstelling de zorg voor hei milieu door maximaal hergebruik na te streven van de ingezamelde goederen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Daartoe kan de vereniging zowel in België als in het buitenland samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen en verenigingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of slichting ten aanzien van derden te verlegenwoordigen Verso : Naam en handtekening-

De vereniging mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over alle verbonden vennootschappen en verenigingen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Aan de leden van de algemene vergadering wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijke reglement.

Art. 8. De maximum ledenbijdrage bedraagt E 247,89

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de

ClàD raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Clà

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging; en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane

Clà inbrengsten vorderen.

TITEL III.  De raad van bestuur

e Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vier leden

Clà Art. 12. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Clà

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

o De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag,

N

aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur wordt binnen de maand nadat hiertoe is besloten,

o ingediend bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen ter publicatie . Aan de leden van de

N raad van bestuur wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders minder is dan vier, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art 15. De raad van bestuur kiest uit zijn reden een voorzitter en een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of el

cà afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

DL

Art. 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders

aanwezig is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij de staking van

Clà stemmen is de stem van de voorzitter of slem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. el

Elk bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts

sC één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Clà

Gd Art. 17. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris: Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgeldingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere andere persoon, die al dan niet lid zijn van de vereniging. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nuttig acht en nodig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, één of meerdere personen benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van personeel.

Art. 19. De gemachtigde personen: aangeduid in artikel 18, die namens de vereniging optreden en de vereniging geldig verbinden ten aanzien van derden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuur.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

TITEL IV.  Algemene Vergadering

Art. 20. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.,

De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatst neergelegde lijst op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar haar zetel is gevestigd, deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

'Een lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art. 21. Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

Art. 23. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het tweede kwartaal.

Art. 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de leden hem daarom verzoekt.

Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend zijn door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone- brief of bij aangetekende brief ten minste acht werkdagen vóór de vergadering.

Art. 26. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen vóór de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 27. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan er 15 dagen later een tweede vergadering worden bijeengeroepen zoals door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen.worden besloten.

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van.het doel van de vereniging vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 30. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 31. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en de belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Art. 32. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor de rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI. - Rekeningen en begrotingen

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter góedkeuring op de algemene vergadering voorgelegd.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vernielde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd bij de Nationale Bank van België

Art. 34. De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening, en op de regelmatigheid van de verrichtingen vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven. in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 35. Behoudéns gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt.akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Ingeval van ontbinding worden alle activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een instelling die erkend is krachtens artikel 41 en/of artikel .42 van de wet van 4 mei 1999 houdende diverse fiscale bepalingen.

Art. 36. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd in de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen niet eenparigheid van stemmen in algemene vergadering. Ieder lid verklaart een exemplaar hiervan te hebben ontvangen. Bovendien zijn twee exemplaren bestemd voor de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad, en één exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

2170 Merksem, 15 december 2010.

(Get) Smessaert, André (Get) Michiels, Wim

voorzitter secretaris

"

RAAD VAN BESTUUR

Smessaert, André, Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht 1"--Michiels, Wim, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen. 17/10/1969, te Deurne

Qe Jaegere, Manu, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk U ' 1 Van Trier, Walter, Bosduifstraat 21 , 2018 Antwerpen , 31/03/1950, .te Wommelgem Van Eekert, Stef, Ploegsteertplein 17, 2600 Berchem, 03/10/1961, te Wilrijk

Ghysebrechts, Christian, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18/04/1964, te Hasselt, u Lenders, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05/04/1967, te Turnhout --Domen, Tom, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972.

Allen van Belgische nationaliteit.

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Smessaert, André.

Secretaris: Michiels, Wim

De raad van bestuur van sociale werkplaats De Kringwinkel Antwerpen VZW heeft Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, aangesteld als directeur.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmachten.

1.

e

VOLMACHTEN: AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

e De Raad van bestuur van Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw van 23 mei 2007 " legt de volgende machtendelegatie vast waarin hij de schikkingen treft inzake handtekeningbevoegdheden die op de hierna vermelde domeinen van kracht zijn. Deze machtendelegatie gebeurt binnen het budget, jaarlijks goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw. Eventuele afwijkingen moeten voórafgaandelijk goedgekeurd worden door de Raad van bestuur van de vzw.

4!1' De hieronder nader gespecificeerde volmachten annuleren en vervangen alle voorgaande formeel vastgelegde of informeel toegepaste regelingen.

Hierna wordt per type rechtshandeling aangeduid welke persoon over een goedkeurings- en/of

N

uitvoeringsmachtiging beschikt en de beperkingen die daarop van toepassing zijn.

Deze machtendelegatie is gestoeld op het vier-ogen-principe en een adequate functiescheiding. Dit houdt

N bv. o.m, in dat een medewerker van de vereniging nooit zijn eigen kostendeclaraties kan goedkeuren.

b

De sleutelfuncties in de voorgestelde volmachtenregeling zijn de volgende:

Functie:

Raad van Bestuur:

Voorzitter:

André Smessaert, Waterloostraat 24, 2600 Berchem. 18/06/1952, te Anderlecht Bestuurders:

Wim Michiels, Van Peltstraat 23, 2018 Antwerpen, 17/10/1969, Deurne

Manu De Jaegere, Waterloostraat 16, 2600 Berchem, 15/05/1957 te Kortrijk Stef Van Eekert, Ploegsteertplein 17, 2600 Berchem, 03/10/1961, te Wilrijk-Walter Van Trier, Bosduifstraat 21, 2018 Antwerpen, 31/03/1950, te Wommelgem Christian Ghysebrechts, Paleisstraat 29, 2018 Antwerpen, 18/04/1964, te Hasselt. Lenders, Filip, Nachtegaallaan 89, 2660 Hoboken, 05/04/1967, te Turnhout. Domen, Tom, Bothastraat 60, 2140 Borgerhout, 03/12/1972.

:rzi

Managementteam:

Directeur:

Daniël (Danny) Vercauteren, Sint-Jorispoort 31, 2000 Antwerpen, 18/07/1957 te Sint Niklaas

Financieel manager:

Leo Van Avermaet, Dr. Theo Tutsstraat 17, 2530 Boechout, 30/07/1952 te Mortsel

Bedrijfsleider centraal magazijn:

Fred Goossens , Kortrijkstraat 11, 2140 Borgerhout, 08/04/1972 te Borgerhout

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bedrijfsleider kringwinkels:

Frank Vyncke, Gentbruggestraat 139, 9040 Sint-Amandsberg.(Gent), 13/05/1958,1e Gent

Personeelsverantwoordelijke:

Robie Van Mieghem, Kempenlandstraat 11, 2660 Hoboken, 06/03/1974, te Borgerhout

Projectmanager:

Paul Vanhecke, Pastorijstraat 45, 2275 Wechelderzande, 14/03/1955 te Borgerhout

M a rk et i ngvera ntwoo rd el ijke:

Kathy Cleve, Boterbloemstraat 3, 2170 Merksem, 16/06/1977 te Antwerpen

Directieassistent:

Vera Maes, Wetstraat 14 bus 3, 2060 Antwerpen, 06/11/1976 te Berchem

Afdelingsverantwoordelijken:

Winkelverantwoordelijken:

Herman Houtman, Martelaarslaan 144, 9000 Gent, 25/09/1966 te Ninove

Patty Jacobs, Meetingstraat 25, 2060 Antwerpen, 08/09/1975, te Wilrijk

Lutgarde Stes, Frans De Ceusterlaan 72, 2900 Schoten, 09/06/1961 te Hoogstraten

Tom Van Den Eynde, Rommersheide 116, 2960 Brecht, 17/08/1960 te Mechelen

Dirk Pelgrims, Willaard 19/5, 2640 Mortsel, 12/06/1953 te Mortsel

Ina Dayers, Jules Pauwelsstraat 14, 2660 Hoboken, 04/10/1966, te Brussel.

Verantwoordelijke transport:

Mark Hageman, Kapelsestraat 130, 2950 Kapellen, 10/09/1956 te Stabroek

Michèle de Groote, Klaverbloemstraat 21, 2170 Merksem, 12/12/1969 te Antwerpen

Annick Monstrey, Plasstraat 9, 2940 Hoevenen, 02/02/1976, te Brasschaat.

Verantwoordelijken centraal magazijn:

Koen T'Hooft, Mechelsesteenweg 49 , 2540 Hove, 29/08/1959 te Gent

Christiane Rombouts, Bosstraat 30, 2180 Ekeren, 23/04/1957 te Kapellen

Eddy Borgers, Oordersweg 84, 2180 Ekeren, 17/12/1959 te Merksein

Kathleen Kuppens, Wetstraat 30, 2060 Antwerpen, 18/06/1960, te Kinshasa (Congo)

Steven De Smet, Clemenshoek 76, 2840 Rumst, 18/05/1959 te Sint-Amandsberg '

Gunter Van Reusel, Generaal Eisenhowerlei 32/2, 2140 Borgerhout, 28/02/1975, te Antwerpen.

Natalya Yasenko, Sint-Annalei 19, 2640 Mortsel, 16/11/1971 te Oekraine.

Johan Caproni, Kommekensstraat 2, 2000 Antwerpen, 15/09/1963, te Wilrijk.

Hafid Wadi, Jan De Voslei 18/1, 2020 Antwerpen, 1/10/1973, te Douar Kabbalan (Marokko).

Franky Van Oppens, Berendrechtsstraat 13, 2020 Antwerpen, 19/09/1969, te Antwerpen.

1. Contracten

1.1Arbeidscontracten (en schrijvens die een invloed kunnen hebben op het arbeidscontract)

Arbeidscontracten van de doelgroepmedewerkers

1 handtekening: personeelsverantwoordelijke, bedrijfsleiders of directeur

Arbeidscontracten van de omkadering

1 handtekening: directeur of voorzitter

Arbeidscontract van de directeur

1 handtekening: voorzitter

1.2 Andere contracten (huurovereenkomsten, verzekeringspolissen, kredietovereenkomsten,

samenwerkingsverbanden, dadingen, compromissen, ...) met derde partijen

1 handtekening: directeur of voorzitter

2. Aanschaf van investeringsgoederen of uitgaven > EUR 1.000

2.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten)

Investeringen of uitgaven > EUR 150.000

2 handtekeningen: voorzitter, bestuurders of directeur

Investeringen of uitgaven > EUR 25.000 (< EUR 150.000)

1 handtekening: directeur (na goedkeuring door RVB), voorzitter of bestuurders

Investeringen of uitgaven > EUR 1.000 (< EUR 25.000)

1 handtekening: leden van het managementteam (na goedkeuring door directeur) of directeur

2.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen: ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur of financieel verantwoordelijke

"

3. Courante aankopen in het kader van de dagelijkse werkingskosten < EUR 1.000.

3.1 Aankoopverbintenis (ondertekening bestelbon of aannemingsovereenkomst voor werken of diensten) "

Uitgaven > EUR 250 (< EUR 1.000)

1 handtekening: eden van het managementteam

Uitgaven < EUR 250

1 handtekening: leden van het managementteam of afdelingsverantwoordelijken 3.2 Goedkeuring van de betreffende facturen voor conformiteit en betaling

2 handtekeningen: ondertekenaar van de aankoopverbintenis en directeur of financieel verantwoordelijke

4. Terugbetaling van "kosten eigen aan de vereniging" in het kader van de dagelijkse werking (bv. kosten

eigen aan de werkgever, terugbetaling van voorgeschoten kosten)

4.1 Document "vergoedingsafspraken"

Beslissing door Raad van bestuur, jaarlijks medegedeeld aan de Algemene Vergadering

'4.2 Goedkeuring kostendeclaraties voor conformiteit en terugbetaling

Vanuit het "vier-ogen-principe" wordt rekening gehouden met de bijkomende vereisten

Declaratie van: Goedkeuring door:

a4 Bestuurder Andere bestuurder

Directeur Financieel verantwoordelijke

Financieel verantwoordelijke - Directeur

oi Andere Directeur of financieel verantwoordelijke

b5. Betalingsverkeer

5.1 Nazicht en goedkeuring van betaallijsten o.b.v. nazicht van de onderliggende stavingstukken en

effectieve uitvoering van de betalingen onder bijvoeging van goedgekeurde betaallijsten

2 handtekeningen:financieel verantwoordelijke of directie-assistent tekenen steeds 2-aan-2 met een

bestuurder of een lid van het managementteam

N

5.2Betalingen uit kas (bv. voorschotten op-het loon, bankstortingen, contante betaling bij levering, ...)

o Betalingen uit kas kunnen uitgevoerd worden door de directeur, de financieel verantwoordelijke, de directie- assistent, de bedrijfsleider winkels, de personeelsverantwoordelijke,. de winkelverantwoordelijken, de

N boekhouder en de aankoopverantwoordelijke.

De kasverantwoordelijke voor Merksem is de financieel manager.

cg

De kasverantwoordelijke voor de winkels zijn de winkelverantwoordelijken.

vm De kasverantwoordelijken zijn gemachtigd alleen betalingen te doen mits:

I Hij/zij een kwijting ontvangt middels een door de begunstigde ondertekend stavingstuk.

Gt

" - I Een kasboek wordt bijgehouden met inschrijvingen van alle bewegingen.

te5.3Betalingen met bankkaart

.-

ce

Betalingen met bankkaart moeten zoveel mogelijk beperkt blijven.

De directeur, de financieel verantwoordelijke, de directie-assistent, de boekhouder en de

CU aankoopverantwoordelijke kunnen afzonderlijk volmacht geven aan werknemers van de VZW om de .bankkaart

te gebruiken om aankopen te doen voor de VZW.

:r.73

6.Gerdbele in en

p 9g g

C

Ce

2 handtekeningen: directeuren bestuurder

:r.73 of

financieel verantwoordelijke en bestuurder

7.Postvolmachten

1 handtekening: directeur, financieel verantwoordelijke, personeefsveranlwoordelijke en directie-assistent

Deze beslissing gaat in op 15 december 2010 en herroept alle voorgaande.

4

a '

Voor- e i Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

L.

. f COMMISSARISSEN

De algemene vergadering van 15 december 2004 heeft als commissaris benoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk

De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 19 december 2007 heeft als commissaris benoemd:

De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft het mandaat van de commissaris verlengd met een periode van 3 jaar. De algemene vergadering van 23 juni 2010 heeft als commissaris herbenoemd:

Rechtspersoon:

CLYBOUW Bedrijfsrevisoren b.v.b.a., BTW 446 129 922, Oosterveldlaan 246, 2610 Wilrijk.

Deze beslissing gaat in op 15 december 2010 en herroept alle voorgaande.

Merksem, 15 december 2010

(Get) Smessaert, André (Get) Michiels, Wim

voorzitter secretaris

Op de laatste blz. van Luik. B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de inétrumenterende notaris, hetzij van de persd(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOCIALE WERKPLAATS DE KRINGWINKEL ANTWERPEN

Adresse
DEURNSEBAAN 52 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande