SOKRUSOFT

Association sans but lucratif


Dénomination : SOKRUSOFT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.360.634

Publication

23/01/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Vossenboslaan 40, 2910 Essen

Onderwerp akte : Oprichting

SOKRUSOFT vzw

Statuten + Bestuur

De ondergetekenden

- Christiaan Jacobs, Mertensdreef 3, 2910 Essen, geboren op 8/3/1966 te Essen;

- inge Hense, Kammenstraat 102, 2910 Essen, geboren op 23/1/1973 te Merksem;

- Joanna Vander Velde, Sint-,lansstraat 16e, 2910 Essen, geboren op 1414/1948 te Essen;

- Marc Hanse, Vossenboslaan 40, 2910 Essen, geboren op 19/04/1948, te Antwerpen;

- Mia Buytaert, Vossenboslaan 40, 2910 Essen, geboren op 3/2/1948 te Merksem;

- Jozef Van Meel Heikantlaan 36, 2910 Essen, geboren op 05/01/1944, te Essen;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten ais volgt samenstellen :

HOOFDSTUK 1 : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1- NAAM

De vereniging draagt de naam : Sokrusoft.

Artikel 2 - ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te Vossenboslaan 40, 2910 Essen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3 - DOEL

De vereniging heeft tot doel de ondersteuning van

-sociale kruideniers;

-sociale buurtwinkels;

-organisaties die producten aanbieden of verkopen aan bepaalde doelgroepen;

-of de koepelorganisaties voor voornoemde verenigingen of instanties;

door de verkoop van een aangepast computerprogramma.

Eventuele winsten worden besteed aan sociale organisaties of aan de verdere ontwikkeling van de vzw Sokrusoft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

111111

*14023975*

Ondernerrtingsnr : Oç` r `'1 el)Q , e3 ~

Benaming

(voluit) SOKRUSOFT

i1 tr tr:1-i -t,r

KOOPHANDEL

~'j~w~~~,~~~~}

egWERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel te bevorderen. Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4 - DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijden ontbonden worden_ worden.

HOOFDSTUK N: LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De 6 ondertekenaars- oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en zij die nadien als effectief lid worden aangenomen door de raad van bestuur zoals voorgeschreven in artikel 6. De wettelijke bepalingen betreffende de leden zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten van verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden andere, natuurlijke- of rechtspersonen als ereleden, beschermieden, steunende- of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht,

Artikel 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of ingebrachte goederen of gelden vorderen.

Artikel 11

Van alle vergaderingen worden notulen gemaakt, die na goedkeuring ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register, Uittreksels en alle andere akten worden geldig ondertekend voor de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee gemachtigde bestuurders deze documenten ondertekenen.

HOOFDTUK III : DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die lid zijn van de vereniging. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13 -- Duur

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 14  Ontslag- beëindiging

De hoedanigheid van lid van de raad van bestuur wordt verloren door overlijden, vrijwillig ontslag, in geval van wettelijke onbekwaamheid en door uitsluiting uitgesproken door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige enlof vertegenwoordigde leden (artikel 12 van de wet van 27 juni 1921). Het ontslag moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk meedelen aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien. De nieuwe bestuurder wordt hiervan schriftelijk in kennis gesteld door de voorzitter van de algemene vergadering.

De akten betreffende de beëindiging en de benoeming van het ambt van bestuurder moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15  Samenstelling-activiteiten

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Behalve deze van voorzitter, kunnen 2 van deze taken door één persoon waargenomen worden. Bij afwezigheid van de voorzitter gaat zijn taak respectievelijk over op de ondervoorzitter, de secretaris of de penningmeester.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt,

Alles wat door de onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is

voorbehouden, valt onder de bevoegdheid van de raad van beheer.

Artikel 16 Personeel

De raad van bestuur kan personeel benoemen en ontslaan, hun bezoldigingen vaststellen en verder alle daden stellen die voor de efficiënte en degelijke uitoefening van het statutair doel vereist zijn, zoals het verloop van de activiteiten en het huishoudelijk reglement opstellen.

De raad van bestuur kan een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Zijn/haar inhoudelijke opdracht wordt in een afzonderlijk protocol tussen de raad van bestuur en deze persoon vastgelegd.

Artikel 17 -- Controllers

De algemene vergadering kan controllers benoemen, In voorkomend geval is hun aantal maximum 3. Zij zijn gemachtigd om een controle te doen ter voorbereiding van het financieel jaarverslag.

r

ás

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art, 17, § 5 van de huidige wet, een of meerdere commissarissen te benoemen indien zij aan de daarin voorziene voorwaarden voldoet. In dit laatste geval is de algemene vergadering wettelijk verplicht de commissarissen te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

HOOFDTUK 1V : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18 - samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, door de ondervoorzitter bij diens afwezigheid of bij ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid kan zich door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen, Een lid kan evenwel slechts 1 ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over een stem op de algemene vergadering.

Artikel 19 - bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-het wijzigen van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, in geval een bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de bijzondere volmachten aan bestuurders

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging en een vennootschap met sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 20 - bijeenroeping

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste een maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 21

De algemene vergadering moet verplicht bijeengeroepen worden als 1/3de van de effectieve leden daartoe een verzoek richt bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Dit verzoek moet de te behandelen agendapunten behandelen. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 20 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Artikel 22

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter of door twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten opgeroepen worden per gewone brief of per aangetekende brief, tenminste tien werkdagen vocr de vergadering.

Artikel 23

De oproepingsbrief vermeldt de plaats, de dag en het uur van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat door 1/20ste van de leden wordt voorgedragen moet eveneens behandeld worden op de volgende algemene vergadering. Deze voordracht dient ondertekend te zijn door 1/20stede van de leden en dient 5 werkdagen voor de vergadering toegekomen te zijn bij de voorzitter. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

MOD2.2

" Artikel 24 - beslissingen

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit,

Artikel 25  Bijzondere volmachten

a. de voorzitter of bij zijn/haar afwezigheid de ondervoorzitter hebben handtekeningbevoegdheiid voor alle uitgaven die betrekking hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering van de vereniging, waarbij het bedrag van 250 ¬ per verrichting niet wordt overschreden.

b. De voorzitter of de ondervoorzitter en een gemachtigde bestuurder kunnen samen optredend rechtsgeldig aile documenten, akten en handelingen ondertekenen waarbij het bedrag van 500 ¬ per verrichting niet wordt overschreden.

c. Aile uitgaven worden ter controle voorgelegd aan de Raad van bestuur . Voor uitgaven boven de 500¬ per verriohting is vooraf de goedkeuring van de Raad van bestuur vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 26 - Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop een geldig besluit kan genomen worden, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tussen de oproepingsdata van deze twee vergaderingen moeten minstens 20 werkdagen zijn.

Voor elke statutenwijziging  ook op de tweede algemene vergadering - is bovendien een meerderheid van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Wijzigingen van het doel kunnen slechts bij algemeenheid van stemmen.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels toegepast die voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist zijn.

Artikel 27

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekend gemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 28 - Uitsluiting

Voor het uitsluiten van een lid is een 2/3de meerderheid van de stemmen vereist, Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid uitgenodigd worden om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Indien de betrokkene te zijner verdediging gehoord wil worden, dan moet hij/zij dit bevestigen bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur binnen de 5 werkdagen na verzending van de uitnodiging voor de algemene vergadering

HOOFDTUK V ; REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 29

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar en bereidt de begroting voor van het komend boekjaar. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

HOOFDTUK VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 30

De ontbinding van de vereniging wordt geregeld volgens artikelen 20 tot 22 van de wet van 27 juni 1921.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering besluiten tot ontbinding indien 2/3de van de leden op de algemene vergadering aanwezig is of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een volstrekte meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Artikel 31

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 32

in geval van ontbinding van de vereniging wordt haar eventueel actief, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan een vereniging welke eenzelfde doel nastreeft, Voor de eventuele schulden van de vereniging kan geen enkel lid hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden.

Artikel 33

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Artikel 34 Samenstelling Raad van Bestuur worden als bestuurders benoemd :

- Marc Hense, voorzitter

- Inge Hense, ondervoorzitter

- Christiaan Jacobs, Secretaris

Jozef Van Meel, Penningmeester

- Joanna Vander Velde, bestuurder

Gedaan te Essen op 6 november 2013, en ondertekend door de leden-stichters:

- Christiaan Jacobs, Mertensdreef 3, 2910 Essen, geboren op 8/3/1966 te Essen;

- Inge Hense, Kammenstraat 102, 2910 Essen, geboren op 23/1/1973 te Merksem;

- Joanna Vander Velde, Sint-Jansstraat 168, 2910 Essen, geboren op 14/4/1948 te Essen;

- Jozef Van Meel, Heikantlaan 36, 2910 Essen, geboren op 05/01/1944, te Essen;

- Marc Hense, Vossenboslaan 40, 2910 Essen, geboren op 19/04/1948, te Antwerpen;

- Mia Buytaert, Vossenboslaan 40, 2910 Essen, geboren op 03/02/1948, te Merksem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOKRUSOFT

Adresse
VOSSENBOSLAAN 40 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande