SPEKSON

Association sans but lucratif


Dénomination : SPEKSON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.287.962

Publication

07/09/2012
ÿþ, f

MOD 2.2

= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

IN E ERG E LEG D

2 9 QUS, 2012

GRIFFIE TBA,NK van

KOOPHANDEL: ~e ibtECHEE,EI~

*xzisao~e*

Ondernemingsnr : g `l 2. g , 6

Benaming

(voluit) : SPEKSOF

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Beukenlaan 14 te 2830 Willebroek

Onderwerp akte : oprichting

STATUTEN

Titel I. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1: rechtsvorm

De koepelvereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna `koepelvereniging' genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 2: naam

De koepelvereniging draagt de naam `SPEKSOK'.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de. koepelvereniging vermelden de naam van de koepelvereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w " en het adres van de zetel van de koepelvereniging.

Artikel 3: zetel

De zetel van de koepelvereniging is gevestigd te Beukenlaan 14 - 2830 Willebroek, gerechtelijk

arrondissement Mechelen.

Artikel 4: doel

De koepelvereniging heeft tot doel:

-de organisatie, de vertegenwoordiging en de belangenverdediging van de bijzondere ' beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie op zich te nemen en dit in de; breedst mogelijke zin op lokaal, regionaal, nationaal en waar aangewezen op Europees en internationaal vlak.

-de vertegenwoordiging van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie bij aile officiële instanties;

-de organisatie, de vertegenwoordiging en de belangenverdediging van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie.

-De bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie op een sociaal, en wetenschappelijk verantwoorde wijze te bevorderen, zowel curatief ais preventief, met een bijzondere aandacht voor de wettelijke verplichtingen en de regels van de deontologie;

Om dit doel te bereiken:

-treedt de koepelvereniging op als vertegenwoordiger van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie op internationaal, nationaal, regionaal, provinciaal en waar nodig op plaatselijk vlak en vormt zij het aanspreekpunt voor de respectievelijke overheden en instanties ter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen " Tlaam en henri+alraninn

7

g M0o 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge implementatie van deze bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels in het lokale gezondheidsbeleid;

-Kan de koepelvereniging ondersteuning bieden of initiatieven nemen ter promotie van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitefs binnen de kinesitherapie binnen aire sectoren en tussen aile niveaus van de gezondheidsverlening;

-Kan de koepelvereniging initiatieven nemen om voor alle patiënten de toegankelijkheid tot de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie te optimaliseren.

-Kan de koepelvereniging initiatieven nemen om een continue kwaliteitsverbetering te stimuleren. De wetenschappelijke en professionele navorming kan federaal en/of lokaal georganiseerd worden. De koepelvereniging streeft naar erkenning van deze initiatieven door de bevoegde overheden.

-Kan de koepelvereniging initiatieven nemen om de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie, organisatorisch, structureel en inhoudelijk een beroepskader aan te bieden dat voldoet aan diverse wettelijke vereisten voor de uitoefening van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels, aan de erkenningscriteria voor de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels en/of voor lokale kringen en groepen van kinesitherapeuten;

-Kan de koepelvereniging aile initiatieven nemen ter ondersteuning van de beroepsorganisatie en/of de beroepsverdediging van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie met inbegrip van de vertegenwoordiging in alle raden, besturen, commissies, comités en andere organen die de kinesitherapie wanbelangen,

-Kan de koepelvereniging ook samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met en/of !id worden van orgénisaties, instanties, instellingen en koepelverenigingen waarvan de koepelvereniging meent dat deze kunnen bijdragen tot het realiseren van haar doelstellingen. Tevens behoudt de koepelvereniging, indien zij dit nodig acht, het recht om advies in te winnen van verenigingen die specifieke belangen in de kinesitherapie vertegenwoordigen.

Deze bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels binnen de kinesitherapie worden bepaald in functie van de erkenningscriteria vastgelegd in overheidsreglementering.

De koepelvereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle roerende en onroerende goederen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, vervreemden, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Daarnaast kan de v.z.w. aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 5: duur

De koepelvereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden,

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 6: leden - toetreding

Er zijn minstens 3 leden met aile rechten zoals omschreven voor de leden' in de v.z.w.- Wet.

De stichters zijn de eerste leden.

Daarnaast kan ieder rechtspersoon zich kandidaat stellen als nieuw lid. Het kandidaat-lid moet voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarde: een Belgische vereniging zijn die kinesitherapeuten vertegenwoordigt zowel in de Nederlandstalige gemeenschap als in de Franstalige of Duitstalige gemeenschap met één enkele specifieke bijzondere beroepsbekwaamheid, onafhankelijk van plaats en instelling van de voorafgaande opleiding. Ook feitelijke verenigingen kunnen zich kandidaat stellen ais nieuw lid. Feitelijke verenigingen worden vertegenwoordigd door een natuurlijke persoon die daartoe uitdrukkelijk gemandateerd is door de feitelijke vereniging.

indien een kandidaat-lid aantoont dat al haar leden voldoen aan de van overheidswege opgelegde criteria om een specifieke bijzondere beroepsbekwaamheid uit te oefenen zal haar kandidatuur als lid niet kunnen geweigerd worden, dan tenzij het kandidaat-lid kennelijk onvoldoende representatief is in het land. Er kan maar één lid per specifieke bijzondere beroepsbekwaamheid toetreden.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

.

MOD2.2

De voorzitter van de Raad van Bestuur stelt de kandidatuur voor aan de Algemene Vergadering die zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Elk lid wordt vertegenwoordigd door 2 vertegenwoordigers die elk recht hebben op één stem in de Algemene Vergadering. De vertegenwoordigers van elk lid worden afgevaardigd volgens de interne procedure van het betreffende lid, met dien verstande dat 1 vertegenwoordiger moet behoren tot de Nederlandstalige gemeenschap en 1 vertegenwoordiger moet behoren tot de Franstalige of Duitstalige gemeenschap. Voor elke vertegenwoordiger wordt een plaatsvervangende vertegenwoordiger behorend tot dezelfde taalgroep, aangeduid.

De plaatsvervangende vertegenwoordigers mogen aanwezig zijn bij de vergaderingen van de Algemene Vergadering, zij het zonder stemrecht indien de effectieve vertegenwoordiger aanwezig is.

Leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Deze bijdrage zal maximum

¬ 5000 bedragen en minimaal overeenstemmen met de bedragen waarnaar verwezen in het KB van 7/12/1999 tot vaststelling van de voorwaarden waaraan de beroepsorganisaties van kinesitherapeuten moeten voldoen om als representatief te worden erkend.

Het lidmaatschap van leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen 1 maand na datum van verzending van die aanmaning. Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen worden geacht ontslagnemend te zijn.

De natuurlijke persoon die in toepassing van artikel 13.1 van deze statuten benoemd wordt tot secretaris van de v.z.w. is van rechtswege lid.

Artikel 7: ontslag

Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de v.z.w. terugtrekken door een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Een ontslagnemend lid zal echter wel worden verplicht tot betaling van de lidmaatschapsbijdrage die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Een lid dat niet of niet langer een specifieke bijzondere beroepsbekwaamheid vertegenwoordigt volgens de erkenningscriteria zoals zij van overheidswege zijn of worden vastgelegd, wordt geacht automatisch ontslagnemend te zijn.

Artikel 8: uitsluiting

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de v.z.w, of niet langer voldoende representatief is voor de specifieke bijzondere beroepsbekwaamheid, kan deze, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 115 van alle leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/i van alle leden aanwezig zijn en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 9: rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de v.z.w, op grond van de

enkele hoedanigheid van Ik!.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van

het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de v.z.w. enz.

Artikel 10: register van leden

Op de zetel van de koepelvereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, rechtsvorm, ondememingsnummer en adres van de zetel van de ledenrechtspersonen en van de naam, voornaam en woonplaats van de leden-natuurlijke personen. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden wordt door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

De leden hebben het recht om inzage in het ledenregister te vragen. Hiervoor richten ze een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur.

De leden hebben de verplichting om hun adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

De koepelvereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig acht..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Tite! III. Raad van Bestuur

Artikel 11; samenstelling Raad van Bestuur- benoeming

De koepelvereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 leden die een bijzondere beroepsbekwaamheid vertegenwoordigen, door de Algemene Vergadering benoemd onder kandidaat-bestuurders voorgedragen door de respectievelijke leden. Voor elke bestuurder wordt tevens een plaatsvervangend bestuurder benoemd, behorend tot de andere taalgroep.

in functie van de te behandelen agendapunten op de Raad van Bestuur zal hetzij de bestuurder, hetzij de plaatsvervangende bestuurder zetelen in de Raad van Bestuur.

De bestuurders en plaatsvervangend bestuurders worden benoemd bij gewone meerderheid van stemmen van de effectieve of plaatsvervangende leden, voor een maximale termijn van 4 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

De plaatsvervangende bestuurders mogen ook aanwezig zijn indien de effectieve bestuurder aanwezig is. Zij hebben alsdan evenwel geen stemrecht.

Om de continuiteit van de werking van de Raad van Bestuur te verzekeren, wordt de helft van het aantal leden vervangen om de 2 jaar.

Als evenwel maar 3 verenigingen lid zijn van de koepelvereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts 2 personen en een secretaris. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

Artikel 12: einde mandaat

De (plaatsvervangende) bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij bijzondere meerderheid van 415de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Ieder (plaatsvervangend) lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een (plaatsvervangend) bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien,

Het mandaat van (plaatsvervangend) bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder-natuurlijk persoon of bij ontbinding van de bestuurder-rechtspersoon.

Artikel 13: bijeenroeping - beraadslaging

13.1.De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester en daarbuiten een secretaris. De secretaris heeft geen stemrecht in de Raad van Bestuur. Een bestuurslid kan meerdere functies opnemen, tenzij de functie van secretaris. De voorzitter of twee bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

13.2,De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad van Bestuur warden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum.

13.3.De Raad van Bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Betreft het evenwel een beslissing te nemen in een materie die uitsluitend een specifieke bijzondere beroepsbekwaamheid aanbelangt dan beschikt de respectievelijke (plaatsvervangende) bestuurder die de bijzondere beroepsbekwaamheid vertegenwoordigt, over een vetorecht. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

13.4.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de v.z.w. zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de (plaatsvervangende) bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de (plaatsvervangende) bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

13.5.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 28 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

13.6.0e uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders.

Artikel 14: tegenstrijdig belang

Indien een (plaatsvervangend) bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De (plaatsvervangend) bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging en stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 22

Artikel 15: interne bevoegdheid

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de v.z.w., met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 vz.w.-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

De Raad van Bestuur mag ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend Is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten steilen en afsluiten, dadingen afsluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen aanvaarden.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet warden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de v.z.w. of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 16: dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de koepelvereniging op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging van de koepelvereniging wat dat bestuur betreft, wordt door de Raad van Bestuur opgedragen aan de voorzitter, ondervoorzitter- en penningmeester handelend ais college, bijgestaan door de secretaris.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de v.z.w. zulks vereisen, kunnen de besluiten van het orgaan van dagelijks bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de dagelijks bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond via conference cal!.

Worden tot handelingen van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de v.z.w. te verzekeren en die, wegens hun minder belang en noodzaak om een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Beslissingen te nemen met overheidsinstanties kunnen nooit als handelingen van dagelijks bestuur worden beschouwd.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Artikel 17: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de v.z.w. in alle handelingen in en bulten rechte. Hij vertegenwoordigt de koepelvereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

-in materies van algemene aard: door de voorzitter en de ondervoorzitter van de v.z.w. samen handelend

-in materies die enkel één bijzondere beroepsbekwaamheid aanbelangen: door de effectieve en plaatsvervangende bestuurders die de bijzondere beroepsbekwaamheid vertegenwoordigen, samen handelend.

De Raad van Bestuur of de (plaatsvervangende) bestuurders die de v.z.w. vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de v.z.w. aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vz.w. binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wei tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 18: bekendmakingsvereisten

De akten van benoeming van de leden van de Raad van Bestuur, van de personen belast met het dagelijks bestuur en van de personen gemachtigd om de v.z.w. te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en door publicatie van een uittreksel daarvan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de v.z.w. vertegenwoordigen, al dan niet in dagelijks bestuur, de v.z.w. ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Titel N.  de Algemene Vergadering

Artikel 19: samenstelling - vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden, vertegenwoordigd door hun vertegenwoordigers of plaatsvervangende vertegenwoordigers, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de ondervoorzitter.

Artikel 20: stemrecht

Elk lid beschikt over evenveel stemmen als er vertegenwoordigers van dat lid zijn,

I

. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Artikel 21: bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-statutenwijziging

-benoeming en afzetting van bestuurders

-benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun bezoldiging

-kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-goedkeuring van de begroting en van de rekening

-ontbinding van de koepelvereniging

-uitsluiting van een lid

-omzetting van de koepelvereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-aanvaarding nieuwe leden

Aile andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur, zoals omschreven in de

artikelen 15,16 en 17.

Artikel 22: bijeenroeping

22.1.De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de koepelvereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van het jaarlijks verslag van de Raad van Bestuur, de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, voor het einde van de maand juni.

22.2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

22.3.De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Aile vertegenwoordigers en plaatsvervangende vertegenwoordigers van de leden moeten worden opgeroepen per aangetekend schrijven, of per e-mail met ontvangstbevestiging , ten minste 8 dagen en maximaal 3 maanden voor de vergadering.

22.4.De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Over onderwerpen, die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd tenzij vier vijfden van de aanwezige leden daartoe beslist.

22.5.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten, Voor derden geldt dit inzagerecht niet. Zij krijgen kennis van de beslissingen op de door de wet voorziene wijze.

Artikel 23: meerderheden

23.1.Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van voorzitter van de Algemene Vergadering.

23.2.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de koepelvereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

23.3.Over de ontbinding van de koepelvereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de koepelvereniging.

23.4.Een meerderheid van 213de der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Tite! V. Begroting en rekeningen

Artikel 24: boekjaar

Met boekjaar van de koepelvereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 v.z.w.-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in art. 26novies vz.w.-wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in art. 17§ 6 v.z.w: wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

+ s I. 'I.AdOD 2.2

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

Titel Vi. Ontbinding en vereffening

Artikel 25: vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwiilige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de koepelvereniging dat zal worden toegekend aan een andere koepelvereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant belangeloos doet* werkzaam in België. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsmodaiiteiten, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen van de koepelvereniging worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een koepelvereniging in vereffening gesteld, vermeiden de naam van de koepelvereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk in vereffening" of "v.z.w. in vereffening".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 26: wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgisch Wet op de v.z.w.'s van

toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 27: bepalen van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels

Zolang de erkenningscriteria van de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels niet vastgelegd zijn in overheidsreglementering worden de bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels bepaald door de Raad van Bestuur. Daarbij zal rekening gehouden worden met de op heden voor erkenning in aanmerking komende bijzondere beroepsbekwaamheden en bijzondere beroepstitels en vooropgestelde criteria. Van zodra de overheidsreglementering definitief is vastgesteld zullen uitsluitend de daarin voorkomende erkenningscriteria in aanmerking genomen worden.

Artikel 28: unieke vertegenwoordiger per bijzondere beroepsbekwaamheid (en daaraan gerelateerde bijzondere beroepstitels)

Tijdens een overgangsperiode die 2 jaar duurt vanaf heden kan als lid toetreden: elke vereniging (al dan niet met rechtspersoonlijkheid) die een bijzondere beroepsbekwaamheid (en de daaraan gerelateerde bijzondere beroepstitel) vertegenwoordigt. Wanneer meerdere verenigingen een bijzondere beroepsbekwaamheid vertegenwoordigen kan elk van deze verenigingen lid worden met dien verstande dat deze verenigingen een middelenverbintenis zullen aangaan om binnen de overgangsperiode van 2 jaar te komen tot één unieke, gefuseerde vereniging. Indien het binnen deze termijn niet komt tot een eenheidsstructuur, dan wordt de vereniging met het minst representatieve leden, zijnde met het minste aantal kinesisten actief in de betrokken bijzondere beroepsbekwaamheid van rechtswege uitgesloten,

Dezelfde regeling is van toepassing indien in de loop van de koepelvereniging nieuwe beroepsbekwaamheden worden erkend.

Artikel 29: begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar zal eindigen op 31/12/2012 van het jaar 2012 en begint vanaf heden met dien verstande dat de koepelvereniging aile verrichtingen en verbintenissen bekrachtigt en overneemt die in naam en voor rekening van de koepelvereniging in oprichting door de stichters aangegaan, dit alles onder opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van Koophandel.

Artikel 30: eerste jaarvergadering

Dé'eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2012.

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

y "

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Na de koepelvereniging aldus te hebben opgericht, zijn de leden, allen hier aanwezig, in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen besloten het aantal bestuurders voor de eerste maal te bepalen op 4

Volgende personen worden benoemd als bestuurder voor een periode van 2 jaar die eindigt na de jaarvergadering van 2014

-Evelyn Carpentier, geboren op 02/02/1965 te Gent en woonachtig te Peyzershoek 43, 9230 Wetteren, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling

-Willemina Elisabeth Bakker, geboren op 25/09/1956 te Delft (NL) en woonachtig te Rue Gaston Delvaux 143, 1450 Chastre, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling

-Bart Vanthillo, geboren op 14/10/1963 te Brasschaat en woonachtig te Ottergemsesteenweg 211, 9000 Gent, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling.

-Koen Scheerlinck, geboren op 23/04/1960 te Ninove en woonachtig te Poeldeniersweg 6, 9400 Ninove, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling.

Volgende personen worden benoemd als plaatsvervangend bestuurder voor een periode van 2 jaar die eindigt na de jaarvergadering van 2014:

-Hilde Van Weeivelde, geboren op 04/07/1958 te Sint-Agatha-Berchem en woonachtig te V.Van Malderlaan 90, 1700 Dilbeek, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige , verbodsbepaling

-Marie Josée Recoster, geboren op 05/01/1949 en woonachtig te Beukenlaan 14, 2830 Willebroek, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling

-Guy Van Dyck, geboren op 07/05/1952 en woonachtig te Kemenergiestraat 80, 2610 Wilrijk, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling.

-Stijn Vereecken, geboren op 19/06/1974 en woonachtig te Kriesberg 66, 3221 Nieuwrode, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling.

Volgende persoon wordt benoemd tot onafhankelijk secretaris voor een periode van 2 jaar die eindigt na de jaarvergadering van 2014:

-Paul Rabau, geboren op 27/07/1947 te Etterbeek en woonachtig te Grote bergstraat 6/1, 3300 Tienen, dewelke verklaard heeft deze te aanvaarden en niet gebonden door enige verbodsbepaling.

VERGADERING RAAD VAN BESTUUR

Nu de bestuurders benoemd zijn komen deze terstond in een eerste raad bijeen en beslissen met

eenparigheid van stemmen:

Bart Vanthillo te benoemen tot voorzitter, hetgeen hij aanvaardt;

Willemina Elisabeth Bakker te benoemen tot ondervoorzitter, hetgeen zij aanvaardt ;

Marie-Josée Decoster te benoemen tot penningmeester hetgeen zij aanvaardt,

Paul Rabau te benoemen tot secretaris, hetgeen hij aanvaardt.

In zijn hoedanigheid van secretaris wordt hij/zij van rechtswege lid van de v.z.w.

De hiervoor benoemde personen worden in hun hoedanigheid van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester belast met het dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 16 van de statuten.

Opgemaakt te Zaventem op 8/05/2012 in 5 exemplaren

Ondertekening van de oprichters, handtekening voorafgegaan door de eigenhandig geschreven vermelding `gelezen en goedgekeurd' en na parafering van iedere bladzijde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/08/2015
ÿþMDD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERC

1 4 -08- 2015

T- i.f,-z AN-rwa=ferifeie4>d.

V 11111111111111 III MI i N

*15122392*

Ondernemingsar : 848.287.962

Benaming

(voluit) : Spekson

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Beukenlaan 14, 2830 Willebroek

Onderwerp akte : Vrijwillige Ontbinding - Bestemming van het vermogen na vereffening - Aanstelling van de vereffenaar

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Spekson , bijeengekomen in Algemene Vergadering op 20

mei 2015 te 2630 Aarstelaar en vaststellend dat het vereiste aanwezigheidsquota is bereikt, hebben

overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1927 en overeenkomstig artikel 25 van de

statuten, met eenparigheid van stemmen, volgende beslissing genomen:

- De vereniging wordt ontbonden met ingang van heden.

- Tot vereffenaar word aangsteld :

Rabau Paul, Grote Bergestraat 611, 3300 Tienen

Op datum van 20 mei 2015 stelt de vereffenaar vast dat er noch activa noch passiva in bezit van de vereniging blijven en verklaart de vereffening bijgevolg als afgesloten.

De documenten van neerlegging zullen 5 jaar bewaard blijven op de zetel van de vereniging: Beukenlaan 14, 2830 Willebroek.

Tegelijk neergelegd: het verslag van de algemene vergadering van 20 mei 2015.

P. Rabau... Vereffenaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
SPEKSON

Adresse
BEUKENLAAN 14 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande