SPELEO GROEPERING MET OVERLEVINGSTECHNIEKEN EN ALPINISME, AFGEKORT : GOTA

Association sans but lucratif


Dénomination : SPELEO GROEPERING MET OVERLEVINGSTECHNIEKEN EN ALPINISME, AFGEKORT : GOTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 433.848.435

Publication

05/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

bel lll! mmmi11in11ioi

a *11068591*

Bc

Sta







Ondernemingsnr : 433.848.435 Benaming

(voluit) : Speleo groepering met overlevingstechnieken en alpinisme

(verkort) : GOTA

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pastoor Kerselaersstraat 12, 2360 Oud-Turnhout

Onderwerp akte : statutenwijzinging, wijziging raad van bestuur

STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR:

Art. 1 De vereniging draagt de naam:

"Speleo Groepering met OverlevingsTechnieken en Alpinisme".

In haar betrekkingen met derden zal zij ook gebruik maken van de afkorting: GOTA vzw.

Art. 2 De vereniging is gevestigd: Pastoor Kerselaersstraat 12, 2360 Oud-Turnhout, gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, speleologie, overlevingstechnieken, alpinisme en reddingstechnieken in al hun facetten te beoefenen, te verspreiden en aan te leren.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

LEDEN:

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Art. 6 leder natuurlijke persoon kan zich als kandidaat-lid schriftelijk kenbaar maken bij de voorzitter van de vereniging. Volgende raad van bestuur zal de kandidaat al dan niet aanvaard worden als toegetreden (aspirant-) lid.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht en kunnen geen verantwoordelijke taak opnemen binnen de vereniging. Leden en toegetreden leden hebben verder dezelfde rechten en plichten tegenover de vereniging.

Elk toegetreden lid dat drie maanden aanvaard is kan op de eerstvolgende algemene vergadering zich voorstellen. De algemene vergadering neemt het toegetreden lid als vast lid aan, wijst het af of stelt de beslissing uit, dit met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Art. 7 Ontslag en uitsluiting van leden geschiedt op de wijze bepaald in de wet op de vzw's. Uittredende leden maken dit schriftelijk kenbaar aan de raad van bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ad. 8 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengingen of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Art. 9 Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en bedraagt ten hoogste ¬ 50. Leden die hun ledenbijdrage niet betalen worden geacht ontslagnemend te zijn.

BESTUUR - RAAD VAN BESTUUR:

Art. 10 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 11 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men 2 jaar lid zijn van de vereniging.

Art. 12 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 3 jaar.

Om de continuïteit van de werking binnen de raad van bestuur te waarborgen, worden de mandaten jaarlijks gedeeltelijk herkozen.

Elke functie is onbeperkt herverkiesbaar.

Mochten, door welk geval ook - vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van termijn, afzetting, enz... - de bovenstaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden, dan blijven de andere bestuurders in functie.

Art. 13 De raad zal uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enig andere functionarissen aanduiden.

De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

De raad van bestuur treedt op als een college; de bestuurders bezitten individueel geen enkele bevoegdheid; wel krijgen bepaalde bestuurders binnen de raad van bestuur taken toegewezen.

Specifieke opdrachten welke voortvloeien uit de aard van deze taken kunnen als overdracht van bevoegdheid vanwege de raad van bestuur beschouwd worden. Deze bestuurders stellen de raad van bestuur op de hoogte van de stand van zaken, zij zijn te allen tijde verantwoording verschuldigd t.o.v. de raad van bestuur.

De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de volgende vergadering van de raad van bestuur ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Art. 14 De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen en besluiten uit die hij nodig oordeelt.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend, door de raad van bestuur.

Art. 15 Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen indien hij vijf opeenvolgende vergaderingen afwezig is (zonder schriftelijke verontschuldiging aan de uitnodiger).

ALGEMENE VERGADERING:

Art. 16 De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Ieder effectief lid beschikt over één stem; stemmen bij volmacht is niet toegelaten.

De uitnodiging tot deelname aan de algemene vergadering gebeurt schriftelijk, minstens veertien dagen vooraf. Art. 17 De algemene vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in de wet.

MOD 2.2

Luik.B - Vervolg

Art. 18 Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorig boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand februari.

In afwachting van die vergadering mag de raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

Art. 19 De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens verhindering, door een bestuurslid.

Art. 20 In voorziene wettelijke gevallen neemt de algemene vergadering geldig besluit volgens de wet op de vzw's. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde leden is. Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter van de vergadering.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Dit is conform met artikel 8 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

Art. 21 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de volgende vergadering van de raad van bestuur ter kennisname wordt voorgelegd. Dit verslag wordt schriftelijk aan alle leden bezorgd en ligt(gen) ter inzage van elke belanghebbende derde op de maatschappelijke zetel. Zij kunnen hierin inzage bekomen na voorafgaand en schriftelijk verzoek bij de raad van bestuur.

FINANCIEEL BELEID:

Art. 22 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Rekeningen en begrotingen worden, door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

ONTBINDING EN VEREFFENING:

Art. 23 Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de wet op de vzw's. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of twee vereffenaars; bij gebreke daaraan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 24 Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto activa bepaald door de algemene vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen.

Art. 25 Aangelegenheden die door de statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet op de vzw's.

Op de algemene vergadering van 5 februari zijn tot bestuurder (her)benoemd:

Thierry Debu

René Guns

Louis Maes

Michel Maes

Hilde Proost

Marc proost

Erik Van der Venne

Werner Van der Venne

Jan van Dyck

Koen Van Dyck

Bestuurder Peter Frederickx is ontslagnemend

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPELEO GROEPERING MET OVERLEVINGSTECHNIEKEN …

Adresse
PASTOOR KERSELAERSSTRAAT 12 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande