SPELLEBEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SPELLEBEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.320.361

Publication

05/10/2012
ÿþ MOD 2.2

r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden 11111111q1lqw11jqem

aan het

Belgisch Staatsblac

Ondernemingsnr : 478.320.361 Benaming

(voluit) : Spellebel

IVEtI-11LitLt CáL) GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 5 SEP, 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT

ri ibe griffier

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heilaarstraat 6, 2340 Beerse

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De volgende personen

- De Becker Ann Caroline Odiffa, kieuteronderwijzeres

- Jansen Ronny Louis Marcel Maria, penitentiare beambte

- Ooms Ria Anna Willy, lagere onderwijzeres

- Truyens Hilde Constantia Carols, kleuteronderwijzeres

- Smans Gery Ludo, schooldirecteur

- Van Roey Katrien, kieuteronderwijzeres

- Verheyen Annie Rita Josepha, bediende

allen van de Belgische nationaliteit, kwamen op 1 juli 2002 overeen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. De oorspronkelijke statuten werden gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad op 17 september 2002.

De algemene vergadering van de vzw, beraadslagend en beslissend overeenkomstig haar statuten, heeft in haar vergadering van 22 augustus 2012 de hiernavolgende wijzigingen aangebracht. Onderstaande statuten vervangen aile voorgaande publicaties.

TITEL I. DF VZW .

Artikel 1

§1. Rechtsvorm

De vzw wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet')..

§2. Naam:

De vzw draagt ais naam: "Spellebel" . Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vzw, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

§1. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te Heilaarstraat 6, 2340 Beerse, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.,

§2. De raad van bestuur kan met eenvoudige meerderheid de maatschappelijke zetel, binnen dezelfde gemeente, wijzigen.

Artikel 3

§1.0e vzw heeft tot doel, om bij te dragen tot een verantwoorde en speelse opvoeding van "alle" kinderen

tussen de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Dit door hen verantwoord speelgoed aan te bieden dat zij kunnen ontlenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2,2

§2. De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten, in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen,

Artikel 4

De vzw is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden..

TITEL Il. LEDEN, AANNEMING, ONTSLAG, VERPLICHTINGEN.

Artikel 5

De vzw telt effectieve leden en toegetreden leden.

Artikel 6

§1. Alleen de effectieve leden bezitten de volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste 5 bedragen.

§2. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen die in deze statuten worden omschreven,

Artikel 7

§1. Tot de vzw kan ais effectief lid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard en zich onderwerpt aan de statuten en de huishoudelijke reglementen van de vzw.

§2. De kandidaten voor effectief lidmaatschap kunnen hun kandidatuur mondeling of schriftelijk indienen bij een lid van de raad van bestuur. Het betreffende lid van de raad van bestuur legt de kandidatuur dan voor aan de raad van bestuur op de eerstvolgende vergadering. De raad van bestuur zal op die vergadering beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als effectief lid. Op deze vergadering dienen minstens 1/2 leden van de raad van bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur.

l e raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais effectief lid.

t)e maximum bijdrage van de effectieve leden bedraagt 25 euro per jaar.

Artikel 8

Het lidmaatschap van effectieve leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur,

Uitsluiting; als een effectief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle effectieve leden, worden beëindigd doof een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens 1/3 van aile effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden vereist is.

Het effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten warden van lidmaatschap.

TITEL lli. DE ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 9

pe algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vzw en bezit de bevoegdheden

bepaald door de wet en de onderhavige statuten,

teder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een

vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden:

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en het afzetten van de bestuurders;

3. het goedkeuren van de begrotingen, rekeningen en inventarissen;

4, de kwijting aan de bestuurders;

5. De ontbinding van de vzw;

6. De uitsluiting van een effectief lid;

7. De omzetting van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Artikel 11

§1. In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§2. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens ais het belang van de vzw dit eist. Ze moet gehouden worden wanneer tenminste één vijfde van de leden van de algemene vergadering het vraagt of op initiatief van de raad van bestuur..

§3 Elke oproeping tot een algemene vergadering geschiedt per brief of per e-mail, welke ten minste acht

dagen véér de algemene vergadering zal verstuurd worden.

De algemene vergadering zef gehouden worden op dag, uur en plaats welke in de oproeping zijn

aangeduid. Alle effectieve leden worden opgeroepen.

De oproeping vermeldt de dagorde.

§4 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een aangewezen vervanger.

§5, De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent de aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan en over punten die door minstens twee bestuurders of door minstens 1/20 van de effectieve leden aangebracht worden.

§6. Beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen..

Voor het nemen van beslissingen moet ten minste 1/3 van het aantal effectieve leden aanwezig zijn. Indien dit aantal niet bereikt wordt, zal de voorzitter binnen de drie weken een nieuwe vergadering beleggen. Op de agenda staan dan alle punten waarover niet kon worden beslist. Deze vergadering zetelt geldig wat ook het aantal aanwezige leden is.

§7. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§8. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgesteld dat ondertekend wordt door de voorzitter van de algemene vergadering. Alle effectieve leden krijgen een kopie van dit verslag, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering,

TITEL IV. DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 12

De vzw wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 leden, door de algemene

vergadering onder de effectieve leden benoemd en te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

Artikel 13

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. Deze

worden telkens verkozen voor 3 jaar en maximaal voor twee periodes na elkaar .

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Artikel 14

De raad van bestuur mag werken met pc-banking. Tenminste twee personen moeten daarbij toegang

hebben.

Artikel 15

Aangetekende zendingen aan de vzw mogen door elk lid van de raad van bestuur in ontvangst genomen

worden.

Artikel 16

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Zijn beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen met een schriftelijke volmacht, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden van de raad van bestuur wordt bezorgd en de volgende vergadering wordt goedgekeurd. Dit verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De leden van de algemene vergadering krijgen een goedgekeurd verslag op aanvraag.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie.

Artikel 18.

§1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vzw en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken delegeren aan personen die hij daarvoor aanwijst. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§3. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 19

Tegenover derden volstaan, opdat de vzw geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekeningen

van twee bestuurders.

Artikel 20

Elk jaar legt de raad van bestuur aan de algemene vergadering de rekening voor over zijn beleid in het afgelopen jaar en geeft een begroting op voor het volgende jaar. Het financieel dienstjaar valt samen met het burgerlijk jaar.

TITEL V iBEKENDMAKINGSVI=REISTEN

Artikel 21

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden,

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 22

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun

bevoegdheid en de wijze van vereffenen.

Artikel 23

In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook

voordoet, wordt het netto-aktief aan de gemeente Beerse gegeven.

Artikel 24

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VII. Slotbepaling

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet").waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend, van toepassing.

MOD2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering van de vzw, beraadslagend en beslissend overeenkomstig haar statuten, heeft in haar vergadering van 22 augustus 2012:

- het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

- De Becker Ann Caroline Odilla

Schillebeeckx Ruth

- Van Roey Katrien

Wygers Natalie Monique Josepha Rani.

tot bestuurder benoemd:

- Canfyn Mark André Jozef, ict-coördinator, Vrijwilligersstraat 64, 2340 Beerse

Eelen Tine Denise Augusta, bediende, Pastoriestraat 30, 2340 Beerse

Stabel Colette Cornelia, onderwijzer, Boudewijnstraat 83 bus 6, 2340 Beerse

Wellens Greet, bediende, Merksplasseweg 41, 2340 Beerse

naast volgende bestuurders die benoemd blijven;

Geuens lise Greta Maria, bediende, Vrijwilligersstraat 62, 2340 Beerse

- Jansen Rony Louis Marcel Maria, penitentiair beambte, Oranjemolenstraat 22, 2300 Turnhout

- Ooms Ria Anna Willy, onderwijzer, Oude Vaartstraat 157, 2300 Turnhout

- Smans Gery Ludo, schooldirecteur, Vrijwilligersstraat 38, 2340 Beerse

- Truyens Hilde Constantia Carols, kleuteronderwijzer, Eikenstraat 33/1, 2340 Beerse

Verheyen Annie Rita Josepha, bediende, Wolfstraat 19, 2018 Antwerpen,

De secretaris: Eelen Tine de voorzitter: Truyens Hilde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

N ti

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPELLEBEL

Adresse
HEILAARSTRAAT 6 2340 BEERSE

Code postal : 2340
Localité : BEERSE
Commune : BEERSE
Province : Anvers
Région : Région flamande