SPORTIVITO

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTIVITO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.492.827

Publication

12/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Door de oprichters, zijnde;

· De heer Janssens Nick, wonende te 2845 Niel, A.Wynlaan 22, geboren op 24 juli 1989 te Bonheiden

· De heer Verelst Siemen, wonende te 2845 Niel, F. D. Rooseveltstraat 40, geboren op 29 mei 1989 te Mechelen

· Mevrouw Maes Katia, wonende te 2870 Kalfort-Puurs, Kalfortdorp 54/12, geboren op 29 januari 1988 te Oppuurs

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Afdeling I: Naam, zetel, doel, duur

Art. 1: De vereniging draagt de naam  Sportivito , vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, te 2845 Niel, F. D. Rooseveltstraat 40. Deze kan te allen tijde worden gewijzigd door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, zolang de nieuwe zetel zich in het gewest Vlaanderen bevindt.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel het promoten en ondersteunen van zowel het recreatief als het professionele sporten, alsook het stimuleren van de al dan niet actieve sportbeoefening en beleving.

De vereniging is geen onderneming en beoogt zodanig geen enkele winst en/of stoffelijk voordeel voor haar leden. Zij kan echter wel winstgevende activiteiten ontplooien zolang deze vallen binnen wat wettelijk toegelaten is en deze een effectieve ondersteuning bieden aan het bereiken van het vooropgestelde doel van de vereniging. De vereniging kan eveneens alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Hiertoe kan zij alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten of personeel aanwerven. Art. 4 De vereniging werd opgericht voor onbepaalde termijn. Zij kan echter op elk moment worden ontbonden, al is hiervoor een beslissing van de Algemene Vergadering vereist.

Afdeling II: De leden

Art. 5: Het aantal leden is niet beperkt, maar mag niet minder dan 3 bedragen.

Art. 6: Een nieuw lid dient zijn aanvraag tot toetreding schriftelijk te richten tot de Raad van Bestuur, vergezeld met een motivatie en een expliciete onderschrijving van het doel van de vereniging. Daarnaast dient het kandidaat-lid zich akkoord te verklaren met de statuten. De Raad van Bestuur kan deze kandidaat al dan niet oproepen voor zijn volgende vergadering, alwaar de toetreding besproken zal worden. De beslissing wordt per gewone post meegedeeld aan het kandidaat-lid.

Indien het kandidaat-lid niet akkoord gaat met de beslissing van de Raad van Bestuur, kan hij vragen opnieuw opgeroepen te worden voor de volgende vergadering van de Raad. Deze vraag kan niet geweigerd worden. Op deze vergadering zal dan een definitief oordeel geveld worden waartegen geen beroep meer mogelijk is. Art. 7: De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt elk jaar vastgelegd door de Raad van Bestuur op zijn eerste vergadering van het boekjaar. Er wordt geen minimum- noch maximumbijdrage bepaald.

Art. 8: Elk lid is gehouden aan de betaling van zijn jaarlijkse bijdrage, binnen de maand na kennisname van de

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sportivito

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305146*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Franklin D. Rooseveltstraat 40

0538492827

2845

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Niel

Griffie

Neergelegd

10-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

beslissing van de Raad van Bestuur. Indien dit niet gebeurd, wordt het desbetreffende lid geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 9: Elk lid kan vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging. Dit dient te gebeuren met een aangetekend schrijven, gericht aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag dient aanvaard te worden op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur alvorens het ingang krijgt.

Indien de vereniging door het ontslag van desbetreffend lid echter minder leden zou tellen dan door deze statuten als een minimum omschreven, zal het lid rekening moeten houden met een opzegtermijn van zes maanden. Deze kan wel worden ingekort bij wederzijdse toestemming tussen de vereniging en het lid in kwestie van zodra een nieuw lid tot de vereniging is toegetreden.

Art. 10: Een lid kan enkel ontslagen worden door de Algemene Vergadering, eventueel op verzoek van de Raad van Bestuur. Om tot ontslag te kunnen overgaan, dient minstens drie vierde plus één van de aanwezige stemmen met het ontslag in te stemmen en dit op een vergadering die aan de aanwezigheidsquota voldoet die wettelijk geregeld zijn. Het lid in kwestie moet tevens bij oproeping tot de vergadering in kennis worden gesteld van de intentie tot ontslag, zodat hij de kans krijgt zich te laten horen en te verdedigen op de bedoelde vergadering. Afdeling III: De Algemene Vergadering

Art. 11: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging en is bevoegd voor datgene bepaald door de wet van 27 juni 1921. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen stemmen door volmacht. Deze volmacht kan enkel worden gegeven aan een ander stemgerechtigd lid en geen lid mag houder zijn van meer dan één volmacht.

Art. 12: De Algemene Vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen. De datum wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Alle leden moeten ten minste 8 dagen voor deze vergadering worden opgeroepen. Dit geschiedt per elektronische post en met vermelding van de volledige agenda.

Art. 13: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

De secretaris van de vereniging is tevens ook secretaris van de Algemene Vergadering. Bij afwezigheid wordt door de voorzitter een andere secretaris aangesteld. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel de voorzitter als de secretaris van de vergadering.

Art. 14: De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 15: De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en alle aanwezige leden. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de Raad van Bestuur ondertekend.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Afdeling IV: Bestuur

Art. 16: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van minimaal 2 leden, dewelke door de Algemene Vergadering worden benoemd. Om tot bestuurder te kunnen worden gekozen, dient men lid te zijn van de vereniging en minimaal 14 dagen op voorhand per brief zijn kandidatuur te hebben ingediend bij de Raad van Bestuur. Deze laatste bepaling geldt niet voor uittredende bestuurders.

Een benoeming tot bestuurder geldt voor een periode van vijf jaar en eindigt van rechtswege door het verstrijken van deze termijn, overlijden, ontslag, aftreden of afzetting of verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Dit gebeurt per gewone post gericht aan de Raad van Bestuur. Ingeval door het ontslag van deze bestuurder het aantal bestuurders zou terugvallen tot minder dan het in deze statuten bepaalde minimum, dient de bestuurder in kwestie echter een opzegtermijn van zes maanden in acht te nemen. Deze kan wel worden ingekort bij wederzijdse toestemming tussen de Raad van Bestuur en de ontslagnemende bestuurder van zodra een ander lid door de Algemene Vergadering als bestuurder wordt benoemd.

Een bestuurder kan enkel worden ontslagen door een beslissing van de Algemene Vergadering.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moeten binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Na benoeming van de bestuurders door de Algemene Vergadering kiest de Raad van Bestuur onder zijn leden autonoom een voorzitter en een secretaris. Indien er meer dan 2 bestuurders zijn, wordt ook een penningmeester aangesteld en eventueel een ondervoorzitter. In elk ander geval verdelen de voorzitter en de secretaris deze taken onderling.

Art. 17: De Raad kan alle handelingen van beheer en bestuur stellen die hij nodig acht. Hieronder valt onder andere het aanwerven en/of ontslaan van personeel, het uitvaardigen van een huishoudelijk reglement en alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

andere nuttige handelingen en daden van beschikking die niet uitdrukkelijk door deze statuten of de wet werden voorgehouden aan de Algemene Vergadering. Dit wil zeggen dat de Raad van Bestuur kan overgaan tot de aankoop van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten kan sluiten leningen kan aangaan en dergelijke. Deze opsomming is niet limitatief.

De Raad kan op eigen verantwoordelijkheid zijn bevoegdheden overdragen aan één van zijn leden. Dit gebeurt door een uitdrukkelijke beslissing op een vergadering van de Raad.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 18: De voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur nemen collegiaal de taak van gedelegeerd bestuurder waar. De secretaris ontfermt zich over de briefwisseling, andere taken van dagelijks bestuur worden onder beide verdeeld. Deze behelzen onder meer het tekenen van kwitanties, ontvangstbewijzen en andere. Verder kan elk van de gedelegeerd bestuurders eigenhandig handelingen stellen die beslissingen van de Raad van Bestuur ten uitvoer brengen of ondersteunen.

Indien een gedelegeerd bestuurder namens de Raad optreedt, moet tegenover derden geen blijk gegeven worden van enige machtiging of besluit. Dit is wel vereist indien de machtiging wordt verleend door de Algemene Vergadering.

Art. 19: De Raad van Bestuur wordt elke maand bijeengeroepen. Extra vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of één der gedelegeerd bestuurders. In elk ander geval is de handtekening van minimaal twee bestuurders vereist. Om zulks een buitengewone vergadering bijeen te roepen brengen zij de andere bestuurders per e-mail op de hoogte, met vermelding van de punten die zij willen bespreken.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij afwezig is, neemt de secretaris deze functie waar. Zonder voorzitter of secretaris kan de vergadering in geen geval geldig doorgang vinden.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, al dient minstens de helft van de bestuurders vertegenwoordigd te zijn. Bij staking van stemmen geldt de stem van de voorzitter van de vergadering als doorslaggevend.

De notulen van de vergaderingen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Afdeling V: Begroting, rekeningen

Art. 20: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op, deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Afdeling VI: Ontbinding, vereffening

Art. 21: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 22: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft, zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goeddunken, zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 23: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te F. D. Rooseveltstraat 40 2845 Niel op 05 september 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Ten slotte kiest de Algemene Vergadering met éénparigheid van stemmen Dhr. Janssens Nick en Dhr. Verelst Siemen tot leden van de Raad van Bestuur. Deze nieuwe Raad van Bestuur stelt Dhr. Janssens Nick aan als voorzitter en Dhr. Verelst Siemen als secretaris. Beiden nemen, zoals de statuten het voorschrijven, collegiaal de functie van gedelegeerd bestuurder waar.

Coordonnées
SPORTIVITO

Adresse
FRANKLIN D. ROOSEVELTSTRAAT 40 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande