STAL DEN BOUW

Association sans but lucratif


Dénomination : STAL DEN BOUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.790.512

Publication

05/04/2011
ÿþVoo

behou aan I 8eigi:

Staats

MOD. 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

*iiosiszs*

Onderwerp akte : Uittreksel uit oprichtingsakte; Uittreksel uit akte benoeming bestuurder

Tekst :

Uit de notulen van de algemene vergadering van 1 februari 2011 inzake oprichting :

De ondergetekenden:

WERRENS Danietla, Den Bouw 40 te 2990 Wuustwezel, geboren te Antwerpen op 11.04.1973 STOKMANS Tom, Den Bouw 40 te 2990 Wuustwezel, geboren te Kapellen op 30.04.1978 PALLEMANS Louisa, Monnikenhofstraat 53 te 2040 Berendrecht, geboren te Stabroek op 02.02.1948

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (v.z.w.) op te richten vanaf heden, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

Artikel 1- Naam

De vereniging draagt de naam STAL DEN BOUW vzw.

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2990 Wuustwezel, Den Bouw 40.

De zetel ressorteert onder het gerechtelijk arondissement Antwerpen.

Artikel 3 - doel

De vereniging heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, de organisatie, promotie en

beoefening van de paardensport in de meest ruime betekenis, waaronder niet-limitatief begrepen

het trainen, verzorgen, kopen, verkopen, verhuren en transporteren van paarden ; het verhuren van stallingen ; het organiseren en verzorgen van rijlessen, ruiterkampen en wedstrijden ; de begeleiding van de paardensport ; en dit alles voor eigen rekening of voor rekening van derden Dit wil zij onder andere verwezenlijken door het opleiden en begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen bij de beoefening van hun sport en door deel te nemen aan evenementen en wedstrijden.

De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handels-)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken: alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bïjlhge`n'bij hèlBelgisch Sfáàtelád USC04/2UI1- Annexes du Ti/mineur belgë

Ondernemindsnr : 8 3 4 ° 7 9 0 . 5 1 2

Benaming : Stal Den Bouw

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Den Bouw 40, 2990 Wuustwezel, België

a

i Voor-

behouden

aan het

Belgisch

'Staatsblad

BijIagen bij het Belgisch Staàfsblact - 0S/04r2011 Annexes du MbnifeurIélge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Lige - vervolg

MOD. 2.2

Artikel 4 - Leden

De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden. De vereniging telt minstens drie werkelijke leden.

Toetreding: eenieder die de doelstelling van de vereniging onderschrijft, komt in aanmerking om lid te worden van de vereniging. De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van de leden en zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren. Hun rechten en plichten worden bepaald bij deze statuten.

Uittreding: het lidmaatschap van zowel de werkelijke leden als de toegetreden leden van de vereniging eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of het niet langer bestaan van de rechtsvorm van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de raad van bestuur, of wanneer de algemene vergadering tot de uitsluiting beslist met een meerderheid van twee derden van de stemmen, of wanneer het lidgeld niet meer wordt betaald. Bij uittreding blijven lidgelden die werden betaald eigendom van de vereniging.

Artikel 5- Algemene vergadering

- De exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders en eventueel (in de gevallen door de wet vereist) de benoeming en afzetting van commissarissen;

3. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

4. de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

5. de ontbinding van de vereniging;

6. de uitsluiting van een lid;

7. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

- Bijeenroeping: Elk jaar wordt een statutaire algemene vergadering gehouden in de loop van het eerste semester voor het goedkeuren van de rekeningen van het vorige kalenderjaar en van de begroting van het lopende kalenderjaar. De algemene vergadering komt ook bijeen telkens wanneer de raad van bestuur dit nodig acht en in elk geval wanneer ten minste één vijfde van de leden dit vraagt.

- Modaliteiten bijeenroeping: Alle leden worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering opgeroepen door middel van een gewoon schrijven dat dag, uur en plaats van de vergadering vermeldt. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

- Vertegenwoordiging: de leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid kan evenwel niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

- Stemming: Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet, statuten of eventueel huishoudelijk reglement anders bepalen.

- De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, dewelke op vraag van de leden steeds ter inzage worden gesteld op de maatschappelijke zetel.

Artikel 6: Bestuur

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum drie leden, gekozen uit de werkelijke leden van de vereniging en benoemd door de algemene vergadering voor ten hoogste 6 jaar. De algemene vergadering kan een bestuurder op elk ogenblik afzetten. Indien de vereniging slechts 3 werkelijke leden telt, zal de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal werkelijke leden. De akten betreffende de benoeming, ontslagneming of afzetting van bestuurders worden binnen de maand nadat de beslissing genomen is, in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

Alle bevoegdheden die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter zit de raad voor en behartigt het dagelijks bestuur van de vereniging. Onder dagelijks bestuur wordt onder meer begrepen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling. De secretaris wordt tevens gemachtigd de vereniging geldig te verbinden door zijn handtekening in zaken van dagelijks beheer, waaronder de courante verrichtingen met de financiële instellingen.Behoudens de daden van dagelijks beheer is de vereniging gebonden door de handtekening van twee bestuurders, waaronder de voorzitter.

Lits tt 133 - vervolg

MOD. 2.2

Artikel 7: ledenbijdrage

De jaarlijkse bijdrage voor de werkelijke leden bedraagt 50 euro met een maximum van 1.000 Euro per jaar. Deze bijdrage zal aangewend worden om de werkingskosten van de vereniging te dragen, alsook om eventuele extra diensten, welke de vereniging globaal aankoopt ten behoeve van haar leden. De raad van bestuur is gemachtigd op deze regel uitzonderingen toe te staan.

Artikel 8: boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari t.e.m. 31 december. Het eerste boekjaar loopt

uitzonderlijk van datum van oprichting tot 31 december 2011.

Artikel 9: Ontbinding vereniging

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars

aan en bepaalt ze hun bevoegdheden.

ln geval van ontbinding zal het vermogen overgemaakt worden aan een vereniging met bij voorkeur

gelijkaardige doelstellingen, verder aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Artikel 10: duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 11: huishoudelijk reglement

Indien nodig regelt een huishoudelijk reglement alle verdere aangelegenheden die door deze statuten niet voldoende omschreven worden.

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 (Wet betreffende VZW), zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 (alsook eventuele latere wijzigingen), toepasselijk; alsook de algemene wettelijke bepalingen, het eventuele huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt op 01.02.2011 in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus twee (één ter bewaring op de zetel en één neer te leggen op de griffie van de Rechtbank van

Koophandel te Antwerpen).

Uit de notulen van de algemene vergadering van 1 februari 2011 inzake benoeming raad van bestuur .

Met eenparigheid van stemmen worden benoemd als leden van de raad van bestuur :

WERRENS Daniella, Den Bouw 40 te 2990 Wuustwezel, voorzitter

STOKMANS Tom, Den Bouw 40 te 2990 Wuustwezel, secretaris

Deze benoemingen gaan in vanaf heden voor een periode van 6 jaar en zullen een einde nemen

op de jaarvergadering gehouden in 2018.

Getekend : Werrens Daniella, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

4

OiLmor-

behauden aan het Belgisch 'Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STAL DEN BOUW

Adresse
DEN BOUW 40 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande