STEUNPUNT EXPERTISENETWERKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : STEUNPUNT EXPERTISENETWERKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.358.558

Publication

15/12/2014
ÿþ ,1ll< >4d MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- ool

behouden 19 2289

aan het

Belgisch

Staatsblad

Rechtbank van koophandel

Antweroen

0 4 DMC. 2014

afdeling , fil Prpen

0479.358.558

Steunpunt Expertisenetwerken, vereniging zonder winstoogmerk

vereniging zonder winstoogmerk

Eliaertsstraat 20, 2140 Borgerhout

Functiewijzigingen, Statutenwijziging, wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Functiewijzigingen

De algemene vergadering van Steunpunt Expertisenetwerken vzw heeft op 20 juni 2012 het ontslag aanvaard van mevrouw Ann De Rouck als voorzifter en de heer Jozef Breda, Koningstraat 23, 2000 Antwerpen verkoxert tot voorzitter met ingang vanaf 1 september 2012

De Raad van bestuur van Steunpunt Expertisenetwerken vzw heeft op 23 mei 2014 het ontslag aanvaard van mevrouw Nathalie Van den Broucke als secretaris en verkoos tot nieuwe secretaris mevrouw Monique Dumon-Frigne, Bavegemstraat 61, 9860 Oosterzele.,

Statutenwijziging

TITEL I, -- Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam : " Steunpunt Expertisenetwerken ", vereniging zonder winstoogmerk.

Art, 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen, Eliaertsstraat 20 te 2140 Antwerpen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel op een praktijkgerichte manier de ontwikkeling, de doorstroming, de spreiding te ondersteunen van kennis en expertise met het oog op de optimalisering van de hulpen dienstverlening aan de personen met een handicap behorend tot de door de Vlaamse Minister bevoegd voor de bijstand aan personen vastgestelde specifieke doelgroepen van personen met een handicap.

Art, 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Zij is ópgericht in het kader van het Besluit van de Vlaamse Regering dd 13 december 2002 betreffende de erkenningen subsidiëring van een steunpunt voor kennisbeheer en netwerkvorming met betrekking tot de hulp- en dienstverlening aan specifieke subdoelgroep van personen met een handicap.

Art. 5. De vereniging zal in haar interne en externe werking een beleid voeren gegrondvest op wederzijds respect voor ideologische, filosofische, godsdienstige overtuigingen.

TITEL Il. -- Lidmaatschap

Art. 6.par. 1. Er wordt onderscheid gemaakt tussen werkende leden en niet-werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

NMoo 2.2 e

par. 2. De werkende leden van de vereniging zijn de natuurlijke personen die worden aangeduid

y door de volgende organisaties en die door de Raad van Bestuur als dusdanig worden aanvaard:

1. gebruikersorganisaties die zich richten naar de specifieke doelgroepen:

a) Vlaamse Vereniging Autisme v.z.w.

b) Vlaamse Liga NAH v.z.w,

c) Inclusie Vlaanderen v.z.w.

d) Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde v.z.w.

2. algemene gebruikersorganisaties:

a) VFG Vereniging Personen met een handicap v.z.w.

b) Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg v.z.w.

3. koepels voor voorzieningen:

a) SOM Federatie van Sociale Ondernemingen v.z.w.

b) Vlaams Welzijnsverbond v.z.w.

De gebruikersorganisaties duiden samen maximaal 12 personen aan.

De koepels van voorzieningen duiden samen maximaal 12 personen aan.

par. 3. De niet-werkende leden van de vereniging zijn de gebruikersorganisaties of professionele organisaties die zich met hun hulp- en dienstverlening richten tot personen met een handicap, behorend tot de door de Vlaamse Minister bevoegd voor bijstand aan personen vastgestelde specifieke doelgroepen van personen met een handicap.

De verenigingen die niet-werkend lid wensen te worden dienen een aanvraag tot toetreding te richten tot de Raad van Bestuur van de vereniging. Deze aanvraag kan per post, per e-mail, per fax of via de website van de vereniging gebeuren, De toetreding kan enkel worden geweigerd op basis van de bepalingen in het eerste lid van deze paragraaf en conform de bepalingen van het Besluit van de Vlaamse Regering vernoemd in art. 4.

Art. 7.

par. 1. De rechten en plichten van de werkende- en niet-werkende leden worden opgenomen in het reglement van orde opgesteld door de Raad van Bestuur en ter bekrachtiging voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

par. 2. Leden kunnen niet aansprakelijk worden gesteld.

par. 3. Van de leden kan geen bijdrage worden gevorderd

Art. 8, Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid en bij verlies van de hoedanigheid voorzien in artikel 6 par. 2.

Het lidmaatschap eindigt eveneens in het geval een werkend lid schriftelijk zijn ontslag indient bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in de eerste dag van de maand volgend op de ontvangst van de brief.

Het lidmaatschap eindigt tenslotte in het geval de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen beslist een lid uit te sluiten. De beëindiging van het lidmaatschap van niet-werkende leden gebeurt door kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

TITEL HI. -- De algemene vergadering

Art. 9. De werkende leden van de vereniging maken als stemgerechtigde leden deel uit van de Algemene Vergadering.

Art. 10. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

6. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

7. het uitsluiten van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

9. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 11,

par. 1. Jaarlijks wordt er minstens één statutaire vergadering gehouden op datum en plaats te bepalen door de Raad van Bestuur, ten laatste binnen 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. De statutaire vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur

par. 2. De Raad van Bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen wanneer de omstandigheden zulks vereisen. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één vijfde van de leden zulks aanvraagt.

par. 3. De leden worden door middel van een gewoon schrijven, fax of e-mail opgeroepen voor de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur. De oproepingsbrief dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken.

De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, aile leden hebben het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen, indien deze minstens twee dagen op voorhand worden ingediend.

Art, 12.

par, 1. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en gevolmachtigde leden, behalve in de gevallen waarin de v.z.w.-wetgeving anders bepaalt, met name in geval van statutenwijziging, doelwijziging, ontbinding, uitsluiting van een werkelijk lid.

par, 2, Over de wijziging van statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging wordt toegelicht en mits de desbetreffende bepalingen van de v.z.w.-wetgeving wordt toegepast.

par. 3. Tot uitsluiting van een lid of ontbinding van de vereniging kan slechts warden besloten overeenkomstig de in de v.z.w.-wetgeving vastgestelde procedure.

par. 4. Elk lid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid par. 5. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Art. '13. De notulen van de vergadering worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de Raad van Bestuur. Elk werkend lid van de vergadering ontvangt binnen de maand een afschrift van de notulen.

De notulen worden op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de niet-werkende leden, derden en belanghebbenden.

TITEL IV. -- Raad van Bestuur

Art. 14.

part De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die is samengesteld uit.

1° volgende rechtspersonen :

1, gebruikersorganisaties die zich richten naar de specifieke doelgroepen:

a) Vlaamse Vereniging Autisme v.z.w.

b) Vlaamse Liga NAH v.z.w.

d) Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde v.z.w.

2. algemene gebruikersorganisaties:

a) VFG Vereniging Personen met een handicap v.z.w.

b) Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg v.z.w.

3. koepels voor voorzieningen:

a) SOM Federatie van Sociale Ondernemingen v.z.w,

Elke gebruikersorganisatie die zich richt naar specifieke doelgroepen evenals elke algemene gebruikersorganisatie duidt maximaal 1 afgevaardigde aan. De koepels duiden samen maximaal zes afgevaardigden aan.

2° twee personen, die geen lid zijn van de vereniging en aangeduid worden door het raadgevend comité van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

par. 2. Twee ambtenaren van het VAPH, aangeduid door de leidend ambtenaar nemen als waarnemer deel aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur.

Par 3. ln de raad van bestuur kunnen maximaal vier deskundigen zitting hebben. Zij worden aangeduid door de algemene vergadering

par. 4. Bij uitbreiding van de Raad van Bestuur, in geval van vaststelling van bijkomende specifieke doelgroepen, streeft men naar eenzelfde pariteit tussen gebruikersorganisaties en voorzieningen. In elk geval is het aantal bestuurders steeds lager dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

par. 5. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van 4 jaar.

Art. 15. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

Art, 16.

par. 1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en wijst functies toe, waaronder minstens een secretaris en een penningmeester. De voorzitter is maximaal twee maal herverkiesbaar. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden geleid door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur.

par. 2. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda, en dient minstens acht dagen op voorhand de leden te bereiken.

Een bestuurder kan bij schriftelijke volmacht vertegenwoordigd worden door een andere bestuurder. Deze volmacht kan per post, per e-mail of per fax bezorgd worden aan de voorzitter op het adres van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de bestuurders aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is.

par. 3. Aile besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen is deze van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

par. 4. de VZW wordt naar derden toe verbonden door de handtekening van twee bestuurders of de voorzitter.

Art. 17.

par. 1. Eén of meer leden van de Raad van Bestuur kunnen worden belast met taken van dagelijks bestuur, die door de Raad van Bestuur moeten worden omschreven. De functie van dagelijks bestuurder, indien toegewezen, wordt uitgeoefend gedurende een termijn van maximaal vier jaar. De dagelijks bestuurder is ten allen tijde afzetbaar door de Raad van Bestuur. indien meer dan één dagelijks bestuurder worden benoemd, dan kan elke dagelijks bestuurder alleen optreden; De benoeming als dagelijks bestuurder wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

par. 2. De Raad van Bestuur kan derden van zijn keuze gelasten met bijzondere opdrachten. De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheid van derden gevolmachtigden. Hun mandaat is ten allen tijde herroepbaar. Bij benoeming van meerdere personen treden zij alleen op. Desgevallend worden de volmachten aan derden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

par. 3. Delegatie van bevoegdheden of bijzondere opdrachten worden door het bestuur vastgelegd overeenkomstig de daartoe voorziene modaliteiten in v.z.w.-wetgeving.

Art, 18.

De notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur worden ondertekend door de secretaris of

voorzitter. Een exemplaar ervan wordt verzonden aan alle bestuurders.

TITEL Vl.  Slotbepalingen

Art, 19. Het normale dienstjaar van de v.z.w. loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste dienstjaar begint bij uitzondering op de stichtingsdatum.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het boekjaar van de v.z.w. loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot 31 december van hetzelfde jaar.

Art. 20. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de v.z.w_, zal het actief, na vereffening van het passief, overgedragen worden aan één of meer initiatieven met gelijkaardige doelstellingen.

Art. 21. Voor wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de statuten blijft de v.z.w.-wetgeving van toepassing.

Wijzigingen Raad van Bestuur op de algemene vergadering van 23 mei 2014 ontslagen:

Vlaams Welzijnsverbond vzw, Guimardstraat 1,1040 Etterbeek (466.885.447)

Inclusie Vlaanderen vzw, Albert Giraudlaan 24, 1030 Schaarbeek (441.634.565)

FSO Federatie Sociale Ondernemingen vzw, potvlietlaan 4, 2600 Berchem (467.633.832)

benoemingen:

SOM de federatie van Sociale Ondernemingen vzw, potvlietlaan 4, 2600 Berchem (466.970.965)

herbenoemingen

VFG Vereniging Personen met een Handicap vzw, sint-jansstraat 32-38,1000 Brussel (416.912.136)

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, sterrenkundelaan 30, 1210 Sint-Joost-ten-Node(887.164.275)

Vlaamse Vereniging Autisme vzw, groot begijnhof 14, 9040 Sint Amandsberg (424.419.639) Vlaamse Liga NAH vzw, Linkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek (468.383.009)

Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg vzw, Arthur Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen (416.061.605)

Vereniging van blinden en slechtzienden Licht en Liefde vzw, Oudenburgweg 40, 8490 Jabbeke (408.537.175)

Jozef Breda, Koningsstraat 23, 2000 Antwerpen, deskundige

Joris Van Puyenbroeck, Wittenberg 22, 2200 Herentals, deskundige

Monique Dumon-Frigne, Bavegemstraat 61, 9860 Oosterzele, deskundige

De raad van bestuur werd met ingang van 23 mei 2014 als volgt samengesteld:

Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde vzw, Oudenburgweg 40, 8490

Varsenaere

Vlaamse Vereniging Autisme vzw, Groot Begijnhof 14, 9040 Gent

Vlaamse Liga NAH vzw, p.a, lnkendaalstraat 1 te 1602 Vlezenbeek

Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg vzw, Arthur Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen

VFG Vereniging Personen met een Handicap vzw, St-Jansstraat 32-38, 1000 Brussel

SOM Federatie van Sociale Ondernemingen vzw, potvlietlaan 4, 2600 Berchem

Het Raadgevend Comité VAPH; sterrenkundelaan 30, 1210 Brussel

Jozef Breda, Koningsstraat 23, 2000 Antwerpen

ti

Moo2.2

eVoor-beheuden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Joris Van Puyenbroeck , Wittenberg 22, 2200 Herentals Monique Dumon-Frigne, Bavegemstraat 61, 9860 Oosterzele

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De raad wees volgende functies toe:

Voorzitter: Jef Breda, voorzitter

Secretaris: Monique Dumon-Frigne

Penningmeester: Ignace Leus.

Antwerpen, 23 mei 2014

Jozef Breda,

Voorzitter Raad van Bestuur









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

20/07/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111111111111111111

*12128940*

bE

F! St

RECHTBANK

KOOPHANDEL

11 JULI 2012

ANTWEtRiRiEN

Ondememingsnr : 0479.358.558

Benaming

(voluit) : Steunpunt Expertisenetwerken

(verkort) ; SEN

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Elisabethstraat 38A, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Adreswijziging, ontsIagen en benoemingen Raad van Bestuur, naamsveranderingen bestuurders.

Op de Algemene Vergadering van 20/06/2012 werd het volgende beslist:

- Adreswijziging:

* De maatschappelijke zetel van de vzw wordt met onmiddellijke ingang gewijzigd in: Eliaertsstraat 20 in ' 2140 Antwerpen.

- Naamsveranderingen bestuurders:

* Naamsverandering van het lid van de raad van bestuur 'Pluralistisch Platform Gehandicaptenzorg' vzw naar 'Federatie Sociale Ondernemingen' vzw;

* Naamsverandering van het lid van de raad van bestuur 'Koepel Niet Aangeboren Hersenletsel' vzw naar 'Vlaamse Liga NAH' vzw.

- Benoemingen nieuwe bestuurders:

worden aanvaard als nieuwe bestuurders:

* BREDA Jozef, Koningstraat 23, 2000 Antwerpen;

* VAN PUYENBROECK Joris, Wittenberg 22, 2200 Herentals.

De Raad van Bestuur is met ingang van 20/06/2012 als volgt samengesteld:

* Federatie Sociale Ondernemingen vzw, junostraat 32, 2600 Berchem (Antwerpen), voorzitter van de Raad

van Bestuur, vertegenwoordigd door:

° johan timperman, paridaenstraat 1, 8550 Zwevegem,

° ann de roeck, plezantstraat 16, 9220 Hamme.

*Vlaams Welzijnsverbond vzw, guimardstraat 1, 1040 Etterbeek, bestuurder, vertegenwoordigd door:

° diane serneels, brugveldstraat 2, 3012 Wilsele,

° je doet, noordstraat 8, 8460 Oudenburg.

VFG Vereniging Personen met een Handicap vzw, sint-jansstraat 32-38, 1000 Brussel, secretaris,.

vertegenwoordigd door:

°nathalie vandenbroucke geeraardbergsesteenweg 414, 9404 Aspelare.

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, sterrenkundelaan 30, 1210 Sint-Joost-ten-Node,

penningmeester, vertegenwoordigd door: _ - - . -- _ __----

Op de laatste blz. van Lurk B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

° ignace leus

°Jeanne-marie hauspie

* Vlaamse Vereniging Autisme vzw, groot begijnhof 14, 9040 Sint-Amandsberg, bestuurder,

vertegenwoordigd door:

° francesca schiltmans, langeweide 20, 9820 Merelbeke.

Voor- behoueen

abn het r

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

* Vlaamse Liga NAH vzw, jacobus de keuckelaerestraat 12 bus 1, 9041 Oostakker, bestuurder,

vertegenwoordigd door:

o gilbert cordonier, Jacobus de keuckelaerestraat 12, 9041 Oostakker.

* Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg vzw, arthur goemaerelei 66, 2018 Antwerpen, bestuurder,

vertegenwoordigd door:

° monique dumon-frique, bavegemstraat 61, 9860 Oosterzele,

* Inclusie Vlaanderen vzw, albert giraudlaan 24, 1030 Schaarbeek, bestuurder, vertegenwoordigd door: ° bernadette rutjens, poenaardlaan 8, 3090 Overijse,

* Vereniging van blinden en slechtzienden Licht en liefde vzw, Oudenburgweg 40, -8490 Jabbeke,

bestuurder, vertegenwoordigd door:

° jan de smedt, iepersestraat 142, 8500 Kortrijk.

* BREDA Jozef, Koningstraat 23, 2000 Antwerpen;

* VAN PUYENBROECK Joris, Wittenberg 22, 2200 Herentals.

(get.)

Ann De Roeck, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ° Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/05/2015
ÿþ MOD 2,2

e"1"731 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t~edhfja. 7=e ee endei Antwerpen

'MEt2415

afdeling Antwerpen

Griffie

111111111,11E11111

Ondernemingsnr: 0479.358.558

Benaming

(voluit) : Steunpunt Expertisenetwerken, vereniging zonder

winstoogmerk

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Eliaertsstraat 20, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : statutenwijziging, wijziging samenstelling Raad Van Bestuur

TITEL L -- Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam : " Steunpunt Expertisenetwerken ", vereniging zon-der

winstoogmerk.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen, Eliaertsstraat 20 te 2140 Antwerpen.

Art, 3.

Par,1. De vereniging heeft tot doel op een praktijkgerichte manier de ontwikkeling, de door-stroming, de spreiding te ondersteunen van kennis en expertise met het oog op de optimali-sering van de hulp- en dienstverlening aan de personen met een handicap.

Par. 2 De vereniging mag daartoe alle wettelijke middelen aanwenden tot de realisatie van haar doelstellingen, met inbegrip van economische activiteiten voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal aangewend wordt voor de realisatie van het statutaire doel.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij is opgericht in het kader van het Besluit van de Vlaamse Regering dd 13 december 2002 betreffende de erkenningen subsidi-ering van een steunpunt voor kennisbeheer en netwerkvorming met betrekking tot de hulp- en dienstverlening aan specifieke subdoelgroep van personen met een handicap.

Art. 5, De vereniging zal In haar interne en externe werking een beleid voeren gegrondvest op wederzijds respect voor ideologische, filosofische, godsdienstige overtuigingen. Bovendien zal de vereniging elke vorm van discriminatie met betrekking tot ras, etnische afkomst, sek-suele geaardheid, fysieke of intellectuele mogelijkheden weren.

TITEL Il.  Lidmaatschap

Art. 6.

par. 1. Er wordt onderscheid gemaakt tussen effectieve leden en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden bezitten de volheid van het lidmaatschap. Het statuut van de toegetreden leden wordt in het reglement van inwendige orde bepaald.

Par.2, het aantal effectieve leden is onbeperkt maar mag niet minder dan 9 bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Par.3. De toetredende leden van de vereniging zijn de organisaties die zich met hun aanbod richten tot personen met een handicap. De verenigingen die toetredend lid wensen te worden dienen een aanvraag, tot toetreding te richten tot deRaed van Bestuur, Deze aanvraag kan per post, per e-mail, per fax of via de website van de vereniging gebeuren. De raad van bestuur legt een voorstel van beslissing voor aan de algemene vergadering die het bekrachtigt binnen de 90 dagen na aanvraag. ,

Art. 7. " a .,

par. 1. De rechten en plichten van de effectieve en toegetreden leden worden opgenomen in het reglement van orde opgesteld- door de Raad van .Bestuur en ter bekrachtiging voorgelegd aan deAfgemene Vergadering.

par. 2. Leden kunnen niet aansprakelijk worden gesteld.

par. 3. Van de leden kan geen bijdrage worden gevorderd

Art. 8. Het lidmaatschap van de effectieve leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid en bij verlies van de hoedanigheid voorzien in artikel 6 par. 4.Het lidmaatschap eindigt eveneens, in het geval een effectief lid schriftelijk zijn ontslag indient bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in de eerste dag van de maand volgend op de ontvangst van de brief.

Het lidmaatschap eindigt tenslotte in het geval de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden vande uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen beslist een lid uit te slui-

ten. "

De beeindiging.van netlidmaatschap van toegetreden leden gebeurt door kennisgeving aan

de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art.9. elk lid dat ontslag neemt.of werd uitgesloten kan geen aanspraak maken op enig deel van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

TITEL III. -- De algemene vergadering

Art. 10,

Par. 1. De effectieve leden van de vereniging maken als stemgerechtigde leden deel uit van

de Algemene Vergadering.

Art.11. De algemene vergadering bestaat:

1° voor minstens 213de,uit natuurlijke personen aangeduid door rechtspersonen, zijnde professionele en gebruikersorganisaties die zich met hun activiteiten richten op personen met een handicap en hun natuurlijk netwerk,

2° Uit natuurlijke personen die omwille van hun bijzondere deskundigheid en of hun betrokkenheid in onderzoek en onderwijs voorgedragen worden door de raad van bestuur en door bovengenoemde rechtspersonen worden aanvaard,

Art. 12. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het goedkeuren en wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders'en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen; "

f. de goedkeuring van de beleidsplannen, jaarplannen en jaarverslagen,

g.het vrijwillig ontbinden van de verenigingi,

h.het uitsluiten van een lid; .

1.de omzetting van de.vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

j.alle gevallen waarin onderhavige statuten " dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 13. . .. 

par, 1. Jaarlijks wordt er minstens één statutaire vergadering gehouden op datum en plaats te bepalen door de Raad vanBestuury ten laatste binnen 6' maanden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van " de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door het" oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur.

par, 2. De Raad van Bestuur kan een bijzónderealgem ene vergadering bijeenroepen wanneer de omstandigheden zulks vereisen. Zij moetbijeengeroepen worden wanneer één vijfde van de.leden zulks aanvraagt.

par. 3. De leden:worden-door middel vaneen gewoon schrijven, fax of e-mail opgeroepen voor de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur. De oproepingsbrief dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken.

De oproepingsbrief bevat steeds de agenda, De agenda ;wordt opgesteld door de Raad van , bestuur, alt ledenhebbertbet.recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen, indien deze minstens twee dagen op voorhand worden ingediend,

Art. 14,. .. ,

par. 1, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en gevolmachtigde leden, behalve in de gevallen waarin de v.z.w.-wetgeving anders bepaalt, met name in geval van statutenwijziging, doelwijziging, ontbinding, uitsluiting van een werkelijk lid.

par. 2. Over de wijziging van,statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en mits de desbetreffende bepalingen van de v.z.w.-wetgeving wordt

toegepast. , .,

par. 3. Tot uitsluiting van een lid of ontbinding,y ende vereniging kan'slechts worden besloten

overeenkomstig de in de v.z.w: wetgeving vastgestelde procedure.

par, 4. Elk [id kan zich bijvolmacht laten vertegenwoordigen door eenander

par. 5. Bij steking van stemmen is de stemvan de voorzitter van de vergadering doorslagge-

vend. . ., ,

Art.15. De notulen: van de vergadering worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris

van de Raad van Bestuur. Elk werkend lid van de vergadering ontvangt binnen de maand een

afschrift van de notulen. , .

De notulen wordenop dezetel van de vereniging ter jnzage gehouden van de niet-werkende

leden, derden en belanghebbenden.

TITEL V. -- Raad van Bestuur

Art. 16.

par. 1.. De vereniging wordt.bestuurd door eenraad van bestuur aangeduid door de algemene vergadering: "

Par. 2. De raad van bestuur telt minimaal 7. leden is als volgt samengesteld:

1° leden gekozen door de leden van de algemene vergadering die vallen onder de bepaling in art.11 1"

2° leden gekozen door de leden van de algemene vergadering die vallen onder de bepaling in art.11 2°. In het reglement van inwendige orde kunnen in dit verband nadere procedureregels uitgewerkt worden.

Par. 3. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van 5 jaar.

Art. 17, De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte, Alle bevoegdheden. die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering worden toegekend aan de Raad van Bestuur. ,"

Art. 18,

Par, 1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn, leden een voorzitter en wijst functies toe, waaronder minstens een secretaris en een penningmeester. De voorzitter is maximaal één maal herver-kiesbaar. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden geleid door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur.

Par, 2. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda, en dient minstens acht dagen op voorhand de leden te bereiken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een bestuurder kan bij schriftelijke volmacht vertegenwoordigd worden door een andere bestuurder. Deze volfnacht kan per post, per e-mpil of per fax bezorgd worden aan de voorzitter op het adres van de vereniging, De,Raad.van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de bestuurders aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is.

Par. 3. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking ,van stemmen is deze van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

par. 4. de VZW wordt naar derden toe verbonden door de handtekening van twee bestuurders of de voorzitter,

Art. 19. De notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur worden ondertekend door de secretaris of voorzitter, Een exemplaar ervan wordt verzonden aan aile bestuurders.

Titel VI het dagelijks bestuur

Art. 20.

Par. 1, Eén of meerleden van de Raad van Bestuur kunnen worden belast met taken van dagelijks bestuur, die door de Raad van Bestuur moeten worden omschreven. De functie van dagelijks bestuurder, indien toegewezen, wordt uitgeoefend gedurende een termijn van maximaal vijf jaar. De dageiijks,bestuurder is ten allen tijde afzetbaar door de Raad. van Bestuur, De benoeming als dagelijks bestuurder wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Par. 2, De Raad van Bestuur kan derden van zijn keuze gelasten met bijzondere opdrachten. De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheid van derden gevolmachtigden. Hun mandaat is ten alten tijde herroepbaar. Desgevallend" worden de volmachten aan derden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad,

Par. 3. Delegatie van bevoegdheden of bijzondere opdrachten worden door het bestuur vastgelegd overeenkomstig de daartoe voorziene modaliteiten in v.z.w.-wetgeving.

TITEL VI. -- Slotbepalingen

Art. 21. Het normale dienstjaar van de v.z.w. loopt van 1 januari tot 31 december, Het boekjaar van de v.z.w. loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot 31 december van hetzelfde jaar.

Art. 22. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de v.z.w., zal het actief, na vereffening van het passief, overgedragen worden aan één of meer initiatieven met gelijkaardige doelstellingen.

Art. 23 Een reglement van inwendige orde kan de beschikkingen en de toepassingsmodaliteiten van deze statuten aanvullen. Voor de goedkeuring en de wijziging van dit reglement gelden dezelfde regels als mbt de wijziging van de statuten.

Art. 24. Voor wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de statuten blijft de v.z.w.-wetgeving van toepassing.

"

Wijzigingen Raad van Bestuur op de algemene vergadering van 23 mei 2014 .

benoemingen:

Zorgbedrijf Antwerpen, Ballaarstraat 35, 2018 Antwerpen (0809.699.184)

Ignace Leus, Bekenvelden 35, 2840 Rumst (490615.117.19)

Jan Claus, Gansterenstraat 17, 3730 Hoeselt ( 680507.011.78)

Moa 2.2

''

Voorbehouden ,Luik B - Vervolg ateblad

herbenoemingen . " .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

VFG Vereniging" Personen ,met ean;Handicap yzwf s10-,t7jart straat 32 ,8, 1000, E3rusel (416.912.136)

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, sterrenkundelaan 30, 1210 Sint-Joost ten-Node(887,164.275)

Vlaamse Vereniginng Au{ismè vzw, groôt'begijnhof 14,'9040 Smt=Árhandsberg (424.41'9.639)" Vlaamse Liga" NAH vzw, Lirllsendaalstreet 1602 Vlezenbeek ,(468.383.009)

Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg vzw, Arthur Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen (416.061,605)

Vereniging van bÎinden'én siechtzi'enden lichtèn Liefde` vzw, OUdenbucgweg 40, 8490 Jabbeke (408.537.175)

SOM de' federatie van Sociale Ondernemingen vzw, Potviletlean 4, 2600 Berchem (466.970.965)

Jozef Breda, Koningsstraat 23,2000Antwerpen, deskundige ' - " +

JorieVan Puyénbroeck, Wittenberg 22, 2200 Herentals, deskundige

Monique Dumon-Frigne, Bavegëm'straat 61, 9860 Oosterzele, deskundige

i

De ráad.van'bèstuur we?d m'et ingang"ván" 20 novèmber2014 als volgt samengesteld:

Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde vzw, Oudenburgweg 40, 8490

Varsenaere

Vlaamse Vereniging Autisrnevzw, Groot Begijnhof 14, 9040 Gent

Vlaamse Liga NAH vzw, p.a, Inkendaalstraat 1 te 1602 Vlezenbeek

Katholieke Vereniging van Gehandicaptenzorg vzw, Arthur Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen

VFG Vereniging Personen met een Handicap vzw, St-Jansstraat 32-38, 1000 Brussel

SOM Federatie van Sociale Ondernemingen vzw, potvlietlaan 4, 2600 Berchem

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, sterrenkundelaan 30, 1210 Brussel

Jozef Breda, Koningsstraat 23, 2000 Antwerpen

Joris Van Puyenbroeck , Wittenberg 22, 2200 Herentals

Monique Dumon-Frigne, Bavegèmstraat 61, 9860 Oosterzele

Zorgbedrijf Antwerpen, Ballaarstraat 35,2018 Antwerpen

Ignace Leus, Bekenvelden 58, 2840 Rumst

Jan Claus, adres

De raad bevestigt volgende functies

Voorzitter Jef Breda, voorzitter

Secretaris: Monique Dumon-Frigne

Penningmeester: Ignace Leus.

Antwerpen, 20 november 2014

Jozef Breda, Voorzitter Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij

van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
STEUNPUNT EXPERTISENETWERKEN

Adresse
ELIAERTSSTRAAT 20 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande