STRAUWNTSOUND

Association sans but lucratif


Dénomination : STRAUWNTSOUND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.770.893

Publication

06/02/2013
ÿþ~ MOD 2.2

r4.:.::_$ i, In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 5 JAN. 2013

KOOPHANDerfileIRNHOUT

Da_griftier

0,2" ~- à',93

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zander Winstocgmer

Zetel : Kattenberg 16, 2460 Kasterlee

Onderwerp akte :

"STRAUWNTSOUND"

Vereniging zonder winstoogmerk

KATTENBERG 16

2460 KASTERLEE

OPRICHTING

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

1°Mertens Pim, wonende te 2460 Kasterlee, Kattenberg 16

2°Geudens Jan, wonende te 2460 Kasterlee, Pastorijstraat 62

3°Michielsen Martje, wonende te 2460 Kasterlee, Markt 7

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging wordt StrauwntSound V.Z.W. genoemd, afgekort SS.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2460 Kasteriee, Kattenberg 16

in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

-het bevorderen en propageren van bestaande, nieuwe en experimentele muziek, fotografie en andere expressievormen;

-ontmoeting- en ontspanningsactiviteiten voorzien voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen en stimuleert de kansen van deze doelgroepen om hierin te participeren;

-de ontspanning van haar leden te organiseren en te steunen.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111111II,I.11(111!1,1,*1111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Strauwntsound

1

w MOD 2.2

Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De stichtende leden in de de vzw

zijn de volgende:

Pim Mertens, 28 oktober 1993, Kattenberg 16 Kasterlee, Turnhout, Belg

Marthe Michielsen, 2 november 1993, Markt 7 Kasterlee, Turnhout, Belg

Jan Geudens, 20 januari 1993, Pastorijstraat 62 Kastertee, Turnhout, Belg

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging kan werkende en niet-

werkende leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Rechten en plichten van de niet-werkende leden

worden opgenomen in een huishoudelijk reglement.

Ais lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten,

Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk,

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art. 6. De door de werkende leden en niet-werkende verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 100 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de (niet-)werkende leden verschuldigde bijdrage vast, Deze bijdrage is openbaar 14 dagen na haar vasttelling door de raad van bestuur,

Art, 7. De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de VZ.W., moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de VZ.W.

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Art. 8. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één week vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen, De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering,

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 9. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggaven vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoedingen eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of een uitgesloten lid, of de rechthebbende van een overleden lid, kunnen geen inzagen vorderen van de rekeningen van de verenging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 11. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 9, 13, 24 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóbr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling

worden genomen op voorstel van de voorzitter.

Art. 13. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 14. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden door de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Art. 15. Op ieder ogenblik kan een Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing door de Raad van Bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de werkende leden.

Raad van Bestuur

Art, 16. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar door de algemene vergadering. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen de termijn van 1 maand in de bijlage tot het "Belgisch Staatsblad" bekendgemaakt.

Art. 17. De Raad van Bestuur kan kiezen uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor.

De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt,

Art. 18. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, Hij treedt op als eiser of ais verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer, het vervreemden, zelfs of niet van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

1

.-

M0D 2.2

Voor-

behouden aan het t3elgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art. 19. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een derde.

Art. 20. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij als nodig oordeelt.

Art. 21. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moet ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Begrotingen, rekeningen

Art, 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31/12/2012. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Het saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet worden uitgekerd aan de leden.

Ontbinding, vereffening

Art. 23. ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars..

Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 24. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de

schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een

gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige

verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij

de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen

overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 25, Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet

van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de verenigingen van

toepassing.

Aldus opgemaakt te Kasterlee op 21 september 2012 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout,

Onmiddellijk komen de stichtende leden in een Algemene Vergadering bijeen en worden de volgende functies vastgesteld:

-Dhr. Pim Mertens krijgt de functie van Voorzitter; tevens is hij ook afgevaardigd bestuurder en heeft het

gebruik van de maatschappelijke handtekening betreffende dit bestuur;

-Dhr. Jan Geudens krijgt de functie van Secretaris;

-Dhr. Martje Michielsen krijgt de functie van Penningmeester.

Deze 3 personen vormen de Raad van Bestuur.

Voor akkoord,

Pim Mertens Jan Geudens Marthe Michielsen

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STRAUWNTSOUND

Adresse
KATTENBERG 16 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande