TEAM FLEMISCH ADVENTURE RACERS, AFGEKORT : TEAM FAR

Association sans but lucratif


Dénomination : TEAM FLEMISCH ADVENTURE RACERS, AFGEKORT : TEAM FAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.625.882

Publication

21/06/2013
ÿþM9D22

Onderher 3rrgsnr Benaming

(votait) TEAM Flemisch Adventure Racers

(verkort) TEAM FAR

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetei Postelaerenweg 45 2400 MOL

Ondermerg akte :

Tekst

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1° Van Spitaels Dirk (Voorzitter)

Hazenstraat 16

2520 Oelegem

Nationaliteit: Belg

2° Rusch Sven

Kapelstraat 102

2490 Balen

Nationaliteit: Belg

3° Linten Jo (Secretaris)

Oosthamsesteenweg 59/3

2491 Balen/Olmen

Nationaliteit: Belg

4° Marien Tom (Penningmeester)

Postelarenweg 45

2400 Moi

Nationaliteit: Belg

zijn overeengekomen op maandag 12 november 2012, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Team of Flemish Adventure Racers vzw" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Op da, laatste bíz. van Lssrk B trermerdan ,Recto :*faam en hoedanigheid van da instrumenterende nol2n., hetzit van de persu(o}n(en) bevoegd de vereniging, s2ich4mg of organisme ten iaznzen van derden ta +:aitegen,;:csurdlgen

lierg,o ï3aarn en handtekening.

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Meerg ele gct tir griffia van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

U(111111111111111

1 2 JUNI 2013

TURNHOUT Dekt¬ ffier,

u

ICI

053 57 625-.282_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor S'" -r.:oi;j

b leouderf

aan het

Belgisch

Staatsblad



STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Team of Fiemish Adventure Racers vzw ", afgekort ; "Team Far vzw".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is deze gevestigd te Postelarenweg 45 - 2400 Mol,

in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het participeren aan outdoorwedstrijden - evenementen. Zij tracht haar doel onder meer te bereiken door ondersteunende activiteiten.

Art, 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5. De vereniging zal minstens 4 (vier) effectieve leden tellen.

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Effectieve leden zijn personen die lid zijn van de vzw en stemrecht hebben op de algemene vergadering. Deze leden moeten op de algemene vergadering worden uitgenodigd en kunnen daar dus hun stem uitbrengen. Een actuele lijst van deze effectieve leden moet bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vzw. Tevens wordt van alle effectieve leden een actieve participatie verwacht, als ook bij nevenaktiviteiten van de vzw en aanwezigheid op de jaarlijkse algemene vergadering.

Wie effectief lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per email. De raad van bestuur beslist samen met de effectieve leden op de algemene vergadering over eik verzoek tot toetreding als effectief lid.

De toegetreden leden zijn personen die geen lid zijn van de vzw, maar wel deelnemen aan outdoorwedstrijden - evenementen.

Het gaat hier om sporters die louter lid willen zijn van de sportclub om te sporten. Zij bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of door het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar zullen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

Wie effectief of toegetreden lid wil worden, dient een jaarlijkse bijdrage te betalen.

Op de iaaLste GIr.. van pik BB veiineltten : Recto . Naam ui haedanigheid van de instrunieniercndc notaris, hetzij van de perso(o)n(enl bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden re vertegenwoordigen Vesle: Naam en handiekettirtg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

bsshduden} aan l)et $elgie ch

Staatsblad

-

Art. 6. De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan ***5000,00*** EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de effectieve leden verschuldigde bijdrage vast.

De door de toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan ***5000,00*** EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door toegetreden leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk effectief lid kante allen tijden, mits hij/zij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij/zij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het effectief lid en/of toegetreden lid dat weigert de jaarlijkse bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een effectief lid en/of toegetreden lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met gewone meerderheid van de aanwezigen nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard.

Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering Is samengesteld uit alle effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder met geldige rede afwezig effectief lid kan op de algemene vergadering een schriftelijke volmacht geven aan een ander effectief lid. Effectieve leden die hun stem wil uitbrengen op de algemene vergadering worden verwacht persoonlijk aanwezig te zijn of een volmacht te hebben gegeven.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste éénmaat per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Aile effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de vice-voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Op de laatste blz. van u dk B vermelden " Recto . Naarn en hoedenïgheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting o# het organisme ten aanwies vais derden te vertegenwoordigen aso : Nam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor- I sii'F

Ite oudep

aan het

Belgisch

Staatsblad

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en

belanghebbende niet-leden mondeling, per e-mail of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit ailes onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Enkel op de algemene vergadering kunnen de statuten en/of het doel van de vereniging gewijzigd worden mits 2/3 meerderheid van stemmen.

Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 (drie) bestuurders, die effectief lid zijn van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur.

Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot de volgende algemene vergadering. Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen, Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn effectieve leden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de vice-voorzitter, secretaris en de penningmeester zijn automatisch voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester van de algemene vergaderingen.

Op de Jaapte bi z, van B veannclden " Recto . Naam en trot danígheid van de instrurnc nlereade notaris, herzij van de perso(o)n(en} bevoegd

de verenging, stichting of het organisme ten aanciei van dei den te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

iehoudey

aan hot

Belgisch

Staatsblad

'

Art. 1.4. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 15. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de vice-voorzitter, erg bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem/haar vervangt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, ze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Taakomschrijving

Voorzitter:

Deze leidt aile vergaderingen en regelt de volgorde van de vergadering.

Hij/zij ondertekent de goedgekeurde notulen van de vergaderingen, houdt toezicht

op de naleving van de bestaande reglementen en zorgt voor de handhaving der

statuten. Bij staking van stemmen is zijn/haar stem doorslaggevend.

Vice-Voorzitter:

Heeft eveneens stemrecht in de beheerraad en helpt/ondersteunt de voorzitter,

en/of vervangt de voorzitter in diens afwezigheid.

Secretaris:

Deze is verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen van de vereniging. Hij/zij beheert het actief en bewaart het notulenboek geparafeerd door de voorzitter. In dit boek worden alle gegevens van de vergaderingen opgenomen. Hij/zij stelt een verslag op van de vergaderingen en van de activiteiten.

Hij/zij houdt tevens een genummerde ledenlijst bij van aile aangesloten leden. (zowel van de effectieve leden als van de toegetreden leden)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op do laatste blz, van Lite B veirokfen : Recto ; Nam en hoedanigheid van de instrurietiter tde notaris, hctzij van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien +ril derden te vertegenwoordigen Versa: Naaai en handterening

voor- ,

budeir aan het Belgisch

Staatsblad

vr,rq

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te MOL op maandag 12 november 2012, in 6 (zes) exemplaren waarvan 4 (vier) exemplaren, namelijk één voor elke bestuurder, waarvan één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan er één wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Oprichter 1:

Van Spitsels Dirk (Voorzitter)

Hazenstraat 16

2520 Oelegem

Nationaliteit: Belg

Oprichter 2:

Rusch Sven (Vice-Voorzitter)

Kapelstraat 102

2490 Balen

Nationaliteit: Belg

Oprichter 3:

Linten 3o (Secretaris)

Oosthamsesteenweg 59/3

2491 Balen/Olmen

Nationaliteit: Belg

Oprichter 4:

Marien Tom (Penningmeester)

Postelarenweg 45

2400 Moi

Nationaliteit: Belg

. (7g de laatste lAz, van Li,iíic B ver melden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de uerso(a)n(en) bevoegd

de vereniging, stichting of het organisme ten aan7ieri vair derden te vertegenwoordigen y tso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TEAM FLEMISCH ADVENTURE RACERS, AFGEKORT : …

Adresse
POSTELAERENWEG 45 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande