TENNISCLUB DE POLLEPEL, AFGEKORT : TC DE POLLEPEL

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB DE POLLEPEL, AFGEKORT : TC DE POLLEPEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 518.917.435

Publication

07/04/2014
ÿþMOCI 2.1

I ,.2410 "

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11111M0111111

NEERGELEGD

2 t IM 2014

GRIFFIECFMHTBANK van KOOPHANDEL to MFCHELEN

Vc behc aan Belt Staal

Ondememingsnr : 518.917.435

Benaming

(velum Tennisclub De Pollepel

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Naalstraat 43C, 2570, Duffel

Onderwerp akte: Vrijwillige Ontbinding Vaststelling van het vermogen na vereffening - Aanstelling van de vereffenaar en Afsluiting van de vereffening

; Veslag van de Bijzondere Algemene Vergadering gehouden op dinsdag 18 maart 2014 om 20u.

Aanwezig : Barbara Van. den Bosch, Kathleen Roosen, Kevin Claes, Hilde Van Reydt, Don Leyssens

1. De Algemene Vergadering, vaststellend dat het vereiste aanwezigheidsquota is bereikt, beslist met eenparigheid van stemmen,

over te gaan tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

2. Eveneens met eenparigheid van stemmen hebben de leden van de Algemene Vergadering de bestuurders kwijting gegeven voor de daden verricht tijdens hun bestuursmandaat.

3. Worden aangesteld als vereffenaar:

Hilde Van Reydt, Beatrijsstraat 83  2860 Sint-Katelijne-Waver, Bestuurder

4. Er is geen netto-actief vermogen te verdelen.

De vereffenaar Hilde Van Reydt stelt vast dat de VZW noch bezittingen, noch schulden, noch verbintenissen, noch vorderingen heeft en verklaren de vereffening bijgevolg als afgesloten.

Alle boekhoudkundige documenten zullen de volgende 5 jaar bewaard worden bij de vereffenaar Van Reydt Hilde op het volgende adres : Beahijsstraat 83 2860 Sint-Katelijne-Waver.

Gedaan te Duffel op 18/3/2014

Voorzitter Secretaris Vereffenaar

Barbara Van den Bosch Kathleen Roosen Hilde van Reydt

Van Reydt Hilde Vereffenaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

08/03/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : ./1 -11

Benaming

(voluit): Tennisclub De Pollepel

(verkort) : TC De Pollepel

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Naaistraat 43C - 2570 Duffel

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Tussen ondergetekende, zijnde natuurlijke personen:

Mevrouw Van den Bosch Barbara - Tulpenlaan 32/0201 - 1500 Halle

Mevrouw Roosen Kathleen - Pastorijstraat 9 - 2800 Walem

Mevrouw Van Reydt Hilde -- Beatrijsstraat 83  2860 Sint-Katelijne-Waver

De Heer Claes Kevin - Emiel Van Hammestraat 49/1 - 2570 Duffel DeHeer Leyssens Don - Binnenpad 7 - 2040 Berendrecht

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN TC DE POLLEPEL VZW

I.BENAMING, ZETEL

Art. 1 : De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam van "Tennisclub De Pollepel", afgekort "TC De Pollepel". De naam moet steeds warden voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Art. 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 2570 Duffel, Naalstraat 43C, gelegen in het Gerechtelijk Arrondissement Mechelen. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen het Vlaamse gewest.

IL DOEL, DUUR

Art, 3 : De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de beoefening, de verspreiding en de ontwikkeling van sport in het algemeen en van het tennis in het bijzonder. De vereniging zal zich mogen aansluiten bij elk, organisme dat een gelijkaardig of aanverwant doel heeft, zoals de Vlaamse Tennis Vereniging (VTV). De' vereniging kan ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren,; personeel aanwerven en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar: doel rechtvaardigen. Om hoger beschreven doel te verwezenlijken kan de vereniging aile handelingen stellen; die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en: winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijd volledig: zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 4 : De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

III. LEDEN

Art. 5: Er zijn werkende, toegetreden en ereleden. Er zijn minimum 3 werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald. De Raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelpatbaarheid van werkende leden. Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW, Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. De volgende personen worden; benoemd als werkende leden en krijgen de volgende functies:

Voorzitter : Mevrouw Van den Bosch Barbara - Tulpenlaan 32/0201 - 1500 Halle

Secretaris : Mevrouw Roosen Kathleen - Pastorijstraat 9 - 2800 Walem

Penningmeester : Mevrouw Van Reydt Hilde  Beatrijsstraat 83  2860 Sint-Katelijne-Waver

Ondervoorzitter : De Heer Claes Kevin - Emiel Van Hammestraat 49/1 - 2570 Duffel

Tennis/jeugd/VN verantwoordelijke: DeHeer Leyssens Don - Binnenpad 7 - 2040 Berendrecht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

II

~

. " ,~ ~ F: G

21 FEI1U13 ~.

GRIFFIE RECHTBANr, van KOOPHAND MelECHFLEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De voorwaarden tot aanvaarding van werkende, toegetreden en aangesloten leden worden bepaald in het huishoudelijk reglement. Deze statuten zijn van toepassing op aile leden. De rechten en plichten van de leden worden in het huishoudelijk reglement verduidelijkt. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden bijgehouden. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Het ledenregister vermeld de naam, voornaam en de woonplaats van de leden. De werkende, toegetreden en ereleden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de raad van bestuur wordt vastgelegd en die maximum 1.000 euro bedraagt.

Art. 6 : Het lidmaatschap van de vereniging eindigt:

a)door het overlijden van het lid

b)mondelinge opzegging door het lid.

c)Door opzegging door de vereniging : deze opzegging kan worden gedaan, wanneer een lid niet meer voldoet aan de vereisten die door het huishoudelijke reglement en de statuten voor het lidmaatschap zijn gesteld, wanneer hij zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt, wanneer hij het lidmaatschap van de VTV verliest, alsook wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.

d)Door ontzetting; deze kan aaleen warden uitgesproken bij besluit van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van stemmen, wanneer een lid in strijd met de statuten, reglement en/of besluiten van de vereniging handelt of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

Art.7 : Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbende van een overleden lid of de rechthebbende uit welke hoofde ook kunnen in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdrage niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging.

IV. BESTUUR

Art. 8 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, gevormd door de werkende leden als zodanig aanvaard door de algemene vergadering De bestuurders worden gekozen voor een periode van maximum drie jaar. Uittredende bestuurders, inbegrepen voorzitter en één of meer ondervoorzitters zijn herkiesbaar. In geval van overlijden of bij welke andere vacature ook behoudt de raad van bestuur in de persoon der overige bestuurders zijn integrale bevoegdheden. ln de vervanging wordt voorzien door de eerstvolgende algemene vergadering. De aldus benoemde bestuurder beëindigt het mandaat van de vervangen bestuurder. De bestuurstaken worden door de raad van bestuur verdeeld. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in de uitoefening van hun mandaat worden vergoed. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de vereniging.

Art, 9 : De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. Stukken, die de vereniging verbinden, dienen ondertekend te worden door twee bestuurders. Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aanduiden. Er is geen rang onder de leden.

Art. 10 ; De Raad van Bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de VZW dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. Alle besluiten worden door de aanwezige bestuurders getroffen met gewone meerderheid. De vergadering kan slechts geldig beslissen bij aanwezigheid van de helft der leden. Iedere bestuurder heeft recht op één stem. Van de besluiten worden notulen gemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Alle bestuurders krijgen een afschrift van de notulen. Een bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijkse bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de raad van bestuur met een gewone meerderheid aan stemmen.

V.ALGEMENE VERGADERING

Art. 11 : De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genaamd, wordt jaarlijks gehouden uiterlijk op 31 juni. De oproepingen met vermelding van de agenda, geschieden minstens acht dagen tevoren door de voorzitter bij middel van gewone brief of e-mail. Buitengewone algemene vergadering kan steeds bijeengeroepen worden telkens het belang van de vereniging dit vereist. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden, Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht en elk één stem. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid.

Iedere algemene vergadering vindt plaats op de zetel van de vereniging of op eender welke andere plaats in de

oproepingsbrief vermeld. De genomen beslissingen zijn ter inzage op de zetel van de vereniging beschikbaar,

Art. 12 : De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden : 1. De wijziging van de statuten; 2, De benoeming en de afzetting van de bestuurders; 3.

De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen; 4. De ontbinding van de vereniging; 5. de benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van eventuele bezoldiging; 6. kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen; 7, de omzetting van een VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk; 8, Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

VI.BEGROTINGEN EN REKENINGEN

y'' S. lN4D 2.2

Voorbehouden

aan Îsebi

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art. 13 : Het boekjaar van de vereniging vangt aan op één april en eindigt op eenendertig maart van het

volgende jaar, uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de VZW en zal eindigen

op eenendertig maart van volgend jaar.

Art. 14 : Op het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen

boekjaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt, alsmede de begroting voor het volgende

jaar. De rekeningen, inventaris, balans en begroting worden aan de goedkeuring van de eerstvolgende

jaarvergadering onderworpen,

Art. 15 : Zolang de vereniging voor het laatst afgelopen boekjaar de drempelbedragen vermeld in de wet niet

overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra deze drempelbedragen

worden overschreden, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid

van de verrichtingen hierin weer te geven, opgedragen aan een commissaris, te benoemen door de Algemene

Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De termijn van het mandaat en de

bezoldiging worden bepaald door de Algemene Vergadering.

VII.ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 16 : In geval van ontbinding duidt de Algemene Vergadering de bestemming van het patrimonium aan.

Het zal bij voorkeur toegewezen worden aan een vereniging met een zo mogelijk gelijkaardig doel.

VIII. SLOT

Art. 17 : Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de VZW -

wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk,

IV, OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 17/2/2013 tot 31/03/2014.

SLOTBEPALINGEN

Eerste buitengewone Algemene vergadering  benoeming van de Raad van Bestuur

De leden van `TC De Pollepel VZW", uit 2570 Duffel  Naalstraat 43C samen in de eerste buitengewone

Algemene Vergadering op 17/02/2013, te Duffel hebben tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

Van den Bosch Barbara  geboren te Duffel op 20/2/1988- Tulpenlaan 32/0201 -1500 Halle

Roosen Kathleen  geboren te Antwerpen op 01/12/1966 - Pastorijstraat 9 - 2800 Walem

Van Reydt Hilde  geboren te Asse op 03/10/1972 - Beatrijsstraat 83  2860 Sint Katelijne-Waver

Claes Kevin -- geboren te Duffel op 13/06/1983 - Emiel Van Hammestraat 49/1 - 2570 Duffel

Zij hebben aangesteld als:

Voorzitter : Mevrouw Van den Bosch Barbara - Tulpenlaan 32/0201 - 1500 Halle

Secretaris : Mevrouw roosen Kathleen - Pastorijstraat 9 - 2800 Walem

Penningmeester : Mevrouw Van Reydt Hilde  Beatrijsstraat 83  2860 Sint-Katelijne-Waver

Ondervoorzitter : De Heer Claes Kevin - Emiel Van Hammestraat 4911 - 2570 Duffel

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Duffel op 17/2/2013, in twee '

exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het

andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

Getekend

Van den Bosch Barbara

Tulpenlaan 32/0201

1500 Halle

Bestuurder  Voorzitter





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Roosen Kathleen

Pastorijstraat 9

2800 Walem

Bestuurder  Secretaris

Claes Kevin

Emiel van Hammestraat 49/1

2570 Duffel

Bestuurder -- Ondervoorzitter

Van Reydt Hilde Beatrijsstraat 83 2860 Sint-Katelijne-Waver Bestuurder Penningmeester





Leyssens Don

Binnenpad 7

2040 Berendrecht

TennislJeugd/VTVverantwoordelijke

Van Reydt Hilde - Bestuurder





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TENNISCLUB DE POLLEPEL, AFGEKORT : TC DE PO…

Adresse
NAALSTRAAT 43C 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande