TENNISSCHOOL DE LUSTHOVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISSCHOOL DE LUSTHOVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.862.584

Publication

06/03/2012
ÿþMod word t1.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r-T

:- 1111111111A50993' II

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 2 FEB. 2012

KOOPHAND)TL,TURNHOUT

De griffier

ondarrtairlr54s1," O & tei 3. 62-. V 1

alu~.t .

L11 á"hr. ~1

Rechtsvorm VZW

:Lefie Moerenstraat 47, 2370 Arendonk

(+ioil'erlip adres?

~M f¬ d" ~~  fMr+: aE:~ ~ ° Oprichting

Artikel 1, - Naam, oprichters en zetel

1.1 De vereniging wordt genoemd Tennisschool De Lusthoven en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

1.2De vereniging wordt opgericht door Verheyen Chris, Aarts Michel, Jacobs Marie-Anne en Van Gestel Anja

1.3 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Moerenstraat 47 te 2370 Arendonk en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel het organiseren van tennislessen, tenniskampen, tennisstages en andere clubaktiviteiten.

2.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Artikel 3. - Leden

3.1 Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

3.2 Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

a)het lidgeld jaarlijks betalen;

b)de statuten van de vereniging aanvaarden.

3.3 Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt 840 euro.

3.4 Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontsiagnemend te zijn.

3.5 Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid

kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.6 leder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter, Het

ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden

ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte

van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

' 3.7 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Op de Iw" ;tate bix venLu l~5 vermelden~~:2~ s':8árt1 bit t1L3Pdni1i121!'i +rer [7 de Irt3ir{1rrlcnrf 1e31d not ,rr,, i1:q- It van de pW1"ç0{olnFen?

be!'o£od de rechisr" ervoon ten ?&ftze.'11 w3r7 dnden La ,+crlea S'r;:'oorii:G" :.:r

t'Si3o M,:-8r11 c'ri hzrtdtekerela

Tennisschool De Lusthoven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

*Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden maar moet ten minste het aantal leden van de Raad van Bestuur bedragen plus één.

4.2 Elk lid beschikt over één stem.

4.3 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering,

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering, De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9 Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen,

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 5.  Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

5.5 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders

5.7 Oproepingen voir 2dé Raad van Bestuur worden per gewone post, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5,8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

~

Artikel 6. - Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen ' en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5 De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. - Rekeningen

7.1 Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

Q'lidmaatschapsbijdragen;

Ode winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

© de giften;

Ode winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig gevoerd te worden,

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor,

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8, - Ontbinding

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en

hun bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De oprichters

Verheyen ChrisJacobs Marie-Anne t Aarts Michel Van Gestel Anja

Op i+ ;p;ki_^.{C bl_ 113r1 Li!),3=.. vG,iiijeiCien ii'.Cío ï JnBiïi .'.CI ilueCiJniqlir.'SC} h:ua U8 Ins(rUrrtenteraIlde nor ncS?Ij vriR (19 ,,;r:e(c?n,ci be roend cl* rech:soure~~on `'n ae" nz(e*r van dcraen te ueft?f1Pn5" h? ,li ^' -

Vk.cso i" !aarn en 11" )nrrtet;enuna

Coordonnées
TENNISSCHOOL DE LUSTHOVEN

Adresse
MOERENSTRAAT 47 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande