TENNISVRIENDEN TER BREME

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISVRIENDEN TER BREME
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.459.997

Publication

26/07/2012
ÿþ Moa 20

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 7 JULI 2012

ANTV@L~PEN

Benaming

(voluit) : TENNISVRIENDEN TER BREME VZW

Rechtsvorm : VZW Zetel: BRECHT Ondememingsnr : 0 a4 .7 Voorwerp akte : Oprichting .459-997

De ondergetekenden

-Lambrechts VVilly, Veldstraat 79, 2960 Brecht,

-Van Dijck Maria, Veldstraat 79, 2960 Brecht,

-Metsen Paul, St. Lenaartsebaan 36, 2390 Malle

-Dillen Marie José, P. V_ Loenhoutstr.8 2390 Malle,

-Kesselaers Dirk, Dorpstraat 51, 2990 Wuustwezel,

-Dubuis Jean Marc, Meerseweg 11, 2990 Loenhout,

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en waarvan zij de statuten als volgt samenstellen

Artikel 1 : De vereniging wordt genoemd 'Tennisvrienden Ter Breme VZW" en haar zetel is gevestigd te 2960 Brecht, Veldstraat 79, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2 : De vereniging heeft tot doel : diensten of instellingen op te richten, te beheren en uit te baten ter bevordering van de tennissport en -recreatie en alle iniatieven te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee betrekking hebben. Eventuele andere recreatieve activiteiten kunnen in de vereniging opgenomen worden.

Artikel 3 : De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht en kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 4 : De vereniging heeft actieve leden, toetredende leden en ereleden. Het aantal is onbeperkt doch het aantal actieve leden zal minimum drie bedragen.

" Kandidaat-leden kunnen bij raad van bestuur een schriftelijke aanvraag doen om actief lid te worden of om vrijwillig ontslag te nemen.

Artikel 5 : De leden worden aanvaard door de raad van bestuur, die hierover beslist bij geheime stemming en zonder deze beslissing ooit te moeten rechtvaardigen.

Het jaarlijks lidgeld wordt bepaald door de raad van bestuur zonder het bedrag van 50 euro te mogen over; schrijden. Het lidmaatschap loopt jaarlijks van 1 april tot 31 maart van het daarop volgend jaar. Het lidgeld bestrijkt enkel deze periode en wordt jaarlijks betaald aan de secretaris.

Wanneer een lid zijn jaarlijks lidgeld niet betaalt, wordt dit geacht ontslag te nemen.

De toetredende leden en ereleden zijn geen vennoten, hun rechten en verbintenissen worden geregeld door een bijzonder reglement van inwendige orde, opgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 6 : Het ontslagnemend of uitgesloten lid kan geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk, bezit.

Artikel 7 : De actieve leden vormen de algemene vergadering en hebben er stemrecht, Zij hebben recht; deze vergadering bij te wonen en eraan deel te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

º%

MDD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 : De algemene vergadering is bevoegd voor de volgende zaken, welke moeten worden goedgekeurd met een tweederde meerderheid der aanwezige stemmen : statutenwijzigingen, benoemingen, en afzetting van bestuurder, goedkeuring van begroting en rekeningen, uitsluiting van een lid, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Wordt deze bijzondere meerderheid niet bereikt, dan kan slechts na 15 dagen een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordige leden

Voor de wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging is vier vijfde goedkeuring van de algemene vergadering vereist.

Artikel 9 : De algemene vergadering vergadert minstens éénmaal per jaar voor 30 juni.

Een bijzondere algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur, ofwel op aanvraag

van minimum één vijfde der leden.

Artikel 10 ; De algemene vergaderingen hebben plaats in de zetel der vereniging, of eender welke andere aangeduide plaats, op dag en uur in de oproeping aangeduid.

Alle Leden worden erop uitgenodigd, ten minste veertien dagen voor de vergadering en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter, de afgevaardigde bestuurder of twee bestuurders.

De uitnodigingen vermelden de dagorde, waarop minimum één twintigste van de leden de inschrijving van een punt kan vragen. Dit verzoek dient gericht aan de secretaris van de vereniging , ten minste één maand voor de vergadering. Het verslag van de algemene vergadering wordt binnen de acht dagen uitgehangen op het infobord in het clubhuis of kan schriftelijk aangevraagd worden bij de secretaris.

Artikel 11 : De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen over de punten door de raad van bestuur op voormelde dagorde voorzien, behoudens wat voorzien is onder artikel acht.

Artikel 12 : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid, door een gevolmachtigde bestuurder.

Artikel 13 : De vereniging wordt beheerd door een raad van minstens drie en hoogstens tien leden; de leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering benoemd voor de duur van zes jaar, en zijn enkel afzetbaar door de beslissing van de algemene vergadering. De bestuurders zijn steeds herkiesbaar. De datum waarop het mandaat van iedere bestuurder verstrijkt, wordt in de benoeming vermeld. Bestuurders kunnen schriftelijk hun vrijwillig ontslag indienen bij de raad van bestuur,

Artikel 14 : De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen indien minstens de twee derde der leden aanwezig is. De bevoegdheden van de raad van bestuur worden in college uitgeoefend.

Artikel 15 : De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen en voor alle zaken die niet door de wet of in de statuten aan de algemene vergadering, toebehoren.

Artikel 16 : Tegenover derden volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze, de handtekening van de voorzitter en de secretaris, die moeten beschikken over een beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 17 : De bestuurders zullen hun wettelijk en statutaire verplichtingen vervullen als een goed huisvader. Nooit kunnen zij tegenover derden aansprakelijk gesteld worden voor hun lichtste fout.

Artikel 18 : Ieder jaar op 31 maart wordt de rekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Beide worden voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 19 : ln geval van ontbinding van de vereniging benoemt de vergadering die deze ontbinding uitgesproken heeft, eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden der goederen en waarden der ontbonden vereniging, na het passief vereffend te hebben en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht.

Artikel 20 : Wanneer de vereniging ooit om één of andere reden het voordeel der rechtspersoonlijkheid zou verliezen, zat de vereniging onder de leden blijven voortbestaan als een vereniging van gemeen recht.

Artikel 21 : Voor al hetgeen door deze statuten niet wordt geregeld, zal de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn.

biOD 2.0

di

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering heeft tot bestuurders herbenoemd :

-Lambrechts Willy, Veldstraat 79, 2960 Brecht, geboren op 27/04/1949 te Hoogstraten -Van Dijck Maria, Veldstraat 79, 2960 Brecht, geboren op 17/06/1946 te Wuustwezel -Meisen Paul, St. Lenaartsebaan 36, 2390 Malle, geboren op 20/09/1958 te Brasschaat

-Hillen Marie José, P. V. Loenhoutstr.8 2390 Malle, geboren op 3/2/1953 te Brecht

-Kesselaers Dirk, Dorpstraat 51, 2990 Wuustwezel, geboren op 15/0/1959 te Lier -Dubuis Jean Marc, Meerseweg 11, 2990 Loenhout, geboren op 02/04/1965 te Antwerpen

Door voornoemde algemene vergadering wordt tot voorzitter gekozen: de heer Lambrechts Willy, en als ' secretaris : mevrouw Van Dijck Maria, die aanvaarden.

Gedaan te Brecht op 1 mei 2012.

Lambrechts Willy Van Dijck Maria

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TENNISVRIENDEN TER BREME

Adresse
VELDSTRAAT 79 2960 BRECHT

Code postal : 2960
Localité : BRECHT
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande