THAIS-VLAAMSE CULTUURVERENIGING, AFGEKORT : THAIVLAC

Association sans but lucratif


Dénomination : THAIS-VLAAMSE CULTUURVERENIGING, AFGEKORT : THAIVLAC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.585.030

Publication

29/03/2011
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I I1If111111 1111111111 lf11 11111111! 11111 1II 1111

" iioa~~a3+

Ondernemingsvr : O " ~ .(4 ~ ~ $ ~ 0 3 0

Benaming V .

(voluit) : Thais-Vlaamse Cultuurvereniging

(verkort) : Thaivlac

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Oostergeest 25/11 bus3 2180 Ekeren

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. Goossens, Guido Alice René Emma

Oostergeest 25/11, bus 3, 2180 Ekeren (Antwerpen)

Geboren te Borgerhout op 03 oktober 1944

2. De Deckere, Paul Clementine Ludovikus

Hendrik Van Uffelslaan 4, bus 3, 2100 Deume (Antwerpen)

Geboren te Ekeren op 11 juni 1954

3. Meys, Edwin

Sint-Pietersberg 7, bus 301, 2800 Mechelen

Geboren te Mechelen op 17 juni 1970

4. Everaert, Damiaan Frans

Hoge-Aardstraat 63, bus 2, 2610 Wilrijk (Antwerpen)

Geboren te Duffel op 25 juli 1962

zijn op 13 maart 2011 overeengekomen om op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de. verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,. zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, hierna de vzw-wet genoemd, de vereniging zonder winstoogmerk: "THAIS-VLAAMSE CULTUURVERENIGING" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Algemeen

Artikel 1: rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk, hierna vzw genoemd.

Artikel 2: benaming

De vzw draagt de naam 'THAIS-VAAMSE CULTUURVERENIGING', afgekort tot "Thaivlac".

Artikel 3: zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

RECHTBANK

KOOPHANDEL

17N T 2011

ANTW~~3fR~i~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De zetel van de vzw is gevestigd in Vlaanderen met als huidige vestigingsplaats "Oostergeest 25111, bus 3, 2180 Ekeren", gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Bij beslissing van de algemene vergadering kan hij worden verplaatst naar een ander adres in Vlaanderen.

Artikel 4: duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur maar kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 5: doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel om buiten elke levensbeschouwelijke of politieke overtuiging de kennis van de Thaise taal en de Thaise cultuur, gaande van het artistieke tot het culinaire, te promoten in België of enig ander land. Ook het bevorderen van de integratie van Thaise mensen in België of enig ander land en het bevorderen van de integratie van niet-Thaise mensen in Thailand behoort tot de doelstellingen. De vzw zal eveneens trachten om de vriendschappelijke betrekkingen met Thailand te ontwikkelen en te verbeteren en dit zowel op cultureel, sociaal, economisch als toeristisch vlak.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, zoals het organiseren van taal- en danscursussen en het geven van dansdemonstraties, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van eerder vermelde doelstellingen of voor het steunen van goede doelen in Thailand, België of enig ander land.

Zij kan daarvoor alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, leningen en verzekeringspolissen afsluiten, goederen of gebouwen in huur nemen of geven of in eigendom verwerven, en dit alles zowel in binnen- als buitenland.

Zij kan giften of legaten ontvangen en subsidies verwerven, en dit zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen of gesponsord worden, en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland.

Leden

Artikel 6: leden

De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal leden is niet beperkt. Het aantal effectieve leden mag niet minder bedragen dan vier.

De oprichters en ondertekenaars van onderhavige akte zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Dit recht is enkel voorbehouden aan effectieve leden.

Als lid tot de vereniging kunnen niet alleen natuurlijke personen toetreden, maar ook rechtspersonen evenals openbare besturen.

Aan alle leden kan een lidgeld worden gevraagd. Het maximum bedrag ervan, berekend aan het huidige indexcijfer, mag niet meer bedragen dan dertig euro per kalenderjaar. Dit maximum bedrag kan worden verhoogd of verlaagd naargelang de evolutie van het indexcijfer.

Artikel 7: toetreding en uittreding leden

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur." Dit schriftelijk verzoek kan per brief gebeuren, per e-mail of op een andere schriftelijke wijze.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding en kan de voorwaarden bepalen waarop leden tot de vereniging worden toegelaten.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Voor effectieve leden dient het ontslag per aangetekend schrijven ter kennis te worden gebracht aan de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de raad van bestuur worden besloten en dit met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, of althans opgeroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Leden die niet in orde zijn met de betaling van hun lidmaatschap kunnen, nadat zij hieromtrent een herinneringsbrief of e-mail hebben ontvangen, door de raad van bestuur ambtshalve worden uitgesloten.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of. in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Algemene vergadering

Artikel 8: samenstelling en bijeenroeping

De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald wordt in de vzw-wet.

Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een andere effectief lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat eventueel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen en dit telkens in het tweede semester. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1927.

Alle effectieve leden moeten ten minste acht dagen vóór de vergadering schriftelijk worden opgeroepen. Deze schriftelijk oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Artikel 9: algemene vergadering

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de secretaris of, bij dienst ontstentenis, belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuursleden.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel de voorzitter als van één van de bestuurders.

De algemene vergadering verleent ontlasting aan de bestuursleden voor hun mandaat van het afgelopen jaar en keurt de begroting voor het volgende werkingsjaar goed.

In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor statuutwijzigingen of ontbinding of vereffening van de vereniging is een 2/3 meerderheid vereist. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 10: notulen van de algemene vergadering

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris, en zijn na afspraak ter inzage van de leden die het wensen. Afschriften en uitreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Artikel 11: raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuursleden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij twee derde meerderheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur, tenzij anders bepaald bij de benoeming. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat, door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting, verlies van het lidmaatschap en/of in geval van onbekwaamheid.

Tenzij anders overeengekomen bij gewone meerderheid door de algemene vergadering, kan iedere bestuurder vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur mits hij er drie maanden vooraf kennis van geeft.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. De beslissing hieromtrent moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht van de betrokkene. Dit ontslag gaat in één maand na de postdatum van het aangetekend schrijven.

Elke bestuurder die door de algemene vergadering voor bepaalde duur is aangesteld om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van bepaalde duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeen roepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Verschillende functies kunnen warden gecombineerd. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden van roerende goederen, lenen en uitlenen en alle handels- en bankverrichtingen bij twee derde meerderheid. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden en bepaalt hun bezoldigingen. Ze maakt ook het arbeidsreglement op en vaardigt bij gewone meerderheid alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig en nuttig acht.

De raad draagt zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid over aan de bestuurders die belast zijn met het dagelijks bestuur. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun opgegeven opdracht.

Artikel 12: dagelijks bestuur

De raad benoemt bij twee derde meerderheid bestuurders die met het dagelijks bestuur worden belast en bepaalt hun bevoegdheden. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één van deze dagelijkse bestuurders.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts gebonden door de handtekeningen van twee van deze dagelijkse bestuurders samen.

De beslissingen genomen door de dagelijkse bestuurders worden steeds samen genomen.

De opdracht van de dagelijkse bestuurders eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting, verlies van het lidmaatschap en/of in geval van onbekwaamheid. Deze dagelijkse bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur mits zij er drie maanden vooraf kennis van geven, tenzij anders overeengekomen bij gewone meerderheid door de algemene vergadering. Ze kunnen te allen tijde door de raad van bestuur worden ontslagen. De beslissing hieromtrent moet evenwel binnen zeven kalenderdagen per aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht van de betrokkenen. Dit ontslag gaat in één maand na postdatum van het aangetekend schrijven.

Artikel 13: vergaderingen van de raad van bestuur

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuursleden.

Iedere bestuurder kan schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 14: notulen van de raad van bestuur

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De notulen van de raad van bestuur worden bijgehouden in een daartoe bestaand register. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksel en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur. Zij liggen na afspraak ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging.

Artikel 15: vrijwilligers en hun vergoedingen

Met uitzondering van de personeelsleden waarbij er voor het vervullen van een bepaalde taak een arbeidsovereenkomst werd afgesloten met de vzw, zijn aile natuurlijke personen die vrijwillig en onbaatzuchtig in georganiseerd of gereglementeerd verband bij de vzw activiteiten uitvoeren zoals voorzien in de sociale, culturele of sportieve sector, vrijwilligers. Personeelsleden van de vzw kunnen ook vrijwilliger zijn wanneer ze vrijwillig en onbaatzuchtig in bovengenoemd verband een andere taak uitvoeren dan die waarvoor er met hen een arbeidsovereenkomst werd afgesloten. Ze kunnen ook effectief lid zijn van de vzw maar mogen, zolang ze een arbeidsovereenkomst hebben bij de vzw, nooit deel uitmaken van de raad van bestuur.

Het staat de vzw vrij om al dan niet vergoedingen aan de vrijwilligers uit te betalen. Leden van de raad van bestuur, effectieve leden en/of vrijwilligers krijgen geen bezoldiging voor hun prestaties. Ze kunnen wel, indien de raad van bestuur er mee akkoord gaat en de financiële toestand van de vzw het toelaat, in bepaalde gevallen en binnen de door de wet vastgelegde normen, een kostenvergoeding krijgen. De bedragen ervan worden door de raad van bestuur vastgelegd overeenkomstig de hiervoor voorziene wettelijke bepalingen en maximum bedragen. De vrijwilliger dient er zelf over te waken dat het door de wet voorziene maximum bedrag van niet-belastbare vergoedingen niet wordt overschreden en er geen onverenigbaarheid is tussen werkelijke en forfaitaire kosten; de vzw kan immers niet weten of de vrijwilliger nog voor andere verenigingen activiteiten als vrijwilliger uitoefent en welke vergoeding, werkelijke of forfaitaire, hij daar krijgt voor zijn gemaakte kosten.

Het toekennen van een vergoeding voor gemaakte kosten aan de vrijwilliger is geen verworven recht. De raad van bestuur kan steeds op een eerder genomen beslissing terugkomen en/of het bedrag in de tussenkomst van de gemaakte kosten wijzigen. De beslissing moet echter steeds, mondeling of schriftelijk, aan de vrijwilliger worden bekend gemaakt véôr hij aan zijn activiteiten begint.

Artikel 16: begrotingen en rekeningen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot en niet 30 juni.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekening van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 17: ontbinding en vereffening

Enkel de algemene vergadering kan besluiten tot vrijwillige ontbinding indien twee derde van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en bovendoen vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Zijn er geen twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moèt een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een vier vijfde meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 18: overdracht activa

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais de ontbonden vzw nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als het hierboven beschreven doel het dichtst benadert.

Artikel 19: algemeen

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de vzw-wet en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Domeinnaam

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 20: domeinnaam

Doordat e-mailadressen, website en internet belangrijke communicatiemiddelen zijn, zal de vzw Thaivlac de domeinnaam "thaivlac.be" laten registreren. Deze domeinnaam zal eigendom zijn van de vzw, ongeacht wie de website maakt of onderhoudt. De domeinnaam kan enkel worden gewijzigd of overgedragen mits akkoord van de raad van bestuur.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste jaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 13 maart 2011 tot 30 juni 2012.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Ekeren op 13 maart 2011, in drie exemplaren waarvan één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan de andere worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Benoeming raad van bestuur:

1. De Deckere, Paul Clementine Ludovikus

Hendrik Van Uffelslaan 4, bus 3, 2100 Deurne (Antwerpen)

Geboren te Ekeren op 11 juni 1954

Functie: voorzitter

2. Meys, Edwin

Sint-Pietersberg 7, bus 301, 2800 Mechelen

Geboren te Mechelen op 17juni 1970

Functie: secretaris

3. Goossens, Guido Alice René Emma

Oostergeest 25/11, bus 3, 2180 Ekeren (Antwerpen)

Geboren te Borgerhout op 03 oktober 1944

Functie: penningmeester

4.Everaert, Damiaan Frans

Hoge-Aardstraat 62, bus 2, 2610 Wilrijk (Antwerpen)

Geboren te Duffel op 25 juli 1962

Functie: ondervoorzitter

Belast met het dagelijks bestuur:

1.De Deckere, Paul Clementine Ludovikus

Hendrik Van Uffelslaan 4, bus 3, 2100 Deurne (Antwerpen)

Geboren te Ekeren op 11 juni 1954

Functie: voorzitter

2. Goossens, Guido Alice René Emma

Oostergeest 25/11, bus 3, 2180 Ekeren (Antwerpen)

Geboren te Borgerhout op 03 oktober 1944

Functie: penningmeester

Getekend op 13 maart 2011:

Voornoemde oprichter 1:

Goossens, Guida Alice René Emma

Voornoemde oprichter 2:

De Deckere, Paul Clementine Ludovikus

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch" Staatsblad

Luik B - Vervolg

. ._._. . ..___.. ...

~~ Voornoemde oprichter 3: Meys, Edwin

Voornoemde oprichter 4:

Everaert, Damiaan Frans

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THAIS-VLAAMSE CULTUURVERENIGING, AFGEKORT : …

Adresse
OOSTERGEEST 25, BUS 11 2180 EKEREN(ANTW)

Code postal : 2180
Localité : Ekeren
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande