THE REDEEMED CHRISTIAN CHURCH OF GOD BELGIUM, AFGEKORT : RCCG

Association sans but lucratif


Dénomination : THE REDEEMED CHRISTIAN CHURCH OF GOD BELGIUM, AFGEKORT : RCCG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.940.820

Publication

30/04/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerieggiing van de akte ter griffie

RECriT.-~.'a2N;:

KOOPHANDEL

19 -94- 20.13

AN-ueR P EN

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111111111111111111111,3ii inr~~i

067fi25*

Ortdernerningsnr : 0.526.940.820

Benaming

(voiult) : The Redeemed Christian Church of God Belgium

(verkort) : RCCG fr W

Rechtsvorm : VzW

Zetel : Statiestraat 149, 2600 Antwerpen-Berchem

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Ondertekenden:

Dhr. Nwanegbo Mike, wonende te 2850 Boorra, Van Dyckstraat 19, geboren op 6 april 1966 te Port Harcourt

(Nigeria), nationaliteit van nationaliteit Groot-Brittannië;

Dhr. Taiwo Adewale Adekunle, wonende te 1090 Jette, Uyttenhovestraat 37/825, geboren op 26 september

1960 te Lagos (Nigeria), van Nigeriaanse nationaliteit

Mevr. Snelders Joyce, wonende te 1800 Vilvoorde, Nijverheidsstraat 64, geboren op 23 juli 1985 te

Antwerpen (België),van Belgische nationaliteit;

Mevr. Larbi Oforiwaa Hellen, wonende te 2060 Antwerpen, Boerhaavestraat 29, geboren op 1 juli 1982, te

Accra (Ghana), van Belgische nationaliteit;

Dhr. Ukponahinusi Monday Atekha, wonende te 1040 Etterbeeck, Rue de Felix Terlinden 9, geboren op 06

mei 1963 te Sokpoba (Nigeria), van Nigeriaanse nationaliteit

Mevr. Nwanegbo Borna, wonende te 2850 Boom, Van Dyckstraat 9, geboren op 22 april 1965 te Port

Harcourt (Nigeiia),van nationaliteit Groot-Brittannië

ZIJN OVEREENGEKOMEN EEN VERENIGEN ZONDER WINSTOOGMERK OP TE RICHTEN OVEREENKOMSTIG DE WET VAN 27 JUNI 1921, GEWIJZIGD DOOR DE WET VAN 2 MEi 2002 (HIERNA GENOEMD flE VZW-WET) MET HIERNAVOLGENDE STATUTEN:

Artikel 1: Benaming, zetel en duur

1.1 Benaming

De vereniging wordt genoemd "The Redeemed Christian Church of God Belgium v.z.w", in askorting

"RCCG vzw".

1.2 Zetel

De zetel der vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Statiestraat 149, 2600

Berchem,

1.3 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2: Grondslag en doel

2.1 Grondslag

De vereniging aanvaardt als haar grondslag de ganse Heilige Schrift ais door God geïnspireerd, onfeilbaar

gezaghebbend. Zij belijdt dat het eeuwige behoud voor elke mens slechts mogelijk is door de aanvaarding van;

het volbrachte werk van Jezus Christus. De grondslag wordt verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement

" van de vereniging. Het leven van de leden moet met deze grondslag overeenstemmen. 2.2 Doel

1) De vereniging heeft als doel de belangen van aile verenigingen die deel uitmaken van het werkverband "The Redeemed Christian Church of God" in het algemeen te behartigen a.a. door het verzekeren van een officiële vertegenwoordiging ten opzichte van de bevoegde overheid en instanties.

2) De vereniging:

'=heeft tevens tot doel het uitleven van de christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het Woord van God in de samenleving te bevorderen. Daartoe wil zij plaatselijke christelijke gemeenschappen stichten en die helpen zich te ontwikkelen tot een autonoom en dynamisch functioneren. Zij wil tevens hulp en steun bieden op maatschappelijk, materieel en geestelijk gebied om de individuele ontwikkeling en functionering in de samenleving te bevorderen en een betere levenskwaliteit op de voornoemde gebieden uit te bouwen.

Op de laatste blz. van Luik [3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enl bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aan>ien a~ ~~" '--

VerRn' As ,- -. "

vz~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Mto 2.2

O Kan alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

OKan aile initiatieven nemen om opdrachten die te maken hebben met de denominatie te coördineren, te bevorderen en/of uit te voeren met inbegrip van het overleg tussen de kerkgenootschappen,

:Als overkoepelende orgaan kan de vereniging aile religieuze, maatschappelijke of sociale activiteiten inrichten die haar leden (kerken) en hun individuele leden helpen op een integrale wijze deel uit te maken van de samenleving.

OZij kan voorringen organiseren, adviseren en bijstaan om een voldoende beroepskwalificatie en een minimaal maatschappelijk functioneren te helpen verwerven. Zij kan alle activiteiten inrichten om mensen in sociaal moeilijke omstandigheden kansen te bieden op werkgelegenheid, zelfvoorziening, zelfontwikkeling en een stabiele leefomgeving.

©Zij kan aile socio-culturele activiteiten organiseren die de doelstellingen verwezenlijken of daaraan bijdragen, zelfs ais die op een ondergeschikte wijze de vorm zouden aannemen van een handeisdaad, maar steeds op voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt van het door de vereniging gestelde doel.

OElke opsomming in dit artikel is slechts ten voorbeeld gegeven en in geen geval limitatief te interpreteren.

Q'De vereniging kan personeel in dienst nemen en aile roerende en onroerende goederen die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel in vruchtgebruik of eigendom mogen bezitten.

Artikel 3: Leden

De vereniging telt alleen effectieve:

3.1 Effectieve leden

Het aantal effectieve leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder zijn dan drie. De effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen zoals vermeld in de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Zj kunnen deze uitoefenen zodra zij ais effectief lid aanvaard zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

3.2 Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de raad van bestuur van de vereniging, door het overlijden van het lid, of door uitsluiting. De leden die om de een of andere reden de nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de vereniging, worden geacht ontslag te nemen. Elk lid kan uitgesloten worden als diens levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaadt. De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en voor uitsluiting van de leden zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De algemene vergadering besluit tot uitsluiting op voordracht van de raad van bestuur en volgens de bepalingen van artikel 4.

3.3 Aanspraken op het vermogen

Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, de vrijwillig gestorte bijdragen of de inbrenging van de betrokkenen.

Uitzondering hierop zijn de leningen als er op dat ogenblik een terugbetalingsovereenkomst tussen de betrokkene en de vereniging bestaat. In zulke gevallen behoudt het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering.

3.4 Diversen

De leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor verbintenissen van de vereniging.

Artikel 4: Algemene vergadering

4.1 Bevoegdheid

De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en wordt samengesteld door de effectieve leden van de vereniging. Zij is uitsluitend bevoegd tot de wijziging der statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun eventuele bezoldiging, de goedkeuring van de rekeningen, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de begrotingen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van leden en de omvorming van de vereniging naar een andere rechtspersoon. Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de raad van bestuur bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de algemene vergadering.

4.2 Bijeenroeping

De algemene vergadering komt één keer per jaar samen en verder zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, op verzoek van de voorzitter, of op verzoek van één vijfde der effectieve leden die dit schriftelijk aanvragen bij de raad van bestuur. Al de effectieve leden moeten worden uitgenodigd. De schriftelijke oproeping vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering, evenals de dagorde. Deze wordt tenminste 8 dagen voor de vergadering aan elk lid overhandigd of verstuurd en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de gewone leden wordt op de agenda geplaatst.

4.3 Vergaderprocedures

De algemene vergadering is wettig samen en kan geldig beslissen wat het aantal aanwezige leden ook moge zijn, uitgezonderd voor de beraadslagingen en besluiten omschreven in artikel 4.5. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de secretaris. Zij kan aileen beraadslagen over punten die niet op de dagorde voorkomen ais alle leden persoonlijk tegenwoordig zijn, en nadat zij met een gewone meerderheid hun instemming aan deze wijziging gegeven hebben.

4.4 Gewone besluitvorming

Besluiten van de algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen. Elk lid kan slechts één stem uitbrengen. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, mogen zich laten

~ t ' i ~ iulOp 2.2

vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht tot stemming te geven aan een ander gewoon lid van de vereniging. Een lid kan slechts één volmachtstem uitbrengen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend, Over personen wordt bij geheime stemming beslist. ln zulke gevallen nemen de betrokkenen geen deel aan de stemming. Aangestelde en bezoldigde werknemers die deel uitmaken van de algemene vergadering, nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen die hen zelf betreffen.

4.5 Bijzondere besluitvorming

Voor de volgende beraadslagingen en besluiten gelden bijzondere regels :

l) De benoemingen en afzettingen van bestuurders en de uitsluiting van een lid vereisen een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

2) Met verwijzing naar de wettelijke bepalingen is zowel voor de wijziging van de statuten, voor de wijziging van de doelstelling, als voor de ontbinding van de vereniging in eerste zitting de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden der leden vereist. Twee derden van de stemmen dienen de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging goed te keuren. Voor de wijziging van de doelstelling is de goedkeuring van vier vijfden van de stemmen vereist. Bij onvoldoende aanwezigheid kan na vijftien dagen een tweede vergadering bijeengeroepen warden zoals bepaald in artikel 4.2 en 4.3. Deze beslist geldig ongeacht het aantal aanwezigen en volgens de hiervoor bepaalde meerderheden.

4.6 Verslagen en uittreksels

De besluiten voor de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging, de benoeming of afzetting van de bestuurders, commissarissen en gevolmachtigden worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt. De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het adres van de zetel. zij worden ondertekend daar twee bestuurders en kunnen worden opgevraagd door de leden evenals door al wie daartoe een wettig belang kan aantonen. Voor de uittreksels ervan volstaat eveneens de handtekening van twee bestuurders.

Artikel 5: Raad van bestuur

5.1 Samenstelling en mandaten

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie leden benoemd door de algemene vergadering. De mandaten worden in de regel niet vergoed. Ais het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minimum, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een algemene vergadering bijeen om nieuwe bestuurders te verkiezen.

5.2 Functies

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor de goede functionering van de raad. Elke bestuurder moet steeds voldoen aan de kwalificaties bepaald in het huishoudelijk reglement.

5,3 Vergaderingen en besluitvorming

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door secretaris, Beslissingen van de raad van bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een gewone meerderheid en in aanwezigheid van twee derden der bestuurders. in geval van staking van stemmen wordt het puni voor een definitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering. Bij nieuwe staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

5.4 Verslagen

De notulen van elke vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Deze notulen, evenals de uittreksels, warden geldig ondertekend door twee bestuurders en kunnen worden opgevraagd door de leden evenals door ai wie daartoe een wettig belang kan aantonen.

5.5 Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beheer te stellen, met uitzondering van wat bij de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering. Hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen en te ontslaan. Bij aile uitzonderlijke aangelegenheden die het dagelijks beheer overstijgen, zal de zin van de te nemen beslissingen bepaald worden door de algemene vergadering. Voor alle administratieve zaken volstaat de handtekening van de voorzitter of de secretaris, of een door haar gemachtigd persoon. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden. Aile financiële, aangelegenheden worden ondertekend door de penningmeester tot een bedrag, vastgesteld door de raad van bestuur op haar eerste vergadering. Daarboven is een bijkomende handtekening van de voorzitter of secretaris vereist. Dit bedrag kan door de raad van bestuur op een van haar vergaderingen aangepast worden. Deze beslissing wordt opgenomen in het verslag van de vergadering.

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Dit reglement, en alle latere wijzigingen, wordt aanvaard in aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden en met een twee derden meerderheid der stemmen. De raad van bestuur houdt een register van het actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte publicaties en neerleggingen van documenten zoals bepaald door de wet.

5.6 Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen aan een dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Zij stelt de bevoegdheden vast. Eike bestuurder of gevolmachtigde treedt bij de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

t

}

Mao 2.2

oor-

fiouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

vertegenwoordigingen en in de handelingen die namens de vereniging gesteld worden op ais college voor de'

raad van bestuur.

Artikel 6: Rekeningen en begrotingen

6.1 Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur maakt de rekeningen op van het

afgelopen jaar, evenals de begroting van het volgend jaar en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene

vergadering. Het eerste boekhoudkundig jaar loopt van de datum van de stichtingsvergadering tot 31 december

van datzelfde jaar.

Artikel 7: Ontbinding, vereffening, slotbepalingen

7.1 Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een vereffenaar aan en bepaalt diens bevoegdheid.

Zowel bij vrijwillige als bij rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook

voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de

lasten, overgemaakt aan een vereniging die dezelfde activiteiten voert en die deel uitmaakt van het

werkverband van The Redeemed Christian Church of God.

7.2 Diversen

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten werd voorzien, wordt verwezen naar wat bepaald wordt de

wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en naar het huishoudelijk reglement van de

vereniging.

Artikel 8: benoemingen

De algemene vergadering stelt in haar eerste en stichtende vergadering aan als bestuurders

1. Voorzitter Nwangegbo, Mike, wonende te 2850 Boom, Van Dyckstraat 19;

2. Bestuurder: Nwangegbo, Soma, wonende te 2850 Boom, Van Dyckstraat 19;

3. Secretaris: Larbi Hellen, wonende te 2060 Antwerpen, Boerhaavestraat 29;

4. Penningmeester Sneyders Joyce, wonende te 1800 Vilvoorde, Nijverheidsstraat 64;

5. Bestuurden Taiwo Adewale Adekunle, wonende te 1090 Jette, Uyttenhovestraat 371825

Voor echt verklaard en ondertekend :

(Cet.) Nwanegbo Mike, Sneiders Joyce, Borna Nwanegbo, Larbi Oforiwaa Hellen, Taiwo Adewale Adekunle, Ukponahinusi Monday Atekha

L.1iennmippela Im\oit\5  13

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THE REDEEMED CHRISTIAN CHURCH OF GOD BELGIUM…

Adresse
STATIESTRAAT 149 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande