THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL, AFGEKORT : SLCI

Association sans but lucratif


Dénomination : THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL, AFGEKORT : SLCI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.645.523

Publication

11/02/2014
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staa na neerlegging van de akte ter gri

glanereK~ H

81OD 2.2

n kopie

Vo behc aan Be%r, Staat

I'I

" 190900

1

MONITEUR BELGE

05 "02" 2014

3 EI:GISCH STAATSBLAD

Griffie

2?

MI Met

ANTWERPEN

0843.645.523

THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL

SLCI

VZW

Breda baan 881- 2170 Merksein (Antwerpen)

OP DE ALGEMENE VERGADERING VAN 11/10/2013

WERD BESLIST EN GOEDGEKEURD:

ZETEL VERPLAATSING VAN BREDABAAN 881-2170 MERKSEM NAAR LAKBORSLEI 108 - 2100 DEURNE

ONTSLAG DE BESTUURDERS: John BAIDOE BUAR

Jestina APPIAHASANTE

BENOEMING VAN DE BESTUURDERS:

1)Mevrouw Vera UGBEKïLE, geboren te Agbor op 11.11.1977, van Belgische nationaliteit, wonende te 2030 Antwerpen, Hondurastraat 1/32 (rijksregisternummer 77.11.11-424.67)

2)Mevrouw Ifeanyinwa Anthonia OSSAI, geboren te Akure op 08.09.1972 van Belgische nationaliteit, wonende te 2610 Wilrijk-Antwerpen, Vijverlaan 53 (rijkesregistemummer 72.09.08-512.47)

TITEL 1. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Naam

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam, THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL De vereniging behout zich het recht voor om in all de akte facture, aankondigingen, uitgaven. En andere stukken, uitgaande van de vereninging, de verkote naam SLCI V.Z.W, te gebruiken. Alle stukken uitgaande van de vereniging bevatten naast de naam vaan de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de afkorting V.Z.W., Eveneens het adres van d maatschappelijke zetel .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr: Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Tekst

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zetel

Art. 2.

De maatchappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Lakborslei 108, 2100 Deurre (Antwerpen). De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenwen van hetzelfde gerechtelijk arrodissement.

De Doel

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel.

1.1-let bevorderen en verkondigen van het Christendom, het verkondigen van het evangelie,

Gods woord, alsook het woord van zijn zoon Jezus Christus en het onderwijzen van het

Christelijkvolk.

2.Het verlenen van hulp aan behoeftige mensen, aan de leden van The Spirit Life Chapel

International ofandere gelijkaardige religeuze instellingen.

3.Teneinde bovenvermelde doeleinden te verwezenlijken mogen de leden hiertoe alle

wettelijke daden stellen.

Duur

Art.4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 11. LEDEN

Samenstelling

Art.5.

Het Ledenaantal is onbeperkt maar moet ten mnste drie bedragen en is volledig samengesteld

uit.

Stichtende leden en toegetrden leden, ereleden of steunende leden.

De stichtende leden zijn zij die de VZW opgericht hebben, zij alleen hebben in beginsel

stemrecht op de algemene vergadering. Jaarlijks kunnen actieve leden of de algemene

vergadering een aanvraag indienen om ol stemgerechtigd te worden.

De vereniging kan ook toegetreden, ereleden of steunende leden aanvaarden. Hun aantal is onbeperkt. Zij worden als dusdanig aanvaard door de raad van bestuur. Zij maken geen deel uit van de algemne vergadering. Zij kunnen door de raad van bestuur op de algemene vergadering worden uitgenodigd zonder stemrecht.

De respectieve rechten en verplichtingen van teogetreden leden, ereleden en steunende leden worden desgevallend bepaald in het huishoudelijk reglement van de vereniging, behoudens wat verder over de bijdrage wordt bepaald.

aelating tatlidmaatschap

Art. 6.

Tot de vereniging kan toetreden elke natuurlijke of rechspersoon. De raad van bestuurbepaald de toetredingsvoorwaarden en beslist autonoom to elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating ofweigering niet te motiveren.

Kanditaat-leden richten een schriftelijk verzoektot lidmaatschap aan de Raad van Bestuur. Een ere lid zal enkel aanvaardworden door de raad van bestuur wanneer hij/zij voorgedragen wordt door een of meerdere leden. Het sttuut van ere-lid wordt toegekend voor bewezen diepten aan de vereniging.

i

Voor- ~~"i[t', ~-vervolg

~ 4ehoûden

aan het

Belgisch Staajsbiad

~

MOp. 22

De leden ondesrschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden zullen zich in hun gedraging door deze principes laten Ieiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

. Ontslagname - Uitsluiting

Art. 7.

Het lidmaatschap van de leden neemtvan rechtswege een einde bij het overlijdenvanhet lid. Elke Iid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient per aangetekende briefa an de voorzitter van de raad van bestuur terkennis wordn gebracht en kan niet geweigerd worden. Ingeval van ontslag dient het ontslagnemende lid een opzegtermijn van 3 maand in acht te nemen.

Kunnen uitgesloten worden, leden die een eerloze daad stellen of op enigerlei wijze de rechten en/of belangen van de vereniging ernstige schade toebrengen . de uitsluiting wordt door de. algemene vergadering uitgesproken met een tweederde meerderheid van de stemmen van dé aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden en dit nat het betrokken lid werd gehoord end nodige inlichtingen heeftvestrekt. Opgavevan redenen is nietvereist.

Een lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging kan in geen enkel geval aanspraken laten gelden op het vermogen, noch zijn betaalde bijdragen terugvorderen.

De raad van bestur mag tot aan de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich zouden schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de wetten in verband met de eer, de openbare orde of de go ede zeden.

De uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daardoor ooknooit teruggave of vergo eding van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

In geen geval kunnen uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden inzage, mededeling of. afschrift van de rekeningen, verzegeling van de goedren van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Lidgeld

Art.8.

De raad van bestuur stelt jaarlijks het bedrag van de lidgelden vast voor iedere categorie van

leden. Dezebijdrage mag echter rietmeer dan 250 euros per jaar bedragen.

De stichtende leden zin geen bijdrage verschuldigd.

De gestorte gelden blijven eigendom van de vereniging.

De inkomsten van de vereniging worde onder meer gevormd door de van kracht zijnde

wettelijke bepalingen, de inkomsten van haar goederen en de sommen, ontvangen ter

gelegenhed van verleende diensten, de subsidies die haar zouden worden verleend door

openbare instellingen en all andre wettelijk toegelaten inkomsten.

TITELIII. DE RAAD VAN BESTUUR

Art.9.

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestur samengesteld uit ten miste drie bestuurders die tevens lid moeten zijn van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor henieuwbare termijnen van vijfjaar. De bestuurders gaan geen enkel persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die vereniging aangaat. Aan de bestuurders wordt geen vergoeding uitgekeerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Op de laatste biz. van Luiti 8 vermelden : Recto : Naam en hóedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Moo. zz

Hun opdracht eindigt door het vestrijken van hun mandaat, door overlijden, ontslag, uittreding of afzetting door het verlies van het lidmaatschap.

Indien om welke reden ook, een bestuurder niet meer in de gelgenheid verkeert zijn mandaat uit te oefenen, dan zal de raad van bestuur een plaatsvervanger aanwijzen om het mandaat te beeindigen. Deze vervanging moet op de eerstvolgende algemene vergadering worden goedgekeurd.

Art.10.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtenlijke handeling. De raad is bevoegd voor aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuden aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon die li dis van de vereniging. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in all rechtsgredingen en beslist over het al dan niet aanvaarden van rechsmiddelen. De raad van bestuur vaardigt alle hushoudelijke reglementen uit die zij nodig echt en nuttig oordeelt.'

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hen gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art.11.

De Raad kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester, een elke functie die voor de go ede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door een ' ondervoorzitter

Art.12.

Voor alle daden van dagelijks bestuur is de vereniging geldig verbonden ten overstaan van derden door de enkele handtekening van de voorzitter, van de ondervoorzitter, van de secretaris ofvan de penningmeester.

Voor elke financiele verrichting is de vereniging slechts gelding verbonden ten overstaan van derden door de handtekening van de voorzitter en twee bestuurders die hun hoedanigheid en bevoegdheid moeten bewij zen.

Voor all handlingen is de vereniging slechts geldig verbonden ten overstaan van derden, tenzij in geval van bijzondere lastgeving, door de handtekening van twee bestuurders die hun , hoedanigheid en bevoegheid moeten bewijze.

Voor- ~t['r [w vervolg

behouden

" aan het

Belgisch Staatsblad

Art.13.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door tweé bestuurders. De voorzitter of, bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter, zoniet de oudst aanwezige bestuurder, zit de vergadering voor.

Art.14.

De raad van bestuur kan slechts gelding beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degemen die hem vervangst doorslaggevend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hóedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en; bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden ta vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Uogr- ".3Ît! i - vervolg

. hehouden MOD. zz aan het

Belgisch Staatsblad

1~

Art.I6.

Bestuurders die nemens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen

blijken van enigbesluit ofvan enige machtiging.

De notulen en beslissingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering, alsook het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken zijn ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

TITEL IV. DEALGEMENEVERGADERING

Art. 17.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. De stichtende leden beschikken in de "

vergadering over een stem. Elke lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op .

de algemene vergaering. Een lid kan evenwel slechts een ander lid vertegenwoordigen.

Art. 18.

De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Haar

besluiten gelden ookvoor de leden die niet stemmen of die tegestemmen.

De bevo egdheden van de algemene vergadering zijn

a.Het wijzigenvan de statuten;

b.Het benoemen en afzetten van de bestuurders ;*

c.Uitsluiten van de leden ;

d.De ventuele benoeming en afzetting van commissarissen en de bepaling van hun "

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend ;

e.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen ;

f.De vrijwillige ontbinding van de vereniging ;

a .Het goedkeuren vanbegrotingen en rekeningen;

b.De omzetting van de vereniging in eenvenootschap met sociaal oogmerk ;

c.All gevallenwaarin de statuten datvereisen.

Art.19.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid,

door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, zonet door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 20.

1.De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende j aar en dit in de loop van de september.

2.Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de , omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de rad van bestuur binnen de maand gevolg geven aan het verzoekschrift. Wordt aan dit verzoek nit voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelfde vergaering te beleggen.

Op de laatste blz. van Lult: i3 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nte,, bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art.15.

Van elke vergadering woren notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldg ondertekenen.

Voor- "-"tÍ't i - vervolg

Behouden

aan het

Belgisch

Stagtsblad

MOü.22

3.De leden worden door middel van een gewoon schrijven of per email, opgeroepen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum of de datum van verzending van de e-mail geldt als bewijs.

4.De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

5.De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter.

Art. 21.

1.De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

2.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde" leden aanwezing of vertegenwoorddigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten bepaalt, en" waarop deze vergaering een geldig besluit zal kunnen nemen,opgeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de, eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een merderheid van twee derde der aanwezige ofvertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een merderheid van, vier vijfde van de stemmen van de aanwezige ofvertegenwoordigde leden.

1.De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan alleen worden uitgesproken onder dezelfde voorwarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging (zie art. 21, 2).

2.Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten of afzetten van een lid. Bij uitsluiten of afzetten van een lid moet dit punt tevens op de agenda voorkomen en mo et het lid worden uitgenodigd om inverdeliging te kunne voorzien.

3.Een mmerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor de benoeming van bestuurders.

Art. 22.

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter, de secretaris en door de leden die het wensen. Deze notulenworden opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belaghebbende derden worden ingezien. Afschriften en uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de rad van bestuur.

TITELV. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art. 23.

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een huishoudlijk reglement voorleggen,

dat de punten regelt waarinbij de wet of de statuten nite dwingend is voorzien .

Het huishoudelijk reglement wordt goedgekeurd met een eenvoudige meerderheid van de

aanwezige stemmen.

op de laatste blz. van t_uik t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vande perso(o)n (en: bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening:

Voo;-

.behouden aan het Belgisch Staatsblad

1<tt(t. e- vervolg

MOD.22

'I'l'TELVI.

_

RE N1NGEN,BEGROTINGEN

Art.24.

Ret boekjaar van de vereniging looptvan 1 januari tot 31 december. Deraad van bestuursluitde

rekeningen voor het voorbije boekjaar af en maakt de inventaris en de balans op, alsmede de

begroting van het komend b o ekj aar.

Deze worden ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingdatum van het

boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergaering voorgelegd.

De rkeningen en de begroting dienen ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis:

te worden gebracht van de leden, die alsdan insage kunnen vorderen van alle bescheiden:

waarop de rekeningen en de begroting steunen, doch alleen op de maatschappelijke zetel.

TITEL VIL LEDENREGISTER

Art. 25.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. It register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechspersoon betreft, de naam, de rechsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen bereffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in het register worden ingeschreven binnen de achter dagen nadat hij vn de beslising in kennis is gesteld.

Alle leden kunne op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene verdadering, van de mat van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging f voor rekening ervan een mandatbekeden, evenals alleboekhoudkundige stukken van deverenigin g.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



'1T1'LE Vil. ONS GEN VEREIt l.LN1NG

Art. 26.

De vereniging wordt niet ontbonden doorhet overlij den ofhetuittreden van een lid, in zoverhet; aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging' over een regularisatietemijn van drie maanden. De vereniging kan vrijwillig ontbondenworden door een besluit van de algemene vergadering in vereenstermming met het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, bepaalde, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde. In geva van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoeghheid evenals de verreffeningsvoorwaarden. De, activa zullen, na aazuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging warvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging b en adert.

TITELVII. OVERIGE

Art.27.

Voor al wat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregid is, is de wet van 27 juni 1921,

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Datum en handtekenin!en

Antwerpen 11/10/2013

1.Deheer StanlyAfORAA.

2.Mevrouw Vera UGBEKILER

3.Mevrouw IfeanvinwaAnthonia OSSAI,

4.De heerIsaiah Kwesi ODOOM,















Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/02/2012
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ICI* 1UIi Is*

RECHTBANK

KOOPHANDEL

I FEB, 2012

ANCrIMRPEri

Y

Ondernemingsnr : 0. 8 4 3 . 6 4 5. 5 2 3

Benaming

(voluit) : THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL

(verkort) : SLCI

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bredabaan 881, 2170 Merksem (Antwerpen)

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsstatuten

ONDERGETEKENDE STICHTERS:

1. De heer Stanley ABORAA, geboren te Kenyasi (Ghana) op 25.08.1969, van Belgische nationaliteit, wonende te 2170 Merksem, Ridder Van Parijsstraat 9/7 (rijksregistemummer 69.08.25  471.90).

2. De heer John BAIDOE BUAH, geboren te Effia Nkwanta (Ghana) op 27.07.1962, van Belgische nationaliteit, wonende te 2170 Merksem, Karel Van Dammestraat 42 (rijksregistemummer 62.07.27  613.25).

3. Mevrouw Jestina APPIAH ASANTE, geboren te Accra (Ghana) op 24/10/1982, van Belgische nationaliteit, wonende te 2170 Merksem, Karel Van Dammestraat 42 (rijksregistemummer 82.10.24.274.22).

4. De heer Isaiah Kwesi ODOOM, geboren te Obuasi (Ghana) op 03.03.1985, van

Ghanese nationaliteit, wonende Obuasi, P.O. Box 210 (Ghana)

(paspoortnummer H2233967)

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen.

TITEL I. - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Naam

Artikel I.

De vereniging draagt de naam: " THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL" De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten facturen, aankondigingen, uitgaven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

en andere stukken, uitgaande van de vereniging, de verkorte naam "SLCI V.Z.W.", te gebruiken. Alle stukken uitgaande van de vereniging bevatten naast de naam van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de afkorting V.Z.W., eveneens het adres van de maatschappelijke zetel.

De zetel

Art. 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Bredabaan 881 te 2170 Merksein (Antwerpen). De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Doel

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel:

1. Het bevorderen en verkondigen van het Christendom, het verkondigen van het evangelie, Gods woord, alsook het woord van zijn zoon Jezus Christus en het onderwijzen van het Christelijk volk.

2. Het verlenen van hulp aan behoeftige mensen, aan de leden van The Spirit Life Chapel International of andere gelijkaardige religieuze instellingen.

3. Teneinde bovenvermelde doeleinden te verwezenlijken mogen de leden hiertoe alle wettelijke daden stellen.

Duur

Art. 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - LEDEN

Samenstelling

Art. 5.

Het ledenaantal is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen en is volledig samengesteld uit:

Stichtende leden en toegetreden leden, ereleden of steunende leden.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOES 2.2

De stichtende leden zijn zij die de VZW opgericht hebben, zij alleen hebben in beginsel stemrecht op de algemene vergadering. Jaarlijks kunnen actieve leden op de algemene vergadering een aanvraag indienen om ook stemgerechtigd te worden.

De vereniging kan ook toegetreden leden, ereleden of steunende leden aanvaarden.

Hun aantal is onbeperkt. Zij worden als dusdanig aanvaard door de raad van bestuur. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Zij kunnen door de raad van bestuur op de algemene vergadering worden uitgenodigd zonder stemrecht.

De respectieve rechten en verplichtingen van toegetreden leden, ereleden en steunende leden worden desgevallend bepaald in het huishoudelijk reglement van de vereniging, behoudens wat verder over de bijdrage wordt bepaald.

Toelating tot lidmaatschap

Art. 6.

Tot de vereniging kan toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon. De raad van bestuur bepaalt de toetredingsvoorwaarden en beslist autonoom tot elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Kandidaat-leden richten een schriftelijk verzoek tot lidmaatschap aan de Raad van Bestuur.

Een ere - lid zal enkel aanvaard worden door de raad van bestuur wanneer hij/zij voorgedragen wordt door een of meerdere leden. Het statuut van ere-lid wordt toegekend voor bewezen diensten aan de vereniging.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden zullen zich in hun gedraging door deze principes laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Ontslagname - Uitsluiting

Art. 7.

Het lidmaatschap van de leden neemt van rechtswege een einde bij het overlijden van het lid.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient per aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht en kan niet geweigerd worden.

Ingeval van ontslag dient het ontslagnemende lid een opzegtermijn van 3 maand in acht te nemen.

Kunnen uitgesloten worden, leden die een eerloze daad stellen of op enigerlei wijze de rechten en/of belangen van de vereniging ernstige schade toebrengen. De uitsluiting wordt door de algemene vergadering uitgesproken met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden en dit nadat het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

betrokken lid werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt. Opgave van redenen is niet vereist.

Een lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging kan in geen enkel geval aanspraken laten gelden op het vermogen, noch zijn betaalde bijdragen terugvorderen.

De raad van bestuur mag tot aan de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich zouden schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de wetten in verband met de eer, de openbare orde of de goede zeden.

De uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daardoor ook nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

In geen geval kunnen uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden inzage, mededeling of afschrift van de rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Lidgeld

Art. 8.

De raad van bestuur stelt jaarlijks het bedrag van de lidgelden vast voor iedere categorie van leden. Deze bijdrage mag echter niet meer dan 250 euro per jaar bedragen.

De stichtende leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

De gestorte gelden blijven eigendom van de vereniging.

De inkomsten van de vereniging worden onder meer gevormd door de bijdrage van de leden, de giften die haar worden gedaan in overeenstemming met de van kracht zijnde wettelijke bepalingen, de inkomsten van haar goederen en de sommen, ontvangen ter gelegenheid van verleende diensten, de subsidies die haar zouden worden verleend door openbare instellingen en alle andere wettelijk toegelaten inkomsten.

TITEL III. - DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 9.

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die tevens lid moeten zijn van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor hernieuwbare termijnen van vijf jaar. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die de vereniging aangaat. Aan de bestuurders wordt geen vergoeding uitgekeerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat, door overlijden, ontslag, uittreding of afzetting en door het verlies van het lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien om welke reden ook, een bestuurder niet meer in de gelegenheid verkeert zijn mandaat uit te oefenen, dan zal de raad van bestuur een plaatsvervanger aanwijzen om het mandaat te beëindigen.

Deze vervanging moet op de eerstvolgende algemene vergadering worden goedgekeurd.

Art. 10.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd voor aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon die lid is van de vereniging. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanvaarden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht en nuttig oordeelt.

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hen gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 11.

De Raad kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester, en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door een ondervoorzitter.

Art. 12.

Voor alle daden van dagelijks bestuur is de vereniging geldig verbonden ten overstaan van derden door de enkele handtekening van de voorzitter, van de ondervoorzitter, van de secretaris of van de penningmeester.

Voor elke financiële verrichting is de vereniging slechts geldig verbonden ten overstaan van derden door de handtekening van de voorzitter en twee bestuurders die hun hoedanigheid en bevoegdheid moeten bewijzen.

Voor alle handelingen is de vereniging slechts geldig verbonden ten overstaan van derden, tenzij in geval van bijzondere lastgeving, door de handtekening van twee bestuurders die hun hoedanigheid en bevoegdheid moeten bewijzen.

Art. 13.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De voorzitter of, bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter, zoniet de oudste aanwezige bestuurder, zit de vergadering voor.

Art. 14.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degenen die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 15.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 16.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De notulen en beslissingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering, alsook het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken zijn ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

TITEL IV. - DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 17.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. De stichtende leden beschikken in de vergadering over één stem. Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 18.

De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

a. Het wijzigen van de statuten;

b. Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. Uitsluiten van de leden;

d. De eventuele benoeming en afzetting van commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

e. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

f. De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

g. Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

h. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

i. Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Art. 19.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, zoniet door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 20.

§1. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar en dit in de loop van de september.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg geven aan het verzoekschrift. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelfde vergadering te beleggen.

§3. De leden worden door middel van een gewoon schrijven of per email, opgeroepen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum of de datum van verzending van de e-mail geldt als bewijs.

§4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

§ 5. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter.

Art. 21.

§1. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

§2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten bepaalt, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

§3. De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan alleen worden uitgesproken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging (zie art. 21, §2).

§4. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten of afzetten van een lid. Bij uitsluiten of afzetten van een lid moet dit punt tevens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in verdediging te kunnen voorzien.

§5. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor de benoeming van bestuurders.

Art. 22.

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter, de secretaris en door de leden die het wensen. Deze notulen worden opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Afschriften en uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

TITEL V.  HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art. 23. De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen, dat de punten regelt waarin bij de wet of de statuten niet dwingend is voorzien.

Het huishoudelijk reglement wordt goedgekeurd met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

TITEL VI. - REKENINGEN, BEGROTINGEN

Art. 24.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen voor het voorbije boekjaar af en maakt de inventaris en de balans op, alsmede de begroting van het komend boekjaar.

Deze worden ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en de begroting dienen ten minste acht dagen v6ôr de jaarvergadering ter kennis te worden gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen, doch alleen op de maatschappelijke zetel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL VII. - LEDENREGISTER

Art. 25.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VIL - ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 26.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden. De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering in overeenstemming met het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, bepaalde, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Titel VIL- OVERIGE

Art. 27. Voor al wat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

BENOEMINGEN - RAAD VAN BESTUUR

Op de stichtingsvergadering werden als bestuurders van de Vereniging benoemd.

1. De heer Stanley ABORAA, geboren te Kenyasi (Ghana) op 25.08.1969, van Belgische nationaliteit, wonende te 2170 Merksem, Ridder Van Parijsstraat 9/7 (rijksregisternummer 69.08.25 -- 471.90).

" " "

~ O F x

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden" aan het Belgisch

Staatsblad

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

2. De heer John BAIDOE BUAH, geboren te Effia Nkwanta (Ghana) op 27.07.1962, van Belgische nationaliteit, wonende te 2170 Merksem, Karel Van Dammestraat 42 (rijksregistemummer 62.07.27  613.25).

3. Mevrouw Jestina APPIAH ASANTE, geboren te Accra (Ghana) op 24/10/1982, van Belgische nationaliteit, wonende te 2170 Merksem, Karel Van Dammestraat 42 (rijksregisternummer 82.10.24.274.22).

4. De heer Isaiah Kwesi ODOOM, geboren te Obuasi (Ghana) op 03.03.1985, van

Ghanese nationaliteit, wonende Obuasi, P.O. Box 210 (Ghana)

(paspoortnummer H2233967)

Datum en handtekeningen

Antwerpen, IA december 2011

De heer Stanley ABORAA

De heer John BAIDOE BUAH

Mevrouw Jestina Appiah ASANTE

De heer Isaiah Kwesi ODOOM

Coordonnées
THE SPIRIT LIFE CHAPEL INTERNATIONAL, AFGEKO…

Adresse
BREDABAAN 881 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande