THE VOODOO CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : THE VOODOO CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.746.267

Publication

04/04/2011
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IN IIII I lIl I 111(111 Ii1 11(111 1 II

*11050724*

1

Ondernemingsnr : 83I.74' 2c7

Benaming

(voluit) : The Voodoo Club

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetei: Mechelsesteenweg 235, 2820 Bonheiden

NEERGELEGD

23 -03- 2011

GRIFFIE RECk3iiiifiK van KOOPHANDEL te heil-Ier

Voor-

behoude aan het Belgiscr

Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Oprichting - Benoeming van de bestuurders

AKTE OPRICHTING

De ondergetekenden

-Pieter Dedoncker, Heidebergstraat 206, 3010 Kessel-Lo, °20,08.1984 te Dendermonde

-Andy Wellens, Mechelsesteenweg 235, 2820 Bonheiden, °11.05.1979 te Lier

-Michael Schots, A. De Spoelberchlaan 9, 3150 Wespelaar, °08.12.1982 te Jette

-Christoph Boost, Eugenio Pacellilaan 8, 2650 Edegem, °07.12.1981 te Witrijk

hierna de "Stichtende Leden' genoemd

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 (de "VZW-Wet"), hierna "de Vereniging" genoemd, met de hiernavolgende statuten.

TITEL I  BENAMING  ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt ais naam"HE V00000 CLUB", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te ... Bonheiden, Mechelsesteenweg ... en ressorteert onder het: gerechterlijk arrondissement ...

Enkel de algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen met inachtneming van de formaliteiten die door de Wet van 27 juni 1921 en door deze statuten worden voorgeschreven voor een. statutenwijziging.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel:

" Het uitdragen en promoten van de muziek, gespeeld en/of gecomponeerd door Los Ventures, en de muziek in het agemeen, in binnen- en buitenland.

" Het uitdragen van het cultureel erfgoed van de Belgische en buitenlandse muziek.

stiet inrichten van concerten, festivals, café-optredens en thema-avonden inzake muziek, woord, dans en

beeld.

De vereniging mag alle handelingen en initiatieven stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband. houden met haar doel en/of dienen om dat doel te verwezenlijken of te bevorderen, en dit in de meest brede zin. van het woord. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en/of deelnemen aan of belang stellen in elke activiteit die in overeenstemming is met haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

RROO 2.2

De vereniging is daarbij toegestaan om in ondergeschikte orde bijkomstige economische activiteiten te voeren, voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks het belangeloos oogmerk te bevorderen en voor zover de opbrengsten worden aangewend voor de realisatie van het belangeloos oogmerk. In geen geval zullen de opbrengsten kunnen worden angewend vor de verrijking van de vereniging zelf, noch voor de verfijking van haar leden.

Tot het doel behort eveneens het rationeel beheer en de instandhouding van roerende en/of onroerende goederen die eigendom zijn van de vereniging, opnieuw in overeenstemming met het hoger aangegeven doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL li  LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING

De vereniging bestaat uit werkende leden en kan daarnaast tevens bestaan uit toegetreden leden.

Artikel 5: Werkende leden

Het aantal werkende leden, die in deze statuten onveranderlijk (?) zullen worden benoemd als leden, is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan deze leden.

Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden elke natuurlijke rechtspersoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft, aan de toetredingsvoorwaarden voldoet en door de raad van bestuur aanvaard wordt.

Verzoeken tot toelating tot het lidmaatschap moeten uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur worden gericht met vermelding van de naam, voornaam, adres, geboortedatum en  plaats indien het een natuurlijk persoon betreft en met vermelding van naam, rechtsvorm, maatschappelijke zetel en ondernemingsnummer indien het een rechtspersoon betreft.

De raad van bestuur beslist autonoom en zonder verplichting tot motivering over de toetreding van nieuwe leden, waarbij de beslissing met enparigheid van stemmen wordt genomen.

De kandidaat werkend lid dient in alle geval te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden: 1.Voorgedragen worden door één of meerdere van de oprichters of werkende leden van de vereniging; 2.Voorgedragen worden door Mn of meerdere van de leden van een door de raad van bestuur

samengestelde ad hoc commissie;

3.Door de algemene vergadering desgevallend nader te bepalen voorwaarden.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het intern reglement. Onverminderd de plichten opgelegd door de VZW-wet en deze elders opgenomen in onderhavige statuten, zijn de leden van de vergadering verplicht:

" De statuten en het eventuele huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven.

" De belangen van de vereniging na te streven.

" Bij wijziging van hun in het register van de leden opgenomen gegevens, deze nieuwe gegevens onverwijld en schriftelijk kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

De leden zullen zich in hun gedragingen door de principes van de vennootschap laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enige wijze schade of nadeel kunnen toebrengen.

De leden die zich schuldig maken aan overtreding van de statuten kunnen uitgesloten worden.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen, de woonplaats en de datum van toetreding van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, het ondernemingsnummer en de datum van toetreding. Alle beslissingen betrefende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden moeten door toedoen van de Raad van Bestuur in het voormelde register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 6: Toegetreden leden

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als aspirantleden, ereleden, toegelaten leden, corresponderende leden en steunende leden tot de vereniging toelaten.

Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Zij hebben de hoedanigheid van toegetreden lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering, meer die rechten en verplichtingen die desgevallend bepaald worden in een huishoudelijk reglement. ln geen geval echter zullen zij over een stemrecht op de Algemene Vergadering beschikken.

Artikel 7: Lidgeld

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bijdrage van de leden zal jaarlijks door de Raad van Bestuur worden vastgesteld. Deze bijdrage geldt steeds voor het lidmaatschap voor één kalenderjaar. De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt evenwel 100,00 EUR per jaar per lid.

Artikel 8: Einde lidmaatschap

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Een lid dat weigert de bijdrage bedoeld in artikel 7 van de onderhavige statuten te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap van de vaste en. toegetreden leden eindigt van rechtswege bij het overlijden of bij rechtsonbekwaamheid van het lid-natuurlijke persoon of door ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van het lid-rechtspersoon.

Het lidmaatschap kan ook door de vereniging zelf worden beëindigd. De uitsluiting van een lid kan evenwel slechts door de algemene vergadering worden beslist mits unanimiteit van alle aanwezige of vertegenwoordigde leden andere dan diegene over wiens uitsluiting wordt gestemd.

Het lidmaatschap van de leden die hun lidgeld voor het lopende jaar niet hebben betaald binnen de door de Raad van Bestuur vastgelegde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aangetekende aanmaning tot regularisatie binnen één maand na die aanmaning.

Leden die hun lidgeld niet betalen na de regularisatietermijn, worden ais ontslagnemend beschouwd.

Artikel 9: Rechtban van uittredende of uitgesloten leden

Uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden, alsook hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin de teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

TiTEL Il  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10: Samenstelling  stemming

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid en/of verhindering door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid en/of verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Voorzitter bij het begin van de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Er mogen ten allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke know-how of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken evenwel nooit over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Enkel de werkende leden beschikken in de vergadering over stemrecht en dit voor één stem per lid.

Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen, mits schriftelijke volmacht. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 11: Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" De wijziging van de statuten

'Het benoemen en de afzetting van de bestuurders

'Het benoemen en de afzetting van de comissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

" De kwijting aan de bestuurders en comissarissen

" Het goedkeuren van de begroting en van de rekeningen

.Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

*Het uitsluiten van een lid

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

sliet opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement

*Alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de Algemene Vergadering vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 12: Bijeenroeping

1.De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de Wet en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MQQ 2.2

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van hel boekjaar.

2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer minstens één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewonde algemene vergadering bijeen te roepen. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde samenkomst moet door de Raad van Bestuur georganiseerd worden binnen de maand na het indienen van het verzoek. Indien de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering bijeen te roepen, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf te organiseren.

3.De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend in naam van de Raad van Bestuur door de voorzitter, of bij diens afwezigheid en/of verhindering, door twee bestuurders of door één vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per aangetekende brief en/of gewone brief en/of per email, ten minste acht dagen voor de vergadering.

4.0e oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Wanneer de Algemene Vergadering zich over stukken moet uitspreken, moeten deze bij de oproepingsbrief worden gevoegd.

5.De Raad van Bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de gevallen waarin de Algemene Vergadering wordt samengeroepen op initiatief van de leden zoals vermeld onder 2. waarbij de Raad van Bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In het laatste geval blijft de Raad van Bestuur evenwel bevoegd om andere punten aan de agenda toe te voegen.

6.OP verzoek van ten minste één twintigste van de leden is de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Algemene Vergadering bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend per aangetekende brief. De voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden, draagt er zorg voor dat de aangedragen agendapunten nog voor de vergadering worden bezorgd aan de leden van de Algemene Vergadering. Een aldus op de agenda geplaats punt wordt geacht geldig op de agenda te zijn geplaatst.

7.Onderwerpen die niet op de agenda staan of die niet op de wijze zoals hiervoor bepaald op de agenda zijn geplaatst, kunnen maar ter stemming worden voorgelegd indien alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ermee akkoord gaan dat deze bijkomde onderwerpen worden behandeld.

Artikel 13: Besluitvorming

1.Behalve in de gevallen waarin de wet of de onderhavige statuten anders bepalen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter.

2.Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig en/of vertgenwoordigd zijn.

- een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

- ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd zijn, zal een tweede vergadering kunnen worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in de twee vorige paragrafen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgel op de eerste vergadering worden gehouden.

3.Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan alleen door de algemene vergadering worden besloten onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doet van de vereniging. Hetgeen dienaangaande hoger is bepaald, is van overeenkomstuge toepassing.

4.In afwijking van bovenstaande regel worden volgende besluiten met unanimiteit van de stemmen genomen:

-benoeming en ontslag van de leden van de Raad van Bestuur

-het uitsluiten van een lid, met dien verstane dat de unanimiteit in voorkomend geval vereist is voor die leden andere dan het lid over wiens uitsluiting wordt gestemd.

Artikel 14: Notulen

Van elke Algemene Vergadering worden er notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Besturr of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de Secretaris van de Raad van Bestuur. De notulen van de Algemene Vergadering worden bijgehouden in een daartoe bestemd register, dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Aan de werkende leden van de vereniging wordt, binnen de maand na de Algemene Vergadering, een uittreksel van de notulen bezorgd. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidende verklaard door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die krachtens deze statuten ter zijn vervanging werd aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

De toegetreden leden bezitten over een inzagerecht in de notulen. Zij ontvangen op hun verzoek een afschrift van de notulen.

De leden en de belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inkijnen in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 en de openbaarmaking van akten en stukken van de vereniging zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Evenwel kan de Raad van Bestuur beslissen om het inzagerecht van de belanghebbende derden te vervangen door het toesturen van een afschrift van de notulen.

De Raad van Bestuur beslist op discretionaire wijze of de derden die inzage wensen, wel degelijk belanghebbenden zijn. In alle geval zullen derden slechts inzage en/of mededeling krijgen van wat voor het belangrijk is.

Afschriften van het register worden geldig ondertekend door de voorzitter, door de secretaris of door twee bestuurders.

TITEL IV  BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 15: Raad van Bestuur, aantal, benoeming, duur mandaat

1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit ten minste drie leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering, die beslist met unanimiteit van stemmen.

2.Het mandaat van de bestuurders is van onbepaalde duur.

Een bestuurder kan ontslag nemen bij eenvoudige brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal leden is teruggevallen tot onder het wettelijke of statutaire minimum, blijven de bestuurders in hun functie totdat op de eerstvolgende algemene vergadering in hun vervanging is voorzien. De Raad van Bestuur zorgt voor een zo spoedig mogelijk samenroepen daartoe van de Algemene Vergadering.

Bestuurders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering met unanimiteit worden ontslagen, met dien verstande dat, indien de betrokken bestuurder tevens lid is van de vereniging, slechts unanimiteit wordt vereist onder de andere leden dan het betrokken lid en bestuur over wiens ontslag wordt gestemd.

De hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur gaat tevens verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in onderhavige statuten vernielde vaarwaarden.

Artikel 16: Vergoeding

Bestuurders hebben recht op een terugbetaling van onkosten die rechtstreeks verband houden met hun mandaat en waarvan de aard en het bedrag via bewijsstukken kunnen gestaafd worden. Aan de bestuurders of beheerders kan door de algemene vergadering een vergoeding uitgekeerd worden.

Artikel 17: Bevoegdheden bestuurders en delegatie van bevoegdheden

1.0e Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Alle bevoegdheden die de wet of de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de Algemene Vergadering worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de Algemene Vergadering betreffen.

De Raad van Bestuur heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking. De Raad van Bestuur kan onder meer, zonder dat deze opsomming als exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of de statuten: aile betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen, alle inbewaargevingen doen of ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden, zelfs om niet, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten, evenals alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder de levenden ontvangen, leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en alle zakelijke waarborgen verlenen, afstand doen van aile rechten en rechtsvorderingen, evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag leggen en verzet doen.

De Raad van Bestuur treedt op voor de vereniging als eiser of verweerder in alle rechtsgeldingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen, woonplaats en datum van toetreding van de leden-natuurlijke personen wordenopgenomen en van de leden-rechtspersonen de naam, rechtsvorm, maatschappelijke zetel, ondememingsnummer en datum van toetreding. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de Raad van Bestuur worden bekendgemaakt in het register van de leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verkrijgen of het verlies van de hoedanigheid van lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het infra sub 3 bedoelde orgaan, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor handelingen van het dagelijks bestuur en van bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een ander: bestuurder, of voor zaken waarin de voorzitter een rechtstreeks belang zou hebben dat strijdig is met een beslissing of verrichting die behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, door twee of meer bestuurders van de vereniging die samen twee derde van de beslissingen van de Raad van Bestuur uitmaken.

Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur ais college, van het gezamenlijk optreden van de Voorzitter en een bestuurder of van 2/3 van de bestuurders zoals voorzien supra sub 2, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid  naar beslissing van de Raad van Bestuur  , al dan niet ais college zullen optreden.

In geval van aanstelling zal deze afgevaardigd bestuurder bevoegd zijn toi het verstrekken van een mandaat ad litem aan een advocaat in uitvoering van de beslissing van de raad van bestuur om in gerechtelijke acties als eiser of verweerder op te treden.

Deze perso(o)n(nen) kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit deze functie en ten allen tijde worden afgezet door de Raad van Bestuur.

De bevoegdheid van deze personen wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

4.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur haar bevoegdheid overdragen aan één of meer van haar leden, al dan niet bestuurder, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid  naar beslissing van de Raad van Bestuur  ofwel gezamenlijk ofwel als college zullen optreden.

Deze perso(o)n(en) kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit deze functie en ten allen tilde worden afgezet door de Raad van Bestuur.

Tot de taken van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid, een onverwijlde beslissing te nemen, hetzij het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Zo o.m. zal deze gebeurlijk aan te stellen afgevaardigd bestuurder de artistieke en zakelijke leiding van de vereniging verzorgen, evenals de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent deze namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van de vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang door de Raad van Bestuur ingetrokken worden.

5.De Raad van Bestuur, de bestuurder en/of de personen die de vereniging vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, elk handelend binnen de perken van hun bevoegdheden, bepaalde van deze bevoegdheden opdragen aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging.

De aangestelden van de vereniging moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden vereniging binnen de perken van de verleende volmacht.

8 Onverminderd de regeling van artikel 28 septies van de vzw-wet wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in het bestuur.

Artikel 18: Samenstelling Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kan onder haar leden een voorzitter benoemen. Tevens kan zij al dan niet onder haar

leden een secretaris en een penningmeester benoemen.

De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door

de oudste van de aanwezige bestuurders.

Indien de door de Raad van Bestuur gekozen secretaris of penningmeester verhinderd en/of afwezig

mochten zijn, kan de Raad van Bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de Raad van Bestuur en met de leiding van de

vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

De secretaris voert het secretariaat van de vereniging en doet de boekhouding. De penningmeester leidt de

financiële verrichtingen en daaraan verbonden administratie.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten.

Artikel 19: Samenroeping Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de Raad van Bestuur hierom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de vereniging op de zetel van de vereniging , met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De Raad van Bestuur moet dan worden bijeengeroepen binnen de maand na de kennisname van dit verzoek. Indien de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering van de Raad van Bestuur zelf bijeen te roepen.

De oproepingsbrief wordt tenminste drie dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle bestuurders met de post, email of per fax verzonden. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief bevat de agenda. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij aile bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden.

De Raad van Bestuur mag, zo zij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de Raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 20: Besluitvorming

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt één stem. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan slechts één ander lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, of bij hun afwezigheid en/of verhindering door de personen die hen ingevolge deze statuten vervangen in het uitoefenen van hun statutaire verplichtingen.

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register, gehouden op de zetel van de vereniging. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend en eensluitend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door de secretaris, hierbij gezamelijk handelend, of bij hun afwezigheid en/of verhindering door de personen die hen ingevolge deze statuten vervangen in het uitoefenen van hun statutaire verplichtigen.

De genotuleerde beslissingen van de Raad van Bestuur worden overgemaakt aan elke bestuurder.

De leden kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd In artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 op de openbaarmaaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen.

Derden kunnen geen kennis nemen van de beslissingen van de Raad van Bestuur, tenzij anders wordt beslist door de Raad van Bestuur die dergelijke toelating slechts zal kunen nemen mits unanimiteit.

TITEL V  BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 21

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot éénendertig december van datzelfde jaar.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor. Binnen deze zes maanden legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De jaarrekeing wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neegelegd wordt op de griffie van de Rechtbank van Koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of indien dit vereist is, op de Nationale Bank van België.

TITEL V  CONTROLE VAN DE REKENINGEN

Artikel 22: Controle

Het controlerecht op de rekeningen van de vereniging komt, bij afwezigheid van een commisaris toe aan elk der leden.

De Algemene Vergadering kan een commisaris benoemen om de controle op de vereniging waar te nemen. Indien de vereniging met toepassing van artikel 17,§ 5 van de vzw-wet verplicht is de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid, in het licht van de wet en van deze statuten,

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgelegd op te dragen aan één of meer commisarissen, zijn artikel 130 tot 133, 134,§ 1 en 3, 135 tot 137, 139 en 140, 142 tot 144, met uitzondering van artikel 144, eertse lid, 4e en 5e, van het Wetboek van vennootschappen van overeenkomstige toepassing op de vereniging. Ten behoeve van dit artikel moeten de woorden "wetboek", "vennootschap" en "rechtbank van koophandel" aangewend in de vermelde artikelen van het Wetboek van vennootschappen, worden begrepen als respectievelijk "wet", "vereniging" en "rechtbank van eerste aanleg".

TITEL VI -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23: Ontbinding

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de vereniging slechts vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering , overeenkomstig de procedure bepaald in artikel 13.3 van onderhavige statuten en artikel 20 van de vzw-wet.

De vereniging wordt in geen geval ontbonden door het overlijden, de ontbinding of het uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het laatste geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden om het ledenaantal tot op het vereiste minimum terug te brengen.

Artikel 24: Vereffenaar

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden, waaronder de wijze van vereffening der schulden en de tegeldemaking der goederen.

Artikel 25: Aanwending vermogen na ontbinding

in geval van ontbinding, worden de aktiva, na aanzuivering van het passief, overgedragen aan een vereniging of stichting die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft. In ieder geval zal het vermogen dienen te worden aangewend tot een belangentoze doelstelling.

Deze bestemming wordt bepaald door de Algemene Vergadering die de vereffenaars bijeen roepen. Bij ontstentenis van een besluit van de Algemene Vergadering geven de vereffenaars aan het actief een bestemming die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

TITEL VI  SLOTBEPALINGEN

Artikel 26: Opvangbepaling

Voor alles wat in de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de Wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals aangepast door de wet van 02 mei 2002 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen ( B.S. 11.12.2002) of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen, naar het huishoudelijk reglement en naar de gebruiken terzake van toepassing.

Alle met de voormelde wetten en komende wetgeving strijdige statutaire bepalingen zullen als ongeschreven worden beschouwd.

Dwingende bepalingen uit de van kracht zijnde wetten zullen andersluidende bepalingen in deze statuten uitschakelen en de leemtes in de statuten aanvullen.

Aldus opgemaakt en aangenomen met éénparigheid van stemmen in de buitengewone algemene vergadering van 22102/2011. leder lid verklaart één exemplaar hiervan te hebben ontvangen. Bovendien is één exemplaar bestemd voor het Bestuur ven het Belgische Staatsblad en één exemplaar is bestemd voor het register der beraadslaging van de algemene vergadering.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Naam :The Voodoo Club

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel:Mechelsesteenweg 235

2820 Bonheiden

De stichtende leden van The Voodoo Club vzw benoemen onderstaande personen tot de Raad van Bestuur.

In overeenstemming met artikel 17 van de oprichtingsakte van The Voodoo Club vzw, besturen zij gezamenlijk

de vereniging en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling

Wellens Andy, Belg, "11.05.1979 te Lier, wonende te 2820 Bonheiden, Mechelsesteenweg 235,

wordt benoemd tot voorzitter,

Schots Michael, belg, 608.12.1982 te Jette, wonende 3150 Wespelaar, A. De Spoelberchlaan 9,

wordt benoemd tot secretaris,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik S - Vervolg

Dedoncker Pieter, Belg, °2010811984 te Dendermonde, wonende te 3010 Kessel-LO, Heidebergstraat 206,

wordt benoemd tot penningmeester,

Boost Christoph, Belg, °07.12.1981 te Wilrijk, wonende te 2650 Edegem, Eugenio Pacellilaan 8,

wordt benoemd tot Lid Raad van Bestuur

Beide akten werden opgesteld op 22 februari 2011 te Bonheiden, door de stichtende leden:

Andy Wellens Pieter Dedoncker Michael Schots Christoph Boost

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THE VOODOO CLUB

Adresse
MECHELSESTEENWEG 235 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande